Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat wordt er bedoeld met: “Liefde gaat door de maag”?
Liefde gaat door de maag

Wat wordt er bedoeld met: "Liefde gaat door de maag"?

Welke online datingsite?
05 mei 2021

Iedereen kent wel het gezegde: “Liefde gaat door de maag”. Doorgaans duidt dit op de wetenschap dat je het hart van een man kunt veroveren door het bereiden van zijn favoriete maaltijd. Dit doet hem herinneren hoe zijn moeder vroeger voor hem zorgde en haar liefde aan hem toonde via de vele maaltijden die ze voor hem heeft bereid tijdens zijn jonge jaren.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Herinneringen die een geborgen gevoel geven

Koken voor je man getuigt dat je zorgzaam kunt zijn en dat hij een veilige haven heeft waar hij ’s avonds naar thuis kan komen. Ook geeft het blijk dat het je interesseert waardoor hij zich goed voelt en van welke smaken hij kan genieten. Kort gezegd roept het bereiden van een aangename en smakelijke maaltijd bij hem herinneringen op die hem een geborgen gevoel kunnen geven. Als je dit in hem weet op te roepen, dan kun je hem voor je winnen. Door lekker eten te bereiden, zorg je ervoor dat hij iets bijzonders in je gaat zien en de liefde kan zo ontwaken. Op die manier gaat liefde door de maag.

vrouw koken

Onderzoek zet dit kracht bij

Ondanks dat dit gezegde veelvuldig gebruikt wordt en vaak humoristisch wordt ingezet om te omschrijven hoe iemand van goed eten houdt, blijkt uit onderzoek dat het zeker op waarheid is berust. Voor een groot deel van de bevolking is een culinaire voorkeur bepalend voor de partnerkeuze. Als je veel dezelfde voorkeuren deelt dan is de kans een stuk groter dat je aantrekkelijker overkomt op de ander. Als je daarnaast ook nog goed kunt koken en dus goede maaltijden kunt bereiden, stijg je enkel in aanzien Veel mensen vinden dit een aantrekkelijk aspect.

Uit eten met je date

Afhankelijk van wat je tijdens een date bestelt, valt al veel op te maken of er een overeenkomstige voorkeur is voor culinaire gerechten of dat je hierin dusdanig afwijkt dat de ander zich gelijk minder tot je aangetrokken voelt. Uiteraard maakt het hierbij ook uit of iemand bepaalde etenswaren uit principe reeds ontwijkt, ook dan kan het een afknapper zijn als de ander juist een fervent eter hiervan is.

Uit eten

Eerste date: samen koken

Om helemaal zeker van je zaak te zijn, kun je voorstellen om tijdens een eerste date samen te gaan koken. Dan zie je gelijk of er een interesse in het koken is en of het je date goed af gaat. Dit is een duidelijke voorbode van wat je in latere tijden van elkaar kunt verwachten. Naast dat het vermakelijk is en je onder een leuke activiteit elkaar beter kunt leren kennen, werk je zo ook toe naar een smakelijke maaltijd. Je zult er ongetwijfeld geen flater mee slaan als je voorstelt om samen te gaan koken, want menig single vindt het een leuk idee om met een date de keuken in te duiken en nog iets bij te leren.

samen koken

Speels en gezellig

Je kunt zo je aandacht verspreiden tussen je date en het maken van een goed gerecht en dit maakt het contact een stuk speelser en gezelliger. Je kunt hiervoor naar een kookcursus en dan het gerecht dat je samen hebt bereid na afloop van het koken, opeten. Ook kun je je date natuurlijk bij je huis uitnodigen en daar de benodigde ingrediënten in huis halen. Vooraf kun je dan bespreken wat je wilt gaan maken, zodat je weet wat je nodig hebt en ook weet je dan gelijk waar je date van houdt. Dit verhoogt de kans op een geslaagd etentje en een gezellige eerste date.

Nadelig uitpakken

Het samen koken en opeten van het bereide eten kan ook nadelig uitvallen, als blijkt dat je toch niet zo’n held in de keuken bent als je vooraf deed overkomen. Lang niet iedereen zal gecharmeerd zijn door aangebrande koolresten of geflambeerde soep. Toch kun je hier ook enorm om lachen als blijkt dat je date de humor er wel van in kan zien. Ook dit kan jullie zeker verder met elkaar verbinden. Uiteraard zijn er nog andere aspecten van het samen eten die een afknapper kunnen zijn voor je date als je dit toont tijdens het eten.

koken

Zo vinden veel singles het aanstootgevend als je flink loopt te smakken tijdens het eten of juist telkens calorieën aan het tellen bent. Ook helpt het uiteraard niet als je aangeeft dat je het eten van je moeder duidelijk prefereert boven hetgeen je date voor je heeft klaargemaakt. Dit is een absolute no-go als je indruk wilt maken op je date. Duidelijke voorkeuren zoals vegetarisch zijn of veganistisch of enkel biologisch willen eten, kan de ander ook tegenstaan.

Levensvisie en gewoonten

Eetpatronen en voorkeuren zeggen een hoop over hoe iemand leeft en in het leven staat en als jouw visie hier te ver van afstaat, zal het in een relatie ook niet gemakkelijker verder komen. Het is zeker belangrijk dat er bepaalde eetgewoonten overeenkomen en worden gedeeld door beide betrokkenen. Zo kun je elkaar ondersteunen en aanmoedigen in eetpatronen. Als de één genoegen neemt met fast food en gezond voedsel nauwelijks bekijkt, dan zal een relatie niet gauw tot stand komen met iemand die volledig gericht is op biologische producten en super foods. Een dergelijke combinatie geeft nauwelijks een indicatie dat een succesvolle relatie haalbaar is.

gezond eten

Eetpatroon

Hoe mensen eten tijdens een date, zegt dan ook veel over de persoon zelf en hier kun je al veel uit afleiden. Het is dan ook zeker geen slecht idee om voedsel tot een onderwerp van gesprek te maken wanneer je hier de kans voor hebt. Zo weet je hoe iemand in elkaar steekt en of er vanuit het eetpatroon ruimte is voor het ontluiken van ware liefde tussen jou en de ander. Liefde gaat dus zeker wel degelijk door de maag.


Alles smaakt anders als je een relatie hebt!

Naarmate je langer in een relatie met iemand zit, treden er veranderingen op. Met de tijd worden romantische stelletjes meer hetzelfde op subtiele vlakken. Jonge stellen vertonen eenzelfde niveau aan gezondheid, hoe langer ze bij elkaar zijn en ook hun gezichtskenmerken beginnen overeenkomsten te vertonen. Dit komt doordat stellen ongemerkt elkaars gezichtsuitdrukkingen gaan nadoen en hierdoor spannen de spieren in het gezicht samen op eenzelfde manier. Dit zorgt voor een overeenkomstige uitstraling. Uiteraard gaat hier enige tijd overeen.

Onderzoek naar overeenkomsten

Koppels kunnen met de tijd ook eenzelfde smaakvoorkeur ontwikkelen. Uit een onderzoek blijkt dat hoe langer een stel samen is, ze meer gemeen hadden in voorkeur voor bepaalde etenswaren en geuren. Opvallend was dat het hierbij niet uitmaakte hoe gelukkig de relatie was. Sommige koppels waren nog slechts maanden bij elkaar en andere 45 jaar. Hun smaak en geurvermogen werd getest, om te zien hoe deze overeenkwamen. Ook kregen de kandidaten verschillende smaken op hun tong voorgeschoteld, van zoet, zout, zuur tot bitter. Het onderzoek wees niet uit waarom dit verschijnsel zich voordeed.

eten

Conclusies

Enkele ideeën over het waarom kwamen echter wel in het onderzoek naar voren. Als mensen samenwonen of maaltijden delen, dan zijn ze eerder geneigd om dezelfde dingen lekker te vinden. Een bekend gezegde is dan ook: “Liefde gaat door de maag”. Eenzelfde leefomgeving of stimulering van de smaakpupillen, kan ertoe leiden dat er overeenkomstige voorkeuren gaan optreden. Er is vaak ook een biologische connectie, aangezien de geurzintuigen ook een evolutionair nut dienen. Hoe meer twee mensen in lichaamsgeur overeenkomen, des te meer ze een goede match vormen. Iemand kan ook de voorkeur geven aan iemand die van dezelfde etenswaren houdt als hunzelf. Uiteraard blijven hierin persoonlijke voorkeuren bepalend. Er zal meer onderzoek nodig zijn om uit te vinden waarom de smaakpupillen overeenkomsten gaan vertonen in relaties, naarmate je langer bij elkaar bent.

Eén reactie op “Wat wordt er bedoeld met: “Liefde gaat door de maag”?”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    De liefde voor de man gaat door de maag. Let wel dat dat niet betekent dat hij weer moet trakteren op een diner maar het gaat dus om het bereiden van voedsel door de vrouw.

    De meeste moderne vrouwen kunnen maar matig koken. En/of hebben te weinig geld om goede ingredienten te halen. Ook zie je veel vrouwen die zichzelf omschrijven als vegetarisch of veganistisch.
    Niet zo vreemd dat de meeste chef-koks in top-restaurants van het mannelijk geslacht zijn.

    Misschien ben je het beste af met een buitenlands vrouw, bijvoorbeeld een surinaamse. Die houden wel van koken. Daar is het postuur dan vaak ook weer naar…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.