Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Date night made easy: De beste films voor jou!
Wat is de beste film voor bij een date?

Date night made easy: De beste films voor jou!

Welke online datingsite?
03 oktober 2021

Een filmdate is een populaire keuze voor een eerste of vervolgafspraak met iemand. Maar welke film kies je nu? Actie, avontuur, drama of komedie? Het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel geven we je tips en aanbevelingen voor de beste filmdates. Of je nou op zoek bent naar een romantische avond of een onvergetelijk avontuur, we hebben iets voor je. Bovendien bespreken we hoe je het beste uit je filmdate kunt halen en hoe je samen met je date een leuke tijd kunt hebben. Lees verder om te ontdekken welke films ideaal zijn voor jouw volgende filmdate.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is de beste film voor bij een date?

Een film kijken is een goede mogelijkheid voor een dateavond. Je hebt zo voor- en achteraf van de film even de tijd om met elkaar te praten en echt tijd te besteden met aandacht voor de ander. In de pauze kun je bovendien bespreken wat de wederzijdse indruk van de film is. Dit geeft gelijk gespreksstof en voorkom je ongemakkelijke stiltes. Je kunt zo toch een lange tijd met elkaar doorbrengen en alsnog voldoende afleiding hebben om de avond tot een geslaagd succes te maken.

De toon zetten van de date

Uiteraard is er natuurlijk wel eerst de kwestie van het uitkiezen van de geschikte film. Dit is wel belangrijk om het gewenste scenario zoveel mogelijk te realiseren. Een film kan de sfeer maken of breken, dus het is wel slim om hier zo strategisch mogelijk mee om te springen. Wil je een romantische date, dan legt een actiefilm zeker geen goede basis voor. Tenzij je beiden van dit type films houdt en zeker weet dat je zo goed kunt weergeven wie je bent en wat je graag wilt dat je date over je komt te weten. Je kunt zo wel goed tonen dat je ‘one of the guys’ bent en niet een zoetsappig dametje. Wil je echter wel liever iets meer charme aan de date geven, dan doe je er goed aan een film te kiezen die wat neutraler is, doch toch voldoende op het gevoel inspeelt.

film kijken date

Comedy of romantiek?

Wanneer je de sfeer wat luchtig wilt houden en nog wat wil aftasten of jullie een goede match zullen zijn, dan is een comedy altijd een goede keuze. De verhaallijn is in dit genre van films altijd opgewekt en vermakelijk, waardoor je hoe dan ook ervan op aan kunt dat de avond geslaagd zal zijn. Ook kun je zo gelijk vaststellen of jullie gevoel voor humor op één lijn ligt of dat je hierin elkaar minder kunt vinden. Vaak zijn er dan ook nog wel tal van films te kiezen die een gecombineerd genre hebben, waarbij er naast comedy ook een voldoende romantische verhaallijn aanwezig is. Dit is voor zowel jou als je partner goed te doen en kun je er haast zeker van zijn dat jullie beiden van de film zullen genieten.

popcorn

Avontuur

Niet enkel romantische films lenen zich voor het weg zwijmelen in elkaars armen. Een avontuurfilm leent zich hier, alhoewel op enigszins andere wijze, ook uitstekend voor. Kies een film als de Passengers en je kunt op momenten die super spannend worden, als vanzelf een greep doen naar de arm van je date. Uiteraard volstrekt onverwachts, onvoorzien en totaal niet de bedoeling, maar toch een ideale kans om toenadering te vinden. Wie weet vindt je date het wel net zo prima en is de volgende stap reeds gezet. De avond kan daarna alleen nog maar beter worden.

Uitgaan of binnenblijven

Een film kijken kun je natuurlijk in de bioscoop. Al ben je dan wel afhankelijk van de films die op dat moment draaien. Ook kun je je op momenten onzeker en ongemakkelijk voelen, door de vele keuzes die daarbij komen kijken. Wat trek ik aan? Naar welke film gaan we? Nemen we wel of geen popcorn? Nu al vooraf of beter pas tijdens de pauze? Wat gaan we na de film doen? Je kunt om al deze dilemma’s te ontlopen gelukkig ook gewoon bij je thuis afspreken. Dan ben je op eigen terrein en heb je het veel meer in de hand. Zo kun je bovendien ook nog eerst even een etentje regelen, zodat je vooraf aan de film al tijd hebt om met elkaar te bij te praten. Alles is zo goed geregeld en kun je heerlijk tegen elkaar aan kruipen zodra je de film start.

bioscoop

Film bepaalt de ambiance!

Het ligt eraan hoe goed je elkaar al kent, of je bekend bent met de interesses van de ander en waar jij je meer bij op je gemak voelt hoe je een filmavondje wilt inplannen. Het hoeft zeker geen saaie avond te worden. Een opzettelijk avondje bankhangen kan met de juiste film super gezellig en intiem worden. Het is belangrijk om de juiste sfeer te creëren, maar als je enigszins weet van wat voor films je date houdt, moet dat geen enkel probleem zijn.

Voorbeelden van geschikte films voor een date

Er zijn tal van films die geschikt zijn voor een date, afhankelijk van de interesses van jou en je partner. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen verschillende interesses heeft, dus het is het beste om te overleggen met je partner wat voor soort film het beste bij jullie beiden past. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Romantische komedies: films die geschikt zijn voor een luchtige en humoristische date. Voorbeelden hiervan zijn The Proposal, When Harry Met Sally en Crazy, Stupid, Love.
  • Klassiekers: films die al langer bestaan en die misschien een beetje meer tijd in beslag nemen, maar die wel klassieke films zijn die de moeite waard zijn om te bekijken. Voorbeelden hiervan zijn Casablanca, An Affair to Remember en Gone with the Wind.
  • Actiefilms: films met veel actie die geschikt zijn voor een date met iemand die van spanning en avontuur houdt. Voorbeelden hiervan zijn Mission Impossible, The Bourne Identity en Mad Max: Fury Road.
  • Independent films: films die gemaakt zijn buiten het Hollywood-circuit en die misschien wat minder bekend zijn, maar die wel interessant en uniek zijn. Voorbeelden hiervan zijn Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel.

De juiste film kiezen kan zorgen voor een onvergetelijke date

Het kiezen van de juiste film voor je date belangrijk. Het kan de sfeer van de avond bepalen en zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Door rekening te houden met de interesses en voorkeuren van je date, en door te kiezen uit onze aanbevelingen, kun je ervoor zorgen dat je date een groot succes wordt. Onthoud dat het belangrijkste aspect van een filmdate het samenzijn is. Geniet van de tijd samen, deel een lach en creëer herinneringen die je altijd zult koesteren. Dus, grab some popcorn, kies een film en heb een geweldige filmdate!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---