Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Verpest geen date meer: leer hoe je een date netjes afkapt!
date afkappen

Verpest geen date meer: leer hoe je een date netjes afkapt!

Welke online datingsite?
03 augustus 2023

Ontdek op WelkeOnlineDatingsite.nl hoe je een date netjes kunt beëindigen zonder ongemakkelijke situaties te creëren. Het afsluiten van een date kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en beleefdheid kun je het respectvol doen. In ons nieuwste artikel geven we waardevolle tips en suggesties over hoe je op een vriendelijke en duidelijke manier kunt aangeven dat er geen vervolgafspraak zal zijn. Leer hoe je eerlijkheid kunt combineren met tact om de gevoelens van de ander te respecteren. Voorkom ongemakkelijke situaties en lees nu verder om te ontdekken hoe je een date op een respectvolle manier kunt afronden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Van chat naar realiteit: Wat te doen als de klik ontbreekt bij de ontmoeting?

Het daten via internet heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Steeds meer mensen lijken hun grote liefde via het internet te vinden. Als jij, aangespoord door een vriend of vriendin die ook zo’n leuke partner heeft dankzij een datingsite, het ook eens wilt proberen dan kan dat heel spannend zijn. En dan reageert er iemand op je oproep en jullie raken in gesprek. Na wat heen en weer kletsen via de chat besluiten jullie elkaar te ontmoeten. En dan blijkt dat die leuke man of vrouw in het echt enorm tegenvalt. Wat nu?

tegenvallende date

Het afkappen van een date op een beleefde manier

Het kan soms moeilijk zijn om een date op een beleefde manier af te kappen, vooral als de andere persoon geïnteresseerd is in jou. Toch is het belangrijk om respectvol te blijven en de andere persoon niet te kwetsen. Hier zijn een paar tips om een date netjes af te kappen:

  • Wees eerlijk over je gevoelens

Als je niet geïnteresseerd bent in een vervolgdate, is het het beste om dat eerlijk te zeggen. Je hoeft niet specifiek te zijn over de redenen, maar laat wel weten dat je niet op zoek bent naar een romantisch partnerschap. Zo voorkom je dat de andere persoon zich blijft verheugen op iets wat nooit gaat gebeuren.

  • Wees respectvol

Bedenk dat de andere persoon misschien wel geïnteresseerd is in jou, dus wees respectvol in je afwijzing. Zorg ervoor dat je niet beledigend of onbeschoft bent, zodat de andere persoon zich niet aangevallen of beledigd voelt.

date verdrietig

  • Maak duidelijk dat het niet persoonlijk is

Laat de andere persoon weten dat je het niet persoonlijk bedoelt en dat je de tijd die je samen hebt gehad op prijs stelt. Zo voorkom je dat de andere persoon zich afgewezen voelt of denkt dat er iets mis is met hem of haar.

  • Plan een beleefde uitweg

Als je tijdens de date bent, kun je misschien voorstellen om samen naar huis te gaan of om elkaar op een andere manier naar huis te brengen. Zo kun je het afkappen van de date op een beleefde manier afronden.

  • Laat het niet te lang duren

Hoe langer je wacht met het afkappen van de date, hoe moeilijker het wordt. Als je merkt dat je niet geïnteresseerd bent, is het het beste om zo snel mogelijk duidelijk te maken dat je niet op zoek bent naar een vervolgdate. Zo voorkom je dat de andere persoon te veel tijd en energie steekt in iets wat niet gaat gebeuren.

Waar spreek je af voor je eerste date?

Het is belangrijk om een eerste date altijd af te spreken op een neutrale plaats. Nodig de ander niet bij je thuis uit. Iemand met verkeerde bedoelingen kan overgaan tot diefstal of misschien wel geweld. Dat wil je natuurlijk niet meemaken. Spreek dus af in een café of restaurant, in ieder geval een plek waar meer mensen zijn. Samen een hapje eten is een redelijk onschuldige manier om elkaar beter te leren kennen. En als het dan niet uitpakt zoals je had gehoopt zijn er verschillende mogelijkheden om vroegtijdig een punt achter de date te zetten.

date openbaar terras

Stiekem weer weglopen, kan ik dat maken?

Als je het restaurant binnenkomt en je ziet je date zitten en de moed zakt je in de schoenen dan kun je natuurlijk rechtsomkeert maken als hij of zij je nog niet heeft gezien. Maar wees eerlijk: Zou je zelf zo behandeld willen worden? Hoe zou jij het vinden als je een date hebt en je zit vol spanning op de ander te wachten en die komt simpelweg niet opdagen en je hoort daarna ook nooit meer wat van hem of haar? Je zult je behoorlijk voor schut gezet voelen.

Omgaan met een ongemakkelijke date

Dus haal een keer diep adem, begroet je date en bestel een drankje. Als het echt heel erg tegenvalt dan kun je bijvoorbeeld zeggen dat je het heel vervelend vindt, maar dat je helaas na dit ene glas wijn weer naar huis moet omdat er een calamiteit in de familie is. Maar dat je toch bent gekomen om de ander niet teleur te stellen. Daarna is het natuurlijk wel zaak om het contact zo snel mogelijk op een nette manier te verbreken want een vervolg afspraak zal er immers niet komen.

Laat je bellen door een vriend of vriendin

Als je op date bent en halverwege het hoofdgerecht weet je zeker dat je hier zo snel mogelijk weg wilt dan kun je de hulp van een vriend of vriendin inschakelen. Ga naar het toilet en stuur daar een vriend of vriendin een appje dat ze je moeten bellen met een zogenaamd noodgeval. Vervolgens loop je terug naar je tafeltje en oeps….een paar minuten later gaat je telefoon. Je verontschuldigt je dat je je telefoon niet hebt uitgezet en neemt op. Je voert het gesprek terwijl je zo verschrikt mogelijk kijkt. Na afloop leg je uit dat je meteen naar huis moet omdat er iets ergs is gebeurd. Maak het niet te gek. Het gaat wat ver om te gaan verkondigen dat je moeder met een hartaanval in het ziekenhuis ligt. Lekkage in de badkamer is immers ook een optie.

date bellen vriend

Veinzen dat je je niet goed voelt

Veel mensen die een date willen afbreken vertellen een leugentje dat ze zich ineens helemaal niet lekker voelen. De kans dat je niet wordt geloofd is hierbij echter zeker aanwezig. Iemand die niet spierwit ziet maar wel verkondigt dat hij heel erg misselijk is of bijna gaat flauwvallen komt niet heel erg geloofwaardig over. Dit is dus niet de beste smoes die je kunt bedenken om een date af te kappen. Dan kun je nog beter zeggen dat je je ineens realiseert dat je helemaal bent vergeten om de achterdeur op slot te draaien en dat er vorige week ook al bij jou in de straat is ingebroken. Ook niet echt een heel sterke smoes, maar de kans dat je ermee wegkomt is wel wat groter.

vrouw ziek restaurant

Eerlijk zijn over je date

De moeilijkste manier om een date vroegtijdig af te kappen is eerlijk zijn. Dat is wel gelijk de moeilijkste. Want als je iemand voor het eerst ontmoet en direct of na een half uur aangeeft dat je naar huis gaat omdat je niet denkt dat het tussen jou en de ander wat gaat worden komt wel heel bot over. Zeker als de andere partij er heel anders over denkt. Als je kiest voor eerlijk zijn kun je natuurlijk ook de date ‘uitzitten’ en de volgende dag een berichtje sturen dat je bij nader inzien het contact niet wilt voortzetten omdat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen als je had gehoopt. Sluit je bericht af met de hoop uit te spreken dat de ander iemand tegenkomt met wie het wel klikt.

Het juiste pad naar liefde: Hoe je met respect omgaat met afwijzingen.

Bedankt voor het lezen van ons artikel over het netjes afkappen van een date op WelkeOnlineDatingSite.nl! Het kan moeilijk zijn om iemand teleur te stellen, maar eerlijkheid en respect zijn essentieel in dit proces. We hebben besproken hoe je op een respectvolle manier een date kunt beëindigen zonder de ander te kwetsen. Het is belangrijk om open en duidelijk te communiceren, zonder valse hoop te geven. Vergeet niet dat het normaal is om niet met iedereen een klik te hebben, en het is beter om eerlijk te zijn dan in een ongemakkelijke situatie te blijven. Onthoud dat afwijzing onderdeel is van het datingproces en dat de juiste persoon uiteindelijk op je pad zal komen. Veel succes in jouw zoektocht naar de perfecte match!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---