Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Afknappers op een date – Wat kun je beter niet doen?
afknappers date

Afknappers op een date - Wat kun je beter niet doen?

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Daten is spannend maar ook leuk. Als je via een datingsite iemand hebt gevonden waar je een afspraakje mee gemaakt hebt dan wil je natuurlijk wel een goede indruk achterlaten. Op ons blog kun je tips vinden hoe je een goede indruk kunt maken tijdens een date. In dit artikel gaan we je meer vertellen over de afknappers. Want wat kun je nu beter niet doen tijdens je date? Wat misschien wel de grootste afknapper is dat is een date waar weinig gezegd wordt. De gesprekken die via de datingsite gevoerd werden die waren vast gezellig en leuk anders was er geen date gekomen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Stiltes en ongemakkelijkheid

Toch gebeurt het vaak dat er bij een date dan iemand volledig stil is. Dit kan te maken hebben met de zenuwen maar dit is natuurlijk niet leuk voor de ander. Een beetje onwennigheid is normaal als je elkaar voor de eerste keer ziet maar zorg er wel voor dat je niet na een half uur nog stil aan het tafeltje zit. Bereid je anders voor en bedenk van tevoren een aantal onderwerpen waar je over zou kunnen praten als het gesprek stil valt. Misschien houden jullie allebei wel van de natuur of wandelen. Een goede eerste date zou dan ook een wandeling kunnen zijn. Zo zie je steeds nieuwe dingen waar je over kunt praten.

ongemakkelijk

Kom nooit te laat!

Te laat komen is ook iets wat echt een afknapper is. Heb je een noodgeval dan is dit een goede reden maar probeer dan wel je date op de hoogte te brengen. Kom niet te laat opdagen want dit geeft de indruk dat je niet echt geïnteresseerd bent in een ander. Zo laat je ook meteen een verkeerde eerste indruk achter en dit wil je natuurlijk niet. Zowel mannen als vrouwen vinden het te laat komen op een date een echte afknapper.

te laat komen

Toon interesse en kies de juiste gespreksonderwerpen

Wat ook belangrijk is tijdens een date dat is interesse tonen en de juiste gespreksonderwerpen aansnijden. Je mobiel kun je wel meenemen maar zet deze uit of op stil. Als je met je mobiel in je handen zit of berichten naar je vrienden stuurt dan kan dit zeer irritant overkomen op je date. Je bent er immers voor hem of haar en het is dan ook belangrijk om interesse te tonen. Misschien valt de date wel tegen maar dan nog is het dan beter om dit eerlijk aan te geven. Net zoals jij wil je date ook graag met respect behandeld worden.

praten gezamelijke interesses

De grootste afknapper?

Wat een echte datingblunder is tijdens het daten dat is het praten over een ex. Je date heeft hier helemaal geen interesse in. Ook kun je zo de indruk wekken dat je nog erg gefrustreerd bent over je vorige relatie. Het kan ook de indruk wekken dat je nog niet over je ex heen bent. De date is afgesproken omdat jullie elkaar interessant vonden en praat dan ook over elkaar. Zorg er ook voor dat je oprecht interesse toont en dat je niet alleen over je eigen bezigheden verteld. Hou je rekening met deze afknappers dan heb je veel meer kans dat de date een succes zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items