Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Waarom je zou moeten daten met iemand die niet je ‘type’ is!
daten met iemand die niet je type is.

Waarom je zou moeten daten met iemand die niet je ‘type’ is!

Welke online datingsite?
04 januari 2024

Veel mensen hebben een bepaald ‘type’ waar ze zich toe aangetrokken voelen en waar ze naar zoeken bij het daten. Maar is dit eigenlijk wel een verstandige keuze? In deze blog van Welkeonlinedatingsite.nl bespreken we waarom het belangrijk kan zijn om open te staan voor verschillende soorten mensen bij het daten en waarom je misschien juist eens buiten je comfortzone moet treden. Door het loslaten van je checklist met verlangde eigenschappen en het openstaan voor andere personen, kun je jezelf verrassen met nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Lees verder om te ontdekken waarom het daten met iemand die niet je type is, je uiteindelijk gelukkiger kan maken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom je je checklist moet loslaten in de liefde

Als er een bepaald type is waar je naar op zoek bent in een potentiële date en zelfs een heuse checklist aanhoudt met verlangde eigenschappen die je wilt terugzien in een romantische relatie, dan is het advies om dit los te laten. Als het aankomt op tot wie we ons aangetrokken voelen en wat de uiteindelijke uitkomsten zijn, blijkt er geen bewijs te zijn dat je je eerder aangetrokken zult voelen tot iemand die onder dit type valt. Seksuele Aantrekkingskracht is gebaseerd op instincten, waarbij een persoonlijke ontmoeting de reactie beïnvloedt. Je mag iemand of je mag iemand niet.

Uiteenvallende puzzel van datingcriteria, bevrijding van verwachtingen

Een type is niet definitief

Er is onderzoek uitgevoerd, waarbij werd gekeken in hoeverre mensen werkelijk op zoek zijn naar hun vooropgestelde type. Kandidaten werd gevraagd welke eigenschappen en kenmerken een beoogd type moet hebben, om zich tot hen aangetrokken te voelen. Later werden ze vervolgens in een situatie geplaatst waar precies een dergelijk persoon werd geïntroduceerd. Achteraf werd gevraagd of de kandidaten geïnteresseerd waren in een date met de desbetreffende persoon.

Liefde laat zich niet leiden

Hieruit bleek dat het niet uitmaakte of iemand de man van je dromen leek, als je werkelijk met hem in realiteit geconfronteerd werd. Wat er uiteindelijk plaatsvindt, is dat zodra we iemand ontmoeten, we eigenlijk onze lijst met verwachtingen vergeten of interpreteren volgens de karakteristieken van de persoon die we net hebben ontmoet. Je kunt je verwachtingen bijstellen, zowel ten goede als ten slechte op grond van je uiteindelijke indruk van de persoon. Veel boxen kunnen worden aangetikt, maar je kunt de uitkomst draaien in je eigen voordeel. Als je iemand wilt die je verleidt met wijn en je komt zo iemand tegen, maar hij voelt niet goed aan, kun je jezelf overtuigen dat de persoon alsnog niet helemaal de juiste manier van verleiden beheerste.

Liefde laat zich niet leiden

Tegenpolen trekken elkaar aan

Hetzelfde kan voorkomen als je normaal gesproken ergens een hekel aan hebt. Als je bijvoorbeeld niet iemand wil die een te grote durfal is, of bravoure brengt, kun je van zo iemand zeggen dat hij dapper is, juist omdat je hem alsnog wel leuk vindt. Er is verder weinig onderzoek dat uitwijst dat je werkelijk gelukkiger wordt als je een relatie begint met iemand die helemaal je type is. Het wijst eerder uit dat je je beeld aanpast aan de persoon met wie je een relatie begint.

Ga erop uit

Je kunt dus beter niet op zoek gaan naar een bepaald type, maar gewoon mensen van allerlei karakters ontmoeten. Verbreed je sociale netwerk. Hoe meer mensen je ontmoet, des te waarschijnlijker wordt het dat je iemand zult ontmoeten tot wie je je aangetrokken voelt. Daten is hier uitermate geschikt voor. Zo ontmoet je mensen die je doorgaans niet zou zijn tegengekomen. Het is hierbij wel belangrijk dat je iemand persoonlijk ontmoet. Je moet jezelf de gelegenheid geven om op je gevoel af te kunnen gaan. Ook de manier waarop je iemand ontmoet, heeft geen invloed op de uitkomst van je relatie. Het is niet zo dat je in een kroeg enkel mensen zult ontmoeten voor vluchtige contacten, evenmin als dat je enkel in een kerk een serieuze relatie kunt vinden. Het is enkel nodig om elkaar te ontmoeten.

Samenkomen van diverse individuen, bevorderen van sociale verbindingen.

Sta je nieuwe partner bij

Is er echter nog iets waar we rekening mee moeten houden, nadat de eerste vonken zijn overgesprongen? Uiteraard is dit wel het geval. Het is belangrijk om het volle potentieel van je partner te herkennen en hun daar al in te steunen en aan te moedigen. Als iemand je behandelt zoals je persoon die je wilt zijn, dan geeft dit blijk dat dit de juiste partner voor jou zal zijn. Zo kun je gemakkelijker uiteindelijk die persoon worden.

De voordelen van het openstaan voor verschillende soorten mensen bij het daten

De voordelen van het openstaan voor verschillende soorten mensen bij het daten Daten kan soms voelen als een enorme uitdaging. We hebben vaak een bepaald type in gedachten en zoeken actief naar iemand die daaraan voldoet. Maar wat als we ons openstellen voor verschillende soorten mensen? Hier zijn enkele voordelen van het openstaan voor diversiteit in de datingwereld.

 • Je leert nieuwe perspectieven kennen

Wanneer je alleen maar met dezelfde soort mensen date, kan het gemakkelijk zijn om vast te zitten in een bepaalde manier van denken. Door open te staan voor verschillende soorten mensen, kun je nieuwe perspectieven leren kennen en je wereldbeeld verbreden. Dit kan leiden tot verrijkende gesprekken en nieuwe ervaringen.

 • Je ontdekt nieuwe interesses

Wanneer je met mensen date die anders zijn dan jij, kun je nieuwe dingen ontdekken waarvan je niet eens wist dat je erin geïnteresseerd was. Misschien neemt je date je mee naar een nieuwe plek of probeer je een activiteit die je anders nooit zou hebben geprobeerd. Dit kan leiden tot nieuwe passies en interesses die je anders zou hebben gemist.

 • Je ontwikkelt een open geest

Wanneer je openstaat voor verschillende soorten mensen, ontwikkel je een open geest en een beter begrip van andere culturen en manieren van leven. Dit kan niet alleen bijdragen aan een meer verrijkend datingleven, maar ook aan een beter begrip van de wereld om je heen.

 • Je vergroot je kans op het vinden van liefde

Door open te staan voor verschillende soorten mensen, vergroot je je kans op het vinden van liefde. Misschien had je nooit gedacht dat je zou vallen voor iemand die zo anders is dan jij, maar het kan zomaar gebeuren. En wie weet, misschien is die persoon wel de ware voor jou.

Plaats waar men potentiële dates kan ontmoeten

Verbreed je horizon: waarom het belangrijk is om ruimdenkend te zijn bij het daten

We hopen dat deze blog je heeft geholpen om in te zien waarom het openstaan voor verschillende soorten mensen bij het daten zo belangrijk is. Onthoud dat het niet erg is om je voorkeuren te hebben, maar dat het ook belangrijk is om ruimdenkend te zijn en jezelf open te stellen voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Je weet nooit wie je zult ontmoeten en welke geweldige eigenschappen die persoon zou kunnen hebben die niet in je gebruikelijke “type” passen. Dus waar wacht je nog op? Geef mensen die niet in je gebruikelijke voorkeuren passen een kans en je zou weleens verrast kunnen worden!

2 reacties op “Waarom je zou moeten daten met iemand die niet je ‘type’ is!”

 1. superboer schreef:

  klopt mgtow; alleen zal ik die Vrouw[en] uit de droom helpen, die Man bestaat niet.

 2. MGTOW schreef:

  Dit is nu precies een van de vele redenen waarom datingsites niet werken.
  Zeker de vrouwen hanteren zeer stringente criteria en willen alleen contact met die ene prins perfect die aan alle eisen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---