Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Is Tinder echt gratis? Wat zijn de kosten van een abonnement?
Tinder gratis

Is Tinder echt gratis? Wat zijn de kosten van een abonnement?

Welke online datingsite?
17 augustus 2023

Benieuwd naar de kosten van Tinder? Ontdek in onze nieuwste blog op WelkeOnlineDatingsite.nl alles wat je moet weten over de vraag “Is Tinder gratis?” Als toonaangevende bron voor online datinginformatie, onthullen we de ins en outs van deze populaire datingapp. Leer hoe Tinder werkt, welke functies gratis zijn en welke mogelijkheden betaald zijn. We onderzoeken de verschillende abonnementsopties en geven inzicht in wat je kunt verwachten bij het gebruik van Tinder. Of je nu nieuw bent op het platform of je huidige ervaring wilt optimaliseren, onze blog biedt een duidelijke en beknopte gids om je te helpen beslissen of Tinder de juiste keuze is voor jou.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Op zoek naar liefde met Tinder: swipen naar een match

Tinder is een populaire datingapp waarmee je als man of vrouw op zoek kunt gaan naar een leuke match. Je maakt een eigen account aan en voegt hierop persoonlijke informatie toe voor een aantrekkelijk profiel. Vervolgens kun je zelf ook profielen van anderen bekijken en je interesse aangeven door simpelweg te ‘swipen’. Naar rechts betekent dat je interesse hebt en naar links schuiven van het beeld geeft aan dat je geen interesse hebt. Zodra beide personen naar rechts hebben geswiped, is er sprake van een match en kun je vervolgens overgaan tot een gesprek via de chatoptie. De applicatie van Tinder kan vooralsnog enkel gebruikt worden op een Android telefoon of tablet of op een iOS iPhone of iPad en nog niet op een computer of laptop.

liefde Tinder

Is Tinder echt gratis?

Tinder is een populaire dating app die wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android-apparaten en kan worden gedownload via de App Store of Google Play. Veel mensen vragen zich af of Tinder gratis is om te gebruiken. De korte antwoord is ja, Tinder is gratis te downloaden en te gebruiken. Je kunt de app gratis downloaden en een profiel aanmaken. Hiermee kun je foto’s uploaden, een bio invullen en zoeken naar andere gebruikers in de buurt. Je kunt ook gratis swipen naar links of rechts om te beslissen of je iemand leuk vindt of niet. Echter, net als veel gratis apps, biedt Tinder ook een premium abonnement aan, genaamd Tinder Plus. Met Tinder Plus krijgt de gebruiker toegang tot extra functies zoals ongelimiteerd swipen, de mogelijkheid om te zien wie je profiel bekeken heeft en de optie om je locatie aan te passen. Dit abonnement kost geld en de prijzen variëren afhankelijk van het aantal maanden dat je je aanmeldt.

Tinder gratis gebruiken

Iedereen kan de app toevoegen aan zijn of haar telefoon of tablet en zo onderzoeken of er een leuk profiel beschikbaar is. Je dient wel over een Facebook-account te beschikken, aangezien je hiermee kunt inloggen. Tinder wil namelijk graag de informatie die je hier vermeldt, met betrekking tot je leeftijd, je interesses gebruiken en ook je foto’s kunnen zo gelijk worden ingevoerd in je Tinder account. Zo hoef je bovendien niet nog een extra wachtwoord aan te maken, maar kun je gemakkelijk via Facebook inloggen. Vertel simpelweg wat over jezelf en er zullen ongetwijfeld genoeg mensen geïnteresseerd in je raken. Je netwerk wordt zo vanzelf ook gelijk een stuk groter. Tinder verbindt op deze wijze meerdere werelden met elkaar en de kans dat je een leuk iemand tegenkomt, wordt zo vergroot. Dit is allemaal deel van de succesformule.

Tinder Facebook

Gratis of de betaalde versie?

Voor algemeen gebruik is het toepassen van de Tinder applicatie geheel gratis. Je hoeft niet voor de app of het aanmaken van een profiel te betalen. Ook voor de algemene instellingen als het zoeken naar interessante profielen en het vervolgens aangeven of je interesse hebt of niet, valt geheel onder de gratis versie. Je kunt zo al redelijk ver komen en kans lopen om met een aantrekkelijk persoon een leuk gesprek aan te knopen. Je kunt gratis je profiel opleuken met boeiende foto’s en een omschrijving van wie je bent en waar je naar op zoek bent. Daarnaast is er ook een betaalde optie die meer mogelijkheden biedt. De betaalde opties zijn terug te vinden in Tinder Plus. De prijzen lopen hierin uiteen tussen € 0,78 en € 15,67 en bieden verschillende aanvullingen.

Gratis functies op Tinder die je misschien niet kent

Tinder is een populaire dating app die gratis te downloaden en te gebruiken is. Hoewel veel mensen al bekend zijn met de basisfuncties, zoals swipen en matchen, biedt de app ook enkele verborgen gratis functies die je misschien niet kent. Een daarvan is de mogelijkheid om je profiel op privé te zetten. Hiermee kun je je profiel verbergen voor andere gebruikers, zodat alleen degenen die je goedkeurt, het kunnen zien. Ook kun je gratis swipen in andere landen door je locatie te wijzigen in de app-instellingen. Een andere functie is de mogelijkheid om te zien wie je super likes heeft gegeven, zodat je weet wie echt geïnteresseerd is. Houd er rekening mee dat deze functies alleen beschikbaar zijn voor gratis accounts en niet voor betaalde abonnementen.

gratis functies Tinder

Betaalde versie van Tinder: Tinder Plus

Met de betaalde versie van Tinder Plus kunt u meer doen dan met de gratis versie. Naast de standaard basisfuncties zijn er aanvullende opties, die het gebruik van Tinder optimaliseren en nog leuker maken. Het kan namelijk voorkomen dat je bij het bekijken van een profiel per ongeluk de verkeerde kant opschuift en zo een interessante date misloopt. In Tinder Plus kun je dit ongedaan maken, zodat de persoon wederom langskomt in het overzicht en je alsnog kunt aangeven dat je wel degelijk interesse hebt. Zodra de ander dit bevestigt, kun je toch nog een leuk gesprek aangaan.

Locatie aanpassen

In Tinder Plus is het bovendien mogelijk om je locatie aan te passen. Waar je in de gratis versie beperkt bent, kun je met de betaalde versie van Tinder ook op andere locaties kijken en zo ontdekken of in andere steden wellicht nog meer interessante matches beschikbaar zijn. Zeker als je niet gelimiteerd wilt zijn tot het vinden van iemand in je directe omgeving, is dit een ideale optie.

locatie aanpassen

Onbeperkt liken

In de betaalde versie van Tinder Plus heb je het extra voordeel dat je onbeperkt op mensen kunt reageren. Je kunt namelijk iedereen liken die je maar wilt, want je ziet ook veel meer profielen dan in de gratis versie. In de standaardbasisversie kun je maar een beperkt aantal profielen bekijken en hierop reageren via een like of niet-like. Hierdoor vang je natuurlijk niet alle vis in de zee en dit kan zonde zijn. Ben je serieus op zoek naar een leuke partner, dan is de betaald versie waarschijnlijk een mooie optie.

Wat zijn de kosten van een premium abonnement?

Tinder is een van de meest populaire dating apps ter wereld en wordt gebruikt door miljoenen mensen in Nederland. Hoewel de app gratis te downloaden en te gebruiken is, biedt het ook een premium abonnement aan genaamd Tinder Plus. Dit abonnement biedt extra functies zoals ongelimiteerd swipen, de mogelijkheid om te zien wie je profiel bekeken heeft en de optie om je locatie aan te passen. Maar wat zijn de kosten van een premium abonnement in Nederland? De prijzen voor een Tinder Plus abonnement variëren afhankelijk van het aantal maanden dat je je aanmeldt. Een abonnement voor één maand kost €9,99, terwijl een abonnement voor zes maanden €44,99 kost, en een abonnement voor twaalf maanden €59,99. Dit betekent dat hoe langer je je abonnement neemt, hoe goedkoper het per maand wordt.

kosten Tinder abonnement

Prijzen van Tinder Plus variëren

Het is ook goed om te weten dat de prijzen voor een Tinder Plus abonnement kunnen variëren afhankelijk van je leeftijd. Gebruikers onder de 30 jaar betalen minder voor een abonnement dan gebruikers boven de 30 jaar. Dit is omdat Tinder de prijzen aanpast op basis van de leeftijdscategorie van de gebruiker. Daarnaast, Tinder Plus abonnement kan ook worden aangeschaft via Google Play of Apple App Store, waarbij gebruiker zal worden aangeboden met specifieke aanbieding of een abonnement met een specifiek bedrag, dus het is aanbevolen om de prijzen te vergelijken voordat u koopt. De betaalde versie van Tinder is nog onderhevig aan experimenten. De prijzen liggen dan ook nog redelijk ver uit elkaar en zo kan bekeken worden waar het meeste animo bij ligt. Het is zeker de moeite waard om beide versies van Tinder uit te proberen en te ontdekken welke voor jou het meeste profijt oplevert.

Verkennen zonder verplichtingen: gratis opties op tinder

In conclusie, Tinder heeft zich gevestigd als een toonaangevende speler in de wereld van online dating, en deze blog heeft je inzicht gegeven in de ins en outs van deze populaire app. Met zijn eenvoudige swipe-mechanisme en directe benadering heeft Tinder de manier waarop mensen elkaar ontmoeten en verbinden, veranderd. De gratis basisfuncties bieden gebruikers een kans om hun romantische horizon te verkennen zonder financiële verplichtingen. Hoewel premium-abonnementen extra voordelen bieden, heeft Tinder bewezen dat het mogelijk is om matches en gesprekken aan te gaan zonder kosten. Of je nu een beginner bent op het gebied van online dating of een doorgewinterde Tinder-gebruiker, de wereld van mogelijke connecties ligt binnen handbereik, klaar om ontdekt te worden.

12 reacties op “Is Tinder echt gratis? Wat zijn de kosten van een abonnement?”

 1. muurbloempje schreef:

  ik zoek een man die eerlijk is en dingen samen doen
  lekker vlot type en er voor elkaar zijn .
  en zo lekker de dagen met elkaar door brengen
  gr mij en ik hoor het wel

 2. MARILO schreef:

  ZOEK EEN LIEVE MAN EERLIJK ENTROUW

 3. MARILO schreef:

  zoek een lieve man eerlijk en trouw

 4. MARILO schreef:

  ZOEK EEN MAN VOOR VRIENDSCHAP

 5. MGTOW schreef:

  Omdat vrouwen de lat zo hoog leggen moet je wel heel veel swipen voor een match. Veel mannen swipen dan ook alles maar naar rechts om uit het geringe aantal matches dat hier uit rolt verder te selecteren.
  Met de gratis versie van tinder wordt dit moeilijk omdat je beperkt kan swipen.
  Met de betaalde versie krijg je een zogenaamde ‘boost’ waardoor je weer bovenop de stapel belandt. Dat is nodig omdat er zo weinig vrouwen zijn ten opzichte van de mannen.

 6. carie schreef:

  ik zoek een man alleen is maar alleen

 7. rani schreef:

  Ik wil jou graag aandacht geven zeg maar wat meer over je zelf dan doe ik dat ook lieverdgr Ton

 8. ton schreef:

  Ik ben die man mischienom jou aandacht te geven alleen is maar alleen toch ik ben Ton en vrijgezel en heb wel interesse in jou jij ook in mij gr Ton

 9. Ton schreef:

  Ik ben vrijgezel heb geen kinderen ben sociaal eerlijk en een lieve en leuke man van 58 jaar een leuke vrouw zou mij meer vreugde geven leeftijd maakt niet zoo veel uit hou van muziek houd trance rock hardrock reggae en ook van romantische muziek

 10. MGTOW schreef:

  De betaalde versie is er voor mensen die geen succes hebben met de gratis versie. Vraag je eerst eens af waarom dat zo is……..
  De betaalde versie is wel zinvol als je van plan bent op vakantie te gaan en vooraf contacten wilt leggen zodat je vanaf dag 1 voorzien bent. Dat heb ik gedaan toen ik naar rusland ging.

 11. Jerry schreef:

  Heb je wat meer details over jezelf ?

 12. rani schreef:

  zoek een lieve en leuke man die mij aandacht geeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---