Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe vlucht ik tijdens een date?
Hoe vlucht ik tijdens een date?

Hoe vlucht ik tijdens een date?

Welke online datingsite?
29 maart 2021

Een blind date kan heel spannend zijn. Als jullie elkaar helemaal niet kennen is het extra spannend! Maar ook als je voor het eerst iemand ontmoet die je tot dat moment alleen via een datingsite of Tinder kent, is het afwachten of het wel of niet een leuke avond wordt. Om te voorkomen dat je in een vervelende situatie belandt zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je voor het eerst met iemand op date gaat. Hoe vlucht ik tijdens een date?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Spreek bij voorkeur niet bij jou of de ander thuis af

Als je iemand voor het eerst gaat ontmoeten is het niet verstandig om bij jou thuis of thuis bij de ander af te spreken. Het is dan heel lastig om vroegtijdig een eind aan de date te maken. Bovendien is degene bij wie je thuis afspreekt “in het voordeel”. Het is vaak beter om de eerste keer op neutraal terrein af te spreken. Vooral als je via apps als Tinder afspreekt is het belangrijk dat je dit op een veilige locatie doet.

date

Hoe ontvlucht je een hopeloze date?

Wanneer je direct bij binnenkomst in een restaurant of café al het idee hebt “dit wordt niks”. Dan kun je eventueel volstaan met alleen een drankje te drinken en niets te eten. Je kunt eerlijk zijn, en de date netjes afkappen door tegen de ander zeggen dat je niet het idee hebt dat jullie bij elkaar passen en dat het contact wat jou betreft geen vervolg gaat krijgen. Dat is misschien hard, maar de ander weet dan wel meteen waar hij of zij aan toe is. Je kunt je op de vlakte houden, maar als je je date echt niets vindt is het beter om zeker geen tweede keer af te spreken.

En als je nu in een restaurant zit te eten?

Hebben jullie een eetafspraak dan kom je er vaak niet onderuit om het diner uit te zitten, ook als je nog voordat het eerste drankje en het voorgerecht worden geserveerd al weet dat je deze dame of heer niet ziet zitten. Je kunt kiezen voor de weg van de minste weerstand en het etentje door laten gaan. Als de ander niet je type is maar deze is voor een avondje wel te verdragen is dat de minst genante oplossing. Maar als je het echt niks vindt, dan moet je andere maatregelen nemen.

restaurant

Vraag een vriend of vriendin om je te ‘redden’

Als je voor het eerst met iemand ontmoet kun je aan een vriend of vriendin vragen om je te ‘redden’ als de date echt tegenvalt. Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. En natuurlijk is het netjes als je die tijdens het eten uit zet, maar dat kun je per ongeluk vergeten zijn. Spreek met je vriendin af dat ze je belt, zogenaamd omdat ze niet wist dat je uit eten was. Afhankelijk van of de date leuk is of niet spreken jullie af of het gesprek meteen wordt beëindigd, of dat je van de gelegenheid gebruik maakt. Een leugentje om bestwil dat je naar aanleiding van het telefoontje meteen weg moet is zo verteld. Het is dan wel netjes om de volgende dag even te laten weten dat je een vervolg afspraak met de ander bij nader inzien niet ziet zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.