Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Op kantoor verliefd: De gevolgen van vreemdgaan met collega's!
vreemdgaan met een collega

Op kantoor verliefd: De gevolgen van vreemdgaan met collega's!

Welke online datingsite?
11 oktober 2023

Ontdek in deze blog hoe je om kunt gaan met de schok en de emoties als je partner vreemdgaat met een collega. We bespreken de stappen die je kunt nemen om het vertrouwen in je relatie te herstellen en hoe je verder kunt gaan na dit verdrietige voorval. Of je nu op zoek bent naar manieren om je relatie te redden of hulp zoekt om eruit te stappen, deze blog biedt waardevolle inzichten en aanbevelingen. Lees verder en ontdek hoe je de beste keuzes kunt maken voor jou en je relatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vreemdgaan met een collega

Vreemdgaan ontstaat doorgaans als je een bepaald gemis ervaart in je bestaande relatie of huwelijk. Dit kan een mate van intimiteit of verbondenheid zijn of de sleur van voorspelbaarheid en de realisatie dat je leven mogelijk nooit meer spannender of uitdagender zal zijn dan de vertrouwde interactie met je partner en de voorspelbaarheid van alledaagse bezigheden. Dit kan je doen uitwijken naar een verlangen buiten deze bekende bubbel, een zoeken naar vernieuwing of verandering die dit vaste patroon kan doorbreken. Je oog zal dan een stuk sneller vallen op die aantrekkelijke collega achter de balie bij het bedrijf waar je werkt of de assistente van de verdieping boven jouw werkplek.

spanning tussen collega's

Veel relaties beginnen op de werkvloer

Als je in gedachten houdt dat veel relaties op de werkplek tot stand komen en menigeen een nieuwe partner via de werkomgeving ontmoeten, is het nauwelijks verrassend dat ook het vreemdgaan dikwijls op de werkvloer van start gaat. Statistieken wijzen uit dat je een grote kans hebt om uitgerekend daar iemand tegen te komen die meer dan gewone interesse bij je opwekt. Er wordt immers veel tijd doorgebracht op het werk en hier kom je met de meeste uiteenlopende mensen in contact. Als je relatie dan even niet heel sterk is, kan het gebeuren dat je iemand tegen het lijf loopt die je precies datgene biedt wat je thuis mist in de relatie met je partner. Vreemdgaan met een collega is dan ook zeker geen onwaarschijnlijkheid.

Altijd dichtbij

Het kan misschien een aangenaam idee lijken om met iemand vreemd te gaan die je collega is. Je ziet de ander immers elke dag en vaak ook nog meerdere malen op eenzelfde dag. Je kunt je pauzes op elkaar afstemmen en zo even met elkaar ergens heen gaan, buiten de werkvloer even wat gaan wandelen of gaan eten, om zo ook wat buiten beeld te blijven bij andere collega’s. Of je kunt juist samen projecten aan gaan, om zo nog meer tijd met elkaar door te kunnen brengen. Je kunt zo de tijd die aan elkaar besteed goedpraten als werkoverleg en je andere collega’s misleiden. Niemand hoeft er direct achter te komen dat er meer gaande is.

groep mensen op werkvloer

Voordelen

Er zijn voldoende gelegenheden om elkaar te zien en menig kast of leegstaand kantoorruimte leent zich uitstekend voor een meer intiem treffen, zonder dat iemand ervan af weet. Overwerken voelt ineens ook nauwelijks vervelend nog, want zo kun je nog langer in de omgeving van je nieuwe geliefde zijn. Bovendien zorgen de vlinders in je buik voor een opgewekt humeur, waardoor je dag enkel rooskleurig wordt. Iedereen zal verbaasd zijn over hoe goed gemutst je bent en zich afvragen waarom je toch altijd zoveel plezier in je werk hebt. Er zijn dus zeker voordelen van vreemdgaan met een collega. Als het er dan toch van moet komen, dan beter met iemand die je dagelijks kunt zien.

Er zijn ook nadelen!

Het is echter niet enkel rozengeur en maneschijn wanneer je vreemdgaat met een collega. Er zitten ook zeker nadelen aan die je vanzelf zult gaan bemerken naarmate de relatie meer vorm krijgt en je langer met elkaar intiemer bent. Net als in je relatie met je vriend of vriendin of huwelijkspartner zul je te maken krijgen met irritaties. Het blijft niet enkel vreugdevol, nieuw en positief. Er ontstaan ruzies, irritaties en frustraties, zeker omdat het vreemdgaan op zichzelf weer een heel nieuw scala aan emoties en angsten met zich meebrengt. Deze gevoelens zul je op elkaar gaan afreageren en dit kan de sfeer op de werkvloer weinig goed doen. Waar je het normaal thuis ervaart, neem je het nu letterlijk mee naar je werk en dit zal ook door anderen worden opgemerkt. Je kunt de ander ook niet ontlopen, waardoor je telkens met het conflict geconfronteerd wordt.

intiem met collega

Functioneren op het werk

Ook kan het zijn dat je afwezig bent doordat de gevoelens voor elkaar zo veel van je aandacht opeist. Dit kan nadelig zijn voor je functioneren op je werk en andere collega’s kunnen ook ontdekken dat er meer gaande is tussen jou en een andere collega. Dit hoeft niet door iedereen gewaardeerd te worden en er kan zelfs sprake zijn van oordeel of afwijzing, wanneer andere collega’s het niet goedkeuren dat je vreemdgaat op het werk. Bovendien kunnen ze je man of vrouw informeren en loop je dus het risico dat je heel wat uit te leggen hebt als je thuiskomt. Ook als je relatie met je collega stuk zou lopen, is het onprettig om naar je werk te gaan, aangezien je elkaar telkens tegenkomt en alsnog schone schijn moet spelen. Dit zijn allemaal redenen waarom vreemdgaan met een collega niet de beste keuze kan zijn.

Hoe om te gaan met verliefdheid op een collega en de consequenties voor je relatie

Het is niet ongewoon om verliefd te worden op iemand op je werk, en het kan soms moeilijk zijn om hiermee om te gaan, vooral als diegene je collega is. Het is belangrijk om de mogelijke consequenties voor je huidige relatie te overwegen voordat je verder gaat. Hier zijn een aantal tips om mee om te gaan wanneer je verliefd wordt op een collega:

  • Bespreek het met je partner: Wees open en eerlijk tegen je partner over wat er gaande is en leg uit dat je geen controle hebt over wie je verliefd wordt.
  • Overweeg het beëindigen van de verhouding op het werk: Als de verliefdheid deelt met je werkprestaties of relatie, overweeg dan om te stoppen met het werk of te veranderen van afdeling.
  • Focus op je relatie: Werk samen met je partner aan verbeteringen in je huidige relatie, zodat je beide gelukkiger wordt.
  • Maak duidelijke grenzen: Houd professionele afstand van je collega en maak duidelijke afspraken over wat acceptabel gedrag is op het werk.
  • Zorg voor jezelf: Zorg voor je eigen emotionele en mentale welzijn door jezelf tijd te geven om te genezen en de situatie te verwerken.

Onthoud dat verliefdheid op een collega een complexe situatie is die niet lichtvaardig aangepakt moet worden. Het is belangrijk om de mogelijke gevolgen voor je huidige relatie en carrière in overweging te nemen voordat je verder gaat.

partners man en vrouw

Vreemdgaan veiligstellen

Om ervoor te zorgen dat andere collega’s, je baas of je huwelijkse partner niet achter je relatie met een collega komen, zijn er enkele dingen die je in acht kunt nemen. Een eerste goede keuze kan zijn om niets te intiems op het werk uit te spoken. Voorkom dat mensen jullie op heterdaad kunnen betrappen in het kopieerhok of in de bezemkast. Houd je lichaamstaal en gezicht in de gaten wanneer jullie bij elkaar in de buurt zijn. Oogcontact, een vluchtige aanraking of een speelse knipoog zullen al snel worden opgemerkt en dan is gelijk duidelijk wat er tussen jullie speelt.

Wees verstandig, bewaar afstand.

Hoe verleidelijk het ook mag zijn, blijkt het toch verstandiger om afstand te bewaren. Zoek elkaar niet te vaak op en verzoek ook niet om te veel samen te werken. Dit alles kan ervoor zorgen dat mensen doorkrijgen dat je vreemdgaat. Het beste is om enigszins neutraal met elkaar om te gaan en de intimiteit buiten het werk te vinden. Elkaar kunnen zien zou beter moeten volstaan, als je wilt dat het privé blijft. Vreemdgaan met een collega heeft zeker nog wat voeten in de aarde, maar kan zo wel de spanning bieden die je wellicht zoekt.

afstand bewaren met collega

Wat te doen als je partner vreemdgaat met een collega?

Vreemdgaan met een collega is een complexe situatie waar veel stellen mee te maken krijgen. Het is belangrijk om rustig te blijven en een plan te maken voordat je reageert. Het is verleidelijk om direct te confronteren, maar het is beter om eerst te overwegen hoe je verder wilt gaan met je relatie. Het is ook aan te raden om professionele hulp in te schakelen, zoals een relatietherapeut, om je te helpen bij het verwerken van deze gebeurtenis en om te bepalen of je relatie te redden is. Onderzoek de situatie grondig en overweeg de gevolgen van je beslissingen, zodat je op een respectvolle manier met deze moeilijke situatie om kunt gaan.

Verwoestend gevoel

Het ontdekken van vreemdgaan met een collega kan een verwoestend gevoel zijn. Maar het is belangrijk om te beseffen dat er hulp en ondersteuning beschikbaar zijn om je door deze moeilijke tijd te helpen. Door de juiste beslissingen te nemen en de juiste stappen te zetten, kun je het pad naar herstel en verdergaan bewandelen. Onthoud dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen, en om te blijven luisteren naar je gevoelens en verlangens. Lees meer op onze blog voor meer tips en inzichten over hoe om te gaan met vreemdgaan met een collega.

Lees ook deze artikelen:

Eén reactie op “Op kantoor verliefd: De gevolgen van vreemdgaan met collega’s!”

  1. MGTOW schreef:

    Er ontbreekt nog een belangrijk aspect: sinds me-too kan de vrouw met wie je een affaire hebt uit wrok je proberen aan te klagen voor sexuele intimidatie. Jij mag dan bewijzen dat het niet zo is, je bent dan dus schuldig totdat je onschuld is bewezen. Om van het gezeik af te zijn kan de werkgever dan besluiten je af te kopen en sta je op straat. (terwijl zij tegen de broekspijp van jouw opvolger glijdt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---