Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vind de perfecte match: de must-ask vragen tijdens speeddating!
persoon met gedachten vol vraagtekens voor speeddate.

Vind de perfecte match: de must-ask vragen tijdens speeddating!

Welke online datingsite?
05 maart 2024

Op zoek naar een snelle en efficiënte manier om nieuwe mensen te ontmoeten? Speeddating kan de oplossing zijn! Maar om het meeste uit je speeddate ervaring te halen, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen. In deze blog gaan we in op welke vragen je moet stellen om verder te komen en een goede indruk achter te laten bij je potentiële date. Of je nu op zoek bent naar een leuke avond uit of naar je ideale partner, door de juiste vragen te stellen kun je het maximale uit je speeddate halen!

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Welke vragen moet ik stellen bij speeddating?

Het is zover, je hebt – al dan niet na lang wikken en wegen – besloten om je op te geven voor een avondje speeddaten via een speeddating website. Super leuk en spannend natuurlijk, maar nu dringt de volgende vraag zich op: hoe bereid ik me nou voor op zo’n evenement? Wat trek ik aan en vooral welke vragen kan ik het beste stellen? Op zo’n avond is het natuurlijk belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien, je wilt tenslotte wel een goede indruk achterlaten. Overdrijf het echter niet, probeer wel dicht bij je eigen stijl te blijven, het gaat er om wie jij bent en niet hoe er volgens jou verwacht wordt dat je er uit behoort te zien.

Speeddate evenement met gespreksbubbels en levendige sfeer.

Hoe stel je de juiste vragen om verder te komen?

Speeddating is een populaire manier om nieuwe mensen te ontmoeten en een potentiële partner te vinden. Het is echter belangrijk om de juiste vragen te stellen om een echte connectie met iemand te maken en te zien of er potentie is voor verdergaande gesprekken en relaties. Hieronder vindt u enkele tips om de juiste vragen te stellen tijdens speeddating.

 • Stel open vragen: Probeer open vragen te stellen die de andere persoon aanmoedigen om uitgebreid te praten over zijn of haar levensstijl, interesses en persoonlijke waarden.
 • Wees specifiek: Voorkom algemene vragen als “Hoe was je dag vandaag?” en stel specifieke vragen zoals “Wat heb je vandaag gedaan dat je dag interessant maakte?”
 • Focus op de toekomst: Stel vragen over de toekomstplannen en doelen van de andere persoon, zodat u een beter idee krijgt van waar ze naartoe willen en of hun doelen en waarden overeenkomen met de uwe.
 • Wees oprecht nieuwsgierig: Stel echt geïnteresseerde vragen en luister naar het antwoord. Dit toont niet alleen dat u geïnteresseerd bent, maar ook dat u respectvol en empatisch bent.
 • Blijf bij het onderwerp: Probeer het gesprek op koers te houden en te vermijden om af te dwalen naar onderwerpen die niet relevant zijn voor de relatie.

Met deze tips kunt u de juiste vragen stellen tijdens speeddating en uw kans op succes vergroten. Het is belangrijk om te onthouden dat speeddating geen garantie biedt voor een succesvolle relatie, maar het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en potentiële partners te evalueren.

Tips voor tijdens een speeddate gesprek

In de eerste plaats is het belangrijk dat je het gesprek luchtig houdt en niet meteen te persoonlijk wordt. Ga je meteen erg de diepte in dan loop je het risico dat dit je gesprekspartner afschrikt en het gesprek niet ontspannen meer verloopt. Zie deze eerste kennismaking als een manier om er achter te komen of je de persoon tegenover je leuk genoeg vindt om deze nog eens te zien. Maak een geïnteresseerde indruk en probeer een goed evenwicht te vinden tussen zelf aan het woord zijn en de ander aan het woord laten. Bedenk van tevoren wat je in ieder geval graag van iemand wilt weten en welke dingen je belangrijk vindt om over jezelf te vertellen.

vragen stellen bij speeddating

Geschikte vragen tijdens een speeddate

Het is uiteraard belangrijk dat je die vragen stelt die goed aansluiten bij jouw interesse en levensstijl. We hebben ter inspiratie een lijstje gemaakt van vragen die je goed tijdens een speeddate kunt stellen:

 • Heb je eerder aan een speeddate deelgenomen? ( een standaard vraag maar goed om het ijs mee te breken)
 • Naar welk type partner ben je op zoek? Wat voor type ben je zelf?
 • Hoe ziet jouw ideale date avond eruit? (handig om te weten wanneer het echt tot een date komt)
 • Wat is je favoriete vakantieland?
 • Wat zijn je hobby’s?
 • Welk boek lees je momenteel of naar welke muziek luister je de laatste tijd veel?
 • Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?
 • Wat vind je belangrijk in een relatie?
 • Welke dingen in het leven maken je gelukkig?
 • Wat zou je graag willen bereiken in het leven?
 • Noem eens iets wat je nog nooit hebt gedaan, maar graag nog eens zou doen?
 • Houd je van dieren, heb je zelf huisdieren?
 • Wat is je meest goede eigenschap?

Vergeet de lichaamstaal niet

Let tijdens het gesprek niet alleen op wat je gesprekspartner zegt maar ook naar wat hij uitstraalt. Wees ook alert op je eigen houding tijdens het gesprek, dit verraadt veel meer over jezelf dan je denkt. Probeer een open houding aan te nemen, kijk degene tegenover je aan, maar vermijd staren. En onthoud vooral: zie het speeddaten als een leuke ervaring waarbij een match scoren niet het belangrijkste is.

gesloten lichaamstaal bij speeddating.

Goede vragen helpen je verder

In het afsluiten van onze blog over “Welke vragen moet je stellen tijdens speeddating”, willen we benadrukken dat het stellen van goede vragen tijdens speeddating essentieel is om verder te komen. Zorg ervoor dat je vragen interessant, relevant en persoonlijk zijn. Bedenk dat je op zoek bent naar een connectie met iemand, en niet alleen bezig bent met het verzamelen van informatie. Door de juiste vragen te stellen, kun je de ander beter leren kennen en de kans vergroten op een duurzame verbinding.

Eén reactie op “Vind de perfecte match: de must-ask vragen tijdens speeddating!”

 1. Karin Smit schreef:

  Ik heb zondag voor het eerst een flitsdate-middag meegemaakt in Amsterdam. De locatie was gewijzigd naar Barça, midden in de stad: een TOP-lokatie voor zoiets!!! Warme, gezellige sfeer van een Grand-café. Leuke gastvrouw en de gesprekken verliepen soepel en respectvol. Zeker aan te raden om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---