Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Dingen die je moet hebben gedaan voordat je kinderen krijgt!
Dingen die je moet hebben gedaan voordat je kinderen krijgt!

Dingen die je moet hebben gedaan voordat je kinderen krijgt!

Welke online datingsite?
04 juli 2021

Tegenwoordig is het krijgen van kinderen een keuze. Dat wil zeggen: Je kunt ervoor kiezen om ze niet of nog niet te krijgen. Of het je gegund is om ouders te worden blijft natuurlijk afwachten. Medische redenen kunnen ervoor zorgen dat een kinderwens niet in vervulling gaat. Nederlanders stellen het krijgen van kinderen steeds verder uit. Kreeg een vrouw in de jaren zeventig nog haar eerste kind als ze in de eerste helft van de twintig was, tegenwoordig gaat die leeftijd al richting de dertig jaar. En dan hebben we het nog over een gemiddelde. Veel vrouwen zijn de dertig ruim gepasseerd voordat ze voor het eerst moeder worden. in dit artikel geven je een aantal tips voor dingen die je zou moeten hebben gedaan voordat je kinderen krijgt!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Studeren en werken

Tegenwoordig kom je nauwelijks nog aan de slag zonder een vervolgopleiding na de middelbare school. De tijd dat je met een Havo-diploma een kantoorbaan kon vinden of met een Leao-opleiding in een winkel kon gaan werken lijkt voorgoed voorbij. Dat betekent dat je na de middelbare school een middelbare of hogere beroepsopleiding of universitaire studie moet gaan volgen. Veel mensen zijn dan ook de 20 al gepasseerd voordat ze klaar zijn met hun opleiding. Zou je dan meteen een kind krijgen dan krijg je, zeker als vrouw, nauwelijks de kans om een carrière op te bouwen. Veel vrouwen kiezen er dan ook voor om eerst een aantal jaren te werken en voor zichzelf iets op te bouwen voordat ze moeder worden.

studeren

Een huis kopen

Een eigen huis is de wens van veel jonge stellen en ook van veel alleenstaanden. Een huis huren betekent immers geld weggooien. Veel stellen kopen samen een huis en baseren hun hypotheek op twee inkomens. Daar zit een risico in als één van beide partners, meestal de moeder, na de komst van een kind minder gaat werken. Het inkomen gaat dan immers een stuk omlaag en dat moeten jij en je partner dan wel kunnen opvangen.

Sparen voordat je een kind krijgt

Een baby kost geld. Veel geld. Het is dus niet verstandig om aan kinderen te willen beginnen als daar eigenlijk geen geld voor is. Bedenk dat een kind geld kost nog voordat het wordt geboren. Je moet immers een babyuitzet aanschaffen en zorgen dat het kindje na de geboorte genoeg kleertjes heeft. Ook de luiers kan flink in de papieren gaan lopen. Wegwerpluiers zijn handig maar ze zijn ook duur.

geld sparen

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de wasmachine een stuk vaker zal draaien dan voordat de baby er was. Je maakt misschien ook meer stookkosten omdat het op de slaapkamer van je kindje niet te koud mag worden in de winter. Het is daarom verstandig om te sparen voordat je aan gezinsuitbreiding gaat denken. Een tweede kind is vaak goedkoper omdat je zaken als een wiegje, ledikantje, kinderwagen en babybadje en vaak ook een deel van de kleertjes opnieuw kunt gebruiken.

Maak die mooie reis voordat je kinderen krijgt

Hebben jullie een mooie droomreis in gedachten? Dan is het verstandig om deze te maken voordat je kinderen krijgt. Je kunt het natuurlijk uitstellen “tot de kinderen groot zijn”. Maar wie zegt dat je tegen die tijd nog gezond bent of de financiële middelen hebt om die mooie reis te maken. Je kunt een gehandicapt kind krijgen dat veel zorg nodig heeft. Je kunt ook zelf ziek worden waardoor reizen niet meer kan. Als je eenmaal kinderen hebt kun je ze niet meer “achter het behang plakken”. Bedenk dus goed wat je nog wilt doen voordat je een gezin gaat stichten.

Onderzoek of je relatie goed zit

Het is echt een heel foute gedachte om een kind te “nemen” als je relatie in een dip zit in de hoop dat dit je relatie door een crisis zal trekken. Vaak pakt het finaal verkeerd uit. Als er relatieproblemen zijn is het zaak deze eerst op te lossen voordat jullie besluiten een kindje te willen. Het zal anders niet de eerste keer zijn dat de relatie tijdens de zwangerschap stuk loopt of kort na de geboorte. En dan wordt jullie kindje dus letterlijk het kind van de rekening en groeit het vanaf dag 1 op in een situatie van gescheiden ouders.

Onderzoek of je relatie goed zit

Trouwen voordat je kinderen krijgt?

Het is niet nodig om te trouwen voordat je kinderen krijgt. Het is in veel opzichten wel makkelijker. Als je getrouwd bent dan is de vader ook automatisch de vader van het kind. Bij ongehuwde ouders moet de vader naar het gemeentehuis om het (ongeboren) kind te erkennen. Ook het erfrecht ligt ingewikkelder als je niet getrouwd bent en ook geen samenlevingscontract hebt. Maar veel stellen vinden het juist leuk om pas te trouwen als de kinderen wat groter zijn zodat ze erbij kunnen zijn. En dat kan natuurlijk ook goed. Zorg er dan voor dat alles voor jullie kinderen juridisch goed geregeld is totdat jullie elkaar het jawoord geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items