Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat moet je doen als een date niet komt opdagen?
Wat moet je doen als een date niet komt opdagen?

Wat moet je doen als een date niet komt opdagen?

Welke online datingsite?
04 juli 2021

Online daten is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Was het vroeger iets wat not done was of wat je stil moest houden, tegenwoordig komen veel mensen er rond voor uit dat ze hun nieuwe liefde via een datingsite hebben ontmoet. Zo’n relatie begint natuurlijk met de spannende eerste date. Beide partijen zullen hier wat nerveus naar uit kijken. Zal het klikken of niet? Is de ander zoals je had verwacht of niet. Maar wat als je date niet komt opdagen?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Er kan een dringende reden zijn

Als een date niet komt opdagen kan daar een dringende reden voor zijn. Iemand kan onverwacht ziek geworden zijn of een ongeluk hebben gekregen. Ook kan er iets ingrijpends zijn gebeurd met iemand in de directe omgeving van je date. Als iemands moeder ineens in het ziekenhuis wordt opgenomen met een hartinfarct of als haar kind valt en zijn arm breekt en naar de spoedeisende hulp moet, dan kan het natuurlijk zo zijn dat je date even wat anders aan het hoofd heeft. Wanneer iemand in zo’n situatie straal vergeet om de date af te zeggen dan kun je dat iemand niet kwalijk nemen. Als je date niet op komt dagen moet je met dit scenario wel rekening houden. Als dit aan de hand is zal je date zeker contact met je opnemen om de situatie uit te leggen.

date komt niet opdagen

Smoesjes van je date

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je date een smoes verzint. Als dat één keer gebeurt kun je het nog accepteren. Trein gemist, ineens hoofdpijn, ik was mijn sleutels kwijt, en ga zo maar door. Het kan de waarheid zijn. Maar als dit een tweede keer gebeurt dan is er toch wel reden om te twijfelen of deze persoon je echt wel wil ontmoeten. Het kan te maken hebben met zenuwen, maar als iemand uitvluchten blijft verzinnen moet je je afvragen of deze persoon echt wel degene is die je beter wilt leren kennen.

Als iemand je gewoon laat zitten en niets meer laat horen

Het kan gebeuren dat iemand simpelweg niet komt opdagen en ook niks meer laat horen. Als iemand simpelweg niet komt opdagen en ook niet bereikbaar is, dan moet je op je hoede zijn. Dat deze persoon je niet wil ontmoeten is duidelijk, maar dat had hij of zij dan wel even eerder kunnen laten weten. Het is vaak erg slecht voor je zelfvertrouwen als iemand niet komt opdagen op een date. Sommige mensen bekijken hun date vanaf een afstand en als die tegenvalt maken ze rechtsomkeert.

wachten op date

Er zijn ook mensen die er een ziekelijk genoegen in scheppen om af te spreken en dan niet te komen opdagen. Dat risico loop je als je online date. Je kunt de kans verkleinen door iemand eerst door chatten of berichten te versturen beter te leren kennen zodat je ongeveer weet met wie je te maken hebt. Maar dat neemt niet weg dat de kans altijd bestaat dat zoiets je overkomt. Dat is heel vervelend, maar betrek het niet teveel op je zelf. Deze persoon die jou zo behandelt is duidelijk niet goed genoeg voor jou en een relatie was er dan ook zeker nooit van gekomen.

Slechte bedoelingen van daters

Er kan ook een andere reden achter zitten. Het klinkt misschien wat ver gezocht, maar het komt voor dat iemand wordt weggelokt voor een date en dat er ondertussen wordt ingebroken, omdat jouw date weet dat je op dat moment niet thuis bent. Het komt helaas ook voor dat een date uitdraait op beroving of mishandeling. Er zijn gevallen bekend van vooral gay datingapps waarbij een afspraak met een man wordt gemaakt, meestal op een wat afgelegen plaats. Eenmaal ter plaatse wordt de man in elkaar geslagen en soms beroofd door homo haters. Gelukkig komt dit niet heel vaak voor, maar het risico blijft helaas aanwezig.

afspreken café

Je kunt dit voorkomen door altijd af te spreken op een plaats waar meer mensen komen, zoals een restaurant, een café of andere uitgaansgelegenheid. Zeker een eerste date kun je beter niet op een parkeerterrein hebben of in een verlaten natuurgebied. Het klinkt misschien opwindend, maar het risico bestaat dat de date heel anders verloopt dan je had verwacht.

Meld het als een date fout afloopt

Als een date eindigt met mishandeling, verkrachting of beroving of ander geweld, doe dan altijd aangifte bij de politie. Ook al schaam je je omdat je “er in getrapt bent”. De politie kan onderzoek doen, mogelijk de daders arresteren om te voorkomen dat ze dit nog eens doen. Meld het ook bij de datingsite, zodat het profiel van de dader kan worden verwijderd. Zo help je in ieder geval anderen die niet ook door deze persoon kunnen worden benaderd waarna hen mogelijk hetzelfde lot wacht. En trek er lering uit: Wees bij een volgende date nog meer op je hoede en vertrouw niet te snel iemand die je nog niet goed kent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *