Welke Online Datingsite
Home / Online dating apps, betrouwbaar & veilig online daten!

Online dating apps, betrouwbaar & veilig online daten!

❤️ Wat is de beste datingapp? ❤️

  De populairste dating apps vergelijken

  Online daten is bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Werd er in het verleden nog een beetje schimmig over gedaan, tegenwoordig komen steeds meer mensen er ronduit voor uit dat ze hun grote liefde via het internet hebben leren kennen. Het is geen schande meer om online te daten. Online daten is niet alleen voor mensen die op een andere manier niet aan een partner kunnen komen omdat ze te verlegen zijn of zichzelf niet knap genoeg vinden. Online daten is helemaal ingeburgerd en dat geldt ook voor de dating apps die steeds meer datingplatforms uitbrengen.

  Eenvoudig daten via een app

  Het zoeken naar een nieuwe partner of een gezellige date voor de zaterdagavond is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Waar je voorheen afhankelijk was van sociale bijeenkomsten als feesten of bruiloften, kun je nu zelf heel gemakkelijk selecteren in een zee van aanbod. Er zijn namelijk diverse datingapps op de markt beschikbaar, waar verscheidene interessante en nog belangrijker, singles een profiel hebben aangemaakt. Door zelf een profiel hierop te plaatsen, krijg je beschikking tot het doorspeuren van de meeste profielen en komen vaak op basis van jouw gegevens en aangegeven voorkeuren, de mannen  en vrouwen voorbij die hierop het beste aansluiten.

  dating apps vergelijken

  Datingapps te over

  Wanneer je datingapp intikt, zal je gelijk opvallen hoe groot het aanbod is. Er zijn datingsapps beschikbaar voor diverse opleidingsniveaus, waardoor je kunt bepalen waarbij je je wilt inschrijven. Wil je liever een partner met een hoger niveau aan opleiding, of ben je zelf hoger opgeleid, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een datingapp als Parship. Deze richt zich specifiek op deze doelgroep. Andere bekende datingapps zijn onder meer Lexa app, Tinder, Happn of Relatieplanet app. Elk platform heeft zijn eigen specifieke mogelijkheden, die je in staat stellen tot het vinden van een geschikte match. Er zijn zelfs dating apps die een oudere doelgroep als uitgangspunt nemen, zodat ook 50-plussers nieuwe partners en gezellige dates kunnen vinden. De meeste bekende datingsites bieden hun diensten ook aan in een app ,dan wel een voor smartphone geoptimaliseerde versie van hun website.

  Succes van online daten via apps

  In een wereld waarin de technologie grote veranderingen doormaakt en tevens doorvoert voor het alledaagse functioneren, bemerk je eenzelfde aanpassing in de manier waarop mensen elkaar ontmoeten en contact leggen. Dit brengt vele voordelen met zich mee, omdat het via online daten mogelijk wordt om vooraf al een goede indruk van iemand te krijgen. Je weet gelijk of iemand dezelfde interesses, filosofie en leefstijl heeft als jij en of het dus de moeite waard is om aanvullend af te spreken voor een verdere kennismaking. In de hectiek van het dagelijks leven, kun je zo snel en effectief selecteren op mensen met wie je een mogelijke klik zult hebben.

  Datingsites versus datingapps

  Datingsites zijn er in overvloed en zijn dan ook al jaren actief op het wereldwijde web. Eigenlijk mag je stellen dat er al datingsites zijn sinds het begin van het internet. Vaak bestaat er nog een taboe rond datingsites, omdat niet iedereen het zo’n goed idee vindt om iemand te leren kennen via het onbekende wereldwijde web. Toch durven meer en meer mensen ervoor uitkomen dat ze de ware liefde zoeken via het internet. Tegenwoordig worden de sites ondersteund door datingapps en sommige van deze apps fungeren zelfs zonder een website. Sowieso horen beide onder de noemer “online daten”. De meeste datingsites hebben tegenwoordig ook een datingapp beschikbaar. Daarom is er eigenlijk geen verschil tussen de app en de website die ze aanbieden. Ook werkt dit omgekeerd zo, wist je bijvoorbeeld dat je gewoon via Tinder.com kunt inloggen op je datingprofiel?

  Top dating apps!

  Online daten waar en wanneer je maar wilt via een dating app!

  Een dating app installeer je op je smartphone of tablet en hiermee kun je het datingplatform bezoeken waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft er niet meer voor achter je computer of laptop te kruipen, je kunt berichten lezen en versturen en profielen bekijken waar en wanneer je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding via Wifi of het G-netwerk.

  Een bijkomend voordeel is dat je de apps vaak gratis kunt gebruiken, in tegenstelling tot veel datingsites op het internet waarvoor in veel gevallen betaald moet worden. Dit is dan ook wel gelijk weer een nadeel, want een gratis app is laagdrempelig en nodigt dus ook mensen met verkeerde bedoelingen uit om een profiel aan te maken. De profielen worden vaak niet gecontroleerd waardoor het dus mogelijk is dat iemand onder een valse naam, bijvoorbeeld om iemand dwars te zitten, een profiel op een dating app kan aanmaken. Maar dit nadeel weegt niet op tegen de voordelen.


  De echte wereld wordt verdoezeld

  Vandaag de dag is het niet meer zo eenvoudig om de ware liefde tegen het lijf te lopen. Vroeger leek het allemaal wel makkelijker te gaan. Opmerkelijk is dat de komst van het internet daar heel wat mee heeft te maken. Hoe meer sociale netwerken er bestaan, hoe asocialer de mens lijkt te worden. Alle persoonlijke belevenissen worden via Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat gedeeld. Wie uit de boot valt, doet ook maar gretig mee en post maar iets om te kunnen tonen wat voor een interessant leven hij of zij leidt. Wat we echter vaak vergeten, is dat we slechts een momentopname zien. Een foto van een gelukkig koppel kan bijvoorbeeld net genomen worden na een fikse ruzie tussen de twee. De sociale netwerken verdoezelen als het ware de problemen die iedereen wel eens meemaakt. Alleen de schone schijn lijkt te tellen op het internet.

  En dan was er online daten

  Omdat meer en meer mensen zich niet meer kunnen loslaten van het internet en de vele apps die er bestaan, is het logisch dat meer en meer mensen zich wenden tot online daten om de ware liefde te vinden. Vroeger konden mensen niet anders dan uit te gaan om iemand nieuws te leren kennen. Tegenwoordig kan je gewoon vanuit je luie zetel iemand leren kennen. Het enige wat je hoeft te doen is je inschrijven op een datingsite of je aanmelden op een datingapp. Terwijl je een filmpje kijkt, screen je de beschikbare profielen of swipe je van links naar rechts. Eenmaal je een match hebt, beslis je of je wel of niet wil praten met de persoon in kwestie. Stel je maar eens voor dat je dit in de kroeg zou doen… Eerst flirten met iemand om dan vervolgens te zeggen dat je niet meer met de persoon wil praten. Via het internet kan het echter allemaal.

  De voordelen van online daten

  Wie zich ooit al heeft aangemeld voor een datingsite of een datingapp, kan beamen dat het eerst wat eng aanvoelt. Je gooit jezelf op het wereldwijde web, wetende dat iedereen in je omgeving kan zien dat je op zoek bent naar liefde. Ook al doe je het vanachter je computer of je smartphone, toch geef je jezelf meteen open. En dat is iets wat we in het “echte” leven niet meteen doen natuurlijk. Daarom is het best wel moedig dat mensen online daten, want ze gooien zichzelf te grabbel van de maatschappij. Het grote voordeel van online daten is dat je op korte termijn een groot aantal nieuwe mensen kunt ontmoeten. Als je wil, kun je iedere avond met iemand anders afspreken. Maar als je serieus op zoek bent, focus je je natuurlijk op de persoon met wie je een echte klik hebt. Om te weten wie dit is, is het natuurlijk noodzakelijk om met een aantal mensen contact te leggen. Like dus niet zomaar iemand, maar start er ook een gesprek mee. Pas dan zul je merken of je die persoon ook beter wil leren kennen.

  Iedereen kan iedereen zijn

  Er is natuurlijk ook een mindere kant aan het online daten. Iedereen kan zich namelijk voordoen als wie hij of zij maar wil zijn. Ook foto’s kunnen heel makkelijk misleiden, waardoor je op een “echte” date teleurgesteld kunt zijn van de persoon met wie je nu aan het daten bent. Datingsites doen er echter veel aan om dit soort bedrog te voorkomen. Echter is het niet mogelijk om alle profielen grondig te screenen en te laten matchen met de foto. Wees dus altijd kritisch en houd er rekening mee dat je weleens met een bedrieger te maken kunt hebben.


  Chat ter kennismaking

  Wat online daten zo uitermate geschikt maakt voor het ontmoeten van mensen en het vaststellen of iemand wel of niet verder je interesse heeft, is de mogelijkheid om met meerdere mensen te online chatten. Je selecteert simpelweg bepaalde mensen die je wel leuk lijken en wanneer dit wederzijds is, is het vaak mogelijk om verder met elkaar in contact te komen via de chatoptie. Op afstand en in de privacy van je eigen omgeving kun je zo de communicatie verder uitbouwen.

  Ontmoeting in persoon

  Zodra blijkt dat er inderdaad een wederzijdse klik is die je verder wilt ontdekken, kun je vervolgens besluiten om de persoon in levenden lijve te ontmoeten. De chat is een veilige methode om jezelf op spontane wijze te profileren, zonder dat het verder te dichtbij komt. Je kunt zo rustig de tijd nemen om jezelf open te stellen voor verder contact en is een eerste indruk reeds achter de rug. Je kent elkaar immers al enigszins, wat een ontmoeting minder beladen zal maken.

  Waar kun je chatten?

  Om het online daten tot een succes te maken, doe je er verstandig aan een datingapp te kiezen die ook daadwerkelijk de mogelijkheid biedt om met potentiële kandidaten te chatten. Anders gaat het hele effect van vooraf kennismaken verloren. Gelukkig zijn er diverse datingapps die deze mogelijkheid bieden, vaak zelfs in het gratis basispakket. De meest bekende datingapps die chatmogelijkheid bieden, zijn Parship, Lexa.nl, Hot or Not, Happn, Bumble, Tinder, en OKCupid.

  Verschillen in aanbod

  De voorwaarden zijn niet bij elke datingapp hetzelfde en eveneens verschillen de methodes waarop je contact kunt leggen of welke profielen je wel of niet kunt inzien. Bekijk vooraf goed hoe de desbetreffende datingapp werkt, om diegene uit te kiezen die voor jou het prettigst werkt. Soms kun je meerdere profielen zien en gelijk overgaan tot chatten. Soms moet je hier eerst voor betalen en zijn de mogelijkheden wat beperkter. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, zal de één meer effectief zijn dan een andere datingapp.

  Hoe belangrijk is chatten?

  Lang niet iedereen bezoekt een datingapp voor het vinden van een langdurige relatie. Veelal wordt er door profielen gezocht naar een match voor een kortstondige ontmoeting als een onenightstand. In dat geval zal er weinig interesse zijn voor de mogelijkheid om te chatten. Vaak is een eerste blik op de profielfoto genoeg. Wel serieuze leden doen er verstandig aan een datingapp te kiezen waarbij de chat mogelijkheid duidelijk staat aangegeven.

  Populairste datingapps categorieën

  Veel gestelde vragen over dating apps:

  Welke dating apps zijn populair?

  Bekende datingsites hebben inmiddels allemaal een app ontwikkeld voor mobiele apparaten. Deze dating platforms, zoals Lexa, Parship, Pepper en e-Matching, bieden hun members op deze manier de mogelijkheid om ook onderweg hun profiel te bezoeken n contact te leggen. Het is aan te raden om een profiel aan te maken op ene laptop of PC. Dit werkt vaak wat makkelijker dan op een smartphone omdat je een groter scherm beschikbaar hebt en een ‘normaal’ toetsenbord. Veel datingsites bieden de mogelijkheid om ene uitgebreid profiel in te vullen. Maak hier zeker gebruik van, want hoe completer je je profiel invult hoe groter de kans is dat je een goede match vindt. We bespreken in dit artikel de dating apps die nu het populairst zijn.

  Wat is de beste datingapp?

  Om deze vraag te beantwoorden zul je moeten kijken naar jouw eigen behoeftes. Wat verwacht je van een dating app en wat zijn je intenties? Ben je op zoek naar vluchtige dates en contacten dan kun je natuurlijk terecht bij Tinder. Maar ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan is het beter om te kiezen voor een datingapp die bij een bekende datingsite hoort. Bij deze datingplatformen kun je op een veilige manier online daten en zijn de profielen over het algemeen goed gecontroleerd.

  Welke datingapps zijn betrouwbaar?

  Datings app zoals die van Lexa, Parship en Relatieplanet zijn betrouwbaar. Het voordeel van deze apps is dat ze gekoppeld zijn aan de traditionele datingsite en dus een zeer groot leden bestand hebben. Bovendien voeren deze datingplatformen het keurmerk veilig daten. De kans op nepprofielen en leden met verkeerde intenties wordt hiermee aanzienlijk minder.

  Wat kost een lidmaatschap bij een datingapp?

  Kosten van een lidmaatschap zijn uiteenlopend. Voor elke datingapp geven wij je een overzicht van actuele prijzen van een lidmaatschap. Ook is het veelal mogelijk om tijdelijk gratis de datingapps te gebruiken, dan wel bepaalde functionaliteiten kosteloos te gebruiken. Voor het volledig gebruiken van een datingapp wordt een vergoeding gevraagd van een paar euro tot twee tientjes per maand. Geheel afhankelijk van het type datingapp.

  Welke gratis datingapps zijn er?

  Je kunt je op alle bovengenoemde dating apps gratis inschrijven. Wil je volledig toegang tot alle functionaliteiten dan zul je een abonnement moeten afsluiten. Voor een paar euro heb je bijvoorbeeld al een maand toegang tot Lexa en Relatieplanet. Na een maand kun je een lidmaatschap weer opzeggen, mocht het niet bevallen.

  Welke dating app moet ik kiezen?

  Er zijn tientallen dating apps beschikbaar voor de smartphone en tablet. En dan tellen we alleen nog de apps die in het Nederlands beschikbaar zijn. Het kan lastig zijn om de app te kiezen die bij jou past. Je kunt starten met op de website screenshots van de app te bekijken en te lezen hoe deze werkt. Vaak staat ook aangegeven voor welke doelgroep de app bedoeld is. Zo kun je al een voorselectie maken. Het is aan te raden om je niet lukraak bij verschillende apps aan te melden. Als je niet of nauwelijks actief bent wordt je profiel namelijk snel minder populair en zal je geen matches meer aangeboden krijgen en wordt je profiel tijdens het swipen veel minder getoond. Dan heeft een lidmaatschap dus niet zo heel veel zin meer.

  Reacties zijn gesloten.