Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Seks op de eerste date!
Seks op de eerste date

Seks op de eerste date!

Welke online datingsite?
16 april 2021

Wel of niet seks op de eerste date is een vraag die niet met een simpel ja of nee te beantwoorden is. Het is ook in het hedendaagse daten een redelijk beladen onderwerp, die verwarring bij zowel de man als vrouw geeft. Beiden zijn hier zeker in gedachten mee bezig naarmate de date tot een afronding komt, maar vaak ik het dusdanig onduidelijk wat hierin verwacht of aanvaard wordt. Je gaat toch een aanzienlijke stap verder en dit kan emotioneel goed of juist minder gunstig uitpakken. Het is zeker belangrijk om goed bij jezelf na te gaan of een dergelijke keuze wel de juiste kan zijn bij de betreffende persoon met wie je op date bent.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Gevoelig onderwerp

Seks tijdens een eerste date is een gevoelig onderwerp. Er zijn voldoende experts die zeggen dat je dit nooit en te nimmer moet doen en dat dit dan ook nooit tot een succesvolle relatie kan leiden. Toch zijn er ook voorbeelden van stelletjes die seks hebben gehad op de eerste date en al jaren bij elkaar zijn. Mocht je op zoek zijn naar een one night stand dan is het wel belangrijk dat je weet dat de ander dit ook wil. Misschien is je date wel met hele andere verwachtingen gekomen en dan is het wel zo netjes om hem of haar niet in de waan te laten dat je meer wilt.

seks

Het hebben van seks bij een eerste date is ook nergens voor nodig. Uiteraard begrijpen we dat je je aangetrokken kunt voelen tot iemand maar als je opdringerig overkomt dan kan dit ook in je nadeel werken. De date kan dan een verkeerde indruk van je krijgen en je helemaal niet weer willen zien. Als je echt iemand leuk vindt dan dien je de moeite te nemen hem of haar echt te leren kennen en je zult dan zien dat dit ook kan leiden tot seks al is het dan niet meteen bij de eerste date.

Stigma op het thema

Waar vroeger kuisheid in acht genomen diende te worden en er vaak zelfs chaperonnes mee op een date gingen om vooral te voorkomen dat een koppel te ver ging wat betreft intimiteit, is de gedachte over seks tegenwoordig een stuk vrijer. Zelfs de gedachte om te zoenen op een eerste date is allang niet meer zo beladen als voorheen. Ook dit kan steeds gemakkelijker en wordt ook steeds als normaler beschouwd. Toch zit op intimiteit op de eerste date nog steeds een soort van stigma, dat weergeeft dat je jezelf ergens gemakkelijk opstelt. Zeker als vrouw heb je hier mee te maken, waarbij je al snel eerder een stempel krijgt van stoeipoes dan van relatiemateriaal. Ergens speelt zeker de verwachting dat je niet langer meer als serieus gezien kunt worden en dat je je kansen voor een relatie hiermee vergooit.

vrouw bed

Zowel met een zoen als gelijk met iemand naar bed gaan, kan hierbij roet in het eten gooien. Zo is vaak de gedachte, want welke man wil nu een vrouw die zo gemakkelijk toegeeft en niets meer aan de verbeelding overlaat? Een man moet immers jagen en een vrouw die zich zo snel gewonnen geeft, zal wel weinig voorstellen. Veel vrouwen worstelen met deze verwachting en zijn bang dat een man niet meer zal bellen, nadat hij van de nectar heeft geproefd. Voor een man is er echter eenzelfde soort stigma, echter één waarbij hij gezien kan worden als iemand voor wie seks het allerbelangrijkste is, zodra hij seks heeft op een eerste date. Hij kan de vrouw hierbij de indruk geven, dat ze er verder niet toe doet en dat hij misbruik maakt van haar affectie.

Vrijere filosofie

Ondanks dat dergelijke belemmerende overtuigingen zeker nog hedendaags spelen, gaan zowel mannen als vrouwen een stuk gemakkelijker om met het thema seks. Tijdens het uitgaan belanden we steeds sneller bij elkaar in bed en ook het feit van een eerste date staat dit zelden nog in de weg. Seks wordt veel meer beschouwd als een normale, vanzelfsprekende uiting van genegenheid die volgt op een gezellige avond. Ook vrouwen zijn hier met de emancipatie en seksuele revolutie een stuk vrijer in geworden en zijn op seksueel vlak een stuk zelfverzekerder geworden.

vrouwelijke seksualiteit

De vraag is uiteraard in hoeverre ze hierin is doorgeschoten naar een mannelijke vertegenwoordiging van haar eigen vrouwelijke seksualiteit. Hoeveel van haar waarde geeft ze voortijdig weg, door te snel intiem te zijn, zonder werkelijk te weten met wie ze te maken heeft. De man kan hierin vaak beter zijn gevoel scheiden en intiem zijn met iemand die hij niet eens werkelijk mag. Voor een vrouw ligt dit uiteindelijk, als ze werkelijk haar gevoel aankijkt, vaak wat anders. Doorgaans heeft een vrouw toch iets meer van een verbinding nodig en een gevoel van daadwerkelijke aantrekking, wat haar zal doen besluiten om seks te hebben. Ook op een eerste date zal hiervoor dan voldoende chemie aanwezig zijn, waarschijnlijk als ze hiervoor kiest.

Wat is je intentie?

Om te bepalen of seks op een eerste date acceptabel voor je is, zul je goed bij jezelf te rade moeten gaan waarom je hier zelfs maar voor open wilt staan. Is er werkelijk voldoende aantrekking tot de ander met wie je op date bent? Of heb je een andere reden waarom intimiteit niet zo’n slecht idee lijkt. Als je duidelijk een wederzijdse klik voelt, kun je je zelfverzekerd genoeg voelen dat hij ook na de avond nog met je wilt afspreken en dan kan seks gewoon een waardevolle blijk van genegenheid zijn. Wanneer er nauwelijks chemie is, maar je al heel lang geen seks meer hebt gehad, kan ook dit een plausibele reden zijn om alsnog met elkaar in bed te belanden.

chemie

Je zult je dan emotioneel kunnen losmaken van enige verwachtingen die volgen. Seks op een eerste date kan dan net zomin een verkeerde keuze zijn. Het hangt er allemaal vanaf wat je eigen intentie is en waar je jezelf goed bij voelt. Een ander kan dit niet voor je bepalen. Zolang je achter je eigen beslissing kunt staan en niet achteraf spijt krijgt omdat je verder bent gegaan, vanuit een gemeend verlangen, is seks ook op een eerste date zeker geen probleem.

Indruk van mannen

Veel vrouwen denken dat mannen hun zullen afwijzen zodra ze met hun date naar bed gaan. Uit onderzoek blijkt dat het helemaal niet zo is dat ze een vrouw hiervoor veroordelen. Zolang er een oprechte intentie is en de vrouw bewust kiest voor het samenzijn op een eerste date, kan dit zelfs nog meer interesse opwekken bij de man. Er is zeker verschil tussen gemakkelijk zijn en openstaan voor intimiteit vanuit een interesse en behoefte om samen te zijn met de man met wie je op een eerste date bent. seks is zeker niet meer een no-go.

Opdringerigheid

Opdringerig overkomen is altijd af te raden. Niemand wil een date waar een onprettig gevoel de overhand heeft. Ga dan ook zonder doel op de eerste date en probeer eerst rustig in gesprek te raken met iemand. Je weet al dat deze persoon je leuk vindt anders was deze niet met je op date gegaan. Je merkt dan ook snel genoeg of iemand interesse in je heeft en of seks een mogelijkheid is. Wanneer iemand zenuwachtig en teruggetrokken is dan zal het waarschijnlijk niet tot seks komen maar als je date zich gemakkelijk voelt en veel over zichzelf deelt dan kan het best zo zijn dat je dezelfde avond al het bed met elkaar deelt.

lingerie

Hoe weet je of iemand seks wil bij een eerste date?

Helemaal zeker weet je het nooit maar er zijn wel tekenen die je laten weten of iemand interesse heeft om een stapje verder met je te gaan. Zijn jullie meteen al op jullie gemak en wordt er ook al gezoend na een korte tijd dan zou er best eens meer in kunnen zitten. Ook het gesprek kan je laten weten of iemand interesse heeft in meer. Een seksdate zou dan wellicht tot de mogelijkheden behoren.  Als het een gesprek is wat alleen maar over de dagelijkse dingen of het werk gaat dan zul je weinig kans hebben op seks.

Probeer het gesprek dan ook te sturen naar een andere richting. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen vragen wat het laatste avontuurlijke ding is wat iemand heeft gedaan. Als het gesprek de goede richting op gaat kun je dan vragen wat de vreemdste plek is waar iemand seks heeft gehad, doe dit echter wel alleen als je zeker bent dat de ander geen vreemde indruk van je krijgt.

Let op lichaamstaal

Vervolgens moet je zorgen dat de persoon met je mee naar huis gaat. Je kunt dan ook voorstellen nog een kop koffie thuis te drinken of een meer originele reden bedenken. Stel hem of haar bijvoorbeeld voor samen een spel op je spelcomputer te spelen of een bordspel. Misschien nodigt je date je wel uit om mee te gaan naar zijn of haar huis en dat is ook al een goed teken dat er seks kan volgen. Zorg dus dat je goed let op de lichaamstaal van een ander en dring je niet op. Je zult dan al snel doorhebben of seks bij de eerste date dan mogelijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items