Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ontsnap aan een slechte date: onze tips!
ontsnappen slechte date

Ontsnap aan een slechte date: onze tips!

Welke online datingsite?
16 augustus 2023

Verkrijg slimme tips voor het succesvol beëindigen van een date op onze blog! Op welkeonlinedatingsite.nl delen we inzichten over hoe je op een tactvolle manier kunt ontsnappen aan een date die niet naar wens verloopt. Van subtiele signalen tot inventieve strategieën, bieden wij advies om ongemakkelijke situaties te vermijden. Leer hoe je een uitweg kunt plannen zonder de ander te kwetsen en ontdek handige methoden om een date naadloos af te sluiten. In onze meest recente blogpost, met als vraag ‘Hoe Vlucht Ik Tijdens een Date?’, helpen we je zelfverzekerd en met respect uit lastige dates te stappen. Verrijkt je datingervaring met onze waardevolle inzichten en blijf op de hoogte van bruikbare datingtips!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe vlucht ik tijdens een date?

Een blind date kan heel spannend zijn. Als jullie elkaar helemaal niet kennen is het extra spannend! Maar ook als je voor het eerst iemand ontmoet die je tot dat moment alleen via een datingsite of Tinder kent, is het afwachten of het wel of niet een leuke avond wordt. Om te voorkomen dat je in een vervelende situatie belandt zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je voor het eerst met iemand op date gaat. Hoe vlucht ik tijdens een date?

vluchten date

Er zijn momenten tijdens een date waarop je gewoon weg wilt. Misschien voel je je ongemakkelijk of heb je gewoon geen klik met de persoon. Het is belangrijk om te weten hoe je op een respectvolle manier kunt vluchten uit een situatie die je niet wilt. In dit artikel bespreken we een aantal manieren waarop je dit kunt doen zonder de ander te kwetsen. Of je nu op een eerste date bent of al langer iemand kent, de tips in dit artikel kunnen je helpen om op een goede manier een einde aan de date te maken.

Hoe kun je discreet vluchten?

Er zijn echter sommige situaties waarbij je misschien het gevoel hebt dat het nodig is om op een discrete manier te vluchten, bijvoorbeeld als je date zich ongewenst gedraagt of als je gewoon niet comfortabel bent met de persoon met wie je op date bent. Als je in zo’n situatie bent, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om op een veilige manier te vluchten:

  • Maak een excuus en zeg dat je naar huis moet: Als je op een openbare plek bent, zoals een restaurant of café, kun je een excuus maken en zeggen dat je naar huis moet. Dit kan helpen om de date op een natuurlijke manier te beëindigen zonder dat je hoeft te verklaren waarom je weggaat.
  • Vraag om een lift naar huis: Als je op een privélocatie bent, zoals het huis van de persoon met wie je op date bent, kun je vragen of hij of zij je naar huis kan brengen. Dit kan helpen om de date op een natuurlijke manier te beëindigen zonder dat je hoeft te verklaren waarom je weggaat.
  • Bel een vriend of familielid: Als je je onveilig voelt en je hebt het gevoel dat je niet op een natuurlijke manier kunt vluchten, bel dan een vriend of familielid om te vragen of ze je kunnen komen ophalen. Dit kan helpen om je te laten voelen alsof je niet alleen bent en kan ook dienen als een excuus om de date te beëindigen.
  • Maak gebruik van een “buddy-systeem”: Als je op date gaat met iemand die je niet goed kent, overweeg dan om een “buddy-systeem” te gebruiken. Dit houdt in dat je een vriend of familielid vertelt waar je bent en met wie je op date bent, en dat ze regelmatig contact met je opnemen om te vragen hoe het gaat. Als je je onveilig voelt, kun je je buddy bellen om je te komen ophalen.
  • Maak gebruik van een “code-woord”: Als je op date gaat met iemand die je niet goed kent, kun je ook afspreken dat je een “code-woord” gebruikt als je je onveilig voelt. Dit kan een woord zijn dat je aan je vriend of familie doorgeeft.

Spreek bij voorkeur niet bij jou of de ander thuis af

Als je iemand voor het eerst gaat ontmoeten is het niet verstandig om bij jou thuis of thuis bij de ander af te spreken. Het is dan heel lastig om vroegtijdig een eind aan de date te maken. Bovendien is degene bij wie je thuis afspreekt “in het voordeel”. Het is vaak beter om de eerste keer op neutraal terrein af te spreken. Vooral als je via apps als Tinder afspreekt is het belangrijk dat je dit op een veilige locatie doet.

afspreken veilige locatie

Hoe ontvlucht je een hopeloze date?

Wanneer je direct bij binnenkomst in een restaurant of café al het idee hebt “dit wordt niks”. Dan kun je eventueel volstaan met alleen een drankje te drinken en niets te eten. Je kunt eerlijk zijn, en de date netjes afkappen door tegen de ander zeggen dat je niet het idee hebt dat jullie bij elkaar passen en dat het contact wat jou betreft geen vervolg gaat krijgen. Dat is misschien hard, maar de ander weet dan wel meteen waar hij of zij aan toe is. Je kunt je op de vlakte houden, maar als je je date echt niets vindt is het beter om zeker geen tweede keer af te spreken.

En als je nu in een restaurant zit te eten?

Hebben jullie een eetafspraak dan kom je er vaak niet onderuit om het diner uit te zitten, ook als je nog voordat het eerste drankje en het voorgerecht worden geserveerd al weet dat je deze dame of heer niet ziet zitten. Je kunt kiezen voor de weg van de minste weerstand en het etentje door laten gaan. Als de ander niet je type is maar deze is voor een avondje wel te verdragen is dat de minst genante oplossing. Maar als je het echt niks vindt, dan moet je andere maatregelen nemen.

slechte date

Vraag een vriend of vriendin om je te ‘redden’

Als je voor het eerst met iemand ontmoet kun je aan een vriend of vriendin vragen om je te ‘redden’ als de date echt tegenvalt. Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. En natuurlijk is het netjes als je die tijdens het eten uit zet, maar dat kun je per ongeluk vergeten zijn. Spreek met je vriendin af dat ze je belt, zogenaamd omdat ze niet wist dat je uit eten was. Afhankelijk van of de date leuk is of niet spreken jullie af of het gesprek meteen wordt beëindigd, of dat je van de gelegenheid gebruik maakt. Een leugentje om bestwil dat je naar aanleiding van het telefoontje meteen weg moet is zo verteld. Het is dan wel netjes om de volgende dag even te laten weten dat je een vervolg afspraak met de ander bij nader inzien niet ziet zitten.

Effectieve exit strategieën voor oncomfortabele dates

Samengevat biedt onze blogpost ‘Hoe Vlucht Ik Tijdens een Date?’ op welkeonlinedatingsite.nl waardevolle inzichten om met finesse en respect een oncomfortabele date af te ronden. Van het herkennen van subtiel gedrag tot het voorbereiden van slimme uitwijkmogelijkheden, ben je nu uitgerust met diverse strategieën om ongemakkelijke situaties te vermijden. Onze tips helpen je om zelfverzekerd en beleefd een date te beëindigen als de omstandigheden dat vereisen. Onthoud dat het belangrijk is om altijd respectvol te handelen en de gevoelens van de ander in acht te nemen. Door deze praktische inzichten toe te passen, kun je meer controle hebben over je datingervaring en met vertrouwen op pad gaan in de wereld van daten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---