Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat te koken voor je date?
Wat te koken voor je date?

Wat te koken voor je date?

Welke online datingsite?
17 maart 2021

Uit eten gaan is één van de meest gangbare keuzes voor een geslaagde date met iemand die je leuk vindt. Je kunt hierbij uiteraard ervoor kiezen om naar een restaurant te gaan, zodat jullie beiden kunnen genieten van een culinair hoogstandje. Nog specialer is het natuurlijk om hem of haar te verrassen met een zelfgemaakt, romantisch diner voor twee bij jou thuis. Zo toon je gelijk hoeveel je voor je date over hebt en dat geen moeite je teveel is om hem of haar op het gemak te stellen. Met eten is het ijs vaak snel gebroken, doordat je gelijk een interessant gespreksonderwerp hebt, waarmee je elkaar beter kunt leren kennen. Het vormt als vanzelf een band.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Voorkom ongemakkelijke situaties!

Misschien heb je zelf al een heel goed idee over wat je wilt gaan koken voor je date, echter kan het natuurlijk gebeuren dat achteraf blijkt, dat deze bepaalde dingen niet wil of mag hebben. Wanneer je zelf voor je date wilt gaan koken, informeer dan altijd vooraf even of er bepaalde etenswaren zijn waarvan hij of zij liever heeft dat je vanaf ziet. Zo kan je date allergisch zijn voor voeding of principiële bezwaren hebben tegen enkele soorten voeding. Het kan zijn dat hij of zij vegetarisch of zelfs veganistisch zijn. Een steak zal dan zeker niet in goede aarde vallen. Ook vis of schaaldieren vallen dan vaak af.

koken

Religie en voedingsregels

Religieuze overtuigingen kunnen ook het vermijden van bepaalde vleessoorten of bereidingsmethodes voorschrijven. Zo mogen sommige dates geen varkensvlees en een date met een joodse achtergrond zal het waarderen als je bepaalde voedingswaren niet in dezelfde omgeving bereidt. Ook mogen ze niet gelijktijdig worden genuttigd. Denk hierbij aan vlees en melk. Hiervoor zijn strikte regels vastgesteld in de Kasjroet. Wanneer je met dit soort aandachtspunten rekening houdt, kun je hoge ogen vangen. Je toont zo interesse en respect voor de cultuur van je date en geeft blijk van goede kwaliteiten als potentiële partner. De date kan zo vaak al niet meer stuk.

Tips voor koken

Of je nu een ervaren kok bent of een eerste poging gaat wagen, het is belangrijk om het jezelf niet te moeilijk te maken. Mogelijk gieren de zenuwen al genoeg door je lichaam heen, waardoor het koken enkel maar extra spanning met zich mee zal brengen. Houdt het daarom simpel en overzichtelijk. Kies gerechten uit die bij menigeen wel in smaak vallen. Een bekend gezegde is immers: “Liefde gaat door de maag!“. Ga vooral ook niet te veel experimenteren. Kies liever een gerecht uit waar je al bekend mee bent en waarvan je tevens weet dat het al eerder in goede aarde is ontvangen. Zorg er ook voor dat het in goede porties verdeeld is, zodat je date niet hoeft te lopen klungelen met lange slierten spaghetti die alle kanten op slingeren. Dit kan zorgen voor ongemakkelijke situaties waarbij je date zich geen raad weet.

koken tips

Voorkom tevens…

Knoflook is ook altijd een ingrediënt dat je beter bij een dergelijk culinair samenzijn kunt vermijden. Niet iedereen is gediend van een dergelijke krachtige smaak of walm die na blijft hangen, dus dit is met oog op de rest van de avond, zeker niet direct de beste keuze. Hetzelfde geldt voor ‘te zwaar koken’. Het doet de gezelligheid weinig goeds wanneer jullie beiden afgeleid zijn door een opgeblazen gevoel en tijd nodig hebben om het eten goed te laten zakken. Vaak maakt dit slaperig en geeft het een onprettig gevoel en dit wil je uiteraard vermijden tijdens een date. Houd het eten daarom luchtig en goed verteerbaar, zodat je fris en aandachtig kunt blijven tijdens de rest van de avond.

Laat een onuitwisbare indruk achter!

Wanneer je een date uitnodigt voor een privé diner bij je thuis, wil je uiteraard dat dit nog jaren wordt herinnerd. Het uitkiezen van een geschikt gerecht is dan ook zeker wat je nodig hebt om een goede indruk op de ander te maken. Laat je hiervoor inspireren door klassieke films of laat je vrienden hun geheimen met je delen. Een beetje aanmoediging en advies kan hierin nooit kwaad

Samen koken

Wanneer de eerste date met eigengemaakte lekkernijen geslaagd is verlopen, kun je dit succes nog verlengen door een volgende keer samen een maaltijd te bereiden. Uit onderzoek blijkt dat een groot percentage van de singles het als een ideale mogelijkheid beschouwd om de partner nog beter te leren kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.