Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Valentijnsdag ideeën: romantisch, origineel & avontuurlijk!
Een stel op Valentijnsdag met een knusse picknick in een park.

Valentijnsdag ideeën: romantisch, origineel & avontuurlijk!

Welke online datingsite?
13 november 2023

14 Februari is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met Valentijnsdag. De dag waarop je je geliefde extra aandacht geeft. Hoewel dit natuurlijk niet de bedoeling is van Valentijnsdag. De oorspronkelijke bedoeling van deze dag is dat je een stille liefde anoniem laat weten dat je gevoelens voor hem of haar hebt. Maar de commercie is er inmiddels zo bovenop gesprongen dat er bijna niet meer aan te ontkomen is om op Valentijnsdag iets te doen voor je partner, hoewel deze als het goed is natuurlijk allang weet dat je gek op hem of haar bent. In dit artikel proberen we je een beetje op de weg te helpen met leuke ideeën voor Valentijnsdag. De ideeën voor Valentijnsdag lopen dusdanig uiteen dat je altijd wel iets kunt vinden, waarvan je weet dat het in goede aarde zal vallen en waarmee je je geliefde een groot plezier zult doen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Originele ideeën voor Valentijnsdag

Op zoek naar originele ideeën voor Valentijnsdag? Of je nu single bent of in een relatie, wij hebben de leukste tips voor een romantische dag samengesteld. Van een gezellige stedentrip tot een intieme dinnerdate, er is voor ieder wat wils. Ook voor de wat meer avontuurlijke stellen hebben we een aantal leuke activiteiten op een rij gezet. Maak van deze Valentijnsdag een onvergetelijke dag met onze inspiratie. Lees snel verder en ontdek welke ideeën het beste bij jou passen!

stel in een knusse woonkamer, waarbij ze cadeautjes uitwisselen

Je stille liefde laten weten dat je gevoelens hebt

Valentijnsdag is oorspronkelijk bedoeld om ene stille liefde te laten weten dat je gevoelens voor hem of haar hebt. En dan is het ook nog eens de bedoeling om dat anoniem te doen. Een kaart of brief sturen zonder afzender is dan ook wat je eigenlijk op 14 februari moet doen. De ontvanger heeft vervolgens de schone taak om te raden wie de stille aanbidder is. De verzender rest niets anders dan in spanning af te wachten of zijn of haar stille liefde de hint snapt en beantwoordt. Maar zoals van zoveel van oorsprong alleen maar leuk of grappig bedoelde “gedenkdagen” is ook Valentijnsdag inmiddels ten prooi gevallen aan de commercie. Een kaart sturen is allang niet meer voldoende, je wordt tegenwoordig geacht om groots uit te pakken voor je geliefde.

Heb je een stille liefde?

Heb je inderdaad een stille liefde, dan is Valentijnsdag natuurlijk een uitgelezen gelegenheid om je liefde kenbaar te maken. Maar als je een kaartje stuurt zonder afzender, dan schiet dat natuurlijk nog niet veel op, want dan bestaat de kans dat hij of zij absoluut niet door heeft dat jij de afzender was. Dus wil je er echt iets mee bereiken, dan koppel je een uitnodiging aan zo’n kaartje, maak er een blind date van. “Zie ik je vrijdagavond in het café op het plein? Ik ben er om acht uur”. En dan maar hopen dat je stille liefde komt opdagen, al was het alleen maar uit nieuwsgierigheid.

mysterieuze, verzegelde envelop met een rood hartvormig zegel

Valentijnsdag is ook een dag van vriendschap en aandacht voor elkaar

Valentijnsdag is ook een dag van vriendschap en aandacht voor elkaar. Het gat dus niet in de eerste plaats om een duur cadeau voor valentijnsdag. Je kunt de dag ook gebruiken om een goede vriend of vriendin te laten weten dat je jullie vriendschap waardeert. En dat hoeft dan niet met een duur cadeau maar kan ook met een kaartje of een bloemetje. Zeker als de ander dit gebaar niet verwacht zal dit zeker worden gewaardeerd. Maar natuurlijk kun je als je dat wilt ook op Valentijnsdag je geliefde in het bijzonder laten weten dat je nog steeds gek op hem of haar bent. Ook dit hoeft niet met een groot cadeau. Veel mensen zijn net zo blij met een klein gebaar van genegenheid.

Een kleine attentie doet vaak meer dan een groot cadeau

In Nederland proberen de winkeliers je er steeds meer van te overtuigen dat je met Valentijnsdag flink moet uitpakken voor je geliefde. Het is de dag die symbool staat voor de liefde en dit mag daarom zeker uitbundig gevierd worden. Deze traditie is, zoals zovele, overgewaaid uit Amerika. Dure parfums, elektronica, sieraden, het kan allemaal niet duur genoeg. Maar de kans is dus groot dat je partner helemaal niet zit te wachten op een duur cadeau. Als je iets wilt doen met Valentijnsdag, dan is een klein cadeautje, of zelfs alleen maar een kaartje, in veel gevallen ook al genoeg. Vaak kun je bovendien ook profiteren van diverse aanbiedingen en voordelen, zodat je altijd wel iets geschikts kunt vinden om je geliefde te tonen hoeveel je om hem of haar geeft. Anderzijds zou je gewoon eens de woorden “Ik hou van jou” kunnen zeggen, mocht je dit niet vaak doen.

Valentijnsboeket

Groots uitpakken met Valentijnsdag kan natuurlijk wel!

Als je het leuk vindt om groot uit te pakken met Valentijnsdag dan moet je dat natuurlijk gewoon doen. Versier het huis met hartvormige rode ballonnen, zet overal kaarsjes neer, regel een heerlijk dinertje voor twee en jullie zullen gegarandeerd een heerlijke romantische avond hebben. Je partner weet dan in ieder geval dat je nog steeds gek op hem of haar bent en dat jullie relatie wat jou betreft nog lang geen sleur is geworden.

Val op: doe iets liefs als het géén Valentijnsdag is

Als je echt iets bijzonders wilt doen voor je geliefde, dan doe je dat als het juist geen Valentijnsdag is. Op 14 februari houdt je partner er misschien een beetje rekening mee dat je met een cadeautje komt aanzetten, maar als je dat op 26 januari doet of op 8 september, terwijl er totaal geen aanleiding voor is, dan is de verrassing natuurlijk vele malen groter. Ook op deze dagen kun je je geliefde laten weten hoe bijzonder hij of zij voor jou is. Je kunt natuurlijk ook een datum kiezen die voor jullie speciaal is, en dan liefst eentje die je partner niet door heeft. Bij voorbeeld als jullie 100 of 1000 dagen verkering hebben. Dit moet je dan natuurlijk wel even uitrekenen, maar die moeite moet je er maar even voor over hebben.

romantisch Valentijnsdag diner

Huwelijksaanzoek op Valentijnsdag

Het zal niet speciaal een trend zijn voor 2018, maar veel huwelijksaanzoeken worden op 14 februari gedaan. Omdat de romantiek op deze dag hoogtij viert zien veel mensen er een aanleiding in om juist op Valentijnsdag hun geliefde ten huwelijk te vragen. Hoe je dit aanpakt is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt een vliegtuig huren met een sleepreclame met de tekst “Janneke, wil je met me trouwen? “. Maar als je partner geen Janneke heet of als je niet over een vier keer modaal maandinkomen beschikt zijn er gelukkig ook nog andere mogelijkheden om je geliefde ten huwelijk te vragen.

Trouwen op Valentijnsdag

Ook trouwen op Valentijnsdag is populair, hoewel Valentijnsdag in 2018 op een woensdag valt en dit is dan weer niet zo’n populaire dag om te trouwen omdat veel mensen de dag erna gewoon moeten werken. Het is natuurlijk wel een prima optie voor een huwelijk in stilte of in kleine kring.

Trouwen op Valentijnsdag

Romantische stedentrip

Een populaire bezigheid rond Valentijnsdag is een romantische stedentrip. En dat hoeft dan niet meteen naar Parijs te zijn, als je de voorkeur geeft aan een andere stad of een ander land is daar natuurlijk niets mis mee. Veel steden hebben veel te bieden als het gaat om shoppen, musea en bezienswaardigheden. Heeft je geliefde het al vaker over een bepaalde stad gehad en wil je hem of haar verrassen dan is een stedentrip boeken een prima idee. Als je vroeg boekt is de prijs vaak ook aantrekkelijk, omdat 14 februari natuurlijk geen hoogseizoen is. Maak het uitstapje extra feestelijk met bijvoorbeeld een romantisch etentje of een theaterbezoek of concert. Grote kans dat jullie weer helemaal verliefd terugkomen van zo’n korte break.

Regel die ene ultieme verrassing

Valentijnsdag is een prima gelegenheid om je partner echt te verrassen. Dat kan bijvoorbeeld met iets waar hij of zij al lang van droomt. Wil je vriendin wel eens een nacht in het Amstelhotel in Amsterdam logeren? Of een bezoek brengen aan een bijzondere locatie die niet zo voor de hand ligt? Je kunt Valentijnsdag gebruiken om deze wens in vervulling te laten gaan.

Een prachtig ingepakte cadeaubox met een rode strik

Voorbereiding en geheimhouden

Houd er wel rekening mee dat als je een bijzondere verrassing wilt regelen dit vaak wat voorbereiding vergt. Soms is het nodig om het al enkele maanden van tevoren te regelen om een teleurstelling te voorkomen. Het is dan wel de kunst om de verrassing geheim te houden. Zorg dus dat eventuele betalingen niet traceerbaar zijn voor je partner. Anders heb je de kans dat het verraste gezicht bij het onthullen van de verrassing alleen te danken is aan het goede acteertalent van je geliefde. En dat zou toch jammer zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---