Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat is een blind date? En hoe krijg je er één?
Wat is een blind date?

Wat is een blind date? En hoe krijg je er één?

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Er is niets zo leuk dan gezellig met iemand optrekken tijdens een date. Er is altijd een beetje spanning, omdat je elkaar vaak nog niet zo heel goed kent. Het daten is dan ook bedoeld om met elkaar af te spreken en elkaar beter te leren kennen om te zien of er meer mogelijk is. Helemaal spannend wordt het daten als je elkaar totaal niet kent en elkaar nog niet eerder hebt gezien, gesproken of ontmoet. In dat geval is er sprake van een blind date.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een blind date regelen

Een blind date kun je op verschillende manieren regelen. Misschien ga je binnenkort al op een blind date en weet je eigenlijk niet goed wat je kunt verwachten. Of je hebt behoefte om gewoon met iemand een leuke avond of een leuke activiteit te doen en vraag je jezelf af hoe je dan een blind date zou kunnen regelen. In beide gevallen is het prettig om te weten wat een blind date is en hoe dit in zijn werking gaat. Immers, hoe kun je een blind date krijgen als je iemand nog niet eens kent?

Wanneer is het een blind date?

Op een blind date heb je een afspraakje met iemand die je eigenlijk niet of nauwelijks kent. Je hebt elkaar in ieder geval nog niet eerder in levenden lijve ontmoet, gezien of gesproken. Dit maakt een blind date uiteraard des te spannender en het is vaak dan ook helemaal begrijpelijk als je wat nerveus bent. Het is in feite een sprong in het diepe, zonder dat je vooraf weet wat je kunt verwachten en of je de ander wel daadwerkelijk gaat mogen. Het kan dus een super date worden, maar net zo goed helemaal tegenvallen. Maar dit maakt een blind date juist zo interessant, het gaat om de ervaring op zichzelf. En wie weet ontmoet je wel onverwachts de liefde van je leven en blijkt het een ideale match te zijn. Juist omdat je er zo zonder verwachtingen instapt, kan het heel positief uitpakken.

Waarom ga je op een blind date?

Het doel van blind daten is om leuke nieuwe mensen te ontmoeten, met mogelijk de intentie voor het vinden van een nieuwe levenspartner. Door het maken van afspraakjes met verschillende mensen kom je erachter wie je wel aanspreekt of wie juist niet. Over het algemeen ken je de persoon met wie je op date gaat, al enigszins en heb jij hem mee uitgevraagd of hij jou. Er is al sprake van een zekere interesse en het daten is bedoeld om erachter te komen of je iemand toch nog net dat beetje extra leuk zult vinden. Uiteraard kun je ook gewoon gezellig een leuke middag of avond met iemand willen doorbrengen, zonder dat er direct het verlangen is om het te laten uitgroeien tot een relatie.

blind date

Hoe krijg je een blind date?

‘Hoe kun je een blind date krijgen?’, vraag je je misschien af. De meest voor de hand liggende manier waarop een blind date geregeld wordt, is via vrienden, familie of kennissen. Het meest geijkte scenario is uiteraard waarin een goede vriend of kennis iemand kent waarvan hij of zij het idee heeft dat deze uitstekend bij jou zou passen. Je vrienden weten immers wel een beetje waar je naar op zoek bent en aan welke eisen een toekomstige partner bij jou moet voldoen. Meestal zijn dit soort interesses uitgebreid besproken en weet die ene vriend toevallig iemand die perfect in dit plaatje past. Deze vriend kan jullie dan kopppelen en een blind date voor je regelen door ervoor te zorgen dat jij deze interessante persoon kunt ontmoeten. Je kunt uiteraard zelf bepalen of je, aan de hand van wat er over de persoon wordt verteld, ook daadwerkelijk openstaat voor een ontmoeting. Stem je in, dan is een blind date snel een feit, zodra de ander uiteraard ook instemt om jou te ontmoeten.

Relatiebemiddeling & Speeddating

Tegenwoordig kun je ook een georganiseerde blind date krijgen via een relatiebemiddelingsbureau. Aangezien zij enigszins weten waar jij naar op zoek bent, mag je ervan uitgaan dat er iemand is uitgekozen die hiermee overeenkomt. ier heb je persoonlijk contact met een consultant die voor jou op zoek gaat naar een geschikte match. Op basis van je interesses en voorkeuren, wordt gekeken wie het beste bij je zal passen en daar kun je dan mee op een blind date. Ook de ander kent jou niet, dus voor hem of haar is het net zo bijzonder en spannend. De ontmoeting wordt voor je geregeld, waardoor je hier zelf geen zorgen over hoeft te maken. Er zijn zo diverse opties mogelijk om een leuke, gezellige blind date te krijgen. Iemand ontmoeten die je nog helemaal niet kent, is spannend en een verrassende ervaring. Daarnaast zijn er steeds meer organisaties voor die speeddate avond organiseren. Via een speeddating website kom je er achter waar deze evenementen bij jouw jou in de buurt worden georganiseerd.

speeddaten

Moderne blind date

De blind date is in de loop der tijd eveneens al wat verder ontwikkeld. Zeker met de opkomst van het internet en de vele gelegenheden waar je daar mensen kunt treffen die jouw interesses delen, is het ook mogelijk om zelf een blind date te regelen. In dat geval heb je vaak al wel enigszins contact gehad via een chatbox, e-mail of zelfs telefoon. Je kunt tegenwoordig mensen ontmoeten op een forum, van een onderwerp dat jouw interesse heeft, of je hebt je ingeschreven bij een dating- of netwerksite en daar is iemand in beeld gesprongen die je aandacht heeft gekregen. In dat geval kun je besluiten om met die semi-bekende op een date te gaan. Het geldt dan alsnog als een blind date, omdat je elkaar nog niet eerder in levenden lijve hebt ontmoet en alsnog weinig over de ander weet.

blind date via speeddating

Toename in blind dates

‘Wat is een blind date?’ is allang geen onbekende vraag meer. Iedereen weet eigenlijk wel wat dit concept inhoudt. Door de populariteit van het internet is ook het aantal blind dates die worden geregeld, in rap tempo toegenomen. Steeds meer mensen ontdekken de leuke voordelen van nieuwe mensen ontmoeten via een blind date. Het is spannend en interessant want je ontmoet zo mensen uit verschillende streken van het land, die je normaal gesproken nooit zou tegenkomen. Het verrijkt je netwerk en ook je gevoel van aantrekkelijkheid neemt toe, doordat er zoveel meer aandacht is via het online kennismaken. Een blind date is dan de ideale volgende stap.

Opties voor een blind date

Het leuke aan iemand ontmoeten die je niet kent, is dat er voldoende te bespreken valt. Ook de opties voor iets leuks om te ondernemen, zijn eindeloos. Vaak is het voor beiden nog onbekend waar de ander van houdt, dus elke optie is een uitdaging en een verrijkende ervaring. Of je nu naar een tentoonstelling, bioscoop of botanische tuin gaat. Met een blind date is vaak de bestemming onbekend, evenals de persoon die je op de afgesproken plek gaat ontmoeten. Je ontmoet elkaar helemaal vrij van verwachtingen en dit zorgt voor boeiende ontmoetingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items