Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Zelfbevrediging: Een blik op het taboe!
zelfbevrediging vrouw

Zelfbevrediging: Een blik op het taboe!

Welke online datingsite?
19 oktober 2023

Zelfbevrediging is een onderwerp dat nog steeds omgeven is door taboes en onzekerheid. Veel mensen vragen zich af of het gezond is of acceptabel om zichzelf seksueel te bevredigen. In dit artikel nemen we een dieper kijkje in de wereld van zelfbevrediging en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen. We onderzoeken wat het is, de mogelijke voordelen en risico’s en of het als acceptabel wordt beschouwd. Het doel van dit artikel is om de taboes en onzekerheid rondom zelfbevrediging te doorbreken en informatie te verschaffen op een open en eerlijke manier. Lees verder om meer te weten te komen over zelfbevrediging en om te ontdekken of het oké is.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Zelfbevrediging: Wat is het en is het oké?

Zelfbevrediging is een onderwerp waar voorheen en binnen bepaalde kringen, culturen of geloofsinstellingen nog steeds wel een taboe op rust. Het betreft de handeling waarbij de geslachtdelen worden gestimuleerd voor het bereiken van seksuele opwinding. Hiervoor kan de eigen hand worden gebruikt maar ook kun je speeltjes of andere mogelijkheden inzetten om eenzelfde resultaat te behalen.

reeks afbeeldingen vrouwen die zich bezighouden met zelfbevrediging

Het leren van zelfbevrediging

Er zijn verschillende manieren waarop je een opwinding kunt realiseren, afhankelijk of je een man of een vrouw bent. Beiden genders zijn bekend met het gegeven van zelfbevrediging en leren als vanzelf wat de beste manier is om dit bij jezelf te doen. Zelfs als je nog geen ervaring hebt met dit begrip, zul je dit snel genoeg leren door gewoon je hand langs de betreffende delen te halen. Je merkt zo vanzelf wat prettig aanvoelt en waar je lichaam op reageert.

De techniek van zelfbevrediging

De kunst van het masturberen, zoals zelfbevrediging ook wel wordt genoemd, is anders voor de man dan voor de vrouw, simpelweg omdat er andere vormen zijn om mee te werken. Het geslachtsdeel van de man is anders dan dat van de vrouw, waardoor ook de stimulans anders nodig zal zijn om eenzelfde bevrediging te behalen. Het einddoel van masturbatie is voor beiden vaak wel hetzelfde, namelijk de climax of de seksuele ontlading via één of meerdere orgasmen. De handeling op zichzelf waarbij zelfbevrediging wordt gestimuleerd heeft ook anders. Wanneer de man zichzelf bevredigt via de eigen hand wordt dit ‘aftrekken’ genoemd en als de vrouw een dergelijke handeling uitvoert, wordt het ‘vingeren’ genoemd.

techniek van zelfbevrediging

Masturberen

Wanneer een vrouw masturbeert masseert en streelt de omgeving rondom de vulva en de clitoris, waardoor seksuele opwinding wordt opgewekt. Ze kan als ze hier behoefte aan heeft de handeling uitbreiden door haar schede met enkele vingers te penetreren. Ook kan ze hiervoor specifiek afgestemde speeltjes gebruiken. De man neemt bij masturbatie de penis in de hand en beweegt deze ritmisch over de schacht van de penis en stimuleert zo tevens de voorhuid door deze over de eikel heen te trekken. De beweging over de schacht zal toenemen naarmate de climax nadert en de ejaculatie of zaadlozing door een orgasme een feit wordt.

Gevoeligste delen

Bij de man is het gevoeligste deel van de penis het gebied waar het toompje de voorhuid met de eikel verbindt. Bij een onbesneden man is de eikel vaak te gevoelig om zonder de voorhuid te masseren, omdat dit doorgaans door de voorhuid wordt beschermd. De gevoeligheid wordt zo behouden, waar dit bij besneden mannen reeds is gedoofd. Ook het gebied van de perineum is erg gevoelig aangezien hier het inwendige gedeelte van de penis is gelegen. Voor de man, evenals voor de vrouw, wordt dit gebied beschouwd als een erogene zone. De erectie kan bij de man worden geïntensiveerd door druk uit te oefenen op de perineum.

man die aan zelfbevrediging doet

Clitoris en de de G-spot

Bij de vrouw zijn de gevoeligste delen de clitoris, de schede zelf en inwendig de G-spot te benoemen, als gebieden die het beste gestimuleerd kunnen worden om een gewenst resultaat te behalen. Vaak is het raadzaam eerst globaal over deze delen te strijken, om een te krachtige stimulatie te voorkomen. Dit kan een averechts effect hebben, aangezien het aangenamer is om het gebied geleidelijk te stimuleren.

Speeltjes als hulpmiddel

Om de seksuele opwinding bij zelfbevrediging beter te ondersteunen, kun je gebruik maken van tal van hulpmiddelen. Zo zijn er voldoende soorten glijmiddel in de handel verkrijgbaar die het masseren van het geslachtsdeel vergemakkelijken en tevens zorgen voor een sneller stimulans. Je hoeft niet altijd je eigen hand te gebruiken om zelfbevrediging te realiseren. Hiervoor kun je ook een douchestraal gebruiken of met het geslachtsdeel tegen een voorwerp aan schuiven. Op die manier wordt het gebied ook gestimuleerd en kan eenzelfde climax behaald worden. Uiteraard kun je ook specifiek bedachte seksspeeltje gebruiken om het genot nog verder te verhogen. Je kunt ook pornografisch materiaal gebruiken van een seks datingsite om je zintuigen verder te stimuleren of om in de juiste stemming te komen.

Speeltjes als hulpmiddel

Taboe op zelfbevrediging

Tegenwoordig is zelfbevrediging een meer geaccepteerd verschijnsel en zul je hier niet gauw meer voor gestraft worden door je familie of geloofsgemeenschap. Toch zijn er nog culturen waar hier met enige afkeur naar wordt gekeken. Het idee dat het schadelijke gevolgen voor je gezondheid zou hebben, is wel redelijk uit de wereld geholpen. Steeds meer wordt gewezen op de voordelen die regelmatig masturberen op je gezondheid heeft en zijn er ook tal van zelfhulp cursussen om zelfbevrediging meer onderdeel van je leven te maken. Het idee dat God afkeurend op zijn volgelingen zou kijken, bij het uitoefenen van zelfbevrediging, leeft zeker nog in voldoende kringen.

Seksuele ontwikkeling

Toch is zelfbevrediging een normaal onderdeel van de seksuele ontwikkeling bij de mens en een methode om genegenheid aan jezelf te geven en te ontspannen na de hectiek van alledag. Het is dan ook geenszins iets zou moeten worden beschouwd als zinvol of verkeerd, maar eerder als een goede manier om jezelf en je eigen verlangens en behoeften beter te leren kennen. Zo kun je dit ook duidelijker aangeven aan een partner, zodat ook een seksuele interactie met een ander een stuk bevredigender kan zijn.

verschillende vrouwen zelfbevrediging

Voordelen zelfbevrediging

Het is een verschijnsel dat bij de menselijke natuur hoort en hoe beter je op jezelf afgestemd kunt zijn en kunt genieten van genot en zelfbevrediging, des te ongedwongen kun je met een ander een seksuele interactie aangaan, zonder gehinderd te zijn door schaamte, angst of onwetendheid. Je zult vanzelf de voordelen bemerken die zelfbevrediging heeft voor je zelfvertrouwen en algehele fysieke en mentale gezondheid.

Praten over zelfbevrediging

zelfbevrediging is een normaal en gezond aspect van seksualiteit. Hoewel het nog steeds omgeven is door taboes en onzekerheid, is het belangrijk om open en eerlijk te praten over dit onderwerp. Door informatie te verzamelen en te onderzoeken, kunnen we onze opvattingen en aannames herzien en onszelf beter begrijpen. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen verschillende seksuele voorkeuren en behoeften heeft, en dat zelfbevrediging kan helpen bij het verkennen van onze seksualiteit en het bevredigen van onze behoeften. Als je nog vragen hebt over zelfbevrediging, aarzel dan niet om hulp te zoeken bij een vertrouwenspersoon of een seksuoloog.

Hoe worden orgasmes ervaren in verschillende delen van de wereld?

Vaak wordt er over orgasmes geschreven. Over hoe vaak we deze hebben, hoe je ze meer intens kunt maken, hoe je ze uit kunt stellen en waarom ze niet enkel goed voelen, maar tevens een stimulans zijn voor je gezondheid en je relatie.

wereldkaart met verschillende landen die zijn gemarkeerd

Onderzoek naar orgasmes wereldwijd

Er is een interessant onderzoek verricht door Lelo, een seksspeeltje fabrikant, waaraan 2200 kandidaten uit 21 verschillende landen hebben deelgenomen. Dit onderzoek betrof vragen over hoe vaak ze een orgasme behalen, welke positie hiervoor het handigst is en hoeveel geluid er met de climax was gemoeid. Lelo verzamelde de informatie en publiceerde een lijst met landen waar mensen zowel de meeste als meest intense orgasmes wisten te behalen, maar ook deelnemende landen waar nog wat meer werk aanmoediging mag worden verwacht om hun wekelijkse dosis aan verrukking wat te optimaliseren.

In Noorwegen zijn de meeste orgasmes

In dit land schijnt de lage temperatuur ervoor te zorgen dat er wordt gezocht naar hitte tussen de lakens, want 35% van de ondervraagden uit Noorwegen geeft aan elke dag een hoogtepunt te behalen. Wereldwijd staat het gemiddeld op slechts 2 tot 3 keer per week, dus hier gaan ze in dit land ver overheen.

Noorse vrouw in relaxte houding

Meer intense orgasmes in Chili, Italië en Spanje

Wat betreft de intensiteit van het orgasme, geeft 10 tot 13% van de ondervraagden in deze landen een topscore van 10. Voor tips om intensere ervaringen te hebben, kun je deze culturen raadplegen.

Braziliaanse orgasmes zijn het luidst

In vergelijking met menig ander land, kunnen de buren meegenieten van de orgasmes die Brazilianen produceren. Zeker 65% van de Braziliaanse inwoners betitelen zichzelf als heuse brullers. Noorwegen staat hierbij op de tweede plaats, met 39,9% van de ondervraagden die bekennen dat ze het niet stil kunnen houden tijdens het moment suprême.

luidruchtige Braziliaanse vrouw

Canadezen mogen meer orgasmes krijgen

In het noorden van Canada geeft 15% toe dat ze zelfs nog nooit een orgasme hebben ervaren en nog eens een andere 15% geeft de intensiteit van hun orgasmes een schrale 1 uit 10. In Canada mag dus nog wat meer worden geoefend om betere resultaten te kunnen behalen.

Amerikanen moeten een inhaalslag maken

Ondanks dat de Chilenen, Italianen en Spanjaarden de kroon spannen met hun waanzinnige orgasmes, geven de Amerikanen toch een acceptabele 7 als het aankomt op hun beleving van de orgasmes in hun leven. We kunnen slechts hopen dat we alle zeilen bij kunnen stellen en gezamenlijk ervoor kunnen zorgen dat Amerika weer groots wordt als het aankomt op het krijgen van orgasmes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---