Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe laat ik merken dat je van iemand houdt? – 5 tips
ik hou van jou

Hoe laat ik merken dat je van iemand houdt? - 5 tips

Welke online datingsite?
18 februari 2021

Wanneer je al een tijdje met iemand aan het daten bent en je bemerkt dat je iemand steeds leuker gaat vinden, dan zul je dit op een gegeven moment ook bij de ander aan willen geven. Of je nu iemand leuk vindt of al echt van iemand begint te houden, het is prettig om dit te tonen, zodat de ander dit opmerkt. Uiteraard zijn hier veel verschillende methodes voor te bedenken. Daarnaast zijn er uiteraard ook enkele aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden, zodat je de ander niet overdonderd of afschrikt. Het kan namelijk nog best een dingetje zijn om te horen dat iemand echte, diepgaande gevoelens voor je koestert. Lang niet iedereen staat hier direct voor open of kan dit geheel omarmen op de manier dat je graag zou willen. Het is dan ook zaak om je liefde subtiel en opbouwend te uiten.

In dit artikel lees je de volgende tips:

1. Uiting via cadeaus

Een goede eerste stap om te tonen dat je iemand graag ziet, is door het geven van cadeautjes. Hierin zijn de mogelijkheden uiteraard oneindig. Je kunt het zo persoonlijk mogelijk maken als je zelf wilt. Neutraler beginnen kan uiteraard de deur openen. Begin met een mooie bos bloemen of geeft haar iets wat haar echt aanspreekt. Zo toon je dat je naar haar geluisterd hebt en oprechte interesse hebt in waar ze van houdt.

cadeau krijgen

Maak een Spotify playlist van haar favoriete muziek of koop kaartjes voor het concert, de bioscoopfilm of evenement waar ze graag heen zou willen gaan. Zo weet je zeker dat je cadeau in goede aarde zal vallen en zij weet dat je hebt onthouden wat belangrijk voor haar is. Zeker op Valentijnsdag is het leuk om je geliefde te verrassen. Dit hoeft niet perse een groot cadeau te zijn! Het beste Valentijnscadeau is iets wat jouw liefde voor hem of haar overbrengt.

2 Gedrag spreekt boekdelen

Naast materiële attenties kun je uiteraard met je houding goed aantonen dat je iemand graag mag. Je hoeft hiervoor vaak niet eens groot uit te pakken. Vaak zijn het juist de kleine attenties in gedrag of intonatie die het best aangeven wat je voor iemand voelt. Toon dat je aandacht voor haar hebt door de deur voor haar open te houden of zorg ervoor dat ze kan genieten van een heerlijk kopje thee. Ook kun je haar lieflijke smsjes sturen om aan te geven dat je aan haar denkt.

thee

Ook het delen van je eten kan heel liefdevol overkomen, omdat je zo blijk geeft van onbaatzuchtigheid. Je kunt haar ook een dekentje geven, wanneer je ziet dat ze het koud heeft. Wanneer jullie al verder in een relatie zitten, kun je haar ook zelf omhelzen en zo blijk geven van je genegenheid. Even haar hand strelen of vasthouden, zonder er verder woorden aan toe te voegen, zegt ook al zoveel en houd het toch vrij en luchtig.

3. Complimenten zijn welkom

Een man waardeert vaak dezelfde attenties als een vrouw. Ook hem kun je liefde en genegenheid tonen door je houding of het geven van presentjes. Of je nu aan een man of een vrouw wilt tonen dat je van de ander houdt, het geven van complimentjes mag daarin zeker niet ontbreken. Er zijn vaak genoeg elementen in het karakter, houding of fysieke verschijning van de ander die je dusdanig aantrekkelijk vindt, dat dit ook mag worden verwoord. Zo weet de ander precies hoe je over hem of haar denkt en kun je nader tot elkaar komen. Het geeft ruimte aan een ontspannen en open sfeer, waarbij je aandacht steeds verder op de ander gericht raakt. De ander weet dat je hem of haar waardeert en aantrekkelijk vindt.

compliment krijgen blij

4. Vertrouwen is belangrijk

In elke relatie, of je nu pas aan het daten bent of al wat langer, blijft vertrouwen een doorslaggevende factor in het uiten van genegenheid. Echte liefde kenmerkt zich in het vertrouwen dat de ander rekening zal houden met jouw wensen en verlangens. Naast alle andere uitingsvormen van liefde, toon je hiermee vaak nog het meest dat je van iemand houdt.

vertrouwen herstellen

5. Seksuele aantrekkingskracht

Een goede manier om te tonen dat je van iemand houdt, is om ook duidelijk te maken dat je je seksueel tot de ander voelt aangetrokken. Hieruit blijkt je interesse en wekt dit eveneens interesse bij de ander op. Seksuele aantrekkingskracht kun je stimuleren door goed op je fysieke uitstraling te letten. Fatsoeneer je kleding in zijn of haar bijzijn en trek zo onbewust de aandacht naar jezelf. Zorg er tevens voor dat je haar netjes en verzorgd overkomt. Geef ook zeker aandacht aan het complimenteren van de fysieke verschijning van de ander. Zo ontstaat een wisselwerking, die beiden toont dat er interesse en genegenheid is.

seksuele aantrekkingskracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items