Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe weet je of je écht klikt met iemand? Ontdek het hier!
een klik met iemand hebben

Hoe weet je of je écht klikt met iemand? Ontdek het hier!

Welke online datingsite?
20 januari 2024

Het vinden van de juiste persoon om je leven mee te delen is niet altijd gemakkelijk. Het is belangrijk om te weten wat je zoekt in een partner en hoe je een echte klik kunt vinden. Maar hoe weet je wanneer je écht klikt met iemand? In deze blogpost delen we tips en inzichten over het vinden van een klik met iemand, zowel online als offline. We bespreken waarom de klik zo belangrijk is bij online daten en hoe je deze kunt herkennen. Ook geven we advies over hoe je de klik kunt vergroten en behouden tijdens het daten. Of je nu net begint met daten of al een tijdje single bent, deze gids biedt waardevolle informatie om je te helpen de klik met iemand te vinden. Lees verder en ontdek hoe je een succesvolle relatie kunt opbouwen

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wanneer heb je een klik met iemand?

“Het is een gevleugelde uitspraak ‘ik heb een klik met die-en-die’. Maar wat betekent dat precies? Het is een wat ongrijpbaar begrip. Want die klik hoor je natuurlijk niet letterlijk. Die klik is er en de reden waarom de klik er is kan heel divers zijn. Je kunt een klik hebben met je geliefde, met een vriend of vriendin maar ook met een collega of iemand waarvoor je werkt. Waar het uit blijkt dat jullie een klik hebben kan ook heel verschillend zijn.

twee personen die gemeenschappelijke hobby's ontdekken, als symbool voor een betekenisvolle verbinding.

Een klik tussen vrienden en vriendinnen

Als je iemand ontmoet met wie het meteen ‘klikt’ dan heb je vaak het gevoel dat je die persoon al jaren kent terwijl dat dus niet zo is. Jullie praten schijnbaar zonder moeite over allerlei onderwerpen terwijl jullie vooraf niet wisten of jullie op die punten wel op één lijn zaten. Dezelfde humor kan ook zorgen voor een klik of een voorliefde voor dezelfde muziek, films of boeken. Een goede klik bij de eerste ontmoeting kan vaak de start zijn van een jarenlange vriendschap.

Een goede vriendschap kan een stootje hebben

Het grote voordeel van vrienden die een klik met elkaar hebben is dat de vriendschap wel een stootje kan hebben. Als jullie elkaar door drukte of andere redenen een tijd niet hebben gezien pakken goede vrienden de draad bij een ontmoeting schijnbaar moeiteloos weer op alsof ze elkaar de dag ervoor nog hebben gesproken. Dat er een ‘gat’ zit tussen deze en de vorige ontmoeting lijkt helemaal geen probleem. Dit soort vriendschappen houden vaak ook moeiteloos tientallen jaren stand. Gewoon omdat jullie het beiden geen probleem vinden dat je niet voortdurend deel uitmaakt van elkaars leven.

Vriendschap in moeilijke tijden: vrienden bieden steun, benadrukt krachtige vriendschap.


Een klik in de liefde

Niet alleen tussen vrienden of vriendinnen maar natuurlijk ook in de liefde is er als het goed is een klik tussen de partners. Als het goed is gaat verliefdheid uiteindelijk over in “houden van” en dat kan eigenlijk alleen als er chemie is tussen twee mensen. Ze kunnen elkaar zonder woorden begrijpen en aanvoelen hoe de ander zich voelt zonder dat dit expliciet moet worden uitgelegd. Als je geen klik hebt met degene met wie je je leven deelt dan is het risico groot dat jullie uiteindelijk langs elkaar heen gaan leven en dat is een groot risico voor het stranden van een relatie.

Hoe houd je die klik vast in je relatie?

Als het goed gaat in een relatie dan worden sommige mensen wat lui. Ze gaan hun geluk als vanzelfsprekend beschouwen en daar zit een risico in. Want als je je partner niet meer de aandacht geeft die hij of zij nodig heeft dan is de kans aanwezig dat dit tot onvrede leidt. Anders dan tussen vrienden die het wel kunnen hebben elkaar een tijdje niet te zien, moet je aan een liefdesrelatie eigenlijk altijd blijven werken. Verras je geliefde met een klein cadeautje of een leuk uitstapje. Je hoeft geen bakken geld uit te geven, maar het is wel belangrijk dat je je geliefde met enige regelmaat lat weten dat hij of zij de belangrijkste persoon in je leven is.

Koppel geniet van onverwacht romantisch moment

Een klik met een collega

Veel mensen brengen redelijk wat tijd door op hun werk. Als je met collega’s samenwerkt is het bijna vanzelfsprekend dat er een band ontstaat. Het hoeft niet zo te wezen dat jullie dikke vrienden of vriendinnen worden. Maar het is wel fijn als je één of meer collega’s hebt met wie je een klik hebt en waarmee je goed op kunt schieten. Veel mensen bespreken problemen thuis graag met een collega. Zeker als je collega’s je partner niet persoonlijk kennen kan dit opluchten. De collega kan ook een mening over de situatie geven zonder te oordelen. Hij of zij kent immers niet alle ins en outs. Dit kan zeer verhelderend zijn en je misschien tot nieuwe inzichten brengen.

Kan een klik ook voorbij gaan?

Natuurlijk kan het gebeuren dat iemand met wie je dacht een enorme klik te hebben je op een zeker moment enorm teleurstelt. Een vriend of vriendin die je een achterbakse streek levert, daar is de klik wel mee weg als je dit meemaakt. Het kan ook gebeuren dat de klik en de chemie die je met je geliefde had op een gegeven moment verdwijnt. Het hoeft niet eens te betekenen dat jullie met knallende ruzie uit elkaar gaan.

Vriendschap verandert door nieuwe omstandigheden

Verbintenis voor het leven

Soms komt een stel tot de conclusie dat de liefde er niet meer is en dat ze liever apart van elkaar hun leven voortzetten. Dit zijn het soort echtscheidingen die vaak in goede harmonie verlopen en waarbij de voormalige geliefden elkaar ook na de breuk nog blijven zien en soms zelfs goede vrienden worden. Een klik tussen mensen kan dus zeker op een gegeven moment voorbij gaan. Maar als een vriendschap of liefde diep genoeg zit dan is het vaak een verbintenis voor het leven.

Wederzijdse klik: waarom open communicatie essentieel is bij het daten

Het vinden van een klik met iemand is niet altijd gemakkelijk, maar het is zeker mogelijk. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te weten wat je zoekt in een partner. Onthoud dat het vinden van een klik een wederzijds proces is, dus zorg ervoor dat je open en eerlijk communiceert met de persoon waarmee je date. Blijf ook in gedachten houden dat een klik niet altijd meteen duidelijk is, dus geef de persoon waarmee je date de tijd om zichzelf te tonen. Als je merkt dat er geen klik is, wees dan niet bang om verder te gaan en andere mensen te ontmoeten. We hopen dat deze gids je heeft geholpen om meer te leren over het vinden van een klik met iemand en hoe je een succesvolle relatie kunt opbouwen. Blijf onze website bezoeken voor meer nuttige artikelen over online daten en relaties. Veel succes en plezier bij het vinden van de juiste persoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---