Home / Vind de liefde van je leven: Top 10 beste datingsites! / Hinge app: Kostenoverzicht, review en gebruikersbeoordelingen!
Hinge logo

Hinge app: Kostenoverzicht, review en gebruikersbeoordelingen!

Wil je meer weten over de Hinge-app? Lees onze uitgebreide review op WelkeOnlineDatingsite.nl. Ontdek de kosten, lees de ervaringen van gebruikers en kom erachter of Hinge de juiste datingapp is voor jou. Hinge is een unieke datingapp die zich onderscheidt door alleen matches te zoeken binnen je Facebook-vrienden en “vrienden van vrienden”. Met een gelijkenis met andere datingapps, maar met zijn eigen twist, biedt Hinge een verfrissende benadering van online daten. Leer hoe de app werkt, of het de moeite waard is voor Apple-gebruikers en krijg inzicht in de ervaringen van anderen. Lees verder en ontdek of Hinge jouw nieuwe datingavontuur kan zijn.

2.5
Beoordeling 2.5

Hinge: De app die daten binnen je sociale kring mogelijk maak

In de App Store kun je de app Hinge downloaden. Op de website staat niet vermeld dat deze ook beschikbaar is voor Android. Je moet dus wel een Apple smartphone of tablet hebben. De app lijkt sterk op alle andere dating apps die er al zijn, en die afgekeken zijn van Tinder. Als je de app hebt geïnstalleerd en je gegevens hebt ingevuld gaat hij zoeken naar “dates in de buurt”. Je moet je bij Hinge aanmelden met je Facebook account. De app onderscheidt zich op één punt, namelijk dat hij alleen dates zoekt binnen je Facebook vrienden en “vrienden van vrienden”. Het is dus wel even afwachten of je niet een datevoorstel krijgt met je zus, je nichtje of de vriendin van je beste vriend.

Geen informatie te vinden op de website

De info in de eerste alinea komt uit een online review. Want op de website van Hinge.co is geen enkele informatie te vinden over de app. Daar komt nog bij dat de app uitsluitend in het Engels communiceert. Het lijkt uit de beschrijvingen die online te vinden zijn vooral een app die in de VS populair is. Maar in feite maakt dat niet uit, omdat de app naar hits zoekt in je Facebook vriendenlijst en de lijsten van je vrienden. Het is alleen de vraag of je dat moet willen.

Voegt Hinge iets toe?

Deze app lijkt niet echt iets toe te voegen aan wat er al is. Als je het leuk vindt om via een app een date te vinden dan kun je wellicht beter één van de bekende dating apps gebruiken met meer gebruikers beschikbaar dan alleen maar Facebook vrienden. De zoekmogelijkheid wordt op deze manier immers ernstig beperkt. Dat zoiets in de VS werkt met zijn vele miljoenen inwoners wil niet zeggen dat het ook werkt in Nederland. De app lijkt zich vooral te richten op de VS. Misschien dat als blijkt dat het een succes is, er een “oversteek” naar Europa wordt gemaakt en dat de app dan ook meer op de Europese landen wordt gericht. Dit geldt ook voor de website, die nu uitsluitend lijkt te communiceren met gebruikers uit de VS. Zo wordt er bij voorbeeld een boeken top 10 gepresenteerd waarin uitsluitend boeken voorkomen die in de United States populair zijn.

Is Hinge een Aanrader?

Hinge is niet echt een aanrader als het gaat om dating apps. De app heeft de nodige beperkingen omdat het aan Facebook is gekoppeld. Als je op zoek bent naar een date of een nieuwe relatie dan kun je beter een andere app proberen. Vooropgesteld dat je via een app naar een date wilt zoeken natuurlijk.

Hinge app screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van Hinge?

 • Hinge biedt een unieke benadering door zich te richten op connecties binnen je sociale kring, wat kan leiden tot meer betekenisvolle matches.
 • De app heeft een intuïtieve en overzichtelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om door profielen te bladeren en interactie te hebben met andere gebruikers.
 • Hinge stelt je in staat om potentiële dates in je directe omgeving te vinden, wat handig kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar lokale connecties.
 • de app moedigt gebruikers aan om gedetailleerde profielen aan te maken, waardoor je meer te weten kunt komen over potentiële matches en betere gesprekken kunt voeren.
 • Hinge biedt klantenservice via e-mail en in-app contactopties, waardoor gebruikers ondersteuning kunnen krijgen bij eventuele vragen of problemen.
 • Aangezien Hinge zich richt op je Facebook-vrienden en "vrienden van vrienden", kan dit resulteren in een beperkter aantal mogelijke matches in vergelijking met andere datingapps.
 • Het delen van je Facebook-account is verplicht tijdens het aanmeldingsproces, wat een nadeel kan zijn voor mensen die liever geen Facebook gebruiken of hun datingleven gescheiden willen houden.
 • Op dit moment is Hinge alleen beschikbaar voor Apple-smartphones en -tablets, wat betekent dat Android-gebruikers geen toegang hebben tot de app.
 • Hinge is momenteel minder populair en minder bekend in Nederland, waardoor het aantal actieve gebruikers beperkt kan zijn.
 • Het beperken van matches tot je sociale kring kan leiden tot ongemakkelijke situaties of ongewenste matches met mensen die je al kent.

De bijzondere functies van Hinge: Dates vinden bij je Facebook-vrienden

Hinge is een datingapp die zich onderscheidt door het beperken van je zoekopties tot je eigen Facebook-vrienden en “vrienden van vrienden”. Hoewel dit een uniek aspect is, kan het ook enige verrassingen met zich meebrengen. De app is beschikbaar in de App Store en vereist een Apple-smartphone of -tablet. Het delen van je Facebook-account is verplicht tijdens het aanmeldingsproces. Hinge biedt functies zoals “dates in de buurt” en een vergelijkbaar ontwerp als andere populaire datingapps, zoals Tinder. Het is belangrijk om de kosten en ervaringen van andere gebruikers te overwegen voordat je besluit Hinge te gebruiken als jouw datingplatform. Lees onze volledige review voor gedetailleerde informatie en succesverhalen van Hinge-gebruikers.

 • 2.3

  Populariteit

  Hinge is momenteel geen populaire datingapp in Nederland. Hoewel het unieke aspect van het beperken van de zoekopties tot je Facebook-vrienden interessant kan zijn, heeft Hinge nog niet de grote populariteit bereikt die andere datingapps hebben.

 • 2.8

  Gebruikersgemak

  Hinge biedt een gebruikersvriendelijke interface en een intuïtieve navigatie. Het aanmeldingsproces is eenvoudig en vereist het delen van je Facebook-account. Het swipen en matchen binnen je sociale kring kan voor sommige gebruikers vertrouwd aanvoelen, maar het kan ook beperkend zijn als je een bredere datingpool zoekt.

 • 2.6

  Functionaliteiten

  Hinge biedt functies zoals “dates in de buurt”, het bekijken van profielen en het verzenden van berichten. Het unieke aspect van het beperken van je zoekopties tot je eigen Facebook-vrienden kan interessant zijn voor mensen die op zoek zijn naar connecties binnen hun sociale kring.

 • 2.5

  Klantenservice

  De klantenservice van Hinge staat klaar om eventuele vragen of problemen van gebruikers aan te pakken. Ze bieden ondersteuning via e-mail of in-app contactopties. Het is belangrijk om te vermelden dat de reactietijden kunnen variëren.

 • 2.4

  Kosten

  De kosten van Hinge kunnen variëren, afhankelijk van het gekozen abonnement. Het is raadzaam om de meest recente informatie op de website van Hinge te raadplegen om de specifieke prijzen en lidmaatschapsopties te bekijken.

 • 2.5 Gemiddeld

  Totaalscore

  Gezien de huidige populariteit en de beperkingen van de app, geven we Hinge op dit moment een gemiddelde totaalscore. Het kan echter nog steeds een geschikte optie zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in daten binnen hun eigen sociale kring. Het is belangrijk om de voor- en nadelen te overwegen voordat je besluit Hinge te gebruiken als jouw datingplatform.

Veelgestelde vragen Hinge

Wat zijn de kosten van de Hinge dating-app?

De Hinge dating-app is gratis te downloaden en te gebruiken. Er zijn echter premiumlidmaatschappen beschikbaar, zoals Hinge Preferred, die extra functies en voordelen bieden. De kosten voor deze lidmaatschappen variëren afhankelijk van de duur van het abonnement.

Welke functies biedt de Hinge dating-app?

De Hinge dating-app biedt verschillende functies om gebruikers te helpen bij het vinden van een geschikte partner. Enkele van de belangrijkste functies zijn: het bekijken van profielen, het sturen van likes en reacties op specifieke foto’s of profielinformatie, het ontdekken van mensen die je hebt overgeslagen, en het ontvangen van meldingen wanneer iemand je profiel leuk vindt.

Kan ik mijn Hinge-account verwijderen?

Ja, je kunt je Hinge-account verwijderen als je niet langer gebruik wilt maken van de app. Ga naar de instellingen van de app en kies de optie om je account te verwijderen. Houd er rekening mee dat het verwijderen van je account permanent is en al je gegevens en matches worden verwijderd.

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen op de Hinge app?

Je kunt je profiel aanpassen op de Hinge app door naar je profielpagina te gaan. Daar kun je verschillende aspecten van je profiel bewerken, zoals je foto’s, persoonlijke informatie en voorkeuren. Je kunt ook vragen beantwoorden die helpen bij het matchen met andere gebruikers.

Zijn er beperkingen bij het verzenden van berichten op Hinge?

Hinge heeft een beperking voor het verzenden van berichten, vooral voor gratis gebruikers. Je kunt alleen berichten sturen naar personen met wie je al een match hebt. Dit helpt om de interacties betekenisvoller te maken en voorkomt ongewenste berichten van mensen waarmee je geen match hebt.

Laats bijgewerkt: 21 juni 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---