Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Blind date? Hier is alles wat je moet weten!
blind date

Blind date? Hier is alles wat je moet weten!

Welke online datingsite?
08 september 2023

Een blind date is een afspraak met iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Het is een avontuurlijke en opwindende manier om nieuwe mensen te leren kennen. Maar wat is een blind date precies en hoe werkt het? In deze blog gaan we in op de ins en outs van een blind date. We bespreken de voor- en nadelen en geven tips om er een succes van te maken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe liefde of gewoon op avontuur wilt, dit artikel is de perfecte leidraad voor jouw blind date avontuur.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een blind date: de eerste ontmoeting

Er is niets zo leuk dan gezellig met iemand optrekken tijdens een date. Er is altijd een beetje spanning, omdat je elkaar vaak nog niet zo heel goed kent. Het daten is dan ook bedoeld om met elkaar af te spreken en elkaar beter te leren kennen om te zien of er meer mogelijk is. Helemaal spannend wordt het daten als je elkaar totaal niet kent en elkaar nog niet eerder hebt gezien, gesproken of ontmoet. In dat geval is er sprake van een blind date. Een blind date is een afspraak met iemand die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Het kan zijn dat je door vrienden of familie bent voorgesteld, of via een datingsite of app. Het doel van een blind date is om iemand te leren kennen zonder al te veel vooroordelen of verwachtingen.

blind date ontmoeting

Een blind date regelen

Een blind date kun je op verschillende manieren regelen. Misschien ga je binnenkort al op een blind date en weet je eigenlijk niet goed wat je kunt verwachten. Of je hebt behoefte om gewoon met iemand een leuke avond of een leuke activiteit te doen en vraag je jezelf af hoe je dan een blinde afspraak zou kunnen regelen. In beide gevallen is het prettig om te weten wat een blind date is en hoe dit in zijn werking gaat. Immers, hoe kun je een blind date krijgen als je iemand nog niet eens kent?

Realistische verwachtingen

Een blind date regelen kan spannend zijn, want je weet niet wat je kunt verwachten. Het is wel belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en niet te veel van de ander te verwachten. Laat het gewoon op je afkomen en laat je verrassen. Er zijn verschillende manieren om een blinde afspraak te regelen. Zoek bijvoorbeeld een datingsite of app die blind dates aanbiedt. Hier kun je een profiel aanmaken en op zoek gaan naar een geschikte match. Je kunt ook vrienden of familie vragen of zij iemand weten die je zou kunnen introduceren.

blind date regelen

Wanneer is het een blinde afspraak?

Op een blinde afspraak heb je een afspraakje met iemand die je eigenlijk niet of nauwelijks kent. Je hebt elkaar in ieder geval nog niet eerder in levenden lijve ontmoet, gezien of gesproken. Dit maakt een blinde afspraak uiteraard des te spannender en het is vaak dan ook helemaal begrijpelijk als je wat nerveus bent. Het is in feite een sprong in het diepe, zonder dat je vooraf weet wat je kunt verwachten en of je de ander wel daadwerkelijk gaat mogen. Het kan dus een super date worden, maar net zo goed helemaal tegenvallen. Maar dit maakt een blind afsrpaak juist zo interessant, het gaat om de ervaring op zichzelf. En wie weet ontmoet je wel onverwachts de liefde van je leven en blijkt het een ideale match te zijn. Juist omdat je er zo zonder verwachtingen instapt, kan het heel positief uitpakken.

  • Blind date via  online dating

Als je een blind date regelt via een datingsite of app, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Zoek een site of app die betrouwbaar is en lees de reviews voordat je je aanmeldt. Maak een eerlijk profiel aan en wees open over wat je zoekt. Wees ook voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie, zoals je telefoonnummer of huisadres.

  • Blind date via bekenden

Als je een blinde afspraak regelt via vrienden of familie, is het belangrijk om duidelijk te maken wat je verwachtingen zijn en wat je zoekt in een partner. Zoek ook naar gemeenschappelijke interesses en vraag naar de interesses van de ander. Zo weet je beter wat je kunt verwachten en of het een leuke afspraak kan worden.

blinde afspraak

Waarom ga je op een blind date?

Het doel van blind daten is om leuke nieuwe mensen te ontmoeten, met mogelijk de intentie voor het vinden van een nieuwe levenspartner. Door het maken van afspraakjes met verschillende mensen kom je erachter wie je wel aanspreekt of wie juist niet. Over het algemeen ken je de persoon met wie je op date gaat, al enigszins en heb jij hem mee uitgevraagd of hij jou. Er is al sprake van een zekere interesse en het daten is bedoeld om erachter te komen of je iemand toch nog net dat beetje extra leuk zult vinden. Uiteraard kun je ook gewoon gezellig een leuke middag of avond met iemand willen doorbrengen, zonder dat er direct het verlangen is om het te laten uitgroeien tot een relatie.

Hoe krijg je een blind date?

‘Hoe kun je een blind date krijgen?’, vraag je je misschien af. De meest voor de hand liggende manier waarop een blind date geregeld wordt, is via vrienden, familie of kennissen. Het meest geijkte scenario is uiteraard waarin een goede vriend of kennis iemand kent waarvan hij of zij het idee heeft dat deze uitstekend bij jou zou passen. Je vrienden weten immers wel een beetje waar je naar op zoek bent en aan welke eisen een toekomstige partner bij jou moet voldoen.

blind date krijgen

De rol van vrienden

Meestal zijn dit soort interesses uitgebreid besproken en weet die ene vriend toevallig iemand die perfect in dit plaatje past. Deze vriend kan jullie dan kopppelen en een blinde afspraak voor je regelen door ervoor te zorgen dat jij deze interessante persoon kunt ontmoeten. Je kunt uiteraard zelf bepalen of je, aan de hand van wat er over de persoon wordt verteld, ook daadwerkelijk openstaat voor een ontmoeting. Stem je in, dan is een blind date snel een feit, zodra de ander uiteraard ook instemt om jou te ontmoeten.

Relatiebemiddeling & Speeddating

Tegenwoordig kun je ook een georganiseerde blind date krijgen via een relatiebemiddelingsbureau. Aangezien zij enigszins weten waar jij naar op zoek bent, mag je ervan uitgaan dat er iemand is uitgekozen die hiermee overeenkomt. ier heb je persoonlijk contact met een consultant die voor jou op zoek gaat naar een geschikte match. Op basis van je interesses en voorkeuren, wordt gekeken wie het beste bij je zal passen en daar kun je dan mee op een blinde afspraak.

relatiebemiddeling blind date

Samen het onbekende tegemoet

Ook de ander kent jou niet, dus voor hem of haar is het net zo bijzonder en spannend. De ontmoeting wordt voor je geregeld, waardoor je hier zelf geen zorgen over hoeft te maken. Er zijn zo diverse opties mogelijk om een leuke, gezellige blind date te krijgen. Iemand ontmoeten die je nog helemaal niet kent, is spannend en een verrassende ervaring. Daarnaast zijn er steeds meer organisaties voor die speeddate avond organiseren. Via een speeddating website kom je er achter waar deze evenementen bij jouw jou in de buurt worden georganiseerd.

Moderne blind date

De blind date is in de loop der tijd eveneens al wat verder ontwikkeld. Zeker met de opkomst van het internet en de vele gelegenheden waar je daar mensen kunt treffen die jouw interesses delen, is het ook mogelijk om zelf een blinde afspraak te regelen. In dat geval heb je vaak al wel enigszins contact gehad via een chatbox, e-mail of zelfs telefoon. Je kunt tegenwoordig mensen ontmoeten op een forum, van een onderwerp dat jouw interesse heeft, of je hebt je ingeschreven bij een dating- of netwerksite en daar is iemand in beeld gesprongen die je aandacht heeft gekregen. In dat geval kun je besluiten om met die semi-bekende op een date te gaan. Het geldt dan alsnog als een blind date, omdat je elkaar nog niet eerder in levenden lijve hebt ontmoet en alsnog weinig over de ander weet.

Moderne blind date

Toename in blind dates

‘Wat is een blind date?’ is allang geen onbekende vraag meer. Iedereen weet eigenlijk wel wat dit concept inhoudt. Door de populariteit van het internet is ook het aantal blinde afspraken die worden geregeld, in rap tempo toegenomen. Steeds meer mensen ontdekken de leuke voordelen van nieuwe mensen ontmoeten via een blind date. Het is spannend en interessant want je ontmoet zo mensen uit verschillende streken van het land, die je normaal gesproken nooit zou tegenkomen. Het verrijkt je netwerk en ook je gevoel van aantrekkelijkheid neemt toe, doordat er zoveel meer aandacht is via het online kennismaken. Een blind date is dan de ideale volgende stap.

Opties voor een blind date

Het leuke aan iemand ontmoeten die je niet kent, is dat er voldoende te bespreken valt. Ook de opties voor iets leuks om te ondernemen, zijn eindeloos. Vaak is het voor beiden nog onbekend waar de ander van houdt, dus elke optie is een uitdaging en een verrijkende ervaring. Of je nu naar een tentoonstelling, bioscoop of botanische tuin gaat. Met een blind date is vaak de bestemming onbekend, evenals de persoon die je op de afgesproken plek gaat ontmoeten. Je ontmoet elkaar helemaal vrij van verwachtingen en dit zorgt voor boeiende ontmoetingen.

bioscoop blind date

Conclusie: Wat is belangrijk bij een blind date?

Een blind date is een spannende ervaring, vol verwachtingen en onzekerheid. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en zelfverzekerd op te treden tijdens het afspreken. Onthoud dat je op een blind date gaat om iemand te ontmoeten en te zien of er een klik is, niet om meteen iets serieus op te bouwen. Laat de avond ontspannen verlopen en focus op het hebben van een leuke tijd. Wie weet wat de toekomst in petto heeft! Bedenk altijd dat je veiligheid en comfort voorop staan en ga niet verder dan je comfortzone. Hopelijk heb je een onvergetelijke ervaring en vind je de juiste match.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---