Home / Bumble – Kosten, Review en Ervaringen
Bumble logo

Bumble - Kosten, Review en Ervaringen

Bumble is niet specifiek bedoeld om te daten. Het is een app die je op je smartphone of tablet kunt installeren. Je kunt Bumble niet gebruiken vanuit de browser van je laptop of een mobiel apparaat. R is een app beschikbaar voor Apple en voor Android apparaten. Bumble is volgens de beschrijving op de website niet alleen bedoeld om te daten, maar ook om vrienden te maken of je sociale netwerk uit te breiden. 

11 Ervaringen
3
Beoordeling 3

Dat de nadruk op daten zal liggen als je contacten legt is wel te verwachten, maar dit is dus niet het expliciete doel van deze app. Bumble is wel gestart als dating app, de opties voor het vinden van vrienden of het opbouwen van een zakelijk netwerk zijn er later aan toegevoegd.

Inschrijven via Facebook

Je kunt je bij Bumble aanmelden met je Facebook account. Houd er dan wel rekening mee dat openbare informatie die je op Facebook hebt gezet automatisch wordt gedeeld. Wil je graag anoniem, onder een schuilnaam van Bumble gebruik maken dan is het beter om hiervoor geen Facebook te gebruiken. Na het aanmelden kun je je profiel aanvullen door aan te geven waar je naar op zoek bent. Je kunt dan ook de “modus” instellen die je wilt gebruiken. Wil je daten, wil je een BFF (Best Friend Forever) of een zakelijke connectie vinden, dit kun je hier aangeven. Het is overigens mogelijk om op een later moment te wisselen van zoekmethode. De app is wel zo ingesteld dat je als je naar vrienden zoekt, je uitsluitend connecties van hetzelfde geslacht te zien krijgt. De app gelooft kennelijk niet in platonische vriendschappen tussen een man en een vrouw.

Vrouwen hebben een streepje voor

Wanneer je Bumble gebruikt om te daten, hebben vrouwen een streepje voor. Wanneer een man aangeeft een vrouw leuk te vinden, moet zij als eerste reageren. Doet ze dat niet binnen 24 uur dan vervalt het contactverzoek. Anderzijds moet de man binnen 24 uur een eerste reactie geven op een bericht, doet hij dit niet dan vervalt de connectie eveneens. Wanneer twee mensen van hetzelfde geslacht in contact willen komen is er geen voorrangsregel en maakt het dus niet uit wie van de twee als eerste reageert of antwoordt. Waarschijnlijk heeft Bumble deze regel ingesteld om te voorkomen dat met name vrouwen die op zoek zijn naar een date worden “gebombardeerd” met berichten van mannen. De ervaring leert immers dat op vrijwel alle dating apps de mannen die een vrouw zoeken veruit in de meerderheid zijn ten opzichte van vrouwen die op zoek zijn naar een man.

Wereldwijd daten via Bumble

Bumble is een app waarmee je wereldwijd kunt daten. De app is ook uitsluitend in het Engels beschikbaar. Dit is wellicht wat lastig bij het lezen van de algemene voorwaarden. Doe dit wel, want je stemt ermee in zodra je de app gaat gebruiken. Je kunt bij de instellingen wel aangeven wat je precies zoekt en hierbij ook een zoekgebied aangeven. Zo voorkom je dat je contactverzoeken krijgt uit Amerika en Canada. Dit is in de meeste gevallen immers niet de bedoeling. Als je een leuke vriendschap zoekt kan dit echter wel degelijk een optie zijn, evenals bij het opzetten van een zakelijk netwerk.

Bumble screenshot

Wat kost een lidmaatschap bij Bumble?

Inschrijven is gratis en je mag zo lang je wilt gratis lid blijven. Kijk voor actuele prijzen op deze datingsite.

De actuele prijs van Bumble kan inmiddels zijn gewijzigd. Wij proberen onze bezoekers altijd zo zorgvuldig mogelijk te informeren. Mocht je een fout hebben gevonden in de prijs neem dan contact op met ons en wij passen de prijs zo spoedig mogelijk aan.

  Wat zijn de plus- en minpunten van Bumble?

  • De app is gratis te gebruiken
  • Verschillende zoekmogelijkheden afhankelijk of je een date of vriendschap wilt
  • Vrouwen moeten bij dating met mannen de eerste stap zetten
  • Vriendschap zoeken is alleen mogelijk met mensen van hetzelfde geslacht
  • De app is niet in het Nederlands beschikbaar
  • Sommige mogelijkheden zijn (nog) niet in Nederland beschikbaar
  • 3
   Populariteit
  • 3
   Gebruikersgemak
  • 3
   Functionaliteiten
  • 3
   Klantenservice
  • 3
   Kosten
  • 3 Goed
   Totaalscore
  Door: Welke online datingsite?
  Laats bijgewerkt: 01 februari 2021

  11 reacties op “Bumble – Kosten, Review en Ervaringen”

  1. Avatar for Richard Richard schreef:

   Het is zonde van je geld, heb er zelf voor betaald(met veel spijt) , omdat ik heel graag die gene wilde leren kennen… Maar idd 24 uur je kon ook levenslangs verlengen maar die link werkt niet…. Dus je betaald voor noppes paar filters meer 2 filters is voldoende… Maar ik ben mijn Match gewoon kwijt en baal er van… Dus mannen gewoon swipen, als de vrouwen je leuk vinden kunnen ze gelijk reageren, en andersom is de kans groot dat je match verloopt….

   • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Als je betaalt kun je de match verlengen. Maar vraag je eens af, als een vrouw jou ziet zitten en ze weet dat ze binnen 24 uur moet reageren dan doet ze dat toch wel?
    Dat vrouwen dat niet doen betekent dat ze teveel opties hebben en jou niet zien als een top 5 a 10% man qua uiterlijk. Er voor betalen gaat dit niet veranderen. Op elke app of site ben je als man zijnde zwaar in het nadeel en diverse onderzoekjes hebben dit ook glashard aangetoond.

   • Avatar for superboer superboer schreef:

    @mgtow. En die overige 5procent word het vaak ook niks, zal ook wel weer wel niet aan staan door mevrouw.. ze hebt altijd wel weer wat aan te merken op de Man[nen]. En als je de verhalen lest over speeddaten word je ook niet vrolijk, De vrouw krijgt dan te veel keus in een keer aan die vele mannen wie komen. Alle sites en avonden zijn voor ons de man 10 x niks waard.

   • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Die overige 5% hebben one night stands. Die gaan zich niet binden. Waarom zouden ze ook. Daarom zie je vrouwen massaal klagen over one night stands en FWB. Die betrouwbare en serieuze man was niet goed genoeg, die is saai, en mag hoogstens in de friendzone plaatsnemen.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Nieuwste items
  Laatste reacties