Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 10 Vragen om iemand beter te leren kennen + 5 Tips!
iemand beter leren kennen

10 Vragen om iemand beter te leren kennen + 5 Tips!

Welke online datingsite?
19 februari 2021

Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet wil je deze persoon als je hem of haar leuk vindt natuurlijk beter leren kennen. Het is niet verstandig om iemand aan een kruisverhoor te onderwerpen. Dat kan erg verkeerd uitpakken. Maar er zijn wel vragen die je terloops gedurende het gesprek kunt stellen om aan te geven dat je werkelijk in iemand bent geïnteresseerd. Deze tien vragen kunnen je helpen iemand beter te leren kennen.

Iemand beter te leren kennen vragen

Door in het begin van een relatie je partner vragen te stellen, en die vragen van de ander ook eerlijk te beantwoorden, kunnen veel problemen worden voorkomen. Openheid kan zorgen voor een duurzame relatie op latere termijn. Maar bewaar sommige kwesties wel voor een later moment als de eerste ontmoeting. Een eerste ontmoeting is vooral bedoeld om te ontdekken of er een basis is voor een relatie. Gewichtige zaken kunnen op een later moment aan de orde komen.

1. Van welke muziek houd je?

Door iemand te vragen van welke muziek hij of zij houdt kun je iets te weten komen over deze persoon. Iemand die van heavy metal houdt is een ander persoon dan iemand die van klassieke muziek of het Nederlandse levenslied houdt. Je kunt op deze manier ook ontdekken o jullie muzieksmaken overeen komen.

muziek

2. Waar ga je graag naartoe op vakantie?

Een persoon die graag actieve vakanties beleeft houdt er een andere levensstijl op na dan iemand die het liefst naar een all-inclusive resort in Turkije gaat. Je kunt door te vragen wat de favoriete vakantiebestemming is erachter komen of jullie bij elkaar passen.

3. Houd je van dieren?

Als je zelf huisdieren hebt is het belangrijk te vragen of iemand ook van dieren houdt. Stel dat degene die je ontmoet aangeeft allergisch te zijn voor katten en jij hebt er 2. Dan betekent dat nogal wat voor een eventuele relatie. Je huisdier de deur uit doen vanwege een nieuwe partner is over het algemeen niet echt geaccepteerd. Veel mensen vinden dit verwerpelijk.

dieren

4. Waar kijk je naar op televisie?

Iemands voorkeur voor tv-programma’s zegt veel over iemands persoonlijkheid. Iemand die graag actualiteitenprogramma’s kijkt en het politieke nieuws op de voet volgt zal een ander persoon zijn dan iemand die graag soapseries en amusementsprogramma’s bekijkt.

5. Hoe denk je over trouw binnen een relatie?

De ene persoon vindt het vanzelfsprekend om elkaar trouw te zijn, de ander vindt dat een slippertje moet kunnen. Het is belangrijk dat jullie op dit punt op één lijn zitten want anders zal het zeker tot spanningen leiden in de relatie. Het is dan ook belangrijk om het hierover te hebben, al hoeft dat natuurlijk niet bij de eerste ontmoeting.

trouw

6. Wil je een gezin stichten?

Het hoeft niet meteen, maar als degene die je hebt ontmoet een kinderwens heeft en jij wilt zeker geen kinderen, of andersom, dan is het de vraag of jullie relatie op de lange termijn stand houdt. Dit is dus een belangrijk onderwerp om in het begin van een relatie te bespreken.

7. Woon je liever in een dorp of in de stad?

Als jullie op een zeker moment gaan samenwonen dan is het belangrijk dat jullie hetzelfde idee hebben over jullie toekomstige woonplaats. Een lange-afstand relatie is op de lange termijn lastig vol te houden. Het is dus belangrijk om hierover op een gegeven moment knopen door te hakken.

stad

8. Speelt religie een rol in je leven?

Het kan belangrijk zijn om te weten of iemand die je ontmoet gelovig is. Als het geloof een belangrijke rol speelt in het leven van iemand dan zal je daar op de één of andere manier mee worden geconfronteerd. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat je hetzelfde geloof moet gaan aanhangen. Maar als je zeer negatief staat tegenover het geloof dan is een relatie met een gelovig iemand misschien geen goed idee. Als je besluit het geloof van je partner te gaan belijden is het wel zak hier goed over na te denken, het betekent soms een flinke ommekeer in je leven.

9. Hoe denk je over geldzaken?

Een lastig onderwerp is geld. Maar het is wel belangrijk om hier wat over te weten. Het komt helaas vaak voor dat iemand zich in een relatie stort en er pas later achter komt dat zijn geliefde grote schulden heeft. Zorg ervoor dat je niet wordt meegesleept in financiële perikelen van iemand met wie je pas kort een relatie hebt. De kans is groot dat je met een enorme financiële strop blijft zitten.

geldzaken

10. Heb je kinderen uit een vorige relatie?

Een relatie beginnen met iemand die kinderen heeft uit een eerdere relatie kan problemen geven. Soms accepteren de kinderen niet dat hun vader of moeder een nieuwe relatie heeft en dan kunnen ze het jullie behoorlijk lastig maken. Het is dus belangrijk om je af te vragen of je iemand met kinderen wel of niet als partner wilt.


Tips om iemand beter te leren kennen

Wanneer je iemand ontmoet, in het echte leven of online, dan stel je jezelf altijd eerst een paar vragen. Je vraagt je namelijk af welke dingen je eerst wilt weten voordat je besluit of je de ander beter wilt leren kennen. Deze dingen zijn natuurlijk voor iedereen anders. Zo wil de ene persoon niet daten met iemand die al eens getrouwd is geweest of die al kinderen heeft, terwijl de ander hier totaal geen moeite mee heeft. Het kan ook zijn dat je echt niet wilt daten met iemand die een bepaald beroep beoefent of met iemand die een strafblad heeft. Deze dingen moet je dus eerst ontdekken voordat je besluit of je iemand beter wilt leren kennen of niet. Als je dan eenmaal weet dat je iemand beter wilt leren kennen, dan kun je de volgende 5 tips aanhouden. Deze tips werken ook goed voor een speeddate of een blind date!

1. Vermijd het vragenvuur

Een vragenvuur is natuurlijk een ideale manier om heel veel antwoorden in korte tijd te krijgen, maar de ander vindt dit in de meeste gevallen niet erg prettig. Het lijkt namelijk erg op een kruisverhoor of een keuring en dat is geen goede basis.

vragenvuur

2. Lok reacties uit

Mensen reageren ieder op een eigen manier op bepaalde zaken. Door eens een wat gedurfde opmerking te plaatsen heb je de mogelijkheid de reactie te zien. Wordt de ander verdrietig of boos? Of reageert deze met humor of juist heel serieus? Zo weet je al goed in te schatten wat het karakter in de basis is.

reactie uitlokken

3. Vertel iets dat je van de ander wilt weten

Als je zomaar ergens naar vraagt, dan krijg je in de meeste gevallen een ‘bedacht’ antwoord. Veel mensen vinden het namelijk lastig om directe vragen te beantwoorden, zeker als deze persoonlijk zijn, waardoor er altijd wel wat kant en klare antwoorden zijn. Als je iets wilt weten van de ander, dan is het beter om juist dit over jezelf te vertellen. De kans is groot dan de ander hierop inhaakt met het eigen verhaal en dan krijg je wel een eerlijk antwoord op de vraag die je niet gesteld hebt.

vertellen

4. Doe eens serieus

Veel mensen doen nogal lacherig wanneer zij iemand beter willen leren kennen. Dit komt voort uit het idee dat het het doel is om ervoor te zorgen dat de ander hen leuk vindt. Dit is natuurlijk prima, maar je bent in je gewone dagelijkse leven ook niet alleen maar leuk en lollig. Als je elkaar echt beter wilt leren kennen, dan is een serieus gesprek heel belangrijk. Juist dan komen de belangrijke zaken naar voren die in de lacherige sfeer weggelaten worden.

serieus

5. Vraag eens naar het waarom van dingen

Als een man vertelt dat hij iemand heeft geslagen, dan kun je direct je oordeel klaar hebben. Dit is een agressief persoon waar ik niks mee te maken wil hebben. Je kunt ook eens vragen naar het waarom. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de persoon in kwestie de hond van de man zonder reden een trap verkocht had. Dat geeft dan toch weer een ander beeld. In dit geval zal je de man waarschijnlijk zorgzaam, beschermend en rechtvaardig vinden.

waarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items