Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Verleid met succes: onze gids voor seksuele aantrekkingskracht!
seksuele aantrekkingskracht

Verleid met succes: onze gids voor seksuele aantrekkingskracht!

Welke online datingsite?
14 oktober 2023

Ben je op zoek naar meer inzicht in seksuele aantrekkingskracht en hoe je het in jouw datingleven kunt toepassen? In onze nieuwste blog ontdek je de psychologie achter seksuele aantrekkingskracht en hoe je het kunt versterken om je aantrekkelijker te maken voor potentiële partners.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is seksuele aantrekkingskracht?

Simpelweg gezegd is seksuele aantrekkingskracht een gevoel van aantrekking dat je ervaart voor iemand van hetzelfde of andere geslacht. Er ontstaat een fysieke drang om dichtbij iemand te zijn en de fysieke uitstraling is aantrekkelijk voor je. Het spreekt tot je verbeelding en er kunnen verlangens in je omhoogkomen die aangeven dat je intimiteit met de ander wilt ervaren. Dit gaat in eerste instantie volstrekt voorbij aan enige rationele logica.

close-up van oog vrouw

Lustgevoelens

Het is een gevoel dat plotseling op kan komen, zeker als iemand voldoet aan het soort type waar je doorgaans voor valt. Je vindt iemand leuk of mooi en ontwikkelt gevoelens dat je de ander wilt aanraken, strelen, kussen of nog sterker misschien het bed mee zou willen delen. Bij zuiver seksuele aantrekkingskracht is er sprake van lustgevoelens, waarbij je een sterk verlangen tot intimiteit wilt bevredigen. Het spoort je aan tot het willen van seks met de ander, zonder dat hier een duidelijke overweging aan vooraf gaat. Lust is meer een gevoel dat uitnodigt tot actie en dus het initiëren van seksuele activiteit met een ander. Er is wel een duidelijk verschil tussen verliefdheid of seksuele aantrekkingskracht. Vaak wordt één en ander nog wel eens met elkaar verward, toch is het handig om de verschillen te weten, zodat je beter je gevoelens kunt interpreteren.

Verliefdheid versus seksuele aantrekkingskracht

Het voornaamste verschil tussen verliefdheid en seksuele aantrekkingskracht is dat er bij seksuele aantrekkingskracht geen sprake is van verdere gevoelens van interesse. Het gaat je hierbij eigenlijk niet eens om de persoon zelf, maar ervaart een aantrekking op fysiek vlak. Je hebt doorgaans niet direct de behoefte om een relatie met die persoon op te bouwen en vaak zou het gevoel ook een stuk minder worden, zodra dit bevredigd zou worden. Seksuele aantrekkingskracht nodigt uit tot het samenkomen en het begeven in seksuele activiteit met de ander. Zodra dit is volbracht, kan de seksuele aantrekkingskracht afnemen.

Verliefdheid versus seksuele aantrekkingskracht

Emotionele aantrekkingskracht

Bij verliefdheid zal de aantrekking enkel toenemen en is er sprake van ook een emotionele aantrekkingskracht die de seksuele gevoelens ondersteunen. Bij verliefdheid maakt je lichaam hormonen aan die ervoor zorgen dat je de hele tijd bij de ander in de buurt wilt zijn. Zowel je lichaam als je geest wordt helemaal ondersteboven gezet, wat het gevoel van vlinders in je buik veroorzaakt. Tal van chemische reacties zorgen ervoor dat je haast letterlijk misselijk wordt van je gevoelens. Je kunt je zenuwachtig voelen als de ander naast je staat, verkeerde dingen zeggen of telkens de ander aanstaren. Bij seksuele aantrekkingskracht zonder verliefdheid heb je hier beduidend minder last van en ervaar je meer een lust gedreven behoefte om van bil met de ander te gaan.

Hoe ontstaat seksuele aantrekkingskracht?

Een goede, zelfverzekerde uitstraling is belangrijk om seksuele aantrekkingskracht te ontwikkelen. Sommige hebben dit van nature over zich en zullen veel vrouwelijk schoon of mannelijke interesse naar zich toehalen. Een goede uiterlijke verzorging is key als je aantrekkelijk wilt zijn voor iemand. Zorg ervoor dat je een nette kledingstijl hebt en dat je er altijd verzorgd uitziet. Een net kapsel, een gezonde uitstraling en goed in je eigen vel zitten, zorgt ervoor dat je seksueel aantrekkelijk wordt en zo veel bekijks krijgt van het andere geslacht. Ook een gezonde lichaamsgeur zorgt ervoor dat je opvalt bij de ander. Ook je sociale houding en levensinstelling geeft blijk van hoe je in elkaar steekt en hiermee kun je seksuele aantrekkelijkheid bevorderen of de das om doen.

ontstaan seksuele aantrekkingskracht hersenactiviteit

Fysieke uitstraling

Als je enkel in je vrije tijd onderuit gezakt achter een computerspelletje zit, maak je een hele andere indruk dan wanneer je dagelijks in de sportschool aan je fysieke uitstraling werkt. Je bouwt zelfvertrouwen op en toont dat je actief in het leven staat en dit draagt allemaal bij aan seksuele aantrekkingskracht. Daarbij zul je merken dat je hierdoor veel meer aandacht naar je toe krijgt en dat anderen staan te poppelen om dichtbij jou in de buurt te komen. Je kunt zo veel scharrels aan de haak slaan en genieten van wat de seksuele aantrekkingskracht je oplevert. Een rijk sociaal leven, een geslaagde carrière, een verzorgd uiterlijk en een flinke dosis, gezond zelfvertrouwen draagt bij aan seksuele aantrekkingskracht.

Controle over seksuele aantrekkingskracht

Wanneer je zelf iemand seksueel aantrekkelijk vindt, lijk je hier haast geen controle over te hebben. Het kan je raken als bij blikseminslag. Je lichaam lijkt simpelweg al lang door te hebben wanneer iemand een goede match voor een seksuele ontmoeting kan zijn. Dit gaat voorbij aan het rationele brein dat hierin een stuk achterblijft. Het is een proces dat een eigen leven leidt en waardoor je telkens opnieuw terug lijkt te gaan naar eenzelfde soort persoon. Seksuele aantrekkingskracht is een gegeven dat je kan overkomen, zelfs als je in een goede en liefdevolle relatie zit. Hoe beter je begrijpt hoe seksuele aantrekkingskracht je in verbinding brengt met andere mensen, kun je leren ontdekken wat de boodschap is die je lichaam uit de elektrische reactie van seksuele aantrekkingskracht kunt halen. Het overkomt je immers niet zomaar, het gebeurt vaak om een reden.

Controle over seksuele aantrekkingskracht

Man-vrouw dynamiek

Seksuele aantrekkingskracht en hoe daar mee wordt omgegaan, is anders voor vrouwen dan voor mannen. Vrouwen beseffen als vanzelf hoe kwetsbaar seksuele aantrekkelijkheid hun maakt. Ze zal er altijd rekening mee moeten houden dat de mannen die zich tot haar voelen aangetrokken, verkeerde bedoelingen hebben. Dit leidt ertoe dat veel aantrekkelijke vrouwen hun seksuele aantrekkingskracht proberen te temperen, zodat er minder mannen op hen afkomen. Ook als ze wel iemand zelf op het oog hebben, zullen ze de boot in eerste instantie afhouden om te zien of er meer mogelijk is en hoe veilig de interactie zal zijn.

Balans

Naast enkel seksuele aantrekkingskracht wordt vaak een beroep gedaan op emotionele aantrekkingskracht om balans te behouden en af te tasten of een man veilig genoeg is om mee in zee te gaan. Als vrouw zul je eerder gaan aftasten of er ook een zachtere, zorgzame en respectvolle kant aan het karakter van de man zit. Voor een man die zich tot haar aangetrokken voelt, is het belangrijk hier bedachtzaam op te zijn. Bij wederzijdse seksuele aantrekkingskracht kan zo een vurige verbinding ontstaan, die mogelijk leidt tot echte liefde.

balans weegschaal

Seksuele aantrekkingskracht is een complex fenomeen

In dit artikel hebben we de verschillende aspecten van seksuele aantrekkingskracht besproken en hoe deze kunnen beïnvloeden hoe je je voelt en hoe je overkomt op anderen. Het is belangrijk om te beseffen dat seksuele aantrekkingskracht een complex fenomeen is en dat er veel factoren spelen. Of je nu op zoek bent naar liefde of gewoon op zoek bent naar nieuwe ervaringen, door deze informatie in overweging te nemen, kun je jezelf helpen om je seksuele aantrekkingskracht te versterken en te begrijpen hoe je het beste kunt omgaan met deze krachtige emotie.

4 reacties op “Verleid met succes: onze gids voor seksuele aantrekkingskracht!”

 1. Ima Ching schreef:

  …en andere primaten hebben weer de grootste moeite om er überhaupt in te komen.

 2. MGTOW schreef:

  Andere primaten vallen wel continu uit de boom als ze veel te zwaar worden.

 3. T. Jansen schreef:

  Als ik aan seksuele aantrekkingskracht denk, dan vraag ik mij altijd af waarom andere primaten niet dik blijven na de zwangerschap.

 4. MGTOW schreef:

  Het artikel klopt niet helemaal
  Vrouwen beseffen juist hoe machtig sexuele aanttrekkingskracht maakt. Knappe vrouwen houden daarom de boot af, er kan altijd een aantrekkelijker exemplaar voorbijkomen. Veel vrouwen proberen juist hun aantrekkelijkheid te vergroten om zoveel mogelijk aandacht te krijgen. Zo maken ze bijvoorbeeld op social media honderden selfies met tuitlipjes en berichten ze over hun flitsend leven in de hoop op likes en volgers.

  En ook als man zul je aftasten of er wel een zachte zorgzame en respectvolle kant aan het karakter aanwezig is. Vrouwen met verkeerde bedoelingen zijn er immers ook, bijvoorbeeld de golddiggers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---