Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe spreek ik iemand aan op Tinder?
Hoe spreek ik iemand aan op Tinder?

Hoe spreek ik iemand aan op Tinder?

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Geen enkele datingapp is zo bekend als Tinder. Dat mogen we zeker en vast stellen, want als je eens rondvraagt in je ruime kennisgroep, zul je merken dat al heel wat mensen gebruik maakten van deze app. Misschien ken je zelfs mensen die een langdurige relatie hebben overgehouden aan deze app. Ondertussen bestaan er ook al varianten op Tinder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Grindr, de datingapp die zich specifiek richt op homoseksuele en biseksuele mannen. In dit artikel vertellen we echter alles wat er te vertellen valt over Tinder: het ontstaan ervan, waarom het zo’n succes is en hoe je iemand kunt aanspreken eenmaal je een match hebt. Eenmaal je alles hebt gelezen, valt er nog maar een ding te doen: het allemaal uittesten in de praktijk, en die Tinderdate regelen!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe is Tinder ontstaan?

Net zoals dat met vele sociale media applicaties is tegenwoordig, werd Tinder voor het eerst gebruikt op een universiteit. Meer bepaald op een feestje van de University of Southern California, in september 2012. We mogen dus stellen dat Tinder best nog een jonge app is. Sinds de lancering ervan werd de app keiveel gedownload. Nog geen jaar later bijvoorbeeld – in april 2013 was dat – werd de app al tot tweehonderdduizend keer per maand gedownload. Wereldwijd natuurlijk, maar het toont hoe populair de app instant was. Iedereen met een Android en iOS smartphone kan de app downloaden. Je mag de app gebruiken vanaf de leeftijd van 18 jaar en maximaal tot de leeftijd van 55 jaar. Maar zoals dat gaat bij vele applicaties, kan er natuurlijk soepel omgegaan worden met deze voorwaarden.

tinder

Foto’s kiezen via Facebook

Waar een succesvolle app is, is Mark Zuckerberg te vinden natuurlijk. De app Tinder is namelijk enkel te gebruiken als je een profiel hebt aangemaakt op Facebook. Maar geen zorgen, dit betekent niet dat Tinder iets kan posten op jouw Facebook. Het enige wat er gebeurt, is dat je kunt zien hoeveel gemeenschappelijke vrienden je deelt op Facebook. Die vrienden krijgen hier uiteraard geen melding van. Op basis hiervan, kun je bijvoorbeeld al wat kijken of jullie leuke gemeenschappelijke vrienden hebben. Doordat je Tinder-profiel is verbonden aan je profiel op Facebook, kun je ook makkelijk de foto’s kiezen voor je profiel op Tinder. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf foto’s te kiezen uit je album op je smartphone. Kies leuke foto’s waarop je naturel staat, dus geen selfies met duckfaces, want niet iedereen houdt daarvan.

hello mobile

Tinder is vleeskeuring?

Natuurlijk is er heel wat kritiek op Tinder, want het zou een pure vleeskeuring zijn. Op het eerste zicht is dit natuurlijk wel zo, want je swipet naar links (niet leuk) of naar rechts (heel leuk) om iemand te liken. Afhankelijk van hoe de andere persoon heeft geswipet, is het mogelijk dat jullie een match hebben. Is dit oppervlakkig? Zeker, maar toegegeven, in het echte leven kijk je ook eerst naar het uiterlijk alvorens je met iemand begint te praten. Je voelt je nu eenmaal aangetrokken tot bepaalde personen. Dat is zowel zo in een app als in het echte leven. Voor onzekere mensen kan Tinder zelfs aanmoedigend zijn als die persoon bijvoorbeeld heel veel matches heeft. Het geeft het zelfvertrouwen met andere woorden een boost.

vleeskeuring

Wat zeg ik tegen een match?

Het vervelende aan Tinder is dat vele mensen veel matches hebben, maar er helemaal niets mee doen. Ze weten namelijk niet hoe ze een gesprek moeten starten met een match. Veel vrouwen hebben ook zoiets dat de man het gesprek moet starten. Maar laten we al deze regeltjes overboord gooien en gewoon lekker origineel doen. Vind je iemand echt heel leuk? Praat er dan mee en start niet met een saaie “hoi” of “hoe gaat het”. Wees origineel, reageer op de beschrijving van de persoon of op diens foto. Op die manier spring je meteen in het oog en start je meteen een leuk gesprek dat weinig kans heeft dat het zal stilvallen. Voor je het weet, ga je je date in het echt ontmoeten. Neem dus zelf initiatief en wees origineel in je openingstekst. Flirt er gerust al op los, want of je nu gaat voor de liefde of puur voor een tinder sekdate: op Tinder mag er geflirt worden. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items