Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe ontmoet ik nieuwe mensen?
Hoe ontmoet ik nieuwe mensen?

Hoe ontmoet ik nieuwe mensen?

Welke online datingsite?
05 oktober 2022

Als je single bent, zit je soms met de handen in het haar. Je kijkt rond in je vriendenkring, je overloopt de mogelijkheden op het werk en je checkt zelf even bij de buren, maar het lijkt hopeloos. Nergens is er iemand beschikbaar die ook maar een beetje in de buurt komt van een potentiële nieuwe liefde. Als single lijkt het steeds moeilijker te worden om iemand te leren kennen. En hoe ouder je wordt, hoe lastiger het lijkt om iemand te vinden zonder al te veel issues. Hoe komt het bijvoorbeeld dat een knappe vrouw nog alleen is op haar 35e? Of hoe komt het dat een succesvolle zakenman nog alleen is op z’n veertigste. Geef maar toe, ook jij denkt meteen dat er iets aan schort… Gelukkig zijn er nog voldoende manieren om nieuwe mensen te leren kennen. Een overzicht.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vraag eens rond bij vrienden of vriendinnen

Iedereen kent wel iemand die nog single is en die via via ook weer iemand kent die nog single is. Daarom kan het nooit kwaad om te toe te geven aan je vrienden of collega’s dat je op zoek bent naar een nieuwe liefde. Wie weet kennen zij een single die net met hetzelfde gevoel rondloopt. Wees dan ook niet verlegen om een blind date te laten regelen. Als die persoon een vriend is van jouw vrienden, dan is er sowieso meteen al een klik. Tijdens een date kun je verder ontdekken of jullie bij elkaar passen. Wie weet is het een match made in heaven. Het kan natuurlijk ook uitdraaien op een gigantische flop, maar wie niet waagt, niet wint.

nieuwe mensen

Kijk eens wat er online te rapen valt

Online daten is inmiddels gemeengoed geworden. Waar datingsites vroeger vaak nog een taboe waren, worden ze tegenwoordig al meer aanvaard. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de datingapps. Denk maar aan Tinder. Misschien heb je deze app zelf al uitgetest. Een groot deel van de single bevolking heeft deze app al minstens een keer gedownload. Ja, het is waar dat een groot deel op Tinder gewoon op zoek is naar een slaappartner. Maar er zijn ook heel veel mensen die via Tinder op zoek gaan naar een serieuze relatie. Vraag maar eens na in je omgeving. Je zult merken dat er meer en meer koppels elkaar hebben gevonden via Tinder. Probeer het dus zeker eens uit en gun het sowieso een weekje. Ligt de app je totaal niet, dan kun je nog altijd een van de andere datingapps uitproberen. De kans op een serieuze relatie is echter kleiner via Tinder dan via een datingsite zoals Lexa of Parship.

speeddating

Speeddaten: daten, maar dan in snel tempo

Nog een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, zijn speeddaten websites. Dit is een manier van daten, waarbij je eigenlijk tal van nieuwe mensen kunt leren op een namiddag tijd. Wat je moet doen, is je inschrijven en vervolgens natuurlijk komen opdagen. Vervolgens neem je plaats aan een tafel en krijg je per persoon een tweetal minuten om te praten. Eenmaal de tijd erop zit, moeten de mannen doorgaans een plaatsje doorschuiven. Op het einde van zo’n sessie, noteer je welke mannen je wel leuk vond. De organisatoren kijken daarna welke matchen er zijn. Heb je een match? Dan ontvang je elkaars telefoonnummer en is het aan jullie om contact met elkaar op te nemen.

singlereis

Ga op reis met een onbekende groep

Als je single bent, is het vaak al wat moeilijker om op reis te gaan. Veel bevriende koppels gaan liever samen op reis, waardoor jij in de kou blijft staan. Maar daarvoor hoef je het natuurlijk niet te laten om op reis te gaan. Wat je kunt doen, is je inschrijven op een van de vele georganiseerde groepsreizen. Deze groepsreizen zijn bedoeld voor alleengaanden, dus niet enkel voor singles. Ook als je een relatie hebt, kun je je inschrijven voor een Singlereis. Maar veelal zijn het singles die zich inschrijven voor zo’n groepsreis en dan kan het weleens gebeuren dat er een vonk ontstaat tussen twee deelnemers. Let wel dat je je niet inschrijft met die doelstelling voor ogen, want dan is de kans op teleurstelling enorm groot. De bedoeling van deze groepsreizen is vooral om nieuwe bestemmingen, nieuwe culturen en nieuwe mensen te leren kennen. Het hoofddoel is niet om terug te keren met een relatie als souvenir.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *