Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Een goede indruk achterlaten, hoe doe ik dat?
Een goede indruk achterlaten

Een goede indruk achterlaten, hoe doe ik dat?

Welke online datingsite?
25 mei 2022

Een goede indruk achterlaten wil iedereen natuurlijk. Zowel zakelijk als privé is het belangrijk dat de ander een goede indruk van je heeft want dat was ongetwijfeld je streven bij de ontmoeting. Niemand gaat met een ander de confrontatie aan om een slechte indruk achter te laten, mensen met criminele bedoelingen uitgezonderd. Als je een goede indruk wilt achterlaten, of dat nu is bij een sollicitatiegesprek of een date, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Besteed zorg aan je uiterlijk

Het is een open deur, maar kijk even in de spiegel voordat je de deur uitgaat. Een vlek op je overhemd of een ladder in je panty maakt zeker geen goede indruk. Ook is het verstandig om je te kleden naar de gelegenheid. Je gaat niet in T-shirt en korte broek naar een sollicitatiegesprek. En in de meeste gevallen ook niet naar een eerste date, tenzij jullie in een strandtent hebben afgesproken. Aan de andere kant is het ook belangrijk om je te kleden zoals je bent. Als je het overdrijft kun je later niet meer terug en dat is zeker bij een date erg lastig. Als jullie elkaar leuk vinden dan is het wel zo handig dat je jezelf kunt zijn en niet dat je je moet kleden op een manier die niet bij je past.

aandacht aan uiterlijk besteden

Waar gaat het gesprek over?

Soms kan het lastig zijn om het gesprek gaan de te houden. Als het om een date gaat is het daarom handig dat jullie elkaar eerst een beetje leren kennen door bijvoorbeeld te chatten of te mailen via een datingsite of via een social media platform. Zo kun je elkaar al een beetje aftasten en zien wat de ander leuk vindt en waar zijn of haar interesses liggen. Dat kunnen dan onderwerpen zijn waar je het tijdens een eerste date over kunt hebben. Probeer er geen kruisverhoor van te maken en laat je ook door de ander niet uithoren. Gewoon interesse tonen is prima, maar het moet niet op de ander overkomen alsof je iemand het hemd van het lijf vraagt.

Vermijd bepaalde onderwerpen

Over geld praten is absoluut not done tijdens een eerste date. Natuurlijk kun je zeggen dat je een leuke baan hebt en dat je leuk kunt rondkomen van je salaris. Maar het niet gepast om te vragen wat iemand verdient of hoeveel geld er op de spaarrekening staat. Opscheppen over je goede salaris is ook niet echt handig, zeker als je hoort dat de ander het met minder moet doen. Dit kan bij de ander namelijk de indruk wekken dat hij niet goed genoeg voor je is en als dat je bedoeling niet is kun je dit soort opmerkingen beter vermijden. Andere zaken die gevoelig kunnen liggen zijn geloof en politieke voorkeur. Je kunt wel door wat oppervlakkige vragen te stellen peilen of iemand rechts, links of neutraal is, maar rechtstreeks vragen op welke partij iemand stemt is niet verstandig. Er zijn zelfs stellen die al jaren samen zijn en die niet aan elkaar vertellen waar ze op stemmen.

vermijd bepaalde onderwerpen praten

Probeer niet te populair te doen

Als jij heel extravert bent en de ander is dat helemaal niet, probeer dan een beetje om je in te houden. De kans is anders aanwezig dat je date al na een uur volledig is uitgeput van je geratel. Vooral geklets over dingen die totaal niet interessant zijn is niet heel handig. Je date wil vast niet weten wat de buurvrouw vanmorgen te vertellen had toen je haar in de supermarkt tegenkwam. Ook de ziektegeschiedenis van je achternicht kun je beter niet bij een eerste date ter sprake brengen. Ga niet te diep in op bepaalde zaken en zorg ervoor dat ook de ander aan het woord komt. Als het gesprek in evenwicht is dan heb je de grootste kans dat jullie het beiden in ieder geval een leuke ontmoeting hebben gevonden die wellicht een vervolg gaat krijgen.

Na de eerste date

Als je na de eerste date de ander graag vaker wilt ontmoeten dan is het belangrijk om snel weer wat van je te laten horen. Stuur een appje om aan te geven dat je het heel gezellig hebt gevonden en graag nog eens wilt afspreken. Als de ander dat niet wil zal hij of zij hopelijk zo eerlijk zijn om dat te zeggen en je niet aan het lijntje te houden. Maar misschien was de wederzijdse eerste indruk wel zo goed dat jullie elkaar snel een tweede keer ontmoeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.