Home / OKCupid – Kosten, Review en Ervaringen
OKCupid logo

OKCupid - Kosten, Review en Ervaringen

De website van OKcupid.com is volledig in het Engels. Aangezien er talloze Nederlandstalige datingsites beschikbaar zijn, kun je je afvragen waarom je je zou inschrijven op een Engelstalige dating website. Wellicht omdat het idee je aanspreekt, of als je op zoek bent naar een date in een ander land dan Nederland. Omdat je voordat je aangemeld bent niet in de database kunt zoeken, kun je niet vooraf zien of het zinvol is om je aan te melden. De kans bestaat dat er uitsluitend members te vinden zijn die niet in Nederland woonachtig zijn. Als je een date of een relatie zoekt met iemand uit je buurt dan is OKcupid.com wellicht geen goede keuze.

3
Beoordeling 3

Betaalde diensten

Voor wie de moeite neemt om de Engelse gebruikersvoorwaarden te lezen komt er achter dat er voor diensten op de website betaald moet worden. Hoeveel, en voor welke diensten precies, wordt ook niet duidelijk. Dit zijn geheimen die pas ontrafeld worden op het moment dat je je al hebt aangemeld. Uit reviews blijkt dat deze site al vele jaren bestaat, maar dat de kwaliteit erg achteruit is gegaan toen de website door een partij werd overgenomen die uitsluitend commerciële belangen lijkt te hebben. Veel gebruikers van het eerste uur betreuren deze gang van zaken. Zeker omdat de site in het verleden als goed en betrouwbaar werd beoordeeld.

Geen fake profielen

OKCupid.com lijkt zich in ieder geval niet schuldig te maken aan het op grote schaal plaatsen van fake profielen, waar veel malafide datingsites zich schuldig aan maken. Deze fictieve profielen worden ingezet om bezoekers ertoe over te halen om berichten te sturen, die geld opleveren voor de website beheerder. Wat wel jammer is, is dat je niet kunt zien wanneer een profiel is geplaatst en hoe lang geleden deze persoon online was. Je loopt dus de kans dat je reageert op een profiel van vele jaren geleden, van een persoon die allang niet meer op zoek is. Dit is wel een beetje jammer van de genomen moeite.

Heeft OKCupid.com meerwaarde?

Als je moeite hebt met de Engelse taal is aanmelden bij OKCupid niet aan te bevelen, omdat alles op de website Engelstalig is. Als je op zoek bent naar internationale contacten dan kan OKCupid een leuke website zijn om nieuwe vrienden te maken. Als je daarnaast geen moeite hebt met de Engelse taal kun je je met een gerust hart aanmelden. De website lijkt ondanks de sterk gecommercialiseerde uitstraling nog steeds goede intenties te hebben.

OKCupid screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van OKCupid.com?

 • Website met veel positieve gebruikers
 • Grote database
 • Deels gratis diensten
 • Site lijkt ten prooi gevallen aan de commercie, met veel negatieve ontwikkelingen tot gevolg
 • Site is volledig in het Engels
 • Weinig informatie over hoe de site werkt als je nog geen account hebt en dus niet bent ingelogd
 • Database van gebruikers niet in te zien als je niet bent ingelogd
 • Accounts kunnen verouderd zijn, dit wordt niet bij de profielen vermeld volgens gebruikers
 • 2.8
  Populariteit
 • 3
  Gebruikersgemak
 • 3.2
  Functionaliteiten
 • 3
  Klantenservice
 • 2.8
  Kosten
 • 3 Goed
  Totaalscore

OKCupid FAQ

Hoe kan ik OKCupid opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite OKCupid? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw OKCupid.com account.

OKCupid opzeggen

OKCupid.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van OKCupid en log in met je E-mail adres of username en wachtwoord op je account. De inlogpagina wordt zichtbaar nadat je op “Sign in” hebt geklikt.

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek zodat er een nieuw menu zichtbaar is. Klik in dit menu op “Settings”.

Stap 3: Een nieuw pagina is nu geopend. Scroll geheel naar beneden en klik dan op “Go here”.

Stap 4: Een pop-up window is nu zichtbaar. Klik op de rode button met de tekst: “Delete Account”.

Stap 5: Een nieuwe pagina is geopend. Geef een reden van uitschrijving en vul je wachtwoord in. Klik dan op de button.

 

Je hebt nu je account verwijderd op OKCupid!

Laats bijgewerkt: 12 juni 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *