date via Tinder

Een date via Tinder

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Tinder is een eenvoudig medium om met behulp van je smartphone te daten. Je kunt op deze manier altijd tussendoor foto’s bekijken of reageren op berichten. Het is belangrijk om vooraf al na te denken over wat je graag met Tinder zou willen bereiken. Wat zijn je verwachtingen? Leuke contacten, een date of een relatie? Als je dit vooraf al weet helpt je dit in een later stadium met het shiften van gegadigden tussen alle matches.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe werkt Tinder?

Tinder werkt zeer simpel. Je downloadt de app voor de iPhone of Android en je logt in met je Facebook profiel. Tinder kijkt niet wat je op Facebook doet of zet, maar het gebruikt je interesses en foto’s om je te matchen met andere matches. Dit scheelt je weer veel tijd met het invullen van je gegevens. Je kunt dan direct al beginnen. Bedenk wel dat Tinder meestal meer vrijblijvend is dan een date via een datingsite. Iemand die op zijn profielfoto al niet serieus overkomt, lees ontbloot bovenlijf, kun je al weg swipen als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Wanneer je dus meer eisend bent kun je beter terecht bij een datingsite.

tinder

Ready, set, go…

Nadat je de Tinder app op jouw telefoon hebt gedownload kun je starten met het maken van een profiel. Kies een goede profielfoto uit, dat wil zeggen een duidelijke foto van jezelf waar je alleen opstaat. Deze foto is belangrijk omdat dit het eerste is waarop mensen gaan reageren of afhaken. Je zult merken dat je zelf ook kritisch naar andermans foto’s zult kijken. Bedenk bij het kiezen van de profielfoto wat je wilt uitstralen. Wil je laten zien dat je creatief bent? Of dat je alleen maar uit bent op vluchtige contacten?

Een Tinder match krijgen

Nadat je een Tinderprofiel hebt aangemaakt wil je natuurlijk de eerste Tinder matches krijgen. Wat je dus eerst gaat doen is naar “mogelijk matches” gaan. Je krijgt dan foto’s van mogelijke matches te kiezen en je kunt kiezen of je ze aantrekkelijk vindt of niet. Wanneer je een match aantrekkelijk vindt, swipe je de foto naar rechts of klik je op het groene hartje rechtsonder. Zo niet, dan swipe je hem of haar naar links of klik je op het kruisje.

Instellingen Tinderapp

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de instellingen op de Tinderapp aansluiten bij jouw wensen. Wil je iemand uit de buurt ontmoeten of maakt locatie niet zoveel uit? Iemand die verder weg woont zal je waarschijnlijk minder snel gaan ontmoeten dan iemand die om de hoek woont. Vergeet dus niet het zoekgebied in te vullen. Naast de locatie is leeftijd niet geheel onbelangrijk. Ook deze kun je instellen. Maar baken het niet te strikt af want die ene leuke persoon, van net een jaartje ouder dan gewenst, kan ook leuk zijn.

instellingen

Actief opzoek naar een date

Het doel van Tinder is om matches te krijgen. Je kunt dit zowel actief als passief doen. Je kan zelf foto’s gaan liken, dit doe je door bij een leuke foto naar rechts te vegen. Of je kunt iemand overslaan, dan veeg je de foto naar links. Mocht die andere persoon jouw foto ook leuk vinden dan ontstaat er een match. Je kunt ook wachten totdat iemand jouw foto leuk vind maar dan duurt het over het algemeen langer voordat er een match ontstaat. Hoe actiever je bent, hoe sneller het gaat.

Er is een match via Tinder!

Jullie vinden elkaar leuk, maar dat wil niet zeggen dat je er al bent. Het flirten begint nu pas echt. Dit doe je door elkaar tekstberichten te sturen. Wat je gaat sturen is wederom afhankelijk van jouw eigen insteek. Ben je op zoek naar een relatie dan is het beter om een aftastende houding aan te nemen. Over seks beginnen als je op zoek bent naar een relatie is een slecht idee, hiermee geef je een verkeerd signaal af. Wanner je merkt dat er een goede klik is kun je een volgende stap nemen en op Tinderdate gaan. Vraag aan de persoon of hij of zij het leuk vind om elkaar in het echte te ontmoeten. Wanneer je afspreekt via Tinder zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten! Merk je dat je toch niet op een lijn ligt met jouw match? Geen probleem, op naar de volgende match.

tinderdate

De beste 4 tips voor de snelste matches

Met deze 4 tips zorg je ervoor dat je  meer kans krijgt op een Tindermatch!

1: Aantrekkelijkheid is vooral gebaseerd op je profielinformatie

Ja, een goede Tinder bio profieltekst schrijven is zeer handig en het zorgt ervoor dat als je niet als George Clooney of Jennifer Aniston eruit ziet, maar je kunt nog steeds veel succes hebben door een geweldige profieltekst te schrijven.

2: Bij Tinder wordt je vooral beoordeeld op je profielfoto

Wanneer je een goede profielfoto hebt, betekent dat je veel matches krijgt. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen een profielfoto waar ze op lacht, flirtend kijkt en naar de camera kijkt het meest succes heeft. Voor mannen zit het wat anders in elkaar. Mannen krijgen het meeste resultaat wanneer je niet lacht en niet in de camera kijkt.

profielfoto

3: Gebruik de Tinder Superlike

De Tinder Superlike is een functie die je 1 keer per dag kunt gebruiken. Wanneer je een match hebt, kun je op de blauwe ster klikken of naar boven slepen. Je laat op deze manier zien dat je je match superleuk vindt in plaats van gewoon leuk. De ander krijgt daarnaast ook nog een notificatie dat hij of zij een superlike heeft ontvangen en bij een ‘gewone like’ zien ze dit niet.

4: Gebruik geen openingszinnen

Wat je misschien ook denkt, het eerste bericht maakt niet zoveel uit. Je wilt niet weten hoeveel mensen dezelfde Tinder openingszinnen gebruiken en vaak zijn het clichés. Hou hier alsjeblieft mee op, want vrouwen en mannen prikken hier direct doorheen en hebben de neiging om dan het gesprek af te kappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items