Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Afknappers op een date die je wilt vermijden!
afknapper vrouw

Afknappers op een date die je wilt vermijden!

Welke online datingsite?
28 september 2023

Of je nu een ervaren dater bent of net begint, het vermijden van afknappers tijdens een date is essentieel voor een succesvolle match. Het kan lastig zijn om te weten wat je moet vermijden, vooral als je nerveus bent of de druk voelt om indruk te maken. In dit artikel bespreken we de grootste afknappers op een date en hoe je deze kunt voorkomen. Van slechte hygiëne tot onbeleefd gedrag, we geven je tips om een goede indruk te maken en de kans op een tweede date te vergroten. Of je nu online of offline aan het daten bent, deze tips zijn voor iedereen nuttig. Lees verder om te ontdekken hoe je een geweldige eerste indruk kunt maken en een succesvolle date kunt hebben.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

4 Afknappers op een date: Wat kun je beter niet doen?

Daten is spannend maar ook leuk. Als je via een datingsite iemand hebt gevonden waar je een afspraakje mee gemaakt hebt dan wil je natuurlijk wel een goede indruk achterlaten. Op ons blog kun je tips vinden hoe je een goede indruk kunt maken tijdens een date. In dit artikel gaan we je meer vertellen over de afknappers. Want wat kun je nu beter niet doen tijdens je date? Wat misschien wel de grootste afknapper is dat is een date waar weinig gezegd wordt. De gesprekken die via de datingsite gevoerd werden die waren vast gezellig en leuk anders was er geen date gekomen.

man en vrouw op een date

1. Stiltes en ongemakkelijkheid

Toch gebeurt het vaak dat er bij een date dan iemand volledig stil is. Dit kan te maken hebben met de zenuwen maar dit is natuurlijk niet leuk voor de ander. Een beetje onwennigheid is normaal als je elkaar voor de eerste keer ziet maar zorg er wel voor dat je niet na een half uur nog stil aan het tafeltje zit. Bereid je anders voor en bedenk van tevoren een aantal onderwerpen waar je over zou kunnen praten als het gesprek stil valt. Misschien houden jullie allebei wel van de natuur of wandelen. Een goede eerste date zou dan ook een wandeling kunnen zijn. Zo zie je steeds nieuwe dingen waar je over kunt praten.

2. Kom nooit te laat!

Te laat komen is ook iets wat echt een afknapper is. Heb je een noodgeval dan is dit een goede reden maar probeer dan wel je date op de hoogte te brengen. Kom niet te laat opdagen want dit geeft de indruk dat je niet echt geïnteresseerd bent in een ander. Zo laat je ook meteen een verkeerde eerste indruk achter en dit wil je natuurlijk niet. Zowel mannen als vrouwen vinden het te laat komen op een date een echte afknapper.

persoon die geïrriteerd kijkt nar klok

3. Toon interesse en kies de juiste gespreksonderwerpen

Wat ook belangrijk is tijdens een date dat is interesse tonen en de juiste gespreksonderwerpen aansnijden. Je mobiel kun je wel meenemen maar zet deze uit of op stil. Als je met je mobiel in je handen zit of berichten naar je vrienden stuurt dan kan dit zeer irritant overkomen op je date. Je bent er immers voor hem of haar en het is dan ook belangrijk om interesse te tonen. Misschien valt de date wel tegen maar dan nog is het dan beter om dit eerlijk aan te geven. Net zoals jij wil je date ook graag met respect behandeld worden.

4. De grootste afknapper?

Wat een echte datingblunder is tijdens het daten dat is het praten over een ex. Je date heeft hier helemaal geen interesse in. Ook kun je zo de indruk wekken dat je nog erg gefrustreerd bent over je vorige relatie. Het kan ook de indruk wekken dat je nog niet over je ex heen bent. De date is afgesproken omdat jullie elkaar interessant vonden en praat dan ook over elkaar. Zorg er ook voor dat je oprecht interesse toont en dat je niet alleen over je eigen bezigheden verteld. Hou je rekening met deze afknappers dan heb je veel meer kans dat de date een succes zal worden.

Een persoon die een ingelijste foto van hun ex vasthoudt


5 tips om slechte gewoontes tijdens het daten te vermijden!

Een date met een mogelijke partner is natuurlijk heel erg spannend! Het is bij een date belangrijk dat je jezelf bent, maar dat wil nog niet zeggen dat je ook alles kunt doen en laten. Met de volgende tips helpen we je om een betere indruk te maken.

1. Doe niet moeilijk over de rekening

Een eerste date is altijd spannend. Natuurlijk mag de ander het best merken dat je een beetje gespannen bent, maar het moet als het even kan wel een leuke avond worden voor jullie allebei. Spreek bij voorkeur af in een openbare gelegenheid zoals een restaurant of café. Door samen wat te drinken of te dineren kunnen jullie elkaar op een zo ongedwongen mogelijke manier beter leren kennen. Ga er als dame niet vanuit dat de heer met wie je op date bent automatisch ook de rekening betaalt. Een rekening delen is tegenwoordig een heel goede gewoonte. En deel het bedrag dan ook echt gewoon door tweeën en ga niet soebatten over het feit dat de één twee drankjes heeft gehad en de ander drie, of dat het hoofdgerecht van hem vier euro duurder was dan dat van haar.

rekening die evenredig verdeeld tussen een stel daters

2. Laat je telefoon met rust

Het is een goede gewoonte om tijdens een (eerste) date je telefoon op stil te zetten. Het getuigt van enorme desinteresse als je tijdens een entente met je mogelijk nieuwe liefde voortdurend op je telefoon kijkt omdat je absoluut wilt weten wat er zoal op Facebook en Instagram gebeurt terwijl jullie aan tafel zitten. Berg je telefoon op en haal hem pas weer tevoorschijn als jullie afscheid hebben genomen. Bijvoorbeeld om haar nummer erin te zetten zodat je haar kunt bellen voor een volgende afspraak.

3. Vermijd lastige onderwerpen

Sommige onderwerpen zijn “not done” tijdens een eerste date. Je praat bij voorkeur niet over politiek of geloof. Als dit essentiële zaken voor jou zijn dan heb je hem of haar dat vast al gevraagd tijdens chat- of telefoongesprekken die vooraf gingen aan jullie eerste afspraak. Het is ook niet chique om op te scheppen over je salaris. Als je date veel minder verdient zal hij of zij zich zeer waarschijnlijk erg ongemakkelijk voelen. En de grootste datingblunder is praten over vorige partners. Schep niet op hoe goed je ex-vriendin in bed was. Maar ga ook je ex-vriend niet zitten afkraken door al zijn slechte eigenschappen te benoemen.

Vermijd lastige onderwerpen

4. Houd je rugzak nog even voor jezelf

Iedereen heeft in de loop der jaren levenservaring opgedaan. Bijna iedereen heeft minder leuke dingen meegemaakt in zijn of haar leven. Natuurlijk mag en kan je die ervaringen delen met je nieuwe liefde. Maar doe dat niet tijdens een date. Als jullie echt voor elkaar vallen en een relatie krijgen dan zijn er vast nog genoeg gelegenheden om bepaalde dingen te vertellen. En misschien moet je sommige zaken ook gewoon voor jezelf houden. Als je op je 15e op tragische wijze in de steek bent gelaten door je vriendje, dan ben je daar op je 35e hopelijk wel overheen en is het geen reden om een nieuwe partner om die reden bij voorbaat te wantrouwen. Het verkeerde besprek kan je date wegjagen. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling!

5. Houd het luchtig tijdens een eerste date

Natuurlijk moeten jullie elkaar beter leren kennen tijdens een date. Maar het is ook weer niet nodig om tijdens een eerste of tweede afspraak direct je hele doopceel te lichten of je date aan een kruisverhoor of vragenvuur te onderwerpen. Als het echt klikt tussen jullie dan komen alle onderwerpen uiteindelijk heus wel aan de orde. Mocht een date toch verkeerd lopen. Bedenk dan wat je hebt kunnen leren van deze date.

twee mensen die vrolijk een ijsje delen

Voorkom een teleurstellende date

We hopen dat deze lijst met afknappers je heeft geholpen om beter voorbereid te zijn op je volgende date. Onthoud dat het belangrijk is om jezelf te zijn en dat niet iedereen dezelfde afknappers heeft. Wat voor de een een afknapper is, kan voor de ander juist aantrekkelijk zijn. Het gaat erom dat je respectvol met elkaar omgaat en openstaat voor elkaars interesses en voorkeuren. Bij Welkeonlinedatingsite.nl helpen we je graag bij het vinden van de perfecte match en het bouwen van een gezonde en liefdevolle relatie. Bekijk onze andere artikelen voor meer advies en tips over relaties en dating. We wensen je veel succes en plezier op je volgende date!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---