Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Dress to impress: De beste kledingtips voor een eerste date!
kleding eerste date

Dress to impress: De beste kledingtips voor een eerste date!

Welke online datingsite?
11 september 2023

Een eerste date kan nerveus maken, maar het is ook een spannende gelegenheid om indruk te maken op je date. Een belangrijk onderdeel van een succesvolle eerste date is hoe je eruit ziet. Kleding kan een grote rol spelen in het creëren van een positieve eerste indruk. In dit artikel geven we je kledingadvies voor je eerste date, zodat je er zelfverzekerd en stijlvol uit ziet. Of je nu een informele lunchdate hebt of een avond uit, we hebben tips en ideeën voor elke stijl en situatie. Lees verder en ontdek hoe je jouw uiterlijk kunt aanpassen voor een geslaagde eerste date.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Kledingadvies voor een eerste date

Een eerste date is altijd spannend. Het gezegde luidt niet voor niets “je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk”. Het is dus zeker belangrijk om aandacht aan je uiterlijk te besteden als je naar een eerste date gaat. Maar een heel belangrijke regel is dat je niet moet gaan “overdressen”. Als je normaal nooit een pak draagt, doe dat dan zeker niet als je naar je eerste date gaat. Dat geldt ook voor hoge hakken. Draag kleding waarin je je prettig voelt. Je gaat niet naar een sollicitatiegesprek. Degene die je gaat ontmoeten zal je vooral tijdens jullie vrije tijd meemaken. Kleed je dus zoals je dat doet als je vrij bent en trek niet aan wat je draagt tijdens een belangrijke zakelijke bespreking.

prettige kleding

Wat trek ik aan naar mijn eerste afspraakje?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar wat jullie gaan doen. Zoek kleding uit die bij de activiteit past. Is het een chique dinertje dan kun je gaan voor een wat feestelijkere outfit. Gaan jullie een dagje de nieuwste dierentuin bekijken, dan is het niet slim om op je mooiste hakken te gaan lopen om vervolgens met blaren en al, strompelend door het park te gaan. Trek kleding aan waarin je je prettig voelt en gemakkelijk kunt bewegen.  Zorg ervoor dat de kleding die je uitzoekt makkelijk zit en dat je je er lekker in voelt. Kies kleding die bij je past, je uitstraling zal op z’n best zijn in een mooie fijne outfit. Uiteraard is het belangrijk dat je wel een beetje moeite doet voor de eerste date. Waarschijnlijk doet de ander dat namelijk ook voor jou. Op zo’n moment wil je je toch van je beste kant laten zien.

Wat moet je niet aantrekken?

Als jullie bij je eerste date een hapje gaan eten is het niet handig als je een broek aantrekt die zo strak zit dat je het na het voorgerecht al benauwd krijgt. Draag ook vooral schoenen waar je gewoon op kunt lopen. Als je als vrouw nooit hakken draagt, trek dan nu ook geen pumps aan. Ook op schoenen met een lage hak of in de winter een paar mooie laarsjes kun je er heel charmant uitzien. Draag je nooit een rok of jurk? Doe dat dan ook niet naar je eerste date. Datzelfde geldt voor mannen die nooit een stropdas dragen. Doe dat dan ook niet als je met een dame uit eten gaat of naar een theatervoorstelling.

kleding aantrekken

Wees voorbereid

Die fijne joggingbroek zit dan misschien wel lekker, maar voor een eerste date is het misschien niet heel geschikt. En even lekker makkelijk een petje op zetten zodat je je haar niet hoeft te doen scheelt wel wat tijd, maar het zal zeker gewaardeerd worden als je toch even dat beetje gel door je haar haalt. Neem voor een dagje uit eventueel een extra shirtje mee, mocht je dan erg bezweet zijn of mochten er vlekken op zijn gekomen en jullie gaan nog romantisch dineren, dan ben je voorbereid.

Welke schoenen draag je?

En dan natuurlijk de gouden tip voor de schoenen. Wil je nieuwe schoenen dragen, zorg dan dat je ze de dag van tevoren al ingelopen hebt. Op deze manier zijn ze al een beetje ingelopen en zul je er makkelijker op kunnen lopen. Kies voor hippe schoenen. Crocs of sandalen kunnen voor vrouwen al gauw een afknapper zijn. Doe bijvoorbeeld hippe gympen aan of bij een diner mooie nette schoenen. Voor dames is een hakje altijd erg netjes, maar dit ligt natuurlijk erg aan de activiteit. Mannen zullen minder snel op ‘verkeerde schoenen’ afknappen dan vrouwen. Sterker nog, hij zal het juist leuk vinden als je bij een sportieve activiteit stoere schoenen draagt. Dit laat zien dat je ook een stoere kant in jezelf hebt en niet bang bent voor een uitdaging.

schoenen

Vraag om kledingadvies

Mocht je er zelf niet uitkomen vraag dan bijvoorbeeld een vriend of vriendin welke kleding zij mooi vinden staan bij jou. Of vraag in de kledingwinkel om advies. Je kunt natuurlijk ook altijd nog een personal shopper in de hand nemen, maar vraag gerust eens om je heen. Je zult zien dat anderen het leuk vinden om je te helpen! Doe als laatste nog een lekker parfum op en laat de date maar beginnen! Er zijn vele manieren om jezelf aantrekkelijker te maken!

Wees ook weer niet te nonchalant

Dat je je niet helemaal opdoft is één ding. Maar het andere uiterste hoeft natuurlijk ook niet. Kleed je wel even om als je de hele dag hebt gewerkt en ’s avonds dat spannende afspraakje hebt met je internetliefde of met die leuke collega die je eindelijk mee uit hebt durven vragen. Hiermee geef je aan dat je jullie afspraak belangrijk vindt en dat je daarvoor aandacht besteed hebt aan je uiterlijk. Als de ander dat heeft gedaan en jij komt het restaurant of de bar binnenlopen in je oude spijkerbroek en een verschoten T-shirt dan wordt het waarschijnlijk geen leuke eerste date.

nonchalant

Zorg dat je lekker ruikt

Het klinkt als een cliché maar het is wel waar. Zorg dat je fris ruikt. Neem een douche voordat je de deur uit gaat en gebruik een goede deodorant. Wees niet te scheutig met eau de toilette of aftershave. Een lekker luchtje is prima, maar als iedereen die op drie meter afstand staat ook kan raden welk luchtje je op hebt is het wellicht wat te veel van het goede. Voor de dames geldt dat make up natuurlijk prima is, maar ook dit moet je niet overdrijven. Als je geen type bent dat zich uitgebreid opmaakt doe dat dan ook niet voor een eerste date. En als je normaal gesproken ook geen make up gebruikt, dan moet je je afvragen of je dat dan voor die eerste date ook moet doen.

Voor de dames: Kleed je niet te sexy

Tenzij het je bedoeling is om nog dezelfde avond met je date in bed te belanden is het niet verstandig om je al te sexy te kleden. Een diep decolleté zal de aandacht van je date zeker afleiden. Datzelfde geldt voor netkousen met jarretels en een net iets te kort rokje. Dit soort spannende outfits kun je beter bewaren voor een avondje samen als jullie elkaar wat langer kennen en als je graag wilt dat hij deze nacht voor het eerst blijft slapen. Het hangt ook af van de gelegenheid waar jullie heen gaan. Als je gaat eten in een chic restaurant dan wordt een al te opzichtige outfit vaak niet gewaardeerd. Het personeel zal dan waarschijnlijk denken dat je een escortgirl bent en dat wil je vast niet.

dame sexy

Blijf zoveel mogelijk jezelf

Als je je tijdens een eerste date anders of beter voordoet dan je eigenlijk bent dan is dat niet slim. Je kunt immers niet meer terug. Als de ander je leuk vindt zoals je op de date verschijnt, en je hebt voor die gelegenheid kleding gekozen waar je je niet prettig in voelt, dan kun je bij een volgende afspraak niet in je lekkere stretch spijkerbroek en een lekker ruimvallen shirt aan komen, want dan loop je het risico op een afknapper. Natuurlijk besteed je aandacht aan je uiterlijk want je wilt een goede indruk maken, Maar jezelf blijven is daarbij wel belangrijk. Als er van je verwacht wordt dat je strak in het pak loopt terwijl dat niet bij je past dan zal je dat op de langere termijn niet kunnen volhouden. In een relatie is het immers belangrijk dat je jezelf kunt zijn bij je geliefde. Als je een toneelstukje moet opvoeren dat niet bij je past dan zal je vroeg of laat jezelf tegenkomen en dan zal de relatie alsnog stranden.

De focus moet niet liggen op je kledingkeuze

Of je nu een casual of formele stijl wilt uitstralen, het vinden van de juiste outfit voor je eerste date kan best een uitdaging zijn. Het is belangrijk om te realiseren dat de focus op de eerste date niet op je kleding moet liggen, maar op de interactie en de verbinding met je date. Echter, het is natuurlijk fijn om er op je best uit te zien en je zelfverzekerd te voelen. Daarom bieden wij hier enkele tips en inspiratie om je op weg te helpen naar een geslaagde eerste date. Het belangrijkste is uiteindelijk dat je jezelf bent en je comfortabel voelt in wat je draagt. Ga vol zelfvertrouwen naar je eerste date en we zijn er zeker van dat het een succes zal worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---