Home / Grindr app – Kosten, Review en Ervaringen
Grindr Logo

Grindr app - Kosten, Review en Ervaringen

Grindr is een populaire app voor homoseksuele mannen om elkaar te ontmoeten voor een date of om een vaste partner te vinden. Je kunt Grindr alleen gebruiken op je smartphone of tablet, want er is geen website die je met een gewone browser kunt benaderen. Er is wel een site, maar deze geeft alleen informatie over de app die je kunt downloaden. Grindr.com is wereldwijd de bekendste datingapp voor homoseksuele mannen.

Grindr app
6 Ervaringen
3.4
Beoordeling 3.4

Grindr - Hoe werkt het en is het veilig?

Grindr is een dating app die zich speciaal richt op homoseksuele en biseksuele mannen. Zij kunnen via de app in contact komen met gelijkgestemde mannen die zich op dat moment in hun directe omgeving bevinden. De locatie van gebruikers wordt bepaald aan de hand van geolocatie via de smartphone. De app kan dan ook allen op een telefoon worden gebruikt. Er zijn versies voor Apple (iOS), Android en Blackberry. De app werd gelanceerd in 2009 in de Verenigde Staten. Een paar jaar later was de app wereldwijd een succes met ruim 4 miljoen gebruikers waarvan er ruim anderhalf miljoen dagelijks de app gebruiken.

grindr screenshot

Grindr in Europa

In Europa is Grindr gemiddeld populair. In Londen heeft de app ongeveer 350.000 fans, waarmee Londen als stad de meeste gebruikers heeft. In Nederland hebben ongeveer 15.000 personen op Grindt een profiel aangemaakt. Dat is niet veel als je het vergelijkt met andere dating apps en websites. Hier staan vaak tienduizenden profielen op, maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat veel dating apps en –websites toegankelijk zijn voor iedereen en niet alleen voor homo mannen.

grindr app screenshot

Hoe werkt Grindr?

Als je de app opent zie je profielfoto’s van medegebruikers. Sommige foto’s staan dichtbij, andere verder weg. De dichtstbijzijnde zijn personen die zich in je directe omgeving bevinden. Hoe verder weg de foto op het scherm staat, hoe verder weg deze persoon op dat moment is. Je kunt een profielfoto aanklikken en vervolgens met deze persoon chatten. Jullie kunnen ook foto’s en video’s uitwisselen. Je kunt als je dat wilt je huidige locatie doorgeven aan degene met wie je in gesprek bent. Dit is natuurlijk erg handig als jullie willen afspreken.

gaydating via Grindr

Aanmelden

Aanmelden is vrij simpel. Je voert je e-mailadres in, kiest een wachtwoord en voert je leeftijd in. De app is alleen toegankelijk voor meerderjarigen van 18 jaar of ouder. Vervolgens kun je in de app je profiel aanvullen met een foto en meer informatie over jezelf zodat andere gebruikers kunnen lezen met wie ze te maken hebben. Dit maakt het vinden van een leuk contact natuurlijk een stukje makkelijker.

grindr aanmelden

Zoek naar dates in de buurt

Grindr gebruikt de locatiebepaling van je smartphone. Dus als je een avondje gaat stappen in een andere stad, dan kun je aan de hand van je locatie zoeken naar mensen die het misschien leuk vinden om met jou op stap te gaan. Deze manier van daten is vrij populair, vandaar dat Grindr ook zo snel zo populair is geworden. Je kunt via de app een snelle afspraak maken om elkaar bij voorbeeld in een kroeg of dansgelegenheid te ontmoeten. Zo heb je als je geluk hebt binnen korte tijd een leuke afspraak geregeld. Of je uiteindelijk een relatie met deze persoon begint moeten jullie natuurlijk helemaal zelf weten. Grindr wordt zowel voor eenmalige dates als voor het vinden van ene partner gebruikt.

grindr veilig

Miljoenen gebruikers

Grindr heeft sinds de lancering in 2009 inmiddels miljoenen gebruikers. In de VS zitten de meeste gebruikers, ruim anderhalf miljoen. In Europa is Londen de stad met de meeste gebruikers, ruim 350.000. In Nederland ligt het aantal personen dat zich bij Grindr heeft aangemeld fors lager, het aantal gebruikers wordt geschat op 15 tot 20.000. De app wordt niet alleen door homo mannen gebruikt, maar ook door biseksuele mannen die naast hun relatie met een vrouw ook zo af en toe een date met een vrouw willen hebben. Dit kan uiteraard leiden tot flinke problemen, want deze groep houdt het contact met mannen vaak geheim.

Toegankelijk voor biseksuele mannen

Grindr is ook populair omdat het toegankelijk is voor biseksuele mannen. Dit zijn vaan mannen die een vaste relatie met een vrouw hebben. Soms zijn ze getrouwd en hebben ze een gezin. Maar ondanks dat ze vaak oprecht van hun vrouw houden, zijn er ook homoseksuele gevoelens. Veel mannen komen daar niet graag voor uit. Dan is Grindr natuurlijk een prima oplossing. Je kunt zonder dat het opvalt een afspraak met een andere homoseksuele man regelen. Het in het geheim moeten afspreken maakt het voor veel mannen alleen nog maar spannender.

biseksuele mannen

Snel contacten leggen

Een belangrijk voordeel van Grindr is dat je snel een date kunt regelen. Als je een weekendje in een hotel verblijft in een willekeurige stad kun je via de app zien of er homoseksuele mannen in de buurt zijn waar je eventueel mee kunt afspreken. Dit werkt vaak sneller dan dat je in een voor jou onbekende omgeving op zoek moet naar een homobar. In veel landen rust een taboe op homoseksualiteit en daar zal je dus geen openlijke homobars vinden.

Vooral mannen die in een land wonen waar homoseksualiteit verboden is of in ieder geval niet in het openbaar mag worden getoond maken graag gebruik van Grindr. Via de app kunnen ze redelijk anoniem met een andere man afspreken. Ontmoetingen die in het diepste geheim moeten plaatsvinden zijn natuurlijk niet echt leuk, maar helaas is het voor sommige homoseksuelen nog steeds de dagelijkse realiteit.

Wat kost een lidmaatschap bij Grindr?

Inschrijven is gratis en je mag zo lang je wilt gratis lid blijven. Wil je gebruik maken van extra functies, dan zijn er 2 verschillende soorten lidmaatschappen.

Grindr Xtra kosten

 • 1 maand

  Grind Xtra

  € 16,99
  Bekijken
 • 3 Maanden

  Grindr Xtra

  € 9,99 per maand
  Bekijken
 • 12 maanden

  Grind Xtra

  € 5,99 per maand
  Bekijken

Grindr Xtra

Met Grindr Xtra krijg je toegang tot de volgende opties:

 • Geen advertenties van derden
 • Tot 600 profielen bekijken en chatten
 • Premium filters zoals: Nu online, alleen foto’s, lichaamskenmerken & relatiestatus inzien.
 • Opgeslagen zinnen
 • Zien of iemand je bericht heeft gelezen
 • Chat historie bekijken

Grindr Unlimited kosten

 • 1 maand

  Grindr Unlimited

  €42,99
  Bekijken
 • 3 maanden

  Grindr Unlimited

  €21,66 per maand
  Bekijken
 • 12 maanden

  Grindr Unlimited

  €15,83 per maand
  Bekijken

Grindr Unlimited

Met Grindr Unlimited krijg je toegang tot de volgende opties:

 • Onbeperkte profielen
 • Zien wie jou heeft bekeken
 • Zien als iemand typt
 • Incognito status
 • Onverzonden berichten
 • Alle Grindr Xtra functionaliteiten

grindr kosten

Wat zijn de plus- en minpunten van Grindr?

 • Gemakkelijk aanmelden
 • Wereldwijde app dus grote kans op het vinden van een date
 • De app kost slechts € 0,99 en is vervolgens vrijwel gratis te gebruiken, met uitzondering van enkele speciale opties
 • Grindr kun je niet op een pc gebruiken
 • De app is alleen toegankelijk voor homo mannen
 • 4
  Populariteit
 • 3.2
  Gebruikersgemak
 • 3
  Functionaliteiten
 • 2.8
  Klantenservice
 • 4
  Kosten
 • 3.4 Goed
  Totaalscore

Veel gestelde vragen:

Waarom is Grindr zo populair?

Grindr heeft in Nederland gemiddeld 15.000 gebruikers. Dat is niet spectaculair veel als je het vergelijk met andere landen. In Amerika heeft Grindr ruim een miljoen gebruikers. Nu is dit land natuurlijk qua aantal inwoners veel groter. Ook is het zo dat in bepaalde landen het uiten van je homoseksualiteit niet altijd mogelijk is. Hoewel in Nederland homo’s soms ook te maken krijgen met agressie en andere nare ervaringen kun je over het algemeen wel voor je geaardheid uitkomen. Dit maakt het ook makkelijker om contacten te leggen. Maar als je geen type bent dat naar homobars en dergelijke gaat dan is Grindr een prima optie.

Is Grindr alleen voor een onenightstand?

Grindr is zeer geschikt als je een onenightstand zoekt. Veel mannen die de app gebruiken zijn hier wel voor te vinden. Maar het is nu ook weer niet zo dat alle mannen uitsluitend op seks uit zijn. Je zult dus wel even moeten aftasten wat de ander voor intenties heeft. Want er zijn ook mannen die via Grindr op zoek zijn naar een serieuze relatie en niet zo zeer naar een voorbijgaand contact.

Het grote voordeel is natuurlijk wel dat je een via Grindr gelegd contact vrij gemakkelijk weer kunt verbreken. Als de ander niet is wat je zoekt kun je er direct mee stoppen. Dit is via een app vaak toch wat makkelijker dan wanneer je in de kroeg met iemand aan de praat raakt of via een gay datingsite. Ook dit is een reden waarom deze dating app zo populair is onder homoseksuele mannen.

Is daten via Grindr veilig?

Voor alle online manieren om een date te regelen geldt dat enige voorzichtigheid altijd handig is. Als je iemand voor het eerst “ontmoet” op een dating app als Grindr is het verstandig om elkaar eerst wat beter te leren kennen. Spreek een eerste keer niet bij één van jullie thuis af, maar liever in een openbare gelegenheid zoals een bar, café of restaurant. Natuurlijk is al te veel wantrouwen niet goed, maar helaas komt homohaat nog steeds voor in Nederland.

Probeer dus uit te vinden of de andere persoon oprecht in jou geïnteresseerd is en spreek niet af op een verlaten plaats zoals bij voorbeeld een openbare parkeerplaats of een parking langs een snelweg. Een plaats waar meer mensen komen is een veiliger optie. Wil je meer zekerheid overweeg dan om in je te schrijven bij een gay datingsite. Doordat profielen beter zijn gecontroleerd is de kans op een betrouwbare date groter.

Wat zijn de voordelen van Grindr?

Het belangrijkste voordeel van Grindr is dat het een app is die speciaal bedoeld is voor homoseksuele mannen. Dit betekent dat je via deze app als het goed is uitsluitend gelijkgestemden tegenkomt. Als je je aanmeldt bij een algemene app en iemand zet een instelling verkeerd bij het aanmelden dan loop je de kans dat je een man benadert die uitsluitend op vrouwen valt.

Dit betekent dan vaak een flinke teleurstelling of zelfs een vervelende reactie. Via Grindr kun je gemakkelijk contacten leggen, wat ideaal is als je een date zoekt. De app zoekt gebruikers in de buurt, dat geldt dus ook als je een avondje gaat stappen in een andere stad. Ga je een avond naar Amsterdam en zoek je een date? Je kunt hem vinden via Grindr.

Waar je op moet letten bij een date via Grindr?

Wanneer je via Grindr op zoek gaat naar een date, en zeker als dit voor een eenmalig contact is, dan is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Spreek niet af op een verlaten parkeerplaats of een andere plek waar geen andere mensen zijn. Hoe vervelend het ook is, je loopt nu eenmaal het risico een verkeerde te treffen met alle nare gevolgen van dien. Dus spreek af in een café, restaurant of andere openbare gelegenheid. Zo kun je eerst zien of de date inderdaad komt opdagen en of jullie een klik hebben.

Laats bijgewerkt: 10 september 2021

6 reacties op “Grindr app – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for Tonny Tonny schreef:

  Ik probeer sinds twee dagen mijn inbox te openen, maar bij het klikken op dat icoontje, word ik telkens opnieuw uit de app gegooid. Wat moet ik doen?

 2. Avatar for f. berkhout f. berkhout schreef:

  ik zit op de grindr app….sinds vorige week donderdag kan ik alleen nog maar openen maar verder niks meer…alle alle handelingen op mijn phone is geen probleem..HELP aub..mvrgr F.Berkhout

 3. Avatar for f. berkhout f. berkhout schreef:

  ik zit op de grindr app ..sinds vorige week donderdag werkt grindr niet goed meer..zie wel de startpagina maar verder kan ik niets intikken..zie alleen maar…..grindr is gestopt..help aub…

 4. Avatar for Adriaan Rodenburg Adriaan Rodenburg schreef:

  Op mijn mobiele Samsung J5 had ik Grindr account verwijderd. Probeerde nieuw aan te maken en krijg nu telkens Credentials Changed. Vraagt nu om e-mailadres en password. Vul ik die in dan krijg ik als bericht: Incorrect Email The email you entered does not belong to the profile being accessed. Nu heb ik op mijn Samsung tablet wèl een nieuw account kunnen aanmaken met de naam ajr67 Wat doe ik fout op mijn mobiel?

  Groet, Adriaan Rodenburg

 5. Avatar for Klaas Jan Tolner Klaas Jan Tolner schreef:

  Vraag kan worden weg gehaald. Probleem is op gelost. Dank

 6. Avatar for Jantienus Hoogeveen Jantienus Hoogeveen schreef:

  Goedendag, mijn wacht ben ik vergeten dus ik heb een nieuwe aangevraagd, alleen ik krijg via mijn gmail adres geen linkje om de nieuwwacht te veranderen. Kunt u mij helpen ?

  Met vriendelijke groet, Jantienus Hoogeveen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *