Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Een vriend of vriendin koppelen – Hoe doe je dat?
Een vriend of vriendin koppelen

Een vriend of vriendin koppelen - Hoe doe je dat?

Welke online datingsite?
30 oktober 2021

Het kan gebeuren dat je een vriend of vriendin hebt die je graag een fijne relatie gunt. En het kan gebeuren dat de in jouw ogen ideale partner voor deze vriend of vriendin zich ook een bekende van je is. Anderzijds kan je kan het sneu vinden dat hij of zij als enige vrijgezel is overgebleven in de vriendengroep. Maar als je als cupido wilt optreden moet je wel voorzichtig te werk gaan .Want als het misgaat kan het er op uit draaien dat je twee dierbare vriendschappen verspeelt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Eerst aftasten of er interesse is

Wil je een vrij zekere kans van slagen dan is het handig om, het liefst bij beide partijen, voorzichtig te polsen of ze open staan voor een relatie. Want een koppelpoging heeft weinig kans van slagen als beiden of één van beiden totaal geen behoefte heeft aan een relatie. Houd er ook rekening mee dat een vorige relatie niet te kort geleden is. Als iemand net uit een gestrande relatie komt is het niet verstandig om zo iemand alweer aan een nieuwe partner te koppelen. De kans dat de relatie misloopt omdat er nog te veel onverwerkte gevoelens zijn is dan erg groot. En als die twee op zich wel goed bij elkaar passen dan is dat een gemiste kans. Heb dus geduld en gun iemand die net uit een relatie komt eerst de tijd om zijn of haar leven op orde te brengen voordat je een koppelpoging gaat doen.

verjaardag koppelen

Met of zonder medeweten van de betrokkenen

Er zijn twee manieren om een koppelpoging te doen. Je kunt het bewust plannen door beiden te vertellen dat je ze graag aan elkaar wilt voorstellen. Maar als je bang bent dat dat verkeerd valt kun je natuurlijk ook een “toevallige” ontmoeting arrangeren. Je kunt ze bijvoorbeeld beiden uitnodigen voor een etentje bij jullie of als dat ook te opzichtig is voor de verjaardag van jou of van je partner. Zorg er dan wel voor dat ze er ongeveer tegelijk zijn door het verjaardagsfeest niet over de hele dag te vieren maar een bepaald tijdvak af te spreken. Als je het aandurft kun je er misschien ook nog “toevallig” voor zorgen dat ze naast elkaar komen te zitten. Als er dan nog geen gesprek ontstaat dan is de poging mislukt. Maar als ze met elkaar in gesprek raken en er is een eerste klik, is de kans natuurlijk aanwezig dat ze elkaar nog eens willen zien.

Collega’s koppelen

Van een geheel andere orde is het om twee collega’s aan elkaar te koppelen. Hier zit ook wel een groot risico aan. Bij veel bedrijven worden onderlinge relaties tussen medewerkers niet op prijs gesteld. Als de twee collega’s gaan daten en inderdaad iets met elkaar krijgen is de kans dus aanwezig dat één van beiden op zoek moet naar een andere baan. En die kans is ook groot als de relatie na verloop van tijd misloopt. Want veel mensen kunnen er niet goed tegen om hun ex dagelijks op het werk tegen te moeten komen. Dus als je een koppelpoging doet tussen twee van je collega’s weet dan wel heel goed waar je aan begint. Al blijft het natuurlijk altijd hun eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of ze wel of geen relatie met elkaar willen beginnen.

collega koppelen

Laat het verliefde stel met rust

Als je koppelpoging is gelukt en de twee beoogde lovers zijn met elkaar in contact en er bloeit iets moois op, laat ze dan zoveel mogelijk met rust. Vraag niet steeds aan hem en haar hoe het gaat en of ze wel of niet verliefd zijn. Gun het stel de tijd om dit zelf te ontdekken. Als het “ment tob e” is, dan zal het vanzelf wel goed komen. Maar als dat niet zo is, accepteer het dan ook. Als jouw beoogde droomkoppel besluit om hun relatie na bepaalde tijd te verbreken dan zal je dat moeten respecteren. Dan is het te hopen dat ze niet met ruzie uit elkaar gaan, want anders kun je ze nooit meer tegelijk uitnodigen voor een feestje of iets dergelijks.

Dring niet aan als het niet lukt

Het is belangrijk om te weten wanneer je moet stoppen met je koppelpogingen. Als die ene vriend niet geïnteresseerd is in die leuke vriendin van je, accepteer dit dan en dring niet verder aan. Hiermee loop je het risico om de vriendschap te verspelen en dat is vast niet de bedoeling. Wie weet springt de vonk op een later moment alsnog over. En als dat niet zo is dan heeft het kennelijk niet zo mogen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *