Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe moet ik mij voorbereiden op een blind date?
voorbereiden blind date

Hoe moet ik mij voorbereiden op een blind date?

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Een blind date is waarschijnlijk één van de spannendste dingen die je kunt gaan doen als het op daten aankomt. Hoeverre verschilt een blind date van een normale date en hoe kun je je hierop voorbereiden?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Verschil tussen een “date” en een “blind date”.

Een date op zichzelf is altijd al een spannende bezigheid. Je gaat immers met iemand op stap die je enigszins leuk vindt en waarvan je de hoop hebt dat je deze persoon beter zult leren kennen. Mogelijk blijkt dan dat hij of zij nog leuker is dan je al had gedacht en wanneer dit wederzijds is, kan het uitbloeien tot een nieuwe, leuke relatie. Je weet misschien al enigszins waar de ander van houdt en kunt de activiteit van de date en je verschijning hier enigszins op aanpassen. Dit is als je op date gaat met iemand die je al enigszins kent.

blind date

Bij een blind date is dit volstrekt anders. Vaak weet je bij een blind date helemaal niet wie de ander is en heb je dus ook geen enkel idee hoe je je op een blind date kunt voorbereiden. Je weet immers niet wat je kunt verwachten. Het zorgt ervoor dat je je kwetsbaarder op moet stellen en dit maakt het gebeuren uiteraard extra spannend.

Laat onzekerheid je niet weerhouden!

‘Hoe moet ik mij voorbereiden op een blind date?’, kun je je afvragen, zodra je weet dat een blind date is geregeld. Ook kan dit een vraag zijn die je tegenhoudt om op een blind date te gaan, omdat je gewoonweg niet goed weet wat je ermee aan moet. Toch is dit heel zonde als je je hierdoor laat weerhouden. Een blind date kan namelijk heel erg leuk zijn en er zijn zeker voldoende mogelijkheden te bedenken om je goed op een blind date voor te bereiden. Het onbekende kan het juist extra spannend en tot een interessante, uitdagende ervaring maken. Het gaat er juist om dat je er zo onbevangen mogelijk instapt, zodat je het gewoon op je af kunt laten komen. Er is geen goed of fout, enkel een leuke ontmoeting met iemand.

onzekerheid

Zorgeloos op blind date

Een blind date hoef je vaak niet zelf te regelen. In het klassieke scenario heeft een vriend of kennis van je iemand op het oog die naar zijn of haar mening uitstekend bij je zal passen. Er wordt dan een blind date voor je geregeld door een een vriend of vriendin, waarbij je deze persoon kunt ontmoeten. Vaak heb je dan ook geen omkijken naar wat je tijdens zo’n date zult gaan doen of waar je met elkaar gaat afspreken. Zo wordt al een belangrijk deel voor je uit handen genomen en hoef je enkel nog maar te verschijnen. De enige zorg is dan om er gewoon zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien.

Zelf de date regelen

Het kan uiteraard ook zijn dat je wel zelf een blind date moet vormgeven, echter kan dit ook extra geruststelling geven. Je hebt zo meer de controle over de activiteit zelf en kunt je hierdoor ook beter voorbereiden. Het is net wat prettiger voor je voelt.

Enkele tips voor een blind date

Een goede voorbereiding op een blind date neemt veel onnodige stress weg. Zorg ervoor dat je iets leuks hebt om aan te trekken en waarin je je op je gemak voelt. Dit hoeft niet direct super chique te zijn, beter doe je er juist aan om gewoon iets uit te kiezen wat netjes valt en gemakkelijk zit. Probeer vooraf al wat informatie in te winnen over je blind date. Zo krijg je alvast een indruk en dit kan je mogelijk wat geruststellen. Zeker als een goede vriendin je koppelt aan een blind date, is er vast wel al wat over de date te vertellen.

eerste indruk

Maak een goede eerste indruk op je blind date door op tijd op de afgesproken plek te verschijnen. Drink tijdens de blind date met mate en vertel niet sterke verhalen direct over incidenten waar je mogelijk net iets te los bent gegaan. Houdt het gesprek neutraal, maar vermakelijk en informeer ook met oprechte interesse naar wie hij is als persoon. Zo leer je elkaar op een ontspannen manier beter kennen en merk je gelijk of er sprake is van een match.

Gepast afscheid nemen

Ook een blind date kent een einde. Vaak ligt er veel nadruk op hoe je van elkaar afscheid neemt, echter hoef je je hier helemaal niet zo mee bezig te houden. Wanneer het gesprek lekker soepel verliep, zal ook het moment van afscheid nemen geen enkele drempel vormen. Bedank hem of haar voor een gezellig treffen en houd het verder neutraal. Zoenen op een eerste date ligt meestal niet in de verwachting.  Indien een vervolg in de planning zit, dan komt dit vanzelf ter sprake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items