Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Tweede date scoren? Zo maak je een onweerstaanbare indruk!
Paar in café met koffie, diep gesprek, mogelijke tweede date.

Tweede date scoren? Zo maak je een onweerstaanbare indruk!

Welke online datingsite?
24 november 2023

Wil je graag een tweede date met iemand afspreken, maar weet je niet goed hoe je dat het beste kunt aanpakken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog delen we namelijk handige tips en tricks die jou kunnen helpen bij het regelen van een tweede date. Een tweede date kan soms nog spannender zijn dan de eerste. Je wilt namelijk een nog betere indruk maken op je date en tegelijkertijd wil je ook meer van hem of haar te weten komen. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten wat je kunt verwachten. In deze blog geven we je onder andere tips over hoe je het beste een tweede date kunt regelen, hoe je ervoor kunt zorgen dat je een onvergetelijke indruk achterlaat en wat je wel en niet moet doen tijdens een tweede date. Lees snel verder en scoor die tweede date!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een tweede date: Hoe snel kun je afspreken en wat te doen?

Een eerste date levert al veel spanning en stress op doordat je niet goed weet wat je kunt verwachten of hoe de date zal verlopen. Het afspreken van een tweede date is daarentegen niet minder zenuwslopend. Zeker als je iemand graag mag en zeker hoopt dat de ander jou net zo leuk vindt als hoe jij over je date denkt, kan het je nerveus maken als je hierover geen duidelijkheid hebt. Hoe weet je immers of de ander de date net zo gezellig vond en evenveel interesse in jou heeft als omgekeerd?

Een kalender met de dagen gemarkeerd en omcirkeld voor een tweede date, waarbij de anticipatie en planning benadrukt wordt die gepaard gaat met het regelen van de volgende ontmoeting

Twijfels over een vervolgafspraak?

Misschien wil de ander jou helemaal niet meer zien of enkel als vrienden, terwijl jij al stiekem wegdroomt over de geweldige dingen die je samen met je date zou willen gaan beleven. Naar mate de eerste date eindigt, kunnen dergelijke twijfels al de kop opsteken. Want wanneer zul je horen wat de ander werkelijk van jou en de date vond en of diegene openstaat voor een volgende afspraak? Dit is voor iedereen anders en er is dus nauwelijks een vaste lijn in te bepalen. Grotendeels blijft het gewoon afwachten hoe het zich in jouw situatie zal ontvouwen.

Laten bezinken

Om niet te gretig over te komen, bel je niet nog diezelfde avond voor een nieuw afspraakje. Jullie moeten het beiden even laten bezinken. Maar jij weet het zeker, er moet een tweede date komen. Maar hoe kun je dat dan eigenlijk het beste aanpakken? Hoe krijg je die tweede date en hoe zorg je natuurlijk ook voor dat die tweede date een nog groter succes wordt dan die eerste. Om het je iets makkelijker te maken, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Een klok waarvan de wijzers langzaam bewegen, wat de voortgang van de tijd en het geduld symboliseert dat nodig is bij het wachten op het juiste moment om een tweede date te regelen

Afspreken bij afsluiting van de eerste date

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk als het aankomt op het aankaarten van een volgende date. Wanneer alles goed voelt en de eerste date vraagt om meer, dan zal het vaak heel natuurlijk zijn om aan het einde van deze date reeds de wens voor een volgende date op te gooien. Vaak is voor beide partijen dan wel duidelijk dat er een wederzijdse aantrekking en interesse is om verder te willen onderzoeken of er meer mogelijk is. Het is dan heel begrijpelijk om meteen aan te geven dat je de ander graag opnieuw wilt zien. De kans op afwijzing is dan redelijk summier, wat het onderwerp tot een logische stap in de conversatie maakt.

Het is dan ook net zo begrijpelijk dat de tweede afspraak redelijk snel zal worden ingepland. Wanneer er zeker sprake is van vertrouwen in de wederzijdse aantrekking, kan de tweede date ook met gemak iets later uitvallen als er dringende zaken tussendoor komen. Er zal dan vaak voldoende andere mogelijkheden worden benut om contact te houden en de ander beter te leren kennen, zelfs in de tijd dat je elkaar niet opnieuw ziet. Dit is een ideaal scenario waarin er duidelijk een match is tussen beide personen.

Evalueer je eerste date niet alleen

In je hoofd kunnen dingen anders lijken dan dat ze zijn. Zorg dat je objectief blijft, niet na de date maar vooral ook tijdens. Let goed op signalen van de gene waarmee je uit bent. Na de date is het belangrijk om samen met iemand erover te praten. Samen kan je dan tot een conclusie komen van hoe het is gegaan. De meeste signalen hiervoor zitten aan het einde van de avond. Veel aanrakingen en zelfs het letterlijk uitspreken van de wens om elkaar nog eens te zien, zeggen natuurlijk erg veel. Als je er een positief gevoel over hebt, is het tijd voor een tweede date. Maar zet die volgende stap niet te snel, het is niet erg om een paar dagen te wachten met het voorstel van een volgende date.

denkproces van een persoon, waarin het contrast wordt getoond tussen hun initiële perceptie van de date en hun objectieve evaluatie achteraf

Kort na de eerste date afspreken

Wanneer het iets minder duidelijk is hoe de ander over de date denkt en je nog niet helemaal zeker bent van elkaars aanwezigheid, maar je wilt toch wel graag weten waar je staat en wat je kunt verwachten, dan neem je kort na de eerste date contact op. Dan kan bepaald worden of een tweede date in het verschiet ligt. Ergens is in dit scenario onzekerheid te bespeuren en het is dan ook een goed idee om de tweede date vooral niet te lang op zich te laten wachten.

Mogelijk neemt de onzekerheid dan te grote twijfels aan en verwacht je dat de ander helemaal geen interesse meer zal hebben. Een mooie kans kan dan verloren gaan, zonder dat er mogelijk daadwerkelijk sprake is geweest van een afwijzing. Het is dan verstandig om duidelijkheid te vragen en te informeren of een tweede date ook voor de ander wenselijk is. Om de twijfels weg te nemen en niet af te dwalen, kan het dan zeker een goed idee zijn om de date niet te lang uit te stellen.

Drie dagen regel

Veel mensen houden voor het voorstellen van een tweede date de 3 dagen regel aan. Deze stelt dat je pas 3 dagen na de eerste date contact mag opnemen, om te voorkomen dat je te opdringerig, behoeftig, creepy of wanhopig overkomt. Toch kan deze regel ook tegen je werken, als de ander hierdoor het gevoel krijgt dat je geen interesse hebt of spelletjes met hem of haar speelt. Als dit niet je bedoeling is, is het vaak beter om gewoon je eigen gevoel te volgen en alle regels aan je laars te lappen.

Als de ander al interesse in je heeft, zal die het geen probleem vinden als je binnen die 3 dagen reeds contact opneemt en uitnodigt voor een tweede date. De ander krijgt zo ook een duidelijker beeld van wie jij bent en zal hierover een betere beslissing kunnen nemen. Het loont dus zeker niet altijd om de 3 dagen regel aan te houden, hoezeer anderen ook erbij zweren.

Een persoon die naar zijn telefoon kijkt en twijfelt of hij een tekstbericht moet sturen of moet wachten, wat de innerlijke strijd weergeeft die gepaard gaat met het naleven van de drie-dagen-regel.

Wie stelt het voor?

Naast het nadenken over wanneer het gepast is om iemand mee uit te vragen voor een tweede date en het afspreken hiervan binnen een acceptabele tijd, is er ook nog de kwestie van wie dit als eerst voorstelt. Wacht je tot de man de vrouw opnieuw mee uitvraagt of trek je als vrouw zelf de stoute schoenen aan? Uiteraard is het veiliger om niet het initiatief te nemen, dan komt de afwijzing ook minder hard aan.

Echter loop je zo ook een kans mis om je interesse te tonen. Iemand leuk vinden is namelijk nooit een schande en als jij wel graag een tweede date wilt, is het zeker waardevol als je dit kunt aangeven. Een tweede afspraak is snel gemaakt als blijkt dat de ander zeker wel interesse heeft, maar nog niet goed wist hoe hij of zij opnieuw het contact kon leggen. De tijd tussen de eerste en tweede date is eigenlijk ook niet belangrijk. Doe gewoon wat hierin goed voelt en wat mogelijk is en een vervolg geeft je spoedig de kans om de ander opnieuw te zien en nog beter te leren kennen.

Een activiteit bedenken voor het tweede afspraakje

Als je tijdens de eerste date goed naar hem of haar hebt geluisterd, moet het eigenlijk niet zo’n groot probleem zijn om alvast in de goede richting te komen voor een activiteit die jullie samen kunnen doen. Tijdens die eerste date zijn vast hobby’s en dergelijke voorbijgekomen. Gebruik deze informatie op iets leuks te doen op een tweede date. Er is dus geen reden om weer te gaan eten, tenzij jullie natuurlijk beiden gek zijn op erg lekker eten. Dan doe je er goed aan om echt een speciaal restaurantje uit te zoeken, waarvan je wel bijna zeker weet dat hij of zij er nog nooit is geweest.

Stelletje tijdens pottenbakkersles op tweede afspraak.

Ga vooral zo door

Dat er een tweede date is gekomen, betekent dat je goed bezig bent en dat hij of zij echt interesse in je heeft. Ga dus nu niet opeens overdrijven in je gedrag, ook al probeer je nog zoveel indruk te maken omdat je hem of haar zo leuk vindt. Bedank hoe je een goede indruk achterlaat op de andere partij. Het is belangrijk om je net zo te blijven gedragen als op die eerste date die zo goed ging. Je mag wel een stapje verder gaan. Als je dus flirterig was of zelfs al met aanraken bezig was, dan mag dit nu een stapje verder. Kijk wel uit dat je niet te snel gaat, ook hier is het belangrijk om op de signalen van de persoon met wie je op date bent te letten.

Wat kun je doen op een tweede date?

Een tweede date is net zo spannend als een eerste date, want nu er een vervolg plaats gaat vinden, blijkt ook dat er dus interesse is om elkaar beter te leren kennen. En hoe zorg je ervoor dat deze interesse gegrond blijft en niet vervaagd? Je wilt ook op een tweede date zo goed mogelijk voor de dag komen en een goed figuur slaan. Het kan je dan zeker nerveus maken over wat je op de tweede date samen kunt gaan doen. Gelukkig zijn hier net als voor een eerste date voldoende ideeën voor te bedenken.

Bordspel op gezellige tafel voor twee voor een ontspannen binnenafspraak.

Eerste date zet de toon

De eerste date gaf de mogelijkheid om een duidelijke indruk van de ander te krijgen. Je hebt als het goed is hierin opgemerkt waar je date in geïnteresseerd is en wat hij of zij leuk vindt om te doen. Door hierop in te spelen, toon je gelijk dat je goed hebt geluisterd en interesse hebt getoond in wat de ander met je heeft willen delen. Je kunt de dingen die verteld zijn, meenemen voor het bedenken van een ideale tweede date.

Logisch vervolg

Over het algemeen wordt voor een tweede date de activiteit van een eerste date vervolgt, zodat de tweede ontmoeting in verwachting netjes aansluit bij de vertrouwde ervaring. Zo bouw je heel natuurlijk voort op wat al is geweest en waarvan je weet dat het een succes was. Je hebt er immers een tweede date door behaald. Ben je afgelopen keer enkel ergens gaan drinken, dan kun je dit nu uitbouwen tot een volledig etentje. Waarschijnlijk is het gesprek de vorige keer al over voorkeuren in cuisine gegaan, waardoor je nu precies kunt inschatten naar welk soort restaurant je je date mee naar toe kunt nemen.

Een stel geniet van koffie in een café op hun tweede date

Nieuwe uitdaging

Ben je iets avontuurlijker ingesteld en wil je graag een andere kant van jezelf zien of ontdekken bij je date, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om iets geheel anders te gaan doen. Kies hierbij alsnog een idee uit waarvan je verwacht dat je date dit inderdaad een leuke activiteit vindt. Een museum of een klimwand hoeft niet direct bij iedereen gelijk aan te slaan. Tenzij ze tijdens de eerste date al heeft verteld open te staan voor dit soort activiteiten, dan kan het de ideale verrassing zijn, waar je hoge ogen mee kunt gooien.

Ideeën voor een tweede date

Wat kun je doen op een tweede date? Dit is een vraag die gemakkelijk beantwoord kan worden. Je kunt bijvoorbeeld gaan picknicken op het strand na een heerlijke wandeling, Thuis of in de bioscoop met je date een film kijken. Ook een bezoek aan de dierentuin blijft een uitstekende optie. In de winter kun je gaan schaatsen, op natuurijs of op de ijsbaan en na afloop genieten van een warme kop chocolademelk. Dit biedt tevens als goed excuus om gelijk wat dichterbij elkaar te gaan zitten. Een eerste stap naar diepgaander contact kan zo worden gezet. Zeker als de klik er is, kan dit zeer welkom zijn.

Gezellige woonkamer met tv en popcorn voor een ontspannen tweede date thuis.

Opbouw is wenselijk

Een tweede date dient over het algemeen de eerste te overtreffen. Zo laat je een nog betere indruk achter en staat je date wellicht open voor nog een volgende ontmoeting. Zo werk je langzaam toe bouwen naar een relatie. Je zult je zo steeds gemakkelijker voelen in elkaars gezelschap en weten of jullie wel of niet een goede match kunnen zijn. Vaak vertelt een tweede date of er kans is op meer romantisch contact of dat het eerder in de vriendschap zone blijft hangen.

Lichamelijke toenadering

Een tweede date is uiteraard bedoeld om vast te stellen of er meer in de aantrekking mogelijk is. Ook het aftasten van interesse voor toenadering op romantisch vlak hoort hierbij. Over het algemeen wordt een eerste date nog netjes afgerond met een zoen op de wang. Bij een tweede date mag je hier al iets verder in gaan wanneer je bemerkt dat het contact prettig en open verloopt. Om niet enkel als goede vriend beschouwd te worden, kun je zeker een poging wagen voor een zoen op de mond. Bekijk uiteraard wel altijd of de ander deze poging verwelkomt of dat het wellicht nog te vroeg is. Loop in ieder geval niet te hard van stapel, want dit kan je date uiteraard net zo goed afschrikken.

Stel omhelst elkaar innig tijdens tweede date

Tips om jezelf te blijven tijdens een tweede date

We hopen dat onze tips je hebben geholpen bij het regelen van een succesvolle tweede date. Onthoud dat het belangrijk is om jezelf te blijven en te genieten van het moment. Een tweede date is een kans om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of er een echte klik is. Als je nog steeds op zoek bent naar een geschikte online datingsite om jouw perfecte match te vinden, bekijk dan zeker onze andere blogs op Welkeonlinedatingsite.nl. We hebben veel handige artikelen en reviews om je te helpen de beste keuze te maken. Onthoud ook dat er geen magische formule is voor het regelen van een tweede date. Het belangrijkste is om eerlijk en respectvol te zijn naar je date en vooral plezier te hebben. Veel succes en wie weet heb je binnenkort wel die felbegeerde derde date!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---