Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Hoe maak ik een romantisch ontbijtje?
Hoe maak ik een romantisch ontbijtje?

Hoe maak ik een romantisch ontbijtje?

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Er is bijna niets romantischer dan je geliefde verrassen met een romantisch ontbijt. Dat kan op bed, maar als je dat teveel gedoe vindt is een feestelijk gedekte ontbijttafel natuurlijk ook een optie. Als je je geliefde wilt verrassen dan is het zaak om vooraf alvast wat inkopen te doen zodat je ’s morgens snel klaar bent met het verrassingsontbijt. Wat is er bijvoorbeeld leuker dan je geliefde op valentijnsdag te verrassen met een ontbijt op bed!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Zorg voor verse ingrediënten

Heel belangrijk is dat alles wat je serveert vers is. Vers afgebakken broodjes, verse kaas en vleeswaren doen het altijd prima. Doe dus niet te ver van tevoren boodschappen voor je ontbijt. Het is natuurlijk ideaal als je juist die dingen koopt die je geliefde het lekkerst vindt. Vers geperst vruchtensap, een lekker gekookt eitje of extra lekkere jam. Dit zijn de ideale ingrediënten voor een feestelijk ontbijt.

vers romantisch ontbijt

Zo wordt het geen kliederboel op bed!

Een romantisch ontbijtje op bed is natuurlijk een hartstikke leuke verrassing. Maar als je drie dagen later nog de broodkruimels in bed terugvindt wordt het toch al snel minder leuk. Een tip is dus om een ontbijt op bed te serveren als het beddengoed die dag toch al verschoond moet worden. Zo kan het meteen de was in en is die jamvlek of die gemorste thee niet zo erg. Je kunt ook gebruik maken van een handig bedtafeltje om het ontbijt op te zetten. Ze zijn te koop in alle grote woonwarenhuizen of anders overal online te vinden. Ze worden vaak gebruikt voor mensen die bedlegerig zijn maar kunnen voor een romantisch ontbijt ook prima dienst doen. Zo voorkom je dat het een kliederboel wordt in bed en dat het romantische idee in een deceptie eindigt.

ontbijt op bed


Een romantisch ontbijt maken met de kinderen

Is mama of papa jarig of is het Vader- of Moederdag? Dan wil je hem of haar natuurlijk verrassen met een romantisch ontbijt op bed. Als je dit samen met de kinderen doet is het leuk om ze erbij te betrekken. Laat ze een eierdopje versieren, of het ontbijtbord beplakken met figuurtjes. Ook kun je uit een boterham een hartvorm snijden en die alvast met jam besmeren, of beleggen met een eveneens in hartvorm gesneden plakje kaas of vleeswaren. Een lekker kopje thee kunnen de kinderen ook maken, als je er op let dat ze het kokende water niet over hun vingers krijgen, blijf hier dus altijd bij in de buurt. Papa of mama vindt het ook vast leuk om bij het ontbijtbord een mooie tekening van de kinderen te vinden of een knutselwerkje dat ze zelf hebben gemaakt. Zo begint de dag extra feestelijk.

Een romantisch ontbijt laten bezorgen

Je kunt je er natuurlijk ook gemakkelijk van af maken en een romantisch ontbijt laten bezorgen. In veel steden is het mogelijk om een luxe ontbijt, al dan niet met champagne, te laten thuisbezorgen. Het wordt feestelijk verpakt en je kunt het doorgaans zo uitserveren. Het is misschien iets minder romantisch dan wanneer je het zelf klaarmaakt, maar vaak wordt zo’n ontbijt wel met veel zorg samengesteld met producten die niet zo gangbaar zijn. Dus wil je je lief extra verrassen dan is een bezorg ontbijtje helemaal geen schande. Zolang je maar niet probeert de indruk te wekken dat je het zelf hebt klaargemaakt. De kans is namelijk groot dat je door de mand valt.

ontbijt bezorgen

De traditie van ontbijten

Het ontbijt wordt wel gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. En dat is niet zo gek. Als je die dag hard aan het werk moet is het goed om een goede basis te leggen met een gezond ontbijt. Niet voor niets wordt er bij kinderen op gehamerd dat ze niet zonder ontbijt de deur uit mogen. Heb je een partner die het ontbijt regelmatig overslaat omdat hij of zij “geen tijd” heeft is een romantisch ontbijtje op bed misschien wel een stille hint om deze slechte gewoonte toch maar eens af te leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items