Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Laat je date zich op zijn gemak voelen met deze tips!
date gemak stellen

Laat je date zich op zijn gemak voelen met deze tips!

Welke online datingsite?
02 september 2023

Op een eerste date wil je graag een goede indruk achterlaten en zorgen dat je date zich op zijn of haar gemak voelt. Het is belangrijk om een comfortabele sfeer te creëren en er voor te zorgen dat jullie beiden kunnen ontspannen en genieten van de tijd samen. Maar hoe doe je dat precies? In deze blogpost delen we tips en tricks om je date op zijn of haar gemak te stellen. Of je nou nerveus bent of juist een ervaren dater, dit is de ultieme gids voor een succesvolle en ontspannen eerste date.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe stel ik mijn date op zijn of haar gemak?

Met iemand op date gaan is een spannende onderneming. Zowel jij als zij zullen zenuwachtig zijn en zeker als je elkaar nog helemaal niet kent, kan het even duren voordat je je bij elkaar op gemak voelt. Je weet immers niet met wie je te maken hebt, of hoe de eerste date zal verlopen. Tal van scenario’s kunnen de revue passeren in je gedachten en dit maakt vaak dat je nog zenuwachtiger wordt dan je al was. Ook helpt het je niet, omdat je nooit helemaal zeker kunt weten waar je op in kunt springen. Een date verloopt nu immer zoals het zich ontvouwd en dit kan positief zijn, maar uiteraard ook minder succesvol uitpakken.

ontspannen date

Een ontspannen date

Een date wordt uiteraard wel een stuk gezelliger en zal ook een grotere kans van slagen hebben als jullie beiden kunnen ontspannen en in ieder geval proberen om je prettig te voelen, tenminste voor de duur van de date. Je kunt zeker verschillende dingen doen om het je date meer op zijn of haar gemak te maken. Je date zal dit ook zeker op prijs weten te stellen en herkennen wat je goede kwaliteiten hierin zijn. Een eerste goede indruk is zo snel gemaakt en het vervolg van de date kan enkel hierop voortborduren.

Praat neutraal en nonchalant

Wanneer de date net begint, is alles nog onwennig en weet je beiden nog niet goed wat je van de ander moet denken. Het is dan verstandig om het gesprek zo neutraal mogelijk te houden. Probeer je date eerst de ruimte te geven om goed te landen en zich aangenaam in de situatie te voelen. Je kunt vragen wat hij of zij wilt drinken en dit voor je date regelen. Jij kunt zo actief een goede eerste stap zetten en de ander kan even rustig zijn of haar plaats aan de tafel vinden en hier settelen. Wanneer je dan terugkomt, is er al een soort eigen domein ontstaan, waar vanuit de ander het gesprek kan aangaan met jou.

praten met date

Houd het luchtig

Probeer niet gelijk de diepte in te gaan, door direct een kruisverhoor op de ander af te schieten. Dit kan heel ongemakkelijk voor de ander voelen en hij of zij kan hier ook van terugschrikken. Uiteindelijk zal het gesprek hierdoor enkel minder soepel verlopen en dit is wat je koste wat kost wilt vermijden. Ook is het geen goed idee om de ander van top tot teen op te nemen en een duidelijke, non-verbale indruk te geven van wat je over de ander denkt. Dit is niet stijlvol en getuigt niet van respect voor je gesprekspartner. Probeer daarom altijd gewoon oogcontact te maken, zodat de ander weet dat je aandacht bij hem of haar ligt.

Zoek de raakvlakken en overeenkomsten

Zodra het gesprek enigszins loopt, kun je door middel van het stellen van open vragen op zoek gaan dingen die jullie beiden interessant vinden. Je merkt zo vanzelf of er raakvlakken zijn die jullie met elkaar verbinden en een interessant gesprek kan dan vanzelf voortvloeien. Hoe meer overeenkomsten er zijn, des te gemakkelijker zal het gesprek verlopen. Zodra er herkenning is, zal je date als vanzelf meer ontspannen en zich ook meer op zijn of haar gemak voelen.

date spel

Open vragen stellen

Stel vooral veel open vragen, waar je date langer over na moet denken alvorens er een antwoord volgt. Zo voorkom je dat er enkel met ja of nee geantwoord wordt en het gesprek al snel doodbloedt. De ander kan meer inbrengen en ook zelf het gesprek verder vormgeven. Het is dus belangrijk dat je de juiste vragen stelt. Je leert zo de ander beter kennen en je toont ook daadwerkelijk interesse in de beleefwereld van de ander. Zorg ervoor dat de ander net zoveel ruimte krijgt om te praten als jezelf en domineer het gesprek niet van begin tot eind. De ander kan dit als vervelend ervaren en haakt qua interesse hierdoor vaak al snel af.

 

Doe iets waar jij op je gemak bent

Om de ander zich op zijn of haar gemak te laten voelen, is het belangrijk dat jijzelf reeds op je gemak bent. Als jullie beiden zenuwachtig zijn en blijven, komt er weinig van de date terecht. Kies daarom een omgeving uit of een activiteit waar jij je goed bij voelt, zodat je je date hierin kunt begeleiden en kunt aangeven hoe leuk het is om daar te zijn. Als het onwennig is voor de ander, kun je gelijk zelfverzekerd overkomen en de ander uitleg geven of mooie verhalen gebruiken als aanknooppunt voor verdere conversatie gedurende de avond. Bovendien kan je date gelijk al een indruk krijgen van wat voor jou vertrouwd en bekend is en wat jij leuk vindt om te doen. Het is een goede ijsbreker die ongetwijfeld een goede eerste indruk achterlaat. Hoe meer humor je erin weet te gooien, des te gezelliger wordt het begin van een geweldige avond samen.

date keuken

Blijf in het moment

Het heeft geen zin om aan het begin van de date je zorgen te gaan maken over het verloop van de gehele date. Je weet immers niet hoe het gaat lopen. Door in het moment te blijven, kun je rustig blijven en dit zal ook een positieve uitwerking hebben op je date. Hoe minder druk je op de situatie weet te leggen, des te meer je date zich op zijn of haar gemak bij je zal voelen. Ongeacht of er een daadwerkelijke klik blijkt te zijn, kun je zo alsnog een geweldig leuke date hebben. Blijf er open in staan en kijk hoe het moment zich ontvouwd. Je kunt zo gemakkelijker inspringen op de situatie en het gesprek lopende houden. Dit zorgt ervoor dat jullie allebei ontspannen en gezellig met elkaar in contact kunnen komen. De date kan zo niet beter verlopen.

Probeer verschillende tips en trucs uit

In deze blogpost hebben we verschillende manieren besproken om je date op zijn of haar gemak te stellen. Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen anders is en dat het dus ook afhangt van de persoon waarmee je op date gaat. Probeer een combinatie te vinden van de verschillende tips en trucs en pas deze aan naar jouw date. Op deze manier creëer je een comfortabele en ontspannen sfeer waar jullie beiden je prettig bij voelen. Bij Welkeonlinedatingsite.nl hopen we dat we je hiermee op weg hebben geholpen om een onvergetelijke en geslaagde date te beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---