Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / De 5 grootste datingblunders!
blunder

De 5 grootste datingblunders!

Welke online datingsite?
20 juni 2022

Een date is spannend en kan voor veel voorpret zorgen. Het uitkiezen van de juiste kleding, het verzorgen van je haar en nagels en het praten over je date met vriendinnen kan het vooruitzicht van een date al tot een groot vermaak maken. Ook mannen praten onderling over hoe de date zal verlopen, wat de verwachtingen zijn en waar ze het beste heen kunnen gaan om de eerste date tot een succes te maken. Ondanks alle goede voorbereidingen kunnen er toch onverwachts tal van dingen misgaan, waardoor de date in de soep loopt of tenminste ervoor zorgt dat je een ongelukkige indruk achterlaat op je date.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat kan er allemaal misgaan op een date?

Wat kan er zoal misgaan en wat zijn hierin de ervaringen? Iedereen heeft eigen verhalen over de dates die je meemaakt. Zeker als je regelmatig op date gaat, loop je de kans dat er ook wel eens iets minder voorspoedig verloopt. Zonder dat dit je bedoeling is, kun je zomaar iets doen wat je het gevoel geeft dat je een blunder maakt. Zodra je weet wat er zoal mis kan gaan, kun je hier reeds enigszins rekening mee houden.

1: Ongemakkelijke stiltes

Het grootste schrikbeeld van op een date gaan, is waarschijnlijk wel als je niets tegen elkaar te zeggen hebt. Dat er simpelweg nauwelijks een klik is of een aansluitpunt waarover je kunt praten. Als er werkelijk geen enkele gedeelde interesse merkbaar is, valt er weinig te bespreken. Zodra de eerste algemene wissewasjes zijn gedeeld en uitgewisseld, is de kans groot dat er ongemakkelijke stiltes vallen.

ongemakkelijk

Dit kan ook gebeuren als één of beide personen verlegen is of gelijk al merkt dat het niet gaan klikken tussen jullie en stilvalt. Als de ander niets persoonlijks wil delen, of heel kortaf op je vragen antwoord geeft, dan blijft een gezellig gesprek al snel achterwege. Je hebt hier niet altijd controle over, ongeacht hoe zeer je ook je best doet om de ander te bereiken en uit te nodigen om het gezellig te maken. Een date kan dan vaak zeker niet als geslaagd worden beschouwd. In sommige gevallen is de situatie nog te herstellen, als beide dates kunnen ontspannen en openstaan voor een nieuwe poging. Hiervoor is vaak wel enige openheid nodig, anders blijft het gesprek spaak lopen.

2: Onvoorziene geluiden

Als je helemaal bent voorbereid en de date verloopt naar verwachting goed en aangenaam en je vindt je date zelfs meer dan aantrekkelijk, dan is niets zo vervelend als wanneer je lichaam plotseling ongewenste geluiden maakt. Dit kan gerommel in je buik zijn, maar nog erger is het als er lucht ontsnapt door middel van een wind. Laat staan dat je onverwachts een boer laat, zonder dat je hier controle over hebt. Dit soort geluiden kunnen je zomaar overkomen en je slaat hiermee gelijk een flinke blunder.

Onvoorziene geluiden

Waar de ander eerst nog mogelijk een opbouwend positieve indruk over je had, kan dit door een dergelijke onvoorziene uiting gelijk van de baan zijn. Je kunt je hier ontzettend rot over voelen en het schaamrood kan op je wangen staan, toch kun je er vaak niet direct iets aan doen. Het kan zomaar spontaan gebeuren en uit je reactie zal dit zeker blijken. Wel kun je gelijk zien hoe sportief je date dit kan oppakken, zodat je gelijk weet waar je staat. Zelfs als je het in probeert te houden, kun je rot voelen, aangezien je niet wil dat je date er iets van merkt. Dergelijke situaties doen zich altijd voor wanneer je dit het minst hoopt. Door je te realiseren dat het iedereen kan overkomen, kun je het mogelijk zelfs met enige humor omdraaien en er het beste van maken.

3: Make-up die uitloopt

Een ander incident dat tijdens een date kan voorkomen, is dat de make-up die je draagt, uitloopt. Dit kan je mascara zijn, als je huilt van het lachen om de grappen van je date, in geval je geen waterproof mascara hebt gekozen, of lippenstift op je tanden. Zonder dat je het door hebt, kan er ongemerkt lippenstift op je tanden komen, wanneer deze langs je lippen gaan of als je aan het eten bent. Je wilt uiteraard dat je lippenstift goed zichtbaar is en een flinke laag is dan vaak noodzakelijk. Het siert echter wat minder als dit op je tanden belandt. Vaak is dit een onsmakelijk gezicht en kan je partner hiervan afschrikken. Door regelmatig even met een doekje ongemerkt langs je tanden te gaan, of je lippen voldoende af te happen, kun je voorkomen dat een dergelijke blunder je overkomt.

uitgelopen make-up

4: Niet punctueel zijn

Als je met iemand afspreekt voor een date, dan is het minste dat je kunt doen om een goede indruk te maken, op tijd verschijnen. Niets is zo veelzeggend als je te laat op je date arriveert en de dame of heer in kwestie laat wachten op je komst. Dit getuigt niet van veel respect of interesse voor je date en kan de ander een ongemakkelijk gevoel geven. Vaak kent de date dan al geen goede start en wordt het lastig om dit nog te herstellen. Het is zeker belangrijk om moeite te doen om gewoon op tijd op de afgesproken locatie te verschijnen. Dit maakt het ook voor jezelf een stuk gemakkelijker om met de ander in gesprek te gaan, dan wanneer de eerste woorden worden uitgesproken als een verontschuldiging.

tijd

5: Onvriendelijk gedrag

Een andere blunder die je tijdens een date kunt maken, is door geen interesse in je date te hebben. Wanneer je enkel met jezelf bezig bent, continue je telefoon controleert en nauwelijks luistert naar wat de ander te vertellen hebt, sla je een flinke flater. Tijdens een date is het belangrijk dat de ander zich gezien voelt en dat er voldoende ruimte wordt geboden om je verhaal te doen. Het is een blunder als je de boventoon voert en de date stuurt in een richting die voor de ander niet goed voelt. Zo zijn er tal van blunders mogelijk, sommige waar je wel invloed op hebt en andere niet. Onthoud dat het ook een prima anekdote kan zijn op een jubileum van jullie uiteindelijke relatie.

telefoon


Hoe voorkom je dat je geen dating blunders maakt?

Een date is spannend en door de zenuwen kun je dan ook makkelijk een blunder gaan maken. In dit artikel zetten we een aantal dating blunders voor je op een rij. Dit is grappig om te lezen maar dit kan ook een ruggensteuntje voor je zijn. Jij weet dat je deze blunders dan niet moet gaan maken. Toch is het wel zo dat wanneer je een blunder maakt dat je hier dan niet te zwaar aan moet gaan tillen. Iedereen maakt fouten en waarschijnlijk zal je date de humor er ook wel van inzien.

Loop niet te snel van stapel

Een veel gemaakte blunder is om te snel van stapel te lopen. Dit kan dan opdringerig overkomen en dat zorgt er dan voor dat er geen volgende date gaat komen. Wanneer je iemand echt leuk vindt dan kun jij je beter op zijn of haar interesses richten en meer over het leven van deze persoon te weten gaan komen. Ga niet meteen vragen of deze persoon kinderen wil en hoeveel dit er dan moeten zijn. Dit kan volkomen verkeerd overkomen en mensen schrikken hier van. De eerste date daar kun je elkaar oppervlakkig leren kennen. Volgen er meerdere dates dan kun je steeds diepzinnigere gesprekken gaan voeren en dan kom je al snel het antwoorden op al je vragen te weten.

opdringerig

Zorg dat je er representatief uitziet

Je hoeft voor een date niet helemaal een andere kledingstijl te gaan gebruiken maar het is wel belangrijk dat je er netjes uitziet en dat je lekker ruikt. Dit betekend niet dat je direct in pak moet komen maar draag nette en schone kleren. Wanneer je op een date gaat en je weet dat dit met een leuk persoon is dan zal je goed voor de dag willen komen. Besteedt dan ook wat extra aandacht aan je uiterlijk en je kledingstijl. Dit zal je date op prijs stellen en dat vergroot ook de kans op een tweede date.

representatief

Wees niet te zenuwachtig

Iets wat lastig is om onder de knie te krijgen is om ervoor te zorgen dat je niet te zenuwachtig bent. Wanneer jij je voorstelt en je komt bijna niet uit de woorden van de zenuwen dan maakt dit geen goede indruk. Een eerste date is spannend en dit zal waarschijnlijk ook gelden voor jouw date. Toch heeft hij of zij wel met jou afgesproken en dat betekend natuurlijk wel iets. Probeer dan ook zoveel mogelijk op je gemak te zijn. Er zijn geen exacte cijfers van maar waarschijnlijk worden er bij de eerste dates meer glazen en kopjes omgegooid dan bij alle andere afspraken bij elkaar. Is je date nu heel erg zenuwachtig oordeel dan niet te snel. Dit kun je ook zien als een compliment. Misschien wil deze persoon wel heel erg graag dat jij hem of haar leuk vindt. De zenuwen kunnen dan een grote rol.

zenuwachtig

Wees gewoon jezelf

Zorg dat je gewoon jezelf bent. Goed je best doen daar is niets mis mee maar forceer het niet. Wees ook altijd eerlijk want vroeg of laat komt je date er toch achter dat je hebt gelogen. Als je date jou niet leuk vindt om wie je bent dan kun je beter op zoek gaan naar een ander leuk persoon, hoe leuk je date ook is. Denk erom een blunder op zijn tijd is helemaal niet erg en dit is ook menselijk. Zelfs als het op een date is. In een ander artikel vertellen we je meer over de grootste datingblunders die veel mensen maken, zoals ongemakkelijke stiltes en onvoorziene geluiden.

Eén reactie op “De 5 grootste datingblunders!”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    7) minstens 15 kg meer wegen dan vermeld in je profiel

    8) verwachten als een klein verwend prinsesje getrakteerd te worden.

    9) overduidelijk vissen naar status en inkomen

    10) klaagverhalen over je ex

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *