Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat is een Tinderdate?
tinderdate

Wat is een Tinderdate?

Welke online datingsite?
11 februari 2021

Een afspraak via datingapp Tinder wordt ook wel een Tinderdate genoemd. Het is feitelijk niet anders dan elk andere date. Toch zijn er wel enkele zaken die belangrijk zijn om te weten voordat je een afspraakje maakt. In dit artikel helpen we je op weg naar je eerste Tinderdate!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Ontmoetingen via het internet

Veel ontmoetingen tussen mensen vindt tegenwoordig plaats via het internet. Waar het voorheen gebruikelijk was om potentiële partners te ontmoeten tijdens sociale gelegenheden als dansavonden, bruiloften of familie evenementen, is dit verlegd naar digitale omgevingen waar je eerst op afstand met elkaar in contact kunt komen. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden die een online datingsite of datingapp te bieden heeft in het vinden van die ene speciale date of kortstondige ontmoeting. Naast Tinder zijn er nog vele alternatieven voor een leuke date!

online apps

Redenen om lid te worden van een datingsite of datingapp

Er zijn veel verschillende redenen om lid te worden van een online datingsite en veel sites spelen in op de individuele behoeften van hun diversiteit aan leden. Niemand is immers hetzelfde, al zijn er uiteraard wel overeenkomstige interesses, die de zoektocht naar een geschikte partner helpen definiëren. Afhankelijk van je intenties, voorkeur en bijzondere voorwaarden kun je bekijken welke online datingsite het meeste geschikt is voor je om de juiste date te kunnen vinden. Tinder is een bekende online dating app die ruime mogelijkheden biedt om met verschillende mensen in contact te komen. Er is dan ook een hoog slagingspercentage in het vinden van een geslaagde date.


Lid worden van Tinder

Om een heuse Tinderdate te kunnen realiseren, zul je eerst lid moeten worden van de online datingapp Tinder. Je kunt je heel gemakkelijk aanmelden voor de datingapp en krijgt dan gelijk toegang tot de beveiligde omgeving. Hier kun je een eigen persoonlijk profiel aanmaken en je kunt er zelf bepalen hoe uitgebreid je deze besluit in te vullen. Je kunt zelfs met je Facebook-profiel inloggen en zo al op zoek gaan naar leuke matches.

lid worden tinder

Meer over jezelf delen

Ook kun je ervoor kiezen meer over jezelf te delen en een uitgebreid Tinder bio aan te maken, waarin je meer over jezelf vertelt. Zo krijgen andere leden snel een duidelijke indruk over met wie ze te maken hebben en kunnen ze hun interesse aan je kenbaar maken. Ook kun je zelf op zoek naar leuke kandidaten voor een Tinderdate door in de zoekfunctie duidelijk aan te geven wat je voorkeur heeft. De profielen van leden die hier het meest op aansluiten, zullen dan aan je getoond worden. Hieruit kun je dan een keuze maken en de anderen laten weten dat je ze leuk vindt. Zodra de ander deze indruk bevestigt, kun je verder met elkaar in contact komen.


Gratis Tinder lidmaatschap

Lid worden van Tinder is geheel gratis en ook de meeste functionaliteiten zijn kosteloos. Je kunt kosteloos door de profielen swipen op zoek naar een geschikte match. Zelfs het chatten om het eerste contact met elkaar te leggen is geheel gratis bij de online dating app Tinder. Er zijn echter wel exclusievere functies beschikbaar gesteld, waarvoor je als lid van Tinder wel zult moeten betalen. Je maakt dan serieus werk om je kansen in de online datingmarkt te vergroten.

Tinder Plus of Gold

Door een Tinder Plus of Tinder Gold abonnement te kiezen, kun je profiteren van aanvullende functies die het online daten nog verder interessant maken. Je krijgt dan een ongelimiteerd aantal likes, die je kunt uitdelen aan profielen die je interesse hebben gewekt. Ook kun je een laatste swipe die je hebt weggedrukt, terughalen als iemand toch meer in je geheugen blijft hangen dan je in eerste instantie had gedacht. Je kunt het profiel dan opnieuw bekijken en mogelijk ontdekken dat de persoon in kwestie wel degelijk je interesse heeft gewonnen.

man tinder

Superlikes

Ook profiteer je van 5 super likes per dag, die je kunt besteden aan personen die werkelijk je aandacht hebben verkregen. Daarnaast profiteer je van een heuse boost per maand en krijg je een paspoort waarmee je overal ter wereld op zoek kunt gaan naar jouw ideale match. Zeker als je van plan bent om je elders te vestigen, kun je vooraf reeds op zoek naar een geschikte partner in het gebied waar je heen wilt trekken. Ook kun je zien wie interesse in je heeft, wat het vinden van een mogelijke match uiteraard enkel versneld.

Betalen voor een abonnement

Je kunt periodiek betalen en de abonnementen voor verschillende periodes afsluiten. De lengte van je abonnement bepaalt hoeveel korting je kunt ontvangen, want hoe langer je lid blijft van een betaald abonnement, des te goedkoper het wordt. Je kunt zo op je gemak op zoek naar die ene speciale match of genieten van al het succes dat je met het online daten kunt behalen. Hoe bekender je wordt met de functies en mogelijkheden die je op Tinder geboden worden, des te meer aandacht je zult behalen bij de vele potentiële kandidaten op de datingsite.

swipen tablet


De perfecte Tinderdate

Zodra je iemand hebt gevonden, die je graag beter zou willen leren kennen, kun je je interesse kenbaar maken. Via de chatfunctie kom je dan verder met iemand in contact en kun je ontdekken of er inderdaad een wederzijdse klik is. Uiteraard volgt daarna de heuse Tinderdate, waarbij je met elkaar kunt afspreken via Tinder voor een romantische ontmoeting. Zorg er dus voor dat je een goede eerste indruk maakt op je Tinder account, zodat je gemakkelijk voor een date wordt uitgevraagd.

Waar spreek je af?

Je kunt zelf bepalen waar je heen wilt gaan voor je Tinderdate. Dit kan een romantische boottocht zijn, gevolgd door een geslaagd etentje in een luxueus restaurant, maar ook een meer actievere bezigheid als jullie een gedeelde hobby hebben. De perfecte Tinderdate is voor iedereen anders, maar er is ongetwijfeld iemand tussen de vele leden te vinden die dezelfde interesses deelt als jij en met wie je een fantastische date zult hebben.

boottocht

Wees ontspannen

Om de Tinderdate tot een succes te maken, is het belangrijk om de lat niet te hoog voor jezelf te leggen. Dit kan je enkel nerveus en gespannen maken en hierdoor kan de ontmoeting minder spontaan verlopen. Zorg er bovendien voor dat je verwachtingen over de ander en de date niet te hoog zijn, want ook dan zal de date enkel eerder tegen kunnen vallen. Het daten hoort een spel te zijn, waarin je op een vrijblijvende manier iemand leert kennen om te zien of er meer in zit. Hoe meer ontspannen je erin kunt stappen, des te beter zal de uitkomst zijn. Het daten op zichzelf is zo een leuke ervaring en mogelijk vind je zo via die ene Tinderdate uiteindelijk je ideale droompartner.

Eén reactie op “Wat is een Tinderdate?”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Om als man matches te hebben op Tinder moet je wel heel veel naar rechts swipen. Maar in de gratis versie is het aantal keer dat je naar rechts kunt swipen sterk beperkt. Ook kom je al snel onderop de stapel terecht tenzij je gebruik maakt van een boost ook dat kost geld. Voeg hier nog aan toe dat vrouwen door de overmaat aan mannen zeer onrealistische eisen stellen en ook zelden reageren, dan begrijp je dat de kans op een tinderdate voor de doorsnee man klein is.

    Maar weinig tinderdates leken op hun foto. Vooral het gewicht is kennelijk een gevoelig punt voor veel vrouwen.

    De meeste tinderdates vielen behoorlijk tegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items