Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Twijfelen over je relatie hoeft niet erg te zijn!
Twijfelen over je relatie

Twijfelen over je relatie hoeft niet erg te zijn!

Welke online datingsite?
25 mei 2022

Op een bepaald moment in de geschiedenis van de mens is blijkbaar afgesproken dat een mens een monogaam iemand is. Wanneer je een relatie aangaat dan is die in principe voor het leven. Als je gaat trouwen beloof je immers elkaar trouw te blijven “tot de dood ons scheidt”. Maar wat nu als je op een bepaald moment gaat twijfelen aan je relatie, heb je dan gefaald? Of is twijfelen toegestaan? Je kunt gerust zijn: Twijfelen mag, en je bent zeker niet de enige die dat af en toe doet.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Iedereen twijfelt wel eens aan zijn relatie

Het is op zich niet vreemd om te twijfelen aan je relatie. Als je al vele jaren samen bent kan het zijn dat er sleur in de relatie sluipt. Jullie hebben het misschien beiden druk met een fulltime baan, de kinderen en allerlei sociale verplichtingen in het weekend. Tijd maken voor elkaar lukt nog maar zelden of misschien wel helemaal niet meer. Dan kan het gebeuren dat je je afvraagt of jullie nog bij elkaar zijn omdat jullie van elkaar houden of omdat het zo’n gedoe is om uit elkaar te gaan. Want dan moet het huis worden verkocht, de boedel verdeeld en nog meer rompslomp. En dat wil je allemaal niet overhoop halen en dus blijf je bij elkaar.

twijfel

Wat moet je doen als je twijfelt aan je prille relatie?

Als je pas korte tijd een relatie hebt en je twijfelt aan je gevoelens voor de ander, dan is het verstandig om hier goed over na te denken. Loop nooit te hard van stapel door bijvoorbeeld meteen met je geliefde te gaan samenwonen. Het is niet eerlijk om een relatie in stand te houden terwijl jij nu al twijfelt of de ander wel de ware voor je is. Als de twijfels reëel zijn dan is het eerlijker om dit tegen je vriend of vriendin te zeggen. Ga eventueel een tijdje uit elkaar om erachter te komen of je hem of haar mist. Als dat niet het geval is en als je je eigenlijk alleen maar opgelucht voelt, dan was stoppen met deze relatie de juiste beslissing.

twijfelen

Al jaren bij elkaar, en dan slaat de twijfel toe

Als je al jaren samen bent met je partner, en je twijfelt of je door wilt gaan met deze relatie, dan is het in sommige gevallen goed om hulp te zoeken bij een relatietherapeut. Hij of zij kan samen met jullie uitzoeken of er nog voldoende basis is om samen verder te gaan. Als jullie beiden twijfelen is deze stap vaak gemakkelijker dan wanneer één van beide partners twijfelt terwijl de ander ervan overtuigd is dat er niets aan de hand is. Degene die zich overvallen voelt kan in paniek raken en uit angst om jou kwijt te raken dingen doen, zeggen en beloven die niet waargemaakt kunnen worden. Hier zal je relatie op de langere termijn zeker niet van verbeteren. Aan de andere kant moet je ook niet meteen denken dat hulp zoeken bij een relatietherapeut het einde van jullie relatie betekent en jullie wegen scheiden. Het muntje kan ook de andere kant op vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.