Home / Hinge app – Kosten, Review en Ervaringen
Hinge logo

Hinge app - Kosten, Review en Ervaringen

In de App Store kun je de app Hinge downloaden. Op de website staat niet vermeld dat deze ook beschikbaar is voor Android. Je moet dus wel een Apple smartphone of tablet hebben. De app lijkt sterk op alle andere dating apps die er al zijn, en die afgekeken zijn van Tinder. Als je de app hebt geïnstalleerd en je gegevens hebt ingevuld gaat hij zoeken naar “dates in de buurt”. Je moet je bij Hinge aanmelden met je Facebook account. De app onderscheidt zich op één punt, namelijk dat hij alleen dates zoekt binnen je Facebook vrienden en “vrienden van vrienden”. Het is dus wel even afwachten of je niet een datevoorstel krijgt met je zus, je nichtje of de vriendin van je beste vriend.

2.5
Beoordeling 2.5

Geen informatie te vinden op de website

De info in de eerste alinea komt uit een online review. Want op de website van Hinge.co is geen enkele informatie te vinden over de app. Daar komt nog bij dat de app uitsluitend in het Engels communiceert. Het lijkt uit de beschrijvingen die online te vinden zijn vooral een app die in de VS populair is. Maar in feite maakt dat niet uit, omdat de app naar hits zoekt in je Facebook vriendenlijst en de lijsten van je vrienden. Het is alleen de vraag of je dat moet willen.

Voegt Hinge iets toe?

Deze app lijkt niet echt iets toe te voegen aan wat er al is. Als je het leuk vindt om via een app een date te vinden dan kun je wellicht beter één van de bekende dating apps gebruiken met meer gebruikers beschikbaar dan alleen maar Facebook vrienden. De zoekmogelijkheid wordt op deze manier immers ernstig beperkt. Dat zoiets in de VS werkt met zijn vele miljoenen inwoners wil niet zeggen dat het ook werkt in Nederland. De app lijkt zich vooral te richten op de VS. Misschien dat als blijkt dat het een succes is, er een “oversteek” naar Europa wordt gemaakt en dat de app dan ook meer op de Europese landen wordt gericht. Dit geldt ook voor de website, die nu uitsluitend lijkt te communiceren met gebruikers uit de VS. Zo wordt er bij voorbeeld een boeken top 10 gepresenteerd waarin uitsluitend boeken voorkomen die in de United States populair zijn.

Is Hinge een Aanrader?

Hinge is niet echt een aanrader als het gaat om dating apps. De app heeft de nodige beperkingen omdat het aan Facebook is gekoppeld. Als je op zoek bent naar een date of een nieuwe relatie dan kun je beter een andere app proberen. Vooropgesteld dat je via een app naar een date wilt zoeken natuurlijk.

Hinge app screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Hinge?

 • Leuk concept dat nog niet eerder langs is gekomen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Je moet een Facebook account hebben om de app te kunnen gebruiken
 • Je moet minimaal 1 Facebook vriend hebben die de app ook gebruikt
 • De app lijkt zich vooral te richten op de VS
 • De app is uitsluitend in het Engels verkrijgbaar
 • 2.5

  Populariteit

 • 2.5

  Gebruikersgemak

 • 2.5

  Functionaliteiten

 • 2.5

  Klantenservice

 • 2.5

  Kosten

 • 2.5 Gemiddeld

  Totaalscore

Laats bijgewerkt: 05 maart 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---