Home / Vind de liefde over de grenzen: internationale datingsites! / OkCupid Review: Kosten, Ervaringen & Tips!
OKCupid logo

OkCupid Review: Kosten, Ervaringen & Tips!

OKCupid is een wereldwijd bekende dating website die actief is in meer dan 100 landen. Hoewel de website volledig in het Engels is, is het ook populair onder Nederlandse daters die op zoek zijn naar internationale matches. In deze review van OKCupid lees je alles over de kosten, functies en ervaringen van echte gebruikers. Zo kom je erachter of deze datingsite geschikt is voor jou en wat je kunt verwachten van de community en matching-algoritmen. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een casual date of nieuwe vrienden, deze review geeft je een goed beeld van wat OKCupid te bieden heeft.

3
Beoordeling 3

OKCupid.com: Waarom je je misschien beter bij een Nederlandse datingsite kunt aanmelden

De website van OKcupid.com is volledig in het Engels. Aangezien er talloze Nederlandstalige datingsites beschikbaar zijn, kun je je afvragen waarom je je zou inschrijven op een Engelstalige dating website. Wellicht omdat het idee je aanspreekt, of als je op zoek bent naar een date in een ander land dan Nederland. Omdat je voordat je aangemeld bent niet in de database kunt zoeken, kun je niet vooraf zien of het zinvol is om je aan te melden. De kans bestaat dat er uitsluitend members te vinden zijn die niet in Nederland woonachtig zijn. Als je een date of een relatie zoekt met iemand uit je buurt dan is OKcupid.com wellicht geen goede keuze.

Betaalde diensten

Voor wie de moeite neemt om de Engelse gebruikersvoorwaarden te lezen komt er achter dat er voor diensten op de website betaald moet worden. Hoeveel, en voor welke diensten precies, wordt ook niet duidelijk. Dit zijn geheimen die pas ontrafeld worden op het moment dat je je al hebt aangemeld. Uit reviews blijkt dat deze site al vele jaren bestaat, maar dat de kwaliteit erg achteruit is gegaan toen de website door een partij werd overgenomen die uitsluitend commerciële belangen lijkt te hebben. Veel gebruikers van het eerste uur betreuren deze gang van zaken. Zeker omdat de site in het verleden als goed en betrouwbaar werd beoordeeld.

Geen fake profielen

OKCupid.com lijkt zich in ieder geval niet schuldig te maken aan het op grote schaal plaatsen van fake profielen, waar veel malafide datingsites zich schuldig aan maken. Deze fictieve profielen worden ingezet om bezoekers ertoe over te halen om berichten te sturen, die geld opleveren voor de website beheerder. Wat wel jammer is, is dat je niet kunt zien wanneer een profiel is geplaatst en hoe lang geleden deze persoon online was. Je loopt dus de kans dat je reageert op een profiel van vele jaren geleden, van een persoon die allang niet meer op zoek is. Dit is wel een beetje jammer van de genomen moeite.

Heeft OKCupid.com meerwaarde?

Als je moeite hebt met de Engelse taal is aanmelden bij OKCupid niet aan te bevelen, omdat alles op de website Engelstalig is. Als je op zoek bent naar internationale contacten dan kan OKCupid een leuke website zijn om nieuwe vrienden te maken. Als je daarnaast geen moeite hebt met de Engelse taal kun je je met een gerust hart aanmelden. De website lijkt ondanks de sterk gecommercialiseerde uitstraling nog steeds goede intenties te hebben.

OKCupid screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van OKCupid.com?

 • Website met veel positieve gebruikers
 • Grote database
 • Deels gratis diensten
 • Site lijkt ten prooi gevallen aan de commercie, met veel negatieve ontwikkelingen tot gevolg
 • Site is volledig in het Engels
 • Weinig informatie over hoe de site werkt als je nog geen account hebt en dus niet bent ingelogd
 • Database van gebruikers niet in te zien als je niet bent ingelogd
 • Accounts kunnen verouderd zijn, dit wordt niet bij de profielen vermeld volgens gebruikers

OKCupid.com Review: Is deze datingsite geschikt voor Nederlandse singles?

OKCupid.com is een interessante optie voor mensen die geïnteresseerd zijn in het vinden van internationale dates en relaties. De site biedt een scala aan functies en heeft een groot aantal gebruikers over de hele wereld. Echter, voor Nederlandse daters die op zoek zijn naar lokale matches, is OKCupid.com misschien niet de beste keuze. Het ontbreken van Nederlandstalige opties en de mogelijkheid dat er weinig tot geen leden in de buurt zijn, kan het vinden van een geschikte match bemoeilijken. Desalniettemin kan OKCupid.com een spannende ervaring bieden voor degenen die openstaan voor internationale dating. Bovendien is de site redelijk geprijsd en biedt het diverse opties voor zowel gratis als betaalde gebruikers.

 • 2.8

  Populariteit

  OKCupid.com heeft wereldwijd een grote gebruikersgemeenschap en is populair onder mensen die geïnteresseerd zijn in internationale dating. Het is echter minder bekend onder Nederlandse daters.

 • 3

  Gebruikersgemak

  De site heeft een moderne en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om te navigeren en matches te vinden. Het registratieproces is eenvoudig en het aanmaken van een profiel duurt slechts enkele minuten.

 • 3.2

  Functionaliteiten

  OKCupid.com biedt een scala aan functies, waaronder geavanceerde zoekopties, de mogelijkheid om vragen te beantwoorden om betere matches te vinden, en het versturen van berichten en likes.

 • 3

  Klantenservice

  De klantenservice van OKCupid.com is beschikbaar via e-mail en live chat en heeft over het algemeen positieve beoordelingen van gebruikers.

 • 2.8

  Kosten

  OKCupid.com biedt zowel gratis als betaalde abonnementsopties. De kosten van premiumabonnementen zijn redelijk geprijsd in vergelijking met andere datingsites.

 • 3 Goed

  Totaalscore

  Over het algemeen is OKCupid.com een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar internationale dating en een breed scala aan functies willen gebruiken. Nederlandse daters die op zoek zijn naar lokale matches kunnen echter beter voor een andere datingsite kiezen. De site heeft een goede totaalscore dankzij de populariteit, gebruikersgemak, functionaliteiten, klantenservice en redelijke kosten.

OKCupid FAQ

Hoe kan ik OKCupid opzeggen?

Heb je inmiddels een relatie of ben je ontevreden over datingsite OKCupid? Wij helpen je door middel van een aantal simpele stappen met het opzeggen van jouw OKCupid.com account.

OKCupid opzeggen

OKCupid.com account verwijderen

Stap 1: Open in een nieuwe tabblad de website van OKCupid en log in met je E-mail adres of username en wachtwoord op je account. De inlogpagina wordt zichtbaar nadat je op “Sign in” hebt geklikt.

 

Je bent nu ingelogd!

 

Stap 2: Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek zodat er een nieuw menu zichtbaar is. Klik in dit menu op “Settings”.

Stap 3: Een nieuw pagina is nu geopend. Scroll geheel naar beneden en klik dan op “Go here”.

Stap 4: Een pop-up window is nu zichtbaar. Klik op de rode button met de tekst: “Delete Account”.

Stap 5: Een nieuwe pagina is geopend. Geef een reden van uitschrijving en vul je wachtwoord in. Klik dan op de button.

 

Je hebt nu je account verwijderd op OKCupid!

Wat zijn de kosten voor een abonnement op OkCupid?

De kosten voor een abonnement op OkCupid variëren afhankelijk van de duur van het abonnement. Een abonnement van één maand kost € 19,99, terwijl een abonnement van zes maanden € 9,99 per maand kost.

Zijn er gratis functies op OkCupid?

Ja, OkCupid biedt een aantal gratis functies, waaronder het aanmaken van een profiel, het zoeken naar wedstrijden en het versturen en ontvangen van berichten.

Hoe kan ik mijn OkCupid-account verwijderen?

Om uw OkCupid-account te verwijderen, moet u eerst inloggen op uw account en naar de pagina “Instellingen” gaan. Klik vervolgens op “Account beheren” en selecteer “Account uitschakelen”. Volg de verdere instructies op de pagina om uw account permanent te verwijderen.

Kan ik mijn abonnement op OkCupid opzeggen?

Ja, u kunt uw abonnement op OkCupid op elk moment opzeggen door naar de pagina “Abonnement” te gaan en op “Abonnement annuleren” te klikken. Uw abonnement wordt dan stopgezet aan het einde van de huidige betaalperiode.

Hoe kan ik zien wie mijn OkCupid-profiel heeft bekeken?

Helaas biedt OkCupid geen functie om te zien wie uw profiel heeft bekeken.

Laats bijgewerkt: 25 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---