Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Afspreken via Tinder: waar moet ik op letten?
afspreken Tinder

Afspreken via Tinder: waar moet ik op letten?

Welke online datingsite?
18 augustus 2023

Het online daten kan nog heel wat voeten in de aarde hebben. Het is een geheel nieuwe manier om met een heleboel mensen tegelijkertijd in gesprek te komen. Het is een andere ervaring dan wanneer je iemand in een kroeg of bij een concert tegen komt en een gesprek moet aangaan. Ongemak en zenuwen kunnen zo veel roet in het eten gooien en mogelijk een kans op een leuke date met de dame of heer in kwestie vergooien. Wanneer je voor het eerst gaat afspreken via Tinder is het goed hier zo nuchter mogelijk in te gaan staan. In dit artikel geven je een aantal tips!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten op afstand via Tinder

Bij het online daten via Tinder verloopt alle communicatie in eerste instantie op een aangename afstand en kun je al meer over de ander te weten komen, voordat er daadwerkelijk sprake is van contact. Zo kun je al een beetje inspelen op de omstandigheden en een indruk krijgen van hoe iemand is. Je hoeft je zo minder kwetsbaar op te stellen en dit kan het daten een stuk gemakkelijker maken. Ook het uiteindelijk afspreken met iemand wordt zo veiliger, aangezien je beter weet waar je aan toe bent. Dit neemt niet weg dat er alsnog wel enkele aandachtspunten zijn die je beter in acht kunt nemen voordat je met iemand op date gaat.

daten op afstand

Temper je verwachtingen

Bij het uitkiezen van een geschikte date weet je uiteraard nooit precies wat je kunt verwachten. Je kent de ander nauwelijks en iedereen doet zich beter voor dan dat ze mogelijk in levenden lijve zijn. Je kunt een profiel op verschillende manieren opleuken en zo een indruk geven, die mogelijk niet geheel overeenkomt met de uiteindelijke werkelijkheid wanneer die persoon voor je neus staat. Na een eerste positieve indruk volgt vanzelfsprekend een fase waarin je iemand beter zult leren kennen en dan kan alsnog blijken dat het beeld niet helemaal overeenkomt zoals je had verwacht of gehoopt. Dit is uiteraard helemaal niet erg. Zolang je dit gewoon als onderdeel van het proces beschouwd en als mogelijkheid om beter vast te stellen waarnaar je precies op zoek bent, kun je hier gewoon vrijblijvend van genieten.

Houdt het casual

Door er vooral nuchter in te stappen en geen hoge verwachtingen aan te plakken, blijft het daten ontspannen, avontuurlijk en verwonderlijk. Het maakt het mogelijk om eerder de stoute schoenen aan te trekken en iemand mee op date te vragen of aan te geven dat je iemand leuk vindt. Zo kom je vrijblijvend in contact met tal van leuke mensen en doe je interessante ervaringen op. Uiteindelijk zul je iemand treffen die meer dan alleen leuk blijkt. Hier gaat vaak een heel proces aan vooraf. Door je hier bewust van te zijn, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

casual date

Reken op aparte situaties

Het is goed mogelijk dat de keuze voor een date anders uitpakt dan je had verwacht. Er zitten genoeg vreemde karakters tussen die ogenschijnlijk charmant en aantrekkelijk lijken, maar die achteraf, zodra je op een eerste date bent, drastisch tegenvallen. Mogelijk tref je mensen die gelijk ongepaste toenaderingen of leuzen naar je maken en beland je in interessante situaties waar je achteraf hard om zult kunnen lachen met je vrienden.

Nuchterheid

Probeer er ook zo nuchter mogelijk in te staan, zodat je niet aan jezelf en je vermogen om normale kandidaten te treffen, gaat twijfelen. Door je verwachtingen neutraal te houden en niet gelijk weg te dromen over een diepzinnige relatie of het arrangeren van je huwelijk voordat je de ander zelfs maar gezien hebt, zul je minder snel teleurgesteld raken. En zal een dergelijke situatie die tegenvalt minder effect op je hebben. Daten kan erg onzeker maken en het is dan ook belangrijk om hier voor jezelf in te waken. Blijf bij jezelf en bekijk een situatie voor wat het is en niet voor wat je ervan hoopt. Je kent de ander immers niet en het kan ook tegenvallen. Laat hierdoor niet al je goed hoop op het vinden van een geschikte partner varen.

nuchterheid

Neem initiatief

Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat de man het initiatief neemt om het eerste contact te nemen op Tinder. Als vrouw kun je echter ook heel gemakkelijk de ander laten weten dat je hem leuk vindt. Dit kan hem net de aanmoediging geven die hij nodig heeft om verder met je te chatten of zelfs de stap te zetten om je mee uit te vragen. Wacht dus zeker niet altijd af tot de man jou benadert, maar neem zelf het initiatief door een super like te geven of een chatbericht te sturen. Je weet immers nooit wat je anders mogelijk aan kans laat schieten. Misschien is hij wel onzeker of verlegen en zal het er nooit van komen. Toch kan dit zonde zijn van een potentiële romance.

Tinder Keurmerk veilig daten

Tinder is een veilig online datingapp, die een keurmerk heeft ontvangen. Hieruit blijkt dat de profielen handmatig worden gecontroleerd om nepprofielen te voorkomen. Je kunt er op Tinder dus op rekenen dat de leden met wie je spreekt, daadwerkelijk op zoek zijn naar een relatie en niet voor andere voorwendsel contact met je zullen leggen. Ook beschikt Tinder over het Thuiswinkel waarborg, waardoor de website veilig en betrouwbaar in gebruik is. Het is belangrijk om hier vooraf aan het daten op te letten, zodat je kans op het ontmoeten van iemand met verkeerde intenties verkleind wordt.

veilig daten

De veiligheidsrichtlijnen: afspreken via Tinder met vertrouwen

Samengevat biedt Tinder een platform vol mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten en connecties te maken. Deze populaire datingapp maakt afspreken en daten toegankelijk en leuk. Het belangrijkste is echter om bewust te zijn van veiligheidsaspecten en communicatieregels bij het plannen van persoonlijke ontmoetingen. Vertrouwen opbouwen en open communicatie zijn cruciaal tijdens dit proces. Denk goed na over je verwachtingen en wees eerlijk in je interacties. Of het nu gaat om een informele ontmoeting of een serieuze relatie, Tinder kan een effectief hulpmiddel zijn om mensen te leren kennen. Houd altijd je persoonlijke veiligheid voorop en geniet van het avontuur dat online daten te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---