Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Hoe kun je romantisch zijn? - Eenvoudige tips voor romantiek
romantisch

Hoe kun je romantisch zijn? - Eenvoudige tips voor romantiek

Welke online datingsite?
21 december 2022

Er schuilt een romanticus in elk van ons, daar mag je zeker van zijn. Maar bij de ene persoon zit die dieper verscholen dan bij de andere. Hoe hard iemand ook mag zijn, iedereen heeft een zwak voor romantiek. Dat komt voornamelijk naar boven als je net iemand leert kennen. Op dat moment groeit de drang naar romantiek. Je wil leuke dingen doen met die persoon, die verrassen met iets liefs en ga zo maar verder. Maar als je niet echt een doorwinterde romanticus bent, kan het soms moeilijk zijn om het plots wel te zijn. In dit artikel lees je dan ook enkele eenvoudige regeltjes om romantisch te zijn.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

It’s not about money!

Een chique diner bij kaarslicht in een driesterrenrestaurant. Een vliegtuigticket naar het aards paradijs. Een ritje met een dure wagen. Laat dit alsjeblieft jouw visie van romantiek niet zijn. We zijn niet allemaal rijke stinkerds die zomaar het geld over de balk kunnen gooien. Vergeet dus dat romantisch zijn gelijk staat aan rijk zijn. Romantiek heeft namelijk niets te maken met geld. Je hoeft dus geen peperdure cadeaus te kopen voor je partner om romantisch te zijn. Natuurlijk is het wel eens leuk om een iets duurder cadeau – denk hierbij aan een horloge of een juweeltje – te krijgen. Maar bewaar deze cadeaus voor speciale gelegenheden zoals een verjaardag. Het is echt niet nodig om voor kerst bijvoorbeeld een duur horloge te kopen.

romantisch

Romantiek zit in de kleine dingen

Toegegeven, niet iedereen houdt van verrassingen. En toch is dit het toppunt van romantisch zijn. Een leuke verrassing voorbereiden voor je geliefde, dat is een teken dat de romanticus in je aan het wakker worden is. Denk hierbij aan een romantisch ontbijtje, een etentje bij kaarslicht waarbij je zelf kookt. Of een bloemetje, zomaar, zonder reden. Het zijn van die kleine dingen die het doen. Gewoon zonder reden iets speciaals doen voor je partner. Het hoeft niet altijd kerst, nieuwjaar of een verjaardag te zijn om de romanticus in jezelf naar boven te halen. En ja, ook simpelweg de deur openhouden voor je partner, kan al een romantisch gebaar zijn. Hoe kleiner, hoe liever zelfs! Attentvol zijn, daar draait het om in de romantiek!

Valentijn: jaaaa!

Valentijn valt op 14 februari en door critici wordt dit gezien als een van de meest commerciële dagen van het jaar. En dat is volledig waar, maar als je in een relatie zit, vier je deze dag maar al te graag. Wie kan het dan wat schelen dat er duizend beertjes met hartjes te koop zijn voor veel te veel geld? Iedereen in een relatie – zelfs personen die geen relatie hebben – ontvangen maar al te graag een Valentijnskaartje op deze dag. Iedere persoon gaat graag een weekendje weg met zijn geliefde om deze speciale liefdesdag te vieren. Geef dus toe aan dat platte, commerciële gedoe en geniet van een dagje boordevol liefde. Er zijn vele leuke ideeën voor Valentijnsdag te bedenken. En wees gerust, ook al zegt je partner dat die Valentijn niet wil vieren, stiekem hoopt die op een heel fijne verrassing.

bloemen romantiek

Wees heerlijk spontaan

Spontaan zijn: het is wellicht de moeilijkste manier om romantisch te zijn. Niet iedereen heeft het namelijk in zich. Veel mensen houden ervan om alles netjes op papier te hebben staan, zodat ze een duidelijke planning voor ogen hebben. Elke onverwachte gebeurtenis draait alles in de soep. Maar probeer het toch af en toe te zijn. Spontaniteit kan trouwens heel eenvoudig zijn. Stuur bijvoorbeeld een random berichtje op het midden van de dag. De boodschap? Die mag je zelf kiezen. Dat kan gaan van een leuk mopje dat je net van een collega hoorde tot een leuk complimentje zoals “je zag er leuk uit deze ochtend”. Gewoon spontaan, out of the blue, een berichtje sturen, kan je partner een perfecte dag bezorgen.

Wees eerlijk

En dan zijn we aangekomen aan de simpelste manier om romantisch te zijn: eerlijkheid. Ben je twee weken aan het daten en ben je stapelverliefd? Zeg het dan! Ben je een jaar samen en vind je je partner nog steeds bloedmooi? Zeg het dan! Gooi met complimentjes, val gerust in herhaling, zolang je maar eerlijk bent over je gevoelens ten opzichte van die ene persoon. Romantiek gegarandeerd als je eerlijk bent!


5 Ideeën om romantisch te zijn!

Er zijn veel manieren om romantisch te zijn, afhankelijk van wat je partner leuk vindt en wat bij jou past. Hier zijn enkele ideeën om romantisch te zijn:

 1. Maak tijd vrij voor elkaar: Plan een speciaal uitje of maak tijd vrij om samen te zijn zonder afleidingen of andere verplichtingen.
 2. Verras je partner: Laat kleine liefdesbrieven of cadeaus achter als verrassing voor je partner.
 3. Laat je partner weten dat je om hem of haar geeft: Toon je liefde en waardering door kleine dingen te doen, zoals een kusje geven voordat je naar je werk gaat of een lieve sms’je sturen tijdens de dag.
 4. Maak tijd vrij om samen te genieten van activiteiten die je leuk vindt: Ga samen naar een romantische film, kook samen een lekker diner, of plan een weekendje weg om samen te ontspannen.
 5. Laat fysieke aanraking een belangrijk onderdeel zijn van jullie relatie: Knuffel, omhels, of geef je partner een massage om de emotionele verbinding te versterken.

Het is belangrijk om te onthouden dat romantiek voor iedereen anders is en dat het belangrijk is om te communiceren met je partner over wat hij of zij leuk vindt en wat bij jullie beiden past.

Wat is romantisch om te doen?

Er zijn veel dingen die romantisch kunnen zijn om te doen, afhankelijk van wat je partner leuk vindt en wat bij jou past. Hier zijn enkele ideeën voor romantische activiteiten:

 1. Ga samen uit eten: Plan een romantisch diner bij een leuk restaurant, of kook samen een lekker maaltijd thuis.
 2. Maak een romantisch uitje: Plan een weekendje weg naar een romantisch hotel of een andere leuke bestemming, of ga samen naar een romantische film of theaterstuk.
 3. Maak tijd vrij om samen te genieten van activiteiten die je leuk vindt: Ga samen naar een museum, wandelen in een mooie omgeving, of plan een avondje bordspellen of kaarten.
 4. Laat fysieke aanraking een belangrijk onderdeel zijn van jullie relatie: Geef je partner een massage, knuffel, of omhels om de emotionele verbinding te versterken.
 5. Verras je partner: Laat kleine liefdesbrieven of cadeaus achter als verrassing voor je partner, of plan een romantisch avondje thuis met kaarslicht en een lekker diner.

Het is belangrijk om te onthouden dat romantiek voor iedereen anders is en dat het belangrijk is om te communiceren met je partner over wat hij of zij leuk vindt en wat bij jullie beiden past.

Wat vinden vrouwen en mannen romantisch?

Het is belangrijk om te onthouden dat vrouwen net zoals mannen verschillende dingen leuk kunnen vinden en dat wat romantisch is voor de ene vrouw niet noodzakelijk romantisch hoeft te zijn voor een andere vrouw. Het is daarom belangrijk om te communiceren met je partner over wat zij leuk vindt en wat bij haar past. Sommige vrouwen kunnen dingen als volgt romantisch vinden:

 1. Aandacht en tijd voor elkaar: Vrouwen kunnen het romantisch vinden als hun partner tijd vrijmaakt voor hen en aandacht heeft voor hun behoeften en verlangens.
 2. Verrassingen: Sommige vrouwen kunnen het romantisch vinden als hun partner kleine cadeaus of liefdesbrieven geeft, of als hij of zij spontaan iets leuks organiseert.
 3. Fysieke aanraking: Vrouwen kunnen het romantisch vinden als hun partner fysiek contact zoekt, zoals knuffelen, omhelzen, of een massage geven.
 4. Emotionele verbinding: Vrouwen kunnen het romantisch vinden als hun partner open en eerlijk is over hun emoties en als ze samen tijd besteden om emotioneel verbonden te zijn.
 5. Quality time: Sommige vrouwen kunnen het romantisch vinden als ze samen tijd doorbrengen met activiteiten die ze leuk vinden, zoals een romantisch uitje of een avondje samen koken.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om te communiceren met je partner over wat zij leuk vindt en wat bij haar past.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *