Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Tinder bio make-over: zet deze zinnen in je profiel!
Tinder bio make-over

Tinder bio make-over: zet deze zinnen in je profiel!

Welke online datingsite?
21 augustus 2023

Het is belangrijk om een indrukwekkende profieltekst te hebben op een dating app zoals Tinder. Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken en daarom is het van groot belang dat je weet wat je in je bio moet zetten. In deze blogpost delen we onze top tips voor het creëren van een geweldige Tinder bio. Van de juiste woordkeuze tot het toevoegen van de juiste foto’s, we geven je alles wat je nodig hebt om je profiel onweerstaanbaar te maken. Dus of je nu op zoek bent naar een one-night-stand of een serieuze relatie, met onze tips zul je zeker succes hebben op Tinder.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat zet je in je Tinder bio?

Tinder is nog steeds één van de meest populaire dating apps. Tinder wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt en ook in Nederland is de app erg populair. Het is een simpele en snelle manier om mensen te leren kennen en je kunt bovendien redelijk anoniem op Tinder zitten. Je hoeft immers niet je echte naam op te geven en je kunt bepaalde privé informatie voorlopig voor jezelf houden. Als je een account aanmaakt op Tinder is het belangrijk om goed na te denken welke informatie je wel en niet deelt met andere gebruikers van deze dating app.

Tinder bio maken

Tips voor een succesvolle Tinder bio make-over

Een goede Tinder bio kan het verschil maken tussen swipes naar links of rechts. Een slechte bio kan zelfs betekenen dat je geen matches krijgt. Gelukkig is het gemakkelijk om je bio te verbeteren met de juiste zinnen. Hier zijn enkele tips voor een succesvolle Tinder bio make-over:

  • Wees specifiek over wie je bent en wat je zoekt. In plaats van algemene zinnen als “Ik hou van reizen en leuke dingen doen”, geef specifieke voorbeelden van wat je leuk vindt, zoals “Ik hou van ontdekken nieuwe steden en wandelen in de bergen”.
  • Laat zien dat je een leven hebt buiten je telefoon. Vermeld iets interessants over je werk of hobby’s, zoals “Ik ben een lerares en hou van koken in mijn vrije tijd”
  • Wees humoristisch, maar niet te gek. Een grappige opmerking of zin kan zorgen voor een goede eerste indruk, maar overdrijf het niet en maak geen grapjes die anderen kunnen beledigen.
  • Gebruik actie-woorden. Zinnen als “Ik hou van” of “Ik ben” zijn niet zo aantrekkelijk als zinnen die beginnen met “Ik doe” of “Ik ga”.
  • Maak gebruik van emoticons. Emoticons kunnen je bio opvallender maken en helpen om emotie over te brengen.

Voorbeeldzinnen voor je Tinder bio:

Onthoud dat een goede bio niet alleen over jou gaat, maar ook over wat je zoekt in een match. Zorg ervoor dat je bio specifiek, interessant en aantrekkelijk is, en je zult zien dat je matches zullen toenemen. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken in je Tinder bio:

  • “Ik ga op zoek naar mijn reisgezel voor mijn volgende avontuur.”
  • “Ik ben een boekenwurm en een wijnkenner, op zoek naar iemand om boeken mee te bespreken en wijn mee te proeven.”
  • “Ik ben een sportfan en ga graag naar wedstrijden, wie wil mee naar de volgende wedstrijd?”
  • “Ik ben een foodie en hou van proberen nieuwe restaurants, wie wil mee uit eten gaan?”
  • “Ik ben een danser en hou van salsa, wie wil met me meedoen aan een salsa-les?”

persoonlijkheid

Welke persoonlijke informatie wil je delen?

Bedenk goed dat de informatie die je in je openbare profiel zet voor iedereen zichtbaar is. Het is dus niet aan te raden om hier zaken te vermelden die erg privé zijn. Geef alleen informatie prijs die van belang kan zijn om leuke mensen te ontmoeten. Je kunt je woonplaats vermelden of een grote plaats in de buurt. Dit voorkomt dat je reacties krijgt van mensen die aan de andere kant van het land wonen en waarmee het lastig daten gaat worden. Ook voorkom je op deze manier dat je uitsluitend reacties krijgt uit het buitenland, wat ook vrij lastig is als je op zoek bent naar een serieuze relatie tenzij je serieus van plan bent om te willen emigreren.

Wat kun je beter niet in je Tinder bio zetten?

Het is niet verstandig om echte privé informatie in je Tinder bio te zetten. Denk dan bijvoorbeeld aan je telefoonnummer, e-mailadres of je profiel bij sociale media. Je vergroot hiermee namelijk het risico op stalking door een afgewezen ‘minnaar’. Bij Tinder bestaat er zelfs een term voor, Tindstagramming, wat staat voor stalking of het sturen van haatberichten via Instagram nadat iemand op Tinder is afgewezen. Tinder heeft namelijk de mogelijkheid om je Instagram account te koppelen, met als gevolg dat je voor een Tinder gebruiker gemakkelijk op Instagram te vinden bent. Deze koppeling is niet verplicht, het is aan te raden om op Tinder een apart account aan te maken zodat je niet heel eenvoudig via andere sociale media te achterhalen bent met het risico op stalking of andere narigheid.

telefoon vasthouden

Wees niet te negatief over jezelf

Als je een kort stukje schrijft over jezelf dan is het niet handig om hierin negatieve dingen te vermelden. Ga dus niet uitgebreid klagen dat je al jaren alleen bent en dat je al heel vaak bent afgewezen en dat je nu eindelijk wel eens een relatie wilt die langer duurt dan twee dates. Dit komt namelijk nogal wanhopig over en daar knappen veel mensen op af. Houd je beschrijving dus positief. Vertel wat je leuk vindt, wat je hobby’s zijn en van wat voor muziek en films je houdt. Zo kan iemand die jou op Tinder tegenkomt zien of er overeenkomsten zijn in interesses. Een deel van de Tinder gebruikers gaat namelijk niet alleen maar op de foto af maar kijkt iets verder dan dat.

Denk goed na voordat je foto’s post

Natuurlijk zet je foto’s bij je Tinder bio. Een profiel zonder foto’s zal veel minder reacties opleveren. Als je foto’s uitkiest denk ook hier dan even goed over na. Het is niet zo handig om een foto te kiezen van 15 jaar geleden toen je nog 15 kilo lichter was en nog niet kalend. Want als het tot een ontmoeting komt zal de ander ongetwijfeld enorm op je afknappen. Gebruik als profielfoto dus een recente foto waar je op staat zoals je nu bent. Dan krijg je misschien wat minder reacties, maar de reacties die je krijgt zijn wel gemeend. Pas ook op met het posten van foto’s van je kinderen. Zij hebben er tenslotte niet om gevraagd om op Tinder te komen, dat was een keuze van hun vader of moeder.

profielfoto

Deel niet zomaar informatie

Heb je iemand leren kennen met wie het klikt, blijf ook dan oppassen met wat je deelt. Stuur geen erotische foto’s tenzij je echt heel zeker van je zaak bent. De kans dat deze foto’s onbedoeld worden gedeeld is anders best groot. Als jullie een liefdesrelatie beginnen en daarbij foto’s van elkaar maken, zorg er dan voor dat deze niet online terecht komen. Als de relatie stukloopt kan dit hele nare gevolgen hebben. En dat geldt dus ook voor andere privé kiekjes. Wees altijd op je hoede met wat je doet. Dat klinkt misschien niet romantisch, maar de praktijk heeft helaas uitgewezen dat het nodig is om op je hoede te zijn als je je op Tinder of onwillekeurig welke dating app dan ook begeeft. Online informatie is kwetsbaar en dat is iets waar je je steeds bewust van moet zijn.


Hoe krijg ik meer succes op Tinder?

Tinder is de populairste dating app die wereldwijd door miljoenen mensen wordt gebruikt. Het is een prima manier om een date te regelen of een stapmaatje. En wie weet klikt het tussen jullie zo goed dat er meer uit voortvloeit. Maar de kunst is natuurlijk wel om op te vallen als je op Tinder staat. Je bent immers niet de enige en andere gebruikers hebben je in een fractie van een seconde weg geswiped als niet interessant. Zorg er dus voor dat je opvalt op Tinder en dat anderen jouw profiel zien, zodat de kans op een leuke date een stuk groter wordt.

De foto’s op je Tinder profiel

Je kunt op Tinder meerdere foto’s plaatsen. Kies deze foto’s met zorg uit. Maak niet een rijtje foto’s met de camera van je telefoon die je achter elkaar zet. Een leuke vakantiefoto of eentje met je huisdier doet het een stuk beter. Zorg ook dat je Facebook profiel er aantrekkelijk uitziet. Gebruik niet de één of andere rare foto als profielfoto maar gewoon een leuke foto die iets over jou zegt. Je foto’s zijn het belangrijkste op je Tinder profiel, want die bepalen immers of iemand je leuk vindt of niet. Zorg dat bezoekers aan de hand van jouw foto’s een goede indruk krijgen van wie je bent en wat je leuk vindt.

reizen hobby

Wees eerlijk over jezelf

Het heeft geen zin om je beter voor te doen dan je bent. Een foto ‘van tien jaar en twintig kilo geleden’ gebruiken om jezelf aan te prijzen heeft weinig zin. Dat wordt een enorme afknapper bij de eerste date en een tweede zal er dan vrij zeker ook niet meer komen. Om dezelfde reden heeft het niet zo veel zin om jezelf wat mooier te fotoshoppen. Laat zien wie je echt bent, en doe dat ook in de beschrijving van jezelf. Heb je geen Hbo-opleiding, zeg dat dan ook niet. Heb je geen baan? Wees dan eerlijk dat je werkzoekend bent (werkzoekend klinkt positiever dan werkloos) of vertel gewoon dat je een hartstikke leuke baan in de horeca hebt. Daar is immers niets mis mee.

Zoek gericht naar dates

Door de juiste instellingen te gebruiken krijg je gerichte voorstellen van profielen. Geef dus aan wat je zoekt. Een man of een vrouw of beide. Stel de leeftijdsgrenzen in en de regio waarbinnen je wilt zoeken. Wil je alleen matches in de buurt dan heeft het geen zin om voor heel Nederland te kiezen met het risico op een match aan de andere kant van het land. Je kunt deze instellingen eenvoudig aanpassen in de app. En als je een match hebt, ga dan gewoon lekker chatten om elkaar beter te leren kennen. Ben je met meerdere personen tegelijk aan het chatten, haal de informatie die je ontvangt en geeft niet door elkaar. Het komt erg ongeïnteresseerd over als je al na een half uur niet meer weet wat iemand heeft verteld of wanneer je een totaal verkeerde reactie geeft omdat die eigenlijk voor iemand anders bedoeld was.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---