Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Waarom je zou moeten daten met iemand die niet je ‘type’ is
niet mijn type

Waarom je zou moeten daten met iemand die niet je ‘type’ is

Welke online datingsite?
11 april 2022

Als er een bepaald type is waar je naar op zoek bent in een potentiële date en zelfs een heuse checklist aanhoudt met verlangde eigenschappen die je wilt terugzien in een romantische relatie, dan is het advies om dit los te laten. Als het aankomt op tot wie we ons aangetrokken voelen en wat de uiteindelijke uitkomsten zijn, blijkt er geen bewijs te zijn dat je je eerder aangetrokken zult voelen tot iemand die onder dit type valt. Seksuele Aantrekkingskracht is gebaseerd op instincten, waarbij een persoonlijke ontmoeting de reactie beïnvloedt. Je mag iemand of je mag iemand niet.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een type is niet definitief

Er is onderzoek uitgevoerd, waarbij werd gekeken in hoeverre mensen werkelijk op zoek zijn naar hun vooropgestelde type. Kandidaten werd gevraagd welke eigenschappen en kenmerken een beoogd type moet hebben, om zich tot hen aangetrokken te voelen. Later werden ze vervolgens in een situatie geplaatst waar precies een dergelijk persoon werd geïntroduceerd. Achteraf werd gevraagd of de kandidaten geïnteresseerd waren in een date met de desbetreffende persoon.

onderzoek

Liefde laat zich niet leiden

Hieruit bleek dat het niet uitmaakte of iemand de man van je dromen leek, als je werkelijk met hem in realiteit geconfronteerd werd. Wat er uiteindelijk plaatsvindt, is dat zodra we iemand ontmoeten, we eigenlijk onze lijst met verwachtingen vergeten of interpreteren volgens de karakteristieken van de persoon die we net hebben ontmoet. Je kunt je verwachtingen bijstellen, zowel ten goede als ten slechte op grond van je uiteindelijke indruk van de persoon. Veel boxen kunnen worden aangetikt, maar je kunt de uitkomst draaien in je eigen voordeel. Als je iemand wilt die je verleidt met wijn en je komt zo iemand tegen, maar hij voelt niet goed aan, kun je jezelf overtuigen dat de persoon alsnog niet helemaal de juiste manier van verleiden beheerste.

Tegenpolen trekken elkaar aan

Hetzelfde kan voorkomen als je normaal gesproken ergens een hekel aan hebt. Als je bijvoorbeeld niet iemand wil die een te grote durfal is, of bravoure brengt, kun je van zo iemand zeggen dat hij dapper is, juist omdat je hem alsnog wel leuk vindt. Er is verder weinig onderzoek dat uitwijst dat je werkelijk gelukkiger wordt als je een relatie begint met iemand die helemaal je type is. Het wijst eerder uit dat je je beeld aanpast aan de persoon met wie je een relatie begint.

tegenpolen

Ga erop uit

Je kunt dus beter niet op zoek gaan naar een bepaald type, maar gewoon mensen van allerlei karakters ontmoeten. Verbreed je sociale netwerk. Hoe meer mensen je ontmoet, des te waarschijnlijker wordt het dat je iemand zult ontmoeten tot wie je je aangetrokken voelt. Daten is hier uitermate geschikt voor. Zo ontmoet je mensen die je doorgaans niet zou zijn tegengekomen. Het is hierbij wel belangrijk dat je iemand persoonlijk ontmoet. Je moet jezelf de gelegenheid geven om op je gevoel af te kunnen gaan. Ook de manier waarop je iemand ontmoet, heeft geen invloed op de uitkomst van je relatie. Het is niet zo dat je in een kroeg enkel mensen zult ontmoeten voor vluchtige contacten, evenmin als dat je enkel in een kerk een serieuze relatie kunt vinden. Het is enkel nodig om elkaar te ontmoeten.

Sta je nieuwe partner bij

Is er echter nog iets waar we rekening mee moeten houden, nadat de eerste vonken zijn overgesprongen? Uiteraard is dit wel het geval. Het is belangrijk om het volle potentieel van je partner te herkennen en hun daar al in te steunen en aan te moedigen. Als iemand je behandelt zoals je persoon die je wilt zijn, dan geeft dit blijk dat dit de juiste partner voor jou zal zijn. Zo kun je gemakkelijker uiteindelijk die persoon worden.

2 reacties op “Waarom je zou moeten daten met iemand die niet je ‘type’ is”

  1. Avatar for superboer superboer schreef:

    klopt mgtow; alleen zal ik die Vrouw[en] uit de droom helpen, die Man bestaat niet.

  2. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Dit is nu precies een van de vele redenen waarom datingsites niet werken.
    Zeker de vrouwen hanteren zeer stringente criteria en willen alleen contact met die ene prins perfect die aan alle eisen voldoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *