Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 5 alternatieven voor Tinder die je moet proberen!
alternatief Tinder

5 alternatieven voor Tinder die je moet proberen!

Welke online datingsite?
21 september 2023

Als je het niet zo ziet zitten om je aan te melden bij Tinder, als swipen en liken niet zo jouw ding is, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden om een partner te vinden, een date te scoren of een leuke vriendschap op te bouwen. Dat kan via internet, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is echt niet zo dat tegenwoordig iedereen zijn partner via het internet vindt. Ook de methodes die werden gebruikt voordat “iedereen” online ging werken vaak nog prima.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom je moet stoppen met Tinder en overstappen op deze alternatieven!

Tinder is een geweldige dating-app, maar soms kan het vervelend zijn om door dezelfde profielen te bladeren of het gevoel te hebben dat je vastzit in een datingroutine. Gelukkig zijn er talloze alternatieven voor Tinder die net zo effectief kunnen zijn in het vinden van een geschikte match. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een vriendschap of gewoon een leuke date, deze alternatieven voor Tinder bieden een breder scala aan opties. Probeer ze uit en ontdek welke dating-app het beste bij je past. En onthoud dat zelfs als je niet direct succes hebt, het altijd de moeite waard is om uit je comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen. Hier zijn 5 alternatieven voor Tinder die je zeker moet proberen.

overstappen van Tinder

 • Bumble: Deze dating-app staat bekend om zijn vrouwvriendelijke benadering, waarbij vrouwen de eerste stap zetten in een match. Bumble biedt ook de optie om zakelijke contacten te maken en een plattegrondfunctie waarmee je kunt zien wie in de buurt is.
 • OkCupid: OkCupid is een populaire dating-app die zich richt op diepgaande compatibiliteit. Door middel van een uitgebreide vragenlijst krijgen gebruikers een persoonlijkheidstest die hen helpt bij het vinden van een geschikte match.
 • Hinge: Hinge is een dating-app die zich richt op serieuze relaties. In plaats van swipes te geven, bekijkt de gebruiker profielen en kan hij of zij de andere persoon een vraag stellen om een gesprek te starten.
 • Grindr: Grindr is een dating-app voor de LGBTQ+ community en is speciaal ontworpen voor homoseksuele, biseksuele en transseksuele mannen. De app maakt gebruik van een plattegrondfunctie om gebruikers in de buurt te laten zien.
 • Elite Dating: Elite Dating is een dating-app voor hoger opgeleiden. Gebruikers moeten een uitgebreide vragenlijst invullen om hun persoonlijkheidstest te voltooien. Hierdoor worden gebruikers alleen gekoppeld aan geschikte matches.

Waarom zeggen mensen Tinder vaarwel?

Er is een groeiende groep internetgebruikers die stopt met Tinder. Steeds meer mensen vinden het een “vleeskeuring” omdat mensen bij Tinder eerst en vooral op hun uiterlijk worden beoordeeld. De app wordt als oppervlakkig ervaren omdat je alleen aan de hand van één simpele foto wordt beoordeeld. Tinder lijkt daarmee een datingapp voor mooie mensen die ook wel op een andere manier aan een partner of aan een date kunnen komen. Vooral mensen die meer willen dan alleen maar op hun mooie ogen beoordeeld worden gaan op zoek naar alternatieven voor de populaire dating app Tinder.

Alternatieve dating apps en datingsites voor Tinder

Behalve Tinder zijn er meer dating apps beschikbaar die op vergelijkbare wijze werken. Een leuke app is Bumble. Deze app heeft als policy dat alleen dames een gesprek kunnen beginnen. Mannen kunnen uiteraard wel laten weten dat ze in een dame geïnteresseerd zijn, maar de dame bepaalt of ze het gesprek aangaat. De app Happn richt zich op het zoeken van contact met mensen die bij jou in de buurt zijn geweest. Dat kan dus ook in de bus of in de trein zijn, het is niet zo dat je alleen suggesties van je buren krijgt. Je kunt die persoon een hartje sturen en dan maar afwachten of hij of zij contact met je zoekt. Bekende Nederlandse datingsites zoals Relatieplanet en Lexa hebben inmiddels ook een app om te daten, ook dat kun je als alternatief voor Tinder zien.

Bumble app

De voor- en nadelen van alternatieve dating-apps vergeleken met Tinder

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Tinder, is het belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen zijn van andere dating-apps. Hoewel Tinder de meest populaire dating-app is, zijn er veel andere opties die de moeite waard zijn om te overwegen. In deze blog vergelijken we de voor- en nadelen van alternatieve dating-apps met Tinder, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Voordelen van alternatieve dating-apps ten opzichte van Tinder

Alternatieve dating-apps hebben vaak unieke kenmerken die ze onderscheiden van Tinder. Zo zijn er apps die zich specifiek richten op bepaalde doelgroepen, zoals hoger opgeleiden of LGBTQ+ gemeenschappen. Ook zijn er apps die meer gericht zijn op het vinden van serieuze relaties in plaats van casual hook-ups. Daarnaast zijn er alternatieve dating-apps die zich meer richten op het beschermen van de privacy van gebruikers, bijvoorbeeld door anonieme profielen aan te bieden.

cupido

Nadelen van alternatieve dating-apps ten opzichte van Tinder

Hoewel alternatieve dating-apps hun eigen voordelen hebben, hebben ze ook vaak nadelen. Zo hebben sommige apps een kleinere gebruikersbasis dan Tinder, wat kan leiden tot minder potentiële matches. Daarnaast kunnen sommige alternatieve apps minder gebruiksvriendelijk zijn dan Tinder, waardoor het navigeren op de app minder intuïtief aanvoelt. Bovendien kan het zijn dat alternatieve dating-apps minder bekend zijn bij het grote publiek, wat kan leiden tot minder exposure en minder nieuwe gebruikers.

Betaalde relatiebemiddeling

Je kunt ook kiezen voor traditionele relatiebemiddeling. Dit gaat via een persoonlijk gesprek waarbij de relatiebemiddelaar een beeld van je krijgt en van je wensen ten aanzien van een mogelijke partner. Vervolgens wordt er gekeken of er een match is in het bestand van het bureau. Deze vorm van bemiddeling is vaak succesvol, maar je moet wel rekening houden met hoge kosten. Garantie voor succes is het natuurlijk niet, sommige bureaus geven (een deel van) het inschrijfgeld terug als je binnen een bepaalde periode geen relatie hebt gevonden.

Betaalde relatiebemiddeling

Bekende datingsites

Een aantal datingsites bestaat al vele jaren en heeft in de loop der jaren zijn succes bewezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lexa app of Elitedating. Je kunt hier gratis een profiel aanmaken en vervolgens zoeken in de database naar mogelijk geschikte mensen die je beter wilt leren kennen. Als je berichten wilt versturen moet je een betaald abonnement nemen. Je kunt veilig contact leggen door van de faciliteiten van de website gebruik te maken. Jouw telefoonnummer of mailadres wordt niet bekend gemaakt aan de ander, tenzij je dit zelf doet. Je kunt iemand dus eerst een beetje leren kennen en pas op het moment dat jij het er tijd voor vindt kun je een stap verder gaan door bijvoorbeeld telefoonnummers uit te wisselen zodat jullie kunnen bellen of Whatsappen.

Malafide datingsites

Op het internet vind je duizenden datingsites. Een groot deel daarvan is niet echt betrouwbaar. Dit zijn datingsites die vaak te herkennen zijn aan het systeem van credits. Je kunt berichten versturen door credits te kopen, ieder verstuurd bericht kost één of meer credits. De kosten voor het gebruik kunnen zo flink oplopen. Dat zou nog niet zo erg zijn ware het niet dat deze websites vaak op grote schaal gebruik maken van fake profielen. Je krijgt reacties op je berichten alsof je met een “echt” persoon in gesprek bent. In werkelijkheid worden de berichten verstuurd door een medewerker van deze datingsite. Wees dus altijd op je hoede als je je aanmeldt bij een datingsite waar je per bericht moet betalen. Lees de algemene voorwaarden, als het goed is staat hierin vermeld dat er gebruik wordt gemaakt van “fictieve profielen die uitsluitend entertainment tot doel hebben”.

Malafide datingsites

Veilig daten op internet

Voor welke app of datingsite je ook kiest, het blijft belangrijk om aan je veiligheid te denken. Spreek een eerste keer af bij voorkeur bij een openbare gelegenheid. Ga samen naar een café of ga een hapje eten in een restaurant. Spreek niet bij je thuis af en ook niet thuis bij de ander. Dat komt wel bij een vervolgafspraak als jullie elkaar echt leuk vinden. Daarnaast is het verstandig om je persoonlijke informatie zoals je adres, telefoonnummer en werkgegevens privé te houden totdat je de ander beter kent. Wees ook voorzichtig met het delen van persoonlijke foto’s en video’s, omdat deze niet altijd veilig zijn op het internet.

Succesvol daten via alternatieven voor Tinder

We hopen dat deze lijst met alternatieven voor Tinder je heeft geholpen bij het vinden van een dating-app die bij je past. Onthoud dat elke app zijn eigen unieke kenmerken en doelgroep heeft, dus het is belangrijk om een aantal te proberen voordat je besluit welke het beste bij je past. Bovendien, omdat de dating-markt continu verandert, is het altijd een goed idee om op de hoogte te blijven van nieuwe apps die opduiken. We hopen dat je veel succes zult hebben met het vinden van een geschikte date via een van deze alternatieven voor Tinder. Blijf ons volgen voor meer dating-gerelateerde tips en adviezen.

2 reacties op “5 alternatieven voor Tinder die je moet proberen!”

 1. Susan schreef:

  Ik had dezelfde ervaring met Tinder.
  Nu zit ik op suikermaatje.nl goede helpdesk voor vragen en veel actieve leden.

  Het is wel een ander type site, maar voor mij prima.

 2. MGTOW-2 schreef:

  Een andere reden om Tinder te verlaten omdat ze zoals in mijn geval het abonnement zonder reden van opgaaf blokkeren en je kunt fluiten naar je geld. Dat is gewoon oplichting. Via hun helpdesk krijg je enkel automatische antwoorden. Alles gaat digitaal.
  Hadden ze hier een hoofdkantoor dan had ik persoonlijk de ramen ingegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---