Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 5 datingvalkuilen waar mannen op moeten letten tijdens daten!
vrouw met een afkeurende blik

5 datingvalkuilen waar mannen op moeten letten tijdens daten!

Welke online datingsite?
21 december 2023

Als je op zoek bent naar liefde en romantiek via online dating, is het belangrijk om te weten wat voor soort gedrag en uitspraken vrouwen afschrikt. Vaak zijn mannen zich niet bewust van de dingen die ze zeggen of doen die hen onaantrekkelijk maken. In dit artikel bespreken we 5 veelvoorkomende datingvalkuilen die mannen maken, die een vrouw kunnen wegjagen. Lees verder om te ontdekken wat je moet vermijden en hoe je een aantrekkelijke en interessante partner kunt zijn in de online datingwereld.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

5 Dating valkuilen van mannen die een vrouw kunnen wegjagen!

Wanneer je als man online of elders op zoek gaat naar een leuke vriendin dan zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. Er zijn namelijk zaken die ervoor kunnen zorgen dat een vrouw het al na 1 of 2 dates voor gezien houdt. Dat kan zijn omdat het tussen jullie gewoon niet klikt, maar het kan ook zijn dat ze geschrokken is van dingen die je hebt gedaan of gezegd. Als dat laatste het geval is en zeker als het je vaker is overkomen dan wordt het tijd om je gedrag aan te passen om herhaling te voorkomen.

valkuilen van mannen die een vrouw kunnen wegjagen

1. Begin niet meteen over kinderen krijgen

De grootste afknapper voor vrouwen is als ze een man treffen die al bij de eerste date aangeeft een kinderwens te hebben en niet kan wachten om vader te worden. Een kinderwens is oké, maar het is geen onderwerp dat je bij de eerste date meteen ter sprake brengt. Hooguit kun je vragen of de vrouw op enig moment een gezin zou willen stichten. Als je direct aangeeft dat er wel kinderen moeten komen dan is de kans groot dat de vrouw denkt dat je niet op zoek bent naar een leuke partner maar naar iemand die voor jou een paarkinderen op de wereld kan zetten en dat zij zelf maar bijzaak is.

2. Behandel een vrouw als je gelijke

De tijd dat de man de baas was in een relatie is echt al heel lang voorbij. Geef een vrouw dus nooit de indruk dat jij de baas bent en dat jij dus bepaalt wat er gebeurt. Respecteer haar in alle opzichten. Als een vrouw nee zegt dan bedoelt ze ook nee en dan is het niet zo dat je haar met geweld op andere gedachten kunt brengen. Uiteraard geldt dit ook voor seks! Je kunt het wel proberen, maar in vrijwel alle gevallen betekent dit het einde van de relatie. Bovendien is geweld gebruiken natuurlijk altijd uit den boze. Als je je op zo’n manier moet laten gelden bij een vrouw dan passen jullie niet bij elkaar. Zij verdient namelijk veel beter dan een man die de baas over haar wil spelen.

een evenwichtige weegschaal met aan elke kant een man en een vrouw

3. Toon interesse in haar leven

Vrouwen vinden het heel fijn als je belangstelling hebt voor wat hen bezighoudt. Dat geldt zeker bij een eerste date. De simpele vraag “hoe was je dag” kan het ijs al breken als jullie allebei wat gespannen zijn voor de eerste afspraak. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat je luistert naar haar antwoord en dat je niet na anderhalve zin al begint te klagen dat jij een enorme rotdag hebt gehad op het werk. Vrouwen beantwoorden graag vragen, dus stel ze gerust. Wat doe je voor werk? Hoe lang doe je dat al? Heb je leuke collega’s? Pas wel op dat het geen kruisverhoor wordt en vertel zelf ook het nodige als zij daarom vraagt.

4. De eerste ontmoeting met haar familie

Als je een tijdje aan het daten bent dan komt er een moment waarop je kennis gaat maken met haar familie. Wil je goed voor de dag komen dan neem je een bloemetje mee voor haar moeder en een fles wijn voor haar vader voor bij het eten. Ook als je haar ouders of andere familie niet zo ziet zitten, doe dan toch je best. Laat je van je charmantste kant zien en laat vooral duidelijk merken dat je dol bent op je geliefde. Dat is voor veel ouders, vooral vaders, vaak al genoeg om je uiteindelijk toch te accepteren. Jullie hoeven geen vrienden te worden maar een goede verstandhouding met haar familie is wel van groot belang.

Familiedinertafel

5. Koop geen te dure cadeaus

Als jullie pas net aan het daten zijn dan vindt je vriendin het vast heel leuk als je haar kleine cadeautjes geeft. Maar kom niet aanzetten met dure sieraden en dure parfums. Dat kan later, als jullie wat langer een relatie hebben. Een lief kaartje is voor deze fase echt een beter idee. Als je je vriendin overlaadt met dure cadeaus dan kan het zijn dat ze het benauwd krijgt omdat ze zelf misschien nog niet helemaal zeker weet of ze met je verder wil. Wees hier dus terughoudend in.

Hoe datingvalkuilen te vermijden bij het daten via online datingsites en apps

Online daten kan zowel leuk als uitdagend zijn. Hoewel het gebruik van online datingsites en apps het vinden van een potentiële partner gemakkelijker kan maken, zijn er ook veel datingvalkuilen waar men rekening mee moet houden. Door deze tips te volgen, kunt u veelvoorkomende datingvalkuilen vermijden en veiliger en succesvoller online daten. Hier zijn enkele tips om datingvalkuilen te vermijden bij het daten via online datingsites en apps:

  • Selectief zijn: Wees selectief bij het kiezen van de profielen die u bekijkt en waar u contact mee opneemt. Kijk verder dan alleen de foto’s en neem de tijd om de persoonlijke beschrijvingen te lezen en te beoordelen of er gemeenschappelijke interesses en waarden zijn.
  • Duidelijkheid: Houd in gedachten dat niet iedereen op zoek is naar dezelfde dingen als jij. Maak uw bedoelingen duidelijk en stel vragen om erachter te komen of jullie doelen overeenkomen.
  • Veiligheid: Wees voorzichtig bij het delen van persoonlijke informatie en geef nooit te snel uw telefoonnummer of adres. Gebruik uw gezond verstand en wees alert op signalen die erop wijzen dat iemand niet oprecht is.

Het belang van de tijd nemen om oprechte verbindingen op te bouwen

Hoe mannen hun onzekerheden kunnen overwinnen tijdens het daten

Veel mannen hebben last van onzekerheden tijdens het daten. Of het nu gaat om angst om afgewezen te worden of onzekerheid over hun uiterlijk, deze gevoelens kunnen het plezier en de kans op succes in dating verminderen. Gelukkig zijn er manieren om deze onzekerheden te overwinnen en meer zelfvertrouwen te krijgen tijdens het daten. Ten eerste is het belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent. Onthoud dat iedereen onzekerheden heeft en dat niemand perfect is. Werk aan het ontwikkelen van een positieve houding ten opzichte van jezelf en je kwaliteiten. Ten tweede kan het helpen om je te omringen met positieve invloeden, zoals vrienden die je steunen en aanmoedigen. Praat met anderen over je onzekerheden en vraag om feedback en advies. Tot slot, blijf open en leer van de ervaringen die je opdoet tijdens het daten. Door te blijven oefenen en te groeien, zul je merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt en dat het daten steeds leuker en succesvoller wordt.

Verhoog je kans op een geslaagde date

Als man wil je natuurlijk niet dat een vrouw zich niet op haar gemak voelt tijdens een date. Het is belangrijk om te realiseren dat bepaalde gedragingen kunnen afschrikken en de kans op een vervolgdate verkleinen. Door de 5 valkuilen in gedachten te houden, verhoog je de kans op een geslaagde en leuke date. Bedenk daarbij dat het belangrijk is om jezelf te blijven en niet iemand anders te zijn. Succes!

man geeft bloemen op een geslaagde date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---