Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Alternatieven voor Tinder
Alternatieven

Alternatieven voor Tinder

Welke online datingsite?
08 februari 2022

Als je het niet zo ziet zitten om je aan te melden bij Tinder, als swipen en liken niet zo jouw ding is, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden om een partner te vinden, een date te scoren of een leuke vriendschap op te bouwen. Dat kan via internet, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is echt niet zo dat tegenwoordig iedereen zijn partner via het internet vindt. Ook de methodes die werden gebruikt voordat “iedereen” online ging werken vaak nog prima.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom zeggen mensen Tinder vaarwel?

Er is een groeiende groep internetgebruikers die stopt met Tinder. Steeds meer mensen vinden het een “vleeskeuring” omdat mensen bij Tinder eerst en vooral op hun uiterlijk worden beoordeeld. De app wordt als oppervlakkig ervaren omdat je alleen aan de hand van één simpele foto wordt beoordeeld. Tinder lijkt daarmee een datingapp voor mooie mensen die ook wel op een andere manier aan een partner of aan een date kunnen komen. Vooral mensen die meer willen dan alleen maar op hun mooie ogen beoordeeld worden gaan op zoek naar alternatieven voor de populaire dating app Tinder.

vaarwel-bye

Alternatieve dating apps en datingsites voor Tinder

Behalve Tinder zijn er meer dating apps beschikbaar die op vergelijkbare wijze werken. Een leuke app is Bumble. Deze app heeft als policy dat alleen dames een gesprek kunnen beginnen. Mannen kunnen uiteraard wel laten weten dat ze in een dame geïnteresseerd zijn, maar de dame bepaalt of ze het gesprek aangaat. De app Happn richt zich op het zoeken van contact met mensen die bij jou in de buurt zijn geweest. Dat kan dus ook in de bus of in de trein zijn, het is niet zo dat je alleen suggesties van je buren krijgt. Je kunt die persoon een hartje sturen en dan maar afwachten of hij of zij contact met je zoekt. Bekende Nederlandse datingsites zoals Relatieplanet en Lexa hebben inmiddels ook een app om te daten, ook dat kun je als alternatief voor Tinder zien.

Betaalde relatiebemiddeling

Je kunt ook kiezen voor traditionele relatiebemiddeling. Dit gaat via een persoonlijk gesprek waarbij de relatiebemiddelaar een beeld van je krijgt en van je wensen ten aanzien van een mogelijke partner. Vervolgens wordt er gekeken of er een match is in het bestand van het bureau. Deze vorm van bemiddeling is vaak succesvol, maar je moet wel rekening houden met hoge kosten. Garantie voor succes is het natuurlijk niet, sommige bureaus geven (een deel van) het inschrijfgeld terug als je binnen een bepaalde periode geen relatie hebt gevonden.

relatiebemiddeling

Bekende datingsites

Een aantal datingsites bestaat al vele jaren en heeft in de loop der jaren zijn succes bewezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Relatieplanet en Lexa of Elitedating. Je kunt hier gratis een profiel aanmaken en vervolgens zoeken in de database naar mogelijk geschikte mensen die je beter wilt leren kennen. Als je berichten wilt versturen moet je een betaald abonnement nemen. Je kunt veilig contact leggen door van de faciliteiten van de website gebruik te maken. Jouw telefoonnummer of mailadres wordt niet bekend gemaakt aan de ander, tenzij je dit zelf doet. Je kunt iemand dus eerst een beetje leren kennen en pas op het moment dat jij het er tijd voor vindt kun je een stap verder gaan door bijvoorbeeld telefoonnummers uit te wisselen zodat jullie kunnen bellen of Whatsappen.

online datingsites

Malafide datingsites

Op het internet vind je duizenden datingsites. Een groot deel daarvan is niet echt betrouwbaar. Dit zijn datingsites die vaak te herkennen zijn aan het systeem van credits. Je kunt berichten versturen door credits te kopen, ieder verstuurd bericht kost één of meer credits. De kosten voor het gebruik kunnen zo flink oplopen. Dat zou nog niet zo erg zijn ware het niet dat deze websites vaak op grote schaal gebruik maken van fake profielen. Je krijgt reacties op je berichten alsof je met een “echt” persoon in gesprek bent. In werkelijkheid worden de berichten verstuurd door een medewerker van deze datingsite. Wees dus altijd op je hoede als je je aanmeldt bij een datingsite waar je per bericht moet betalen. Lees de algemene voorwaarden, als het goed is staat hierin vermeld dat er gebruik wordt gemaakt van “fictieve profielen die uitsluitend entertainment tot doel hebben”.

Veilig daten op internet

Voor welke app of datingsite je ook kiest, het blijft belangrijk om aan je veiligheid te denken. Spreek een eerste keer af bij voorkeur bij een openbare gelegenheid. Ga samen naar een café of ga een hapje eten in een restaurant. Spreek niet bij je thuis af en ook niet thuis bij de ander. Dat komt wel bij een vervolgafspraak als jullie elkaar echt leuk vinden.

2 reacties op “Alternatieven voor Tinder”

 1. Avatar for Susan Susan schreef:

  Ik had dezelfde ervaring met Tinder.
  Nu zit ik op suikermaatje.nl goede helpdesk voor vragen en veel actieve leden.

  Het is wel een ander type site, maar voor mij prima.

 2. Avatar for MGTOW-2 MGTOW-2 schreef:

  Een andere reden om Tinder te verlaten omdat ze zoals in mijn geval het abonnement zonder reden van opgaaf blokkeren en je kunt fluiten naar je geld. Dat is gewoon oplichting. Via hun helpdesk krijg je enkel automatische antwoorden. Alles gaat digitaal.
  Hadden ze hier een hoofdkantoor dan had ik persoonlijk de ramen ingegooid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.