datingsite parship

De populairste datingapps vergelijken

Online daten is bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Werd er in het verleden nog een beetje schimmig over gedaan, tegenwoordig komen steeds meer mensen er ronduit voor uit dat ze hun grote liefde via het internet hebben leren kennen. Het is geen schande meer om online te daten. Online daten is niet alleen voor mensen die op een andere manier niet aan een partner kunnen komen omdat ze te verlegen zijn of zichzelf niet knap genoeg vinden. Online daten is helemaal ingeburgerd en dat geldt ook voor de dating apps die steeds meer datingplatforms uitbrengen.

Datingsite Bezoeken Beoordeling Review
Parship

★★★★★

Review
Lexa

★★★★★

Review
EliteDating

★★★★

Review
50 Liefde

★★★★

Review
Relatieplanet

★★★★

Review
Pepper

★★★★

Review
Victoria Milan

★★★★

Review

 


 

Daten waar en wanneer je maar wilt

Een dating app installeer je op je smartphone of tablet en hiermee kun je het datingplatform bezoeken waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft er niet meer voor achter je computer of laptop te kruipen, je kunt berichten lezen en versturen en profielen bekijken waar en wanneer je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding via Wifi of het G-netwerk. Een bijkomend voordeel is dat je de apps vaak gratis kunt gebruiken, in tegenstelling tot veel datingsites op het internet waarvoor in veel gevallen betaald moet worden. Dit is dan ook wel gelijk weer een nadeel, want een gratis app is laagdrempelig en nodigt dus ook mensen met verkeerde bedoelingen uit om een profiel aan te maken. De profielen worden vaak niet gecontroleerd waardoor het dus mogelijk is dat iemand onder een valse naam, bijvoorbeeld om iemand dwars te zitten, een profiel op een dating app kan aanmaken. Maar dit nadeel weegt niet op tegen de voordelen.

Welke dating apps zijn populair?

Bekende datingsites hebben inmiddels allemaal een app ontwikkeld voor mobiele apparaten. Deze dating platforms, zoals Lexa, Parship, Pepper en e-Matching, bieden hun members op deze manier de mogelijkheid om ook onderweg hun profiel te bezoeken n contact te leggen. Het is aan te raden om een profiel aan te maken op ene laptop of PC. Dit werkt vaak wat makkelijker dan op een smartphone omdat je een groter scherm beschikbaar hebt en een ‘normaal’ toetsenbord. Veel datingsites bieden de mogelijkheid om ene uitgebreid profiel in te vullen. Maak hier zeker gebruik van, want hoe completer je je profiel invult hoe groter de kans is dat je een goede match vindt. We bespreken in dit artikel de dating apps die nu het populairst zijn.

dating apps vergelijken

Tinder

De bekendste dating app is Tinder. Dit is ook één van de bekendste datingapps die geen website versie heeft. Je kunt Tinder alleen gebruiken op een mobiel apparaat. Niet dat dat voor de gebruikers een belemmering is, want Tinder heeft wereldwijd miljoenen gebruikers. Het grote voordeel van Tinder is dat je wordt voorgesteld aan mensen die zich bij jou in de buurt bevinden, of dat nu bij je thuis is of als je gaat stappen in een grote stad of ergens op vakantie bent. Tinder kun je gratis gebruiken, en daarbij ook alle basis functies gebruiken.

Parship

Parship staat voor serieuze dating. Hier kun je terecht als je op zoek bent naar een vaste relatie. Het is nadrukkelijk geen dating app voor snelle contacten voor een seksdate. Natuurlijk zal het wel eens voorkomen dat iemand zich aanmeldt met het doel een snelle date te scoren, maar over het algemeen vind je bij Parship mensen die de voorkeur geven aan een partner voor een duurzame relatie. Over de app wordt door sommige gebruikers wel geklaagd dat hij soms traag is en zonder aanwijsbare reden uitvalt.

Lexa

Lexa bestaat als dating platform al vele jaren. Nu is er ook een app die je op je smartphone kunt installeren zodat je ook onderweg je account kunt beheren en berichten lezen en versturen aan mensen die je graag beter wilt leren kennen. Hiervoor is wel een account nodig en dit kun je alleen gebruiken als je ervoor betaalt. Gebruikers zijn over het algemeen positief over de app van Lexa. Hij werkt makkelijk en is ideaal als je onderweg bent en berichten wilt kunnen lezen of versturen. Veel members gebruiken de app in combinatie met de website.

EliteDating

EliteDating richt zich op mensen met een wat hoger opleidingsniveau. Heb je het druk met je werk en daardoor geen of weinig tijd om serieus op zoek te gaan naar een partner, dan kan EliteDating uitkomst bieden. Gebruikers klagen wel dat veel profielen geen foto hebben en dat het dan dus lastig is om je een beeld te vormen van de ander. Ook worden de zoekcriteria niet altijd gerespecteerd en krijgen members voorstellen van mogelijk geschikte kandidaten die bijvoorbeeld ver buiten het zoekgebied wonen of op andere punten niet aan de opgegeven criteria voldoen. Voor EliteDating moet worden betaald, sommige members vinden dat ze onvoldoende waar voor hun geld krijgen.

Relatieplanet

Relatieplanet heeft als online datingplatform zijn sporen ruimschoots verdiend. Het was één van de eerste online datingsites in Nederland. Uiteraard heeft Relatieplanet inmiddels ook een app die het mogelijk maakt om onderweg op je smartphone je profiel te beheren en berichten te lezen. De app van Relatieplanet staat duidelijk nog in de kinderschoenen, gebruikers klagen over fouten en haperingen waar de ontwikkelaars zeker mee aan de slag zullen moeten om er een succes van te maken. Sommige functies werken niet goed en matches die worden voorgesteld kloppen niet met de criteria die door de gebruiker zijn opgegeven.

Pepper

Pepper is een populaire dating community die zich tot nu toe vooral richtte op de website. Natuurlijk kon ook Pepper niet achterblijven met een app. De app geeft echter helaas nogal wat klachten van gebruikers. Sommigen kunnen niet inloggen, anderen ervaren dat de app hapert of uitvalt tijdens het gebruik. Omdat je voor een lidmaatschap bij Pepper moet betalen, geven veel mensen aan dat de app niet aan de prijs/kwaliteit eisen voldoet. Het is dan ook te hopen dat de ontwikkelaars bij Pepper de problemen snel oplossen. Tot die tijd kun je misschien beter de website gebruiken als je een account bij Pepper wilt aanmaken, want daar werken alle functies wel naar behoren.

e-Matching

Datingsite e-Matching richt zich op hoger opgeleiden. Deze groep is vaak huiverig om zich bij een datingsite in te schrijven omdat er dan vaak ongewenste reacties komen van personen die ver onder het niveau van de ander zijn. Dit kan in sommige gevallen prima werken, maar veel mensen willen toch wel een gelijkwaardige partner met wie ze over bepaalde onderwerpen kunnen praten of discussiëren op hetzelfde niveau. De gebruikers zijn over het algemeen tevreden over de app, zowel op de smartphone als op de tablet. Er is ook een gratis versie beschikbaar, maar deze heeft minder functies dan wanneer je een betaald account hebt.

WooPlus

WooPlus is een nieuwe dating app die zich vooral richt op mensen met een maatje meer. BBW en BHM zijn hier van harte welkom. Maar natuurlijk kun je je ook aanmelden als je geen Big Beautiful Woman bent of een Big Handsome Man. Als je op zoek bent naar iemand met ‘love handles’ maar zelf niet in deze categorie valt mag je je natuurlijk ook aanmelden. WooPlus werkt net als de bekendste dating app, Tinder. Je krijgt matches voorgeschoteld die je naar links of rechts kunt swipen. Naar links swipen betekent afwijzen, naar rechts betekent dat je deze persoon graag beter wilt leren kennen. Als er een match is kunnen jullie met elkaar in contact komen via de chatfunctie van WooPlus. Het gebruik van de app is gratis.

Mint

Mint is een dating app die je op je smartphone of tablet kunt installeren. Er is geen online versie via de browser beschikbaar. Je kunt binnen Mint op twee manieren zoeken naar een leuke date. Je kunt swipen door de voorgestelde matches. Naar links is afwijzen, naar rechts is interesse hebben. Maar je kunt ook een overzicht op je scherm krijgen van mensen die bij jou in de buurt zijn en Mint op hun smartphone hebben geïnstalleerd. Dit kan handig zijn als je een date zoekt om te gaan stappen in een andere stad dan je woonplaats. Het gebruik van Mint is gratis. Met de betaalde premium versie heb je wel meer mogelijkheden. Zo kun je onbeperkt berichten versturen, bij de gratis versie is dit per dag beperkt. Als je iemand hebt ontmoet met wie je wat dieper in gesprek wilt is de betaalde versie daarom zeker een aanrader.

Welke dating app moet ik kiezen?

Er zijn tientallen dating apps beschikbaar voor de smartphone en tablet. En dan tellen we alleen nog de apps die in het Nederlands beschikbaar zijn. Het kan lastig zijn om de app te kiezen die bij jou past. Je kunt starten met op de website screenshots van de app te bekijken en te lezen hoe deze werkt. Vaak staat ook aangegeven voor welke doelgroep de app bedoeld is. Zo kun je al een voorselectie maken. Het is aan te raden om je niet lukraak bij verschillende apps aan te melden. Als je niet of nauwelijks actief bent wordt je profiel namelijk snel minder populair en zal je geen matches meer aangeboden krijgen en wordt je profiel tijdens het swipen veel minder getoond. Dan heeft een lidmaatschap dus niet zo heel veel zin meer.


Terug naar boven ↑