Home / Dating apps vergelijken – Wat is de beste datingapp?

Online dating apps, betrouwbaar & veilig online daten!

❤️ Wat is de beste datingapp? ❤️

De populairste dating apps van 2021 vergelijken

Online daten is bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Werd er in het verleden nog een beetje schimmig over gedaan, tegenwoordig komen steeds meer mensen er ronduit voor uit dat ze hun grote liefde via het internet hebben leren kennen. Het is geen schande meer om online te daten. Online daten is niet alleen voor mensen die op een andere manier niet aan een partner kunnen komen omdat ze te verlegen zijn of zichzelf niet knap genoeg vinden. Online daten is helemaal ingeburgerd en dat geldt ook voor de dating apps die steeds meer datingplatforms uitbrengen.

dating apps vergelijken

Top dating apps 2021
 • Lexa app
  De Lexa app die stelt je in staat om overal en altijd in contact te treden met de leden van Lexa. Het is een app die beschikbaar is voor de besturingssystemen iOS en Android. Het downloaden dat doe je makkelijk uit de desbetreffende store en na het inloggen kun je van alle mogelijkheden gebruik gaan
  Lees meer
  Populair!
  4.3
  Lexa app Bezoeken
 • Parship app
  Sta je ingeschreven bij Parship of zit je erover te denken om je bij deze datingsite in te gaan schrijven dan is het goed om te weten dat je bij deze datingsite ook van de Parship app gebruik kunt gaan maken. Je bent dus niet meer gebonden aan je computer of je laptop om met de leden van deze websit
  Lees meer
  3.5
  Parship app Bezoeken
 • EliteDating app
  De website van EliteDating die mogen we gerust revolutionair noemen. Hier kun je namelijk bij het inschrijven meteen de persoonlijkheidstest doen en als je deze test gaat invullen dan de datingsite zien bij welke leden je goed past. Nu hebben wel meerdere websites een test maar die is niet zo uitgeb
  Lees meer
  4.1
  EliteDating app Bezoeken
 • Relatieplanet app
  Het kan best zijn dat jij in de Google Play Store of in de App Store aan het zoeken bent geweest naar de app van Relatieplanet. Deze zal je dan niet meer kunnen vinden en dit komt omdat er geen Relatieplanet app meer is. Toch hoef je niet teleurgesteld te zijn want er is namelijk een uitstekend alte
  Lees meer
  3.5
  Relatieplanet app Bezoeken
 • pepper app
  Je zal veel plezier beleven als je gebruik gaat maken van de Pepper app. Net zoals bij de website kun je hier een zeer uniek profiel gaan maken wat een collage van foto’s en video’s is. Dit maakt het ook leuk om door de andere profielen op de website te gaan bladeren. Je kunt dan met je
  Lees meer
  3.4
  pepper app Bezoeken

Online daten waar en wanneer je maar wilt via een dating app!

Een dating app installeer je op je smartphone of tablet en hiermee kun je het datingplatform bezoeken waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft er niet meer voor achter je computer of laptop te kruipen, je kunt berichten lezen en versturen en profielen bekijken waar en wanneer je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding via Wifi of het G-netwerk. Een bijkomend voordeel is dat je de apps vaak gratis kunt gebruiken, in tegenstelling tot veel datingsites op het internet waarvoor in veel gevallen betaald moet worden. Dit is dan ook wel gelijk weer een nadeel, want een gratis app is laagdrempelig en nodigt dus ook mensen met verkeerde bedoelingen uit om een profiel aan te maken. De profielen worden vaak niet gecontroleerd waardoor het dus mogelijk is dat iemand onder een valse naam, bijvoorbeeld om iemand dwars te zitten, een profiel op een dating app kan aanmaken. Maar dit nadeel weegt niet op tegen de voordelen.

Populairste datingapps categorieën

Veel gestelde vragen over dating apps:

👍 Welke dating apps zijn populair?

Bekende datingsites hebben inmiddels allemaal een app ontwikkeld voor mobiele apparaten. Deze dating platforms, zoals Lexa, Parship, Pepper en e-Matching, bieden hun members op deze manier de mogelijkheid om ook onderweg hun profiel te bezoeken n contact te leggen. Het is aan te raden om een profiel aan te maken op ene laptop of PC. Dit werkt vaak wat makkelijker dan op een smartphone omdat je een groter scherm beschikbaar hebt en een ‘normaal’ toetsenbord. Veel datingsites bieden de mogelijkheid om ene uitgebreid profiel in te vullen. Maak hier zeker gebruik van, want hoe completer je je profiel invult hoe groter de kans is dat je een goede match vindt. We bespreken in dit artikel de dating apps die nu het populairst zijn.

🏆 Wat is de beste datingapp?

Om deze vraag te beantwoorden zul je moeten kijken naar jouw eigen behoeftes. Wat verwacht je van een dating app en wat zijn je intenties? Ben je op zoek naar vluchtige dates en contacten dan kun je natuurlijk terecht bij Tinder. Maar ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan is het beter om te kiezen voor een datingapp die bij een bekende datingsite hoort. Bij deze datingplatformen kun je op een veilige manier online daten en zijn de profielen over het algemeen goed gecontroleerd.

✅ Welke datingapps zijn betrouwbaar?

Datings app zoals die van Lexa, Parship en Relatieplanet zijn betrouwbaar. Het voordeel van deze apps is dat ze gekoppeld zijn aan de traditionele datingsite en dus een zeer groot leden bestand hebben. Bovendien voeren deze datingplatformen het keurmerk veilig daten. De kans op nepprofielen en leden met verkeerde intenties wordt hiermee aanzienlijk minder.

💰 Wat kost een lidmaatschap bij een datingapp?

Kosten van een lidmaatschap zijn uiteenlopend. Voor elke datingapp geven wij je een overzicht van actuele prijzen van een lidmaatschap. Ook is het veelal mogelijk om tijdelijk gratis de datingapps te gebruiken, dan wel bepaalde functionaliteiten kosteloos te gebruiken. Voor het volledig gebruiken van een datingapp wordt een vergoeding gevraagd van een paar euro tot twee tientjes per maand. Geheel afhankelijk van het type datingapp.

🤑 Welke gratis datingapps zijn er?

Je kunt je op alle bovengenoemde dating apps gratis inschrijven. Wil je volledig toegang tot alle functionaliteiten dan zul je een abonnement moeten afsluiten. Voor een paar euro heb je bijvoorbeeld al een maand toegang tot Lexa en Relatieplanet. Na een maand kun je een lidmaatschap weer opzeggen, mocht het niet bevallen.

❔ Welke dating app moet ik kiezen?

Er zijn tientallen dating apps beschikbaar voor de smartphone en tablet. En dan tellen we alleen nog de apps die in het Nederlands beschikbaar zijn. Het kan lastig zijn om de app te kiezen die bij jou past. Je kunt starten met op de website screenshots van de app te bekijken en te lezen hoe deze werkt. Vaak staat ook aangegeven voor welke doelgroep de app bedoeld is. Zo kun je al een voorselectie maken. Het is aan te raden om je niet lukraak bij verschillende apps aan te melden. Als je niet of nauwelijks actief bent wordt je profiel namelijk snel minder populair en zal je geen matches meer aangeboden krijgen en wordt je profiel tijdens het swipen veel minder getoond. Dan heeft een lidmaatschap dus niet zo heel veel zin meer.

 • parship app logo
 • lexa app logo
 • elitedating app logo
 • relatieplanet app logo
 • pepper app logo

Reacties zijn gesloten.