Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Van onzeker naar onweerstaanbaar: Zo zoen je beter op date!
een stelletje dat aan het zoenen is

Van onzeker naar onweerstaanbaar: Zo zoen je beter op date!

Welke online datingsite?
24 november 2023

Een eerste kus kan bepalend zijn voor het verdere verloop van een date of relatie. Maar hoe pak je het zoenen tijdens een date aan? Wat zijn de do’s en don’ts? In deze blog van Welkeonlinedatingsite.nl leer je alles over zoenen tijdens een date. Van het vinden van het juiste moment tot het bepalen van de juiste locatie, er zijn talloze factoren waar je rekening mee moet houden bij het zoenen tijdens een date. Door de tips en trucs in deze blog te volgen, vergroot je de kans op een succesvolle en onvergetelijke eerste kus. Of je nu een ervaren dater bent of nieuw bent in de datingwereld, deze gids biedt waardevolle inzichten die je kunnen helpen om je zoenvaardigheden te verbeteren. 

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Zoenen op een date: Wanneer kun je het doen?

Het is misschien wel één van de meest angstige gedachten voor mensen die op een date gaan. Wanneer zoen je iemand en dien je dit wel te doen op een eerste date? Vooral mannen zijn bang om op het verkeerde moment een zoen te geven. Wij willen je in dit artikel dan ook een aantal tips geven zodat je weet wanneer je iemand kunt zoenen op een date. Wat belangrijk is dat is om je gevoel te laten spreken. Als je het gevoel hebt dat iemand niet wil zoenen dan kun je dit beter ook niet doet. Dit wil echter niet zeggen dat degene jou dan niet leuk vindt. Er zijn genoeg mannen en vrouwen die het zoenen tot een later moment bewaren en eerst graag meer over een ander te weten willen komen.

een klok met de wijzers op verschillende tijden, die de verschillende momenten tijdens een date vertegenwoordigen waarop een kus overwogen kan worden.

Dilemma: Wel of niet zoenen?

Aan het eind van elke eerste date is er altijd het dilemma: geef je wel of niet een zoen bij het afscheid nemen? Sommigen zijn hier heel uitgesproken over en vinden dat een zoen op de eerste date gewoon niet getuigd van stijl of netheid. Vaak ligt hier een overtuiging of oordeel op dat aangeeft dat je als vrouw jezelf te gemakkelijk opstelt en te vroeg iets weggeeft, voordat je meer zekerheid hebt.

Doorgaans is de stelling dan dat je niet zoent op een eerste date, maar dat dit bij een volgende date eerder als acceptabel wordt beschouwd. Iedereen moet dit uiteraard helemaal voor zichzelf bepalen. Dit zal voor ieder mens, man of vrouw, anders voelen. Zolang je zelf achter je beslissing kunt staan, is het juist ongeacht wat er gebeurt. Als je echter nog twijfelt en het hele moment je ongemakkelijk maakt, kun je beter een eerste zoen uitstellen tot een latere date. Er komt immers nog heel wat bij kijken om dit speciale moment in goede banen te leiden en het gegeven op zichzelf kan bij beide partijen voor onrust en verwarring zorgen.

Een eerste zoen als man of vrouw

De keuzemogelijkheid om wel of niet te zoenen op een eerste date is voor een man of vrouw zowel anders als gelijk. Beiden hebben gedachten over dit moment die positief kunnen aansporen om wel te zoenen bij het afscheid, maar ook negatieve twijfels die kunnen bepalen om hiervan af te zien. Een vrouw wordt geacht zich netjes te gedragen en haar waardigheid met respect te behandelen. Een zoen op een eerste date kan dan al snel gezien worden als een houding waarbij ze te snel intimiteit deelt.

Daarentegen wil ze evenmin overkomen als preuts, terughoudend of als iemand die het spel van hard to get speelt. Beide gedachtegangen kunnen het moment beïnvloeden en ongemakkelijk maken, waarbij ze niet goed weet wat een juiste beslissing is. Mogelijk weet ze hierdoor niet eens goed of ze wel of niet zelf een zoen wil ontvangen of dat ze zich laat leiden door deze innerlijke gedachten.

Romantisch moment op een parkbank, twee personen glimlachend en blozend terwijl ze dichter bij elkaar komen voor een mogelijke eerste kus.

Ongemakkelijke situaties

Voor een man spelen eveneens aan de ene kant positieve redenen om wel te zoenen, namelijk om de vrouw de indruk te geven dat ze gemogen wordt en dat de date als aangenaam ervaren is. Een reden om niet tot een zoen over te gaan, kan echter zijn dat de man bang is om over te komen als iemand die enkel direct een vrouw wil overhalen tot meer dan enkel haar gezelschap. Ongemakkelijke situaties kunnen zich zo voordoen, waarbij zowel de man als de vrouw afhoudt en hierdoor de ander een slecht gevoel geeft. De aanzet geven tot een zoen kan echter eveneens verkeerd ontvangen worden. Het is hierdoor niet voor niets één van de moeilijkste momenten van een eerste date. Iets wat een voor de rest geslaagde date nog kan doen eindigen in een bedrukte ervaring.

Het perfecte moment creëren

Er zullen vast allerlei handleidingen zijn voor hoe je een perfect moment creëert, maar dat zou je eigenlijk niet moeten willen. Het moet juist onverwachts, doch verwacht, en vooral spontaan zijn. Het zijn vooral de mannen die hier veel te veel over nadenken en ieder geschikt moment gaan analyseren. Niet doen! Als een vrouw besluit om een man te kussen, dan doet ze dat vaak gewoon. Het enige waar zij over nadenkt is dat ze de ander graag wilt laten weten wat ze voelt. En dat is ook eigenlijk het belangrijkste van een eerste zoen. Het is die bevestiging dat jullie elkaar leuk vinden en meer in elkaar zien dan alleen vriendschap.

Een man en een vrouw delen een lach op een drukke stadstraat, te midden van de drukte, waarbij de schoonheid van spontaniteit in het alledaagse naar voren komt.

Overdenk het moment niet teveel

Het kan een dusdanig beladen moment zijn dat je hier al de gehele date mee bezig kunt zijn. Door er teveel druk op te plaatsen, wordt het echter enkel moeilijker. Door te ontspannen en gewoon te zien hoe de avond zich verder ontvouwd, kun je veel gemakkelijker genieten van de date zelf. Ook krijg je zo gelijk een betere indruk van de persoon met wie je op date bent. Mogelijk blijkt deze zelfs tegen te vallen, waardoor je niet eens meer twijfelt of je wel gezoend wilt worden. Dan is je houding al snel een stuk duidelijker en hoef je hier niet langer mee bezig te zijn.

Voel je je klaar voor een eerste kus?

Als de date echter wel goed bevalt en je je date werkelijk aantrekkelijk vindt, kun je aan het eind van de date alsnog snel bij jezelf te rade gaan of een zoen een gewenste afsluiting kan zijn. Wanneer een date werkelijk je interesse heeft getrokken, is er zeker niks verkeerd aan om dit te tonen met een zoen. Vaak volgt een eerste zoen dan het natuurlijke verloop van een geslaagde interactie en zal het ook weinig ongemakkelijk aanvoelen.

Een close-up afbeelding van een paar lippen

Ga op je gevoel af

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je er helemaal naast zit, dat je alle signalen helemaal verkeerd hebt geïnterpreteerd. Dat kan zelfs de beste nog overkomen, maar besef wel dat wanneer je een vrouw probeert te kussen terwijl ze dat niet wil helemaal niet zo’n erge fout is. De kans dat ze echt heel boos wordt, is zelfs klein. Ze zal zich eerder schuldig voelen en denken dat ze je de verkeerde signalen heeft gegeven. Dus er is geen enkele reden meer om, wanneer het goed voelt, die eerste kus uit te stellen.

Signalen om te gaan zoenen

Vaak kun je tijdens de date al opmerken of er een daadwerkelijke klik is tussen jullie. Als er voldoende chemie is, het gesprek aangenaam en vlot loopt, je veel met elkaar kunt lachen en er bovendien als lichte fysieke aanrakingen zijn, kun je er haast zeker van zijn dat de ander jou leuk genoeg vindt om een poging tot een eerste zoen te wagen aan het eind van de date. Je kunt hier reeds rekening mee houden en voor jezelf nagaan of dit ook een wenselijke afronding van de date voor jou kan zijn. Er zijn altijd wel wat signalen dat je in de goede richting zit, probeer daar dan ook op te letten als je voor die eerste kus gaat.

Een paar zit tegenover elkaar aan een cafétafel, hun ogen in een diep gesprek vergrendeld, met een subtiele glimlach die wijst op de mogelijkheid van een kus.

De man zet meestal de eerste stap

Probeer situaties te creëren waarbij jullie gezichten bij elkaar komen. Speel met het haar van iemand, en vergeet niet elkaar speels aan te raken. Als dit soort dingen geaccepteerd worden van de ander, dan weet je dat je goed bezig bent en kun je gerust die stap zetten tot een eerste zoen. Hoewel vrouwen een stuk spontaner zijn in het uitdelen van een kus, verwachten heel erg veel vrouwen toch nog steeds dat de man de eerste stap zet. Dus buig eens naar voren, maak oogcontact en kijk vervolgens naar haar lippen. Je zult het snel genoeg merken als zij het ook wilt. Uiteraard ben je hier geenszins toe verplicht.

Geen zorgen

Het kan alsnog beter voelen om het bij een omhelzing te laten en op een later moment meer deze intimiteit toe te laten. Ook kan het goed genoeg voelen om wel over te gaan op het delen van een eerste zoen. Je kunt hierbij letten op de signalen die je bij de ander ziet om te kijken welke richting het op zal gaan. Het beste is om het moment gewoon verder op zijn beloop te laten en er verder niet te veel druk achter zetten. Zo wordt een eerste zoen, ongeacht op welk moment dit plaatsvindt, in elk geval een aangename ervaring.

een stel dat een warme en troostende knuffel deelt, met glimlachen op hun gezichten, wat de keuze vertegenwoordigt om genegenheid te omarmen zonder de druk van een eerste kus

Herinnering aan de eerste zoen

Het is een moment dat vele stelletjes zich nog maar al te goed herinneren. Het is dan ook een verhaal dat vaak met de mooiste en leukste details wordt verteld aan kinderen, vrienden, en anderen die het maar al te graag willen horen. Maar wanneer is het nou eigenlijk het perfecte moment voor die kus? Hoe zorg je ervoor dat ook jij later zo’n mooi verhaal kunt vertellen over de eerste kus met de partner van je dromen.

Daten met zelfvertrouwen

Hopelijk heb je door het lezen van deze blog van Welkeonlinedatingsite.nl meer vertrouwen gekregen in je zoenvaardigheden tijdens een date. Vergeet niet dat een eerste kus niet alles bepalend hoeft te zijn voor het verdere verloop van een relatie. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt en de ander respecteert. Als je nog meer wilt weten over online daten, relatievorming, of andere gerelateerde onderwerpen, dan kun je altijd terecht op onze website. We bieden een schat aan informatie, advies en tips om je te helpen bij het vinden van liefde en geluk. Of je nu op zoek bent naar een langdurige relatie of gewoon plezier wilt hebben tijdens het daten, het is belangrijk om te onthouden dat het de moeite waard is om jezelf open te stellen voor nieuwe ervaringen en relaties. Bedankt voor het lezen van onze blog en veel succes met daten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---