Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten met een collega – Is het verstandig?
Daten met een collega

Daten met een collega - Is het verstandig?

Welke online datingsite?
19 augustus 2021

Daten met een collega, is dit nu wel zo verstandig? Je ziet deze persoon de meeste dagen van de week en als de dates niet leuk verlopen dan blijf je met deze persoon geconfronteerd worden. Toch zijn er wel al vele nieuwe relaties voortgekomen uit deze dates. Wil je dan ook gaan daten met een collega dan is het verstandig met een paar punten rekening te houden. Wat misschien wel het belangrijkste is dat is om niet de hele tijd over het werk te praten. Het kan een handig gespreksonderwerp zijn om het ijs te breken aan het begin van de date, toch zul je willen laten zien dat je meer interesses hebt dan alleen het werk. De hele avond praten over het werk zal dan ook saai zijn.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

daten met een collega 2

One night stand met een collega

Zorg er ook voor dat je geen one night stand hebt met een collega. Misschien is het voor jou maar iets eenmaligs maar dit kan voor de andere persoon heel anders zijn en dit kan voor vervelende momenten op de werkvloer zorgen. Date ook nooit met je baas want dit zorgt voor scheve verhoudingen en als het toch niet blijkt te werken tussen jullie dan kan het erg vervelend worden op het werk.

Heeft je collega al een relatie?

Als je wilt gaan daten zorg er dan ook voor dat je niet gaat daten met een collega die al een relatie heeft of die getrouwd is. Vreemdgaan met een collega is nooit een goed idee! Er is bijna altijd wel iemand op de werkvloer die hierachter komt en dit kan voor vervelende momenten zorgen. Dit kan je zelfs je baan kosten als je baas erachter komt dat je met een gebonden collega aan het daten bent. Relaties op de werkvloer komen vroeg of laat altijd een keer aan het licht, hou daar wel goed rekening mee. De dates geheim houden is bijna onmogelijk.

collega relatie

Een relatie hebben met een collega kan lastig zijn

Als het daten succesvol is en het is gezellig dan kan er een relatie uit ontstaan. Dit kan ook lastig zijn. Wanneer jullie collega’s zijn dan zien jullie elkaar de hele dag op het werk ook. Aangezien het lastig is relaties geheim te houden is het verstandig het zelf maar te vertellen dat er een relatie tussen jullie gaande is. Het beste is om je baas als eerste in te lichten, deze zal dan begripvoller reageren dan als hij er zelf achterkomt. Zorg ook voor dat jullie professioneel blijven. Besteed veel aandacht aan jullie collega’s. Ga dan ook niet elke middag met z’n tweeën eten maar zorg dat je dezelfde leuke collega was als voor de relatie.

Werk en privé gescheiden houden

Persoonlijke gesprekken die horen ook niet thuis op de werkvloer en daar zitten jullie collega’s ook niet op te wachten. Blijf dan ook zakelijk op het werk. Het verliefde stelletje uithangen dat kun je prima thuis doen en doe je dit op de werkvloer dan zullen hier alleen maar problemen van komen. Er zijn voldoende voorbeelden van mensen die een succesvolle relatie hebben weten te vinden op het werk, toch zijn er ook veel mensen waarbij het niet is gelukt en die zelfs op zoek moesten naar een nieuwe baan. Dit is iets wat je ten aller tijde zult willen voorkomen.

Lees ook deze artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *