Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe kap ik een date netjes af?
date afkappen

Hoe kap ik een date netjes af?

Welke online datingsite?
08 maart 2021

Het daten via internet heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Steeds meer mensen lijken hun grote liefde via het internet te vinden. Als jij, aangespoord door een vriend of vriendin die ook zo’n leuke partner heeft dankzij een datingsite, het ook eens wilt proberen dan kan dat heel spannend zijn. En dan reageert er iemand op je oproep en jullie raken in gesprek. Na wat heen en weer kletsen via de chat besluiten jullie elkaar te ontmoeten. En dan blijkt dat die leuke man of vrouw in het echt enorm tegenvalt. Wat nu?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waar spreek je af voor je eerste date?

Het is belangrijk om een eerste date altijd af te spreken op een neutrale plaats. Nodig de ander niet bij je thuis uit. Iemand met verkeerde bedoelingen kan overgaan tot diefstal of misschien wel geweld. Dat wil je natuurlijk niet meemaken. Spreek dus af in een café of restaurant, in ieder geval een plek waar meer mensen zijn. Samen een hapje eten is een redelijk onschuldige manier om elkaar beter te leren kennen. En als het dan niet uitpakt zoals je had gehoopt zijn er verschillende mogelijkheden om vroegtijdig een punt achter de date te zetten.

restaurant

Stiekem weer weglopen, kan ik dat maken?

Als je het restaurant binnenkomt en je ziet je date zitten en de moed zakt je in de schoenen dan kun je natuurlijk rechtsomkeert maken als hij of zij je nog niet heeft gezien. Maar wees eerlijk: Zou je zelf zo behandeld willen worden? Hoe zou jij het vinden als je een date hebt en je zit vol spanning op de ander te wachten en die komt simpelweg niet opdagen en je hoort daarna ook nooit meer wat van hem of haar? Je zult je behoorlijk voor schut gezet voelen.

stiekem weglopen

Dus haal een keer diep adem, begroet je date en bestel een drankje. Als het echt heel erg tegenvalt dan kun je bijvoorbeeld zeggen dat je het heel vervelend vindt, maar dat je helaas na dit ene glas wijn weer naar huis moet omdat er een calamiteit in de familie is. Maar dat je toch bent gekomen om de ander niet teleur te stellen. Daarna is het natuurlijk wel zaak om het contact zo snel mogelijk op een nette manier te verbreken want een vervolg afspraak zal er immers niet komen.

Laat je bellen door een vriend of vriendin

Als je op date bent en halverwege het hoofdgerecht weet je zeker dat je hier zo snel mogelijk weg wilt dan kun je de hulp van een vriend of vriendin inschakelen. Ga naar het toilet en stuur daar een vriend of vriendin een appje dat ze je moeten bellen met een zogenaamd noodgeval. Vervolgens loop je terug naar je tafeltje en oeps….een paar minuten later gaat je telefoon. Je verontschuldigt je dat je je telefoon niet hebt uitgezet en neemt op. Je voert het gesprek terwijl je zo verschrikt mogelijk kijkt. Na afloop leg je uit dat je meteen naar huis moet omdat er iets ergs is gebeurd. Maak het niet te gek. Het gaat wat ver om te gaan verkondigen dat je moeder met een hartaanval in het ziekenhuis ligt. Lekkage in de badkamer is immers ook een optie.

bellen

Veinzen dat je je niet goed voelt

Veel mensen die een date willen afbreken vertellen een leugentje dat ze zich ineens helemaal niet lekker voelen. De kans dat je niet wordt geloofd is hierbij echter zeker aanwezig. Iemand die niet spierwit ziet maar wel verkondigt dat hij heel erg misselijk is of bijna gaat flauwvallen komt niet heel erg geloofwaardig over. Dit is dus niet de beste smoes die je kunt bedenken om een date af te kappen. Dan kun je nog beter zeggen dat je je ineens realiseert dat je helemaal bent vergeten om de achterdeur op slot te draaien en dat er vorige week ook al bij jou in de straat is ingebroken. Ook niet echt een heel sterke smoes, maar de kans dat je ermee wegkomt is wel wat groter.

Niet lekker voelen

Eerlijk zijn over je date

De moeilijkste manier om een date vroegtijdig af te kappen is eerlijk zijn. Dat is wel gelijk de moeilijkste. Want als je iemand voor het eerst ontmoet en direct of na een half uur aangeeft dat je naar huis gaat omdat je niet denkt dat het tussen jou en de ander wat gaat worden komt wel heel bot over. Zeker als de andere partij er heel anders over denkt. Als je kiest voor eerlijk zijn kun je natuurlijk ook de date ‘uitzitten’ en de volgende dag een berichtje sturen dat je bij nader inzien het contact niet wilt voortzetten omdat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen als je had gehoopt. Sluit je bericht af met de hoop uit te spreken dat de ander iemand tegenkomt met wie het wel klikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.