Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Word de gelukkigste vrijgezel in je vriendengroep!
gelukkigste vrijgezel

Word de gelukkigste vrijgezel in je vriendengroep!

Welke online datingsite?
03 september 2023

Het is niet altijd even makkelijk om de enige vrijgezel te zijn in een vriendengroep vol stelletjes. Het kan leiden tot eenzaamheid en onzekerheid. Gelukkig zijn er manieren om hiermee om te gaan en jezelf niet buitengesloten te voelen. In deze blogpost gaan we in op hoe je als enige vrijgezel kunt omgaan met de situatie en hoe je niet de dupe wordt van de liefdesperikelen van je vrienden. Lees verder om tips te ontvangen voor hoe je het beste met deze situatie om kunt gaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Als enige vrijgezel overblijven in je vriendengroep

Single zijn heeft veel voordelen. Je hebt de vrijheid om te doen en laten wat je zelf wilt, kunt uitgaan wanneer en tot hoe laat je maar wilt en je ontmoet tal van interessante en aantrekkelijke mensen om een gezellige tijd mee door te brengen. Toch kan het gaan knagen, wanneer je op een gegeven moment opmerkt dat je de enige vrijgezel in je vriendengroep bent. Als iedereen om je heen een partner vindt en een gezinsleven begint op te bouwen, raak je al snel de aansluiting kwijt. Iedereen is met andere dingen bezig en de vriendschappen zijn niet langer hetzelfde.

vriendengroep

Eenzaam gevoel

Mogelijk mis je het gezelschap, aangezien geen van je vrienden meer tijd heeft om met je mee uit te gaan of de dingen met je wil ondernemen die je aandraagt. Dit kan je een eenzaam gevoel geven en het idee dat er niemand meer is om je tijd mee door te brengen. Zeker als je zelf nog niet op dat punt bent om je te settelen met iemand speciaal, kan dit je aan het denken zetten over waar je staat in het leven. Als dit jouw situatie is dan zullen de volgende dingen je zeker herkenbaar overkomen.

Koppelgedrag van vrienden

Als enige single binnen een vriendengroep maakt het lastiger om als vanouds met elkaar op te trekken. Iedereen is druk bezig met persoonlijke zaken en daar val je als single vaak buiten. Er ontstaat een heel nieuw leven voor de vrienden die een vaste partner krijgen en onderling hebben deze vrienden meer overeenkomsten. Je valt hierdoor al snel buiten de boot en dit kan ook voor je vrienden een bron van irritatie vormen. Ze zullen dan ook vaak alles doen om je naar hun kant te trekken en ervoor te zorgen dat je ook een partner ontmoet. Een veel voorkomend verschijnsel zal dan ook zijn dat je vrienden zullen proberen je te koppelen aan iemand. Zo word je langzaamaan aangemoedigd om je vrijgezellenbestaan op te geven en je ook te binden aan die ene speciale persoon.

koppelgedrag

Potentiële partners worden opgedrongen

Verschillende potentiële partners zullen aan je worden voorgesteld in de hoop dat ook jij je zult binden, zodat de vriendengroep weer een geheel vormt. Dit kan opdringerig op je overkomen, als je zelf nog niet toe bent aan een volgende fase en nog vast wilt houden aan je zorgeloze vrijgezellenleven. Afhankelijk van hoe je hierin staat, zal dit ten goede komen aan jullie vriendschap of juist een wig drijven tussen jou en je vrienden. Er zal zeker een verandering plaatsvinden in de vorm die de vriendschap kenmerkt.

Andere interesses

Binnen de vriendengroep zul je als enige single al snel doorkrijgen dat jouw interesses op een geheel ander vlak liggen. Waar jullie je eerst als groep opmaakten voor een gezellige en onstuimige avond uit in de chicste clubs, zul je bemerken dat de anderen hier nu nauwelijks nog om talen. Het vrijgezellenbestaan is heel anders dan het leven van getrouwde stelletjes, die doorgaans voornamelijk zijn gericht op de dagelijkse beslommeringen van het gezinsleven. Familie, werk en gezinsuitjes gaan hierbij steeds meer de boventoon spelen en als enige vrijgezel sta je dan vanzelf aan de zijlijn. Je vrienden zullen nauwelijks nog geneigd zijn om met je mee te gaan, als je hen mee uit vraagt. Wel word je uitgenodigd voor evenementen of familiefeesten, waar je je als enige single dan mogelijk afvraagt wat precies je rol is.

Andere interesses

Ongemakkelijkheid

Iedereen zal een partner meebrengen en aan tafel zul je duidelijk opvallen zonder een metgezel aan je zijde. Dit kan een ongemakkelijk gevoel geven, tenzij je werkelijk nog gewoon helemaal happy single bent en het voor jou nog niet zo zeer hoeft. Wel kan het zijn dat je het lastig vindt om nog optimaal mee te praten met de gespreksstof die je vrienden opgooien. Hun levens zijn vaak dusdanig verschillend, dat ze ook niet eens meer je bij het gesprek betrekken. Je kunt immers niet uit ervaring meepraten en mogelijk kan het gesprek je ook nauwelijks interesseren. De doorgaans amicale sfeer zal zeker veranderen als je als enige vrijgezel onder vrienden bent.

 

Medelijden met je positie

Een ander veel voorkomende reactie die je als vrijgezel binnen getrouwde vrienden zult krijgen, is er één van welbedoelde medelijden. In je verwoede pogingen om onderdeel van de groep te zijn en mee te praten in de aangedragen gesprekken, zullen je woorden mogelijk dikwijls verdraaid worden en beschouwd als een verlangen om net als hen een partner voor het leven te vinden. Steeds opnieuw kun je blikken van weemoed krijgen, omdat je vrienden ervan uit gaan dat je eigenlijk in stilte lijdt onder het feit dat je geen vaste partner hebt net als zij. Meer dan eens zullen ze dan ook je proberen gerust te stellen dat de juiste persoon zeker wel een keer langskomt.

Medelijden

Open stellen voor een nieuwe partner

Zelfs als dit geenszins in je gedachten speelt, word je er door je vrienden op attent gemaakt wat zij je gunnen. Het kan zo een flinke domper geven op de eens zo ontspannen en joviale vriendengroep. Dit kan je motiveren om ook je open te stellen voor een partner of het kan ervoor zorgen dat je langzaam van je vrienden weg groeit. Soms moet je in sterke schoenen staan om het allemaal rustig van je af te laten glijden en gewoon je eigen leven te vervolgen zoals voor jou goed voelt, terwijl je je vrienden kunt blijven ontmoeten in de leefstijl die voor hen realiteit is.


Als enige single zijn – Wat kun je doen?

Single zijn is allang niet meer een unicum. Ruim 2,3 miljoen Nederlanders zijn tegenwoordig vrijgezel en genieten volop van een vrijgezellenbestaan. Toch kun je het net treffen dat jij de enige single overblijft binnen jouw vriendengroep. Dan kan het weleens gaan knagen en begin je je misschien af te vragen waar dit aan kan liggen en hoe je dit kunt veranderen naar eveneens een ‘in een relatie’ status. Het kan echter lastig zijn om dan nog vrienden of vriendinnen zover te krijgen dat ze gezellig met je meegaan op mannen- of vrouwenjacht, aangezien zij vaak liever thuisblijven bij hun partner.Het wordt hierdoor een stuk lastiger om nog een nieuwe liefde te vinden.

Alleen stappen als single

Of je moet wel dapper genoeg zijn om helemaal in je eentje de kroeg in te stappen of de dansvloer op te gaan. Dit is echter lang zo leuk niet en kan een enorme drempel opwerpen, waardoor de kans groot is dat ook jij op vrijdagavond op de bank zit te zappen op de televisie. In je eentje wel te verstaan. Toch kan dit ook anders. Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden om vanuit de knusheid van je eigen woning op zoek te gaan naar die ene leuke match.

Alleen stappen

Online daten voor de hedendaagse single

Nergens anders dan op online datingsites vind je zoveel interessante singles bij elkaar. Je hoeft hiervoor niet eens de deur uit, want je kunt gewoon vanachter je computer op zoek naar een leuke nieuwe date. Door een profiel aan te maken, kun je iets over jezelf vertellen en andere singles laten weten wat je interesses zijn, je levensdoelen en wat je graag doet in je vrije tijd. Plaats een leuke, duidelijke foto van jezelf en je zult zien hoeveel geïnteresseerden hierop af zullen komen.

Matching & het eerste contact

Doordat je al een deel van jezelf hebt kunnen vertellen, wordt er al gelijk een automatische selectie gemaakt en zal je profiel worden getoond aan mensen die dezelfde soort interesse met je delen. Ook krijg je zelf profielen van potentiële kandidaten te zien, waaruit je een selectie kunt maken. Je kunt zelf aangeven wie je wel of minder aanspreken en zodra er een duidelijke match blijkt te zijn, kun je ervoor kiezen om met die persoon of personen verder in contact te komen.

matching

Verder kennismaken via online chatfunctie

Het is mogelijk om een gesprek aan te gaan via de chatfunctie. Zonder dat het contact hiermee te direct of persoonlijk wordt, kun je wel inschatten of er een diepere klik kan ontstaan of dat het contact weer zal worden beëindigd. In een chatgesprek kun je meer over de ander te weten komen en ontdekken of je werkelijk op één lijn ligt, wat interesses betreft. Vaak kan hierdoor al een zeer aangename conversatie ontstaan.

Afspreken van een date

Zodra je het vermoeden hebt dat er meer mogelijk is, kun je ervoor kiezen om met elkaar af te spreken voor een date. Je hebt dan al enigszins een beeld van hoe iemand in elkaar steekt en hebt al een poosje met iemand gesproken voordat je elkaar in levenden lijve gaat ontmoeten. Dit neemt een beetje van de nerveuze spanning weg die normaal zou opspelen wanneer je een onbekend iemand zou moeten aanspreken in een kroeg of op een feestje. Zo heeft het online daten voor een single heel veel voordelen.

afspreken date

Met vrienden kandidaten uitkiezen

Een ander bijkomstig voordeel van online daten is dat je de vrienden die reeds een relatie hebben, erbij kunt betrekken. Vaak is het wel mogelijk om gewoon bij hen op bezoek te gaan en op die manier met elkaar af te spreken. Dan is het een kleine stap om via de mobiele telefoon of computer de dating app erbij te pakken en samen te struinen door de vele profielen op de online datingsite, op zoek naar een potentiële partner.

Je vrienden kunnen je andere inzichten geven

Wellicht hebben je vrienden zelfs nog een andere kijk op het hele gebeuren en klikken ze mensen voor je aan die anders aan je zicht voorbij waren gegaan. Zo kun je toch met vrienden op zoek naar een leuke, potentiële date en voel je je minder single binnen je vriendengroep. ‘Als enige single zijn’, hoeft zeker niet lang nog het geval te zijn dan. Voor je het weet, heb ook jij een nieuwe partner.

andere inzichten vrienden


De eeuwige vrijgezel

Er wordt vaker gesproken over de eeuwige vrijgezel, maar wat is dat nu eigenlijk? Veel mensen vinden het vervelend wanneer iemand anders hen erop wijst dat zij worden gezien als de eeuwige vrijgezel, terwijl het wel heel makkelijk is om van een ander te zeggen dat het een eeuwige vrijgezel is. Vreemd, want in dit laatste geval heb je eigenlijk helemaal niet het idee dat je iets naars over iemand zegt, terwijl je het wel zo opvat wanneer het over jou wordt gezegd. Wanneer ben je nu eigenlijk een eeuwige vrijgezel en wanneer niet?

eeuwige vrijgezel

Heeft een eeuwige vrijgezel nooit een relatie gehad?

Het is zeker niet zo dat een eeuwige vrijgezel nooit een relatie heeft gehad. Dit kan wel, maar dit is niet per definitie het geval. Er zijn mensen die, vaak op jongere leeftijd, wel relaties hebben gehad en soms zelfs een langdurige relatie, maar die later omvormen tot eeuwige vrijgezel. Dit zegt dan ook meer over de toekomst dan over het verleden. Er zijn mensen die zich gewoon niet goed kunnen vinden in een relatie of die al zo lang gewend zijn aan het leven alleen dat zij letterlijk niet meer met iemand samen kunnen leven. Deze mensen worden ook wel eeuwige vrijgezellen genoemd.

Is het erg om een eeuwige vrijgezel te zijn?

Dat ligt aan de persoon zelf. Als iemand heel graag een relatie wil, maar deze om welke reden ook nooit lijkt te krijgen, dan is het heel vervelend om de eeuwige vrijgezel te zijn. Er blijft dan altijd een stukje gemis in het leven en dit is toch wel een reden om niet helemaal gelukkig te kunnen zijn. Anderzijds zijn er ook mensen die er zelf voor kiezen om de eeuwige vrijgezel te zijn. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Toch is het zo dat een eeuwige vrijgezel gelukkiger is wanneer deze zelf de keuze heeft gemaakt om als happy single door het leven te gaan.

balans vrijgezel

Wat kun je eraan doen als je een eeuwige vrijgezel bent?

Als je altijd wordt gezien als de eeuwige vrijgezel, en je wilt hier iets aan doen, dan kun je je natuurlijk inschrijven bij een datingsite of gewoon op stap gaan om leuke mensen te ontmoeten. Dit is nu juist precies hetgeen waar een eeuwige vrijgezel moeite mee heeft. Daarom kan het aan te raden zijn om eerst te werken aan het opbouwen van het zelfvertrouwen, zodat de houding en uitstraling veranderen. Dit kan al voldoende zijn om ineens de liefde tegen het lijf te lopen.

Kun je voorkomen dat je een eeuwige vrijgezel wordt?

Als je bang bent om te eindigen als eeuwige vrijgezel, dan is het goed om zo vroeg mogelijk stappen te ondernemen om dit te voorkomen. Blijf goed onder de mensen en zorg ervoor dat je een goede uitstraling hebt. Ook hier geldt natuurlijk dat het goed is om aan je zelfvertrouwen te werken wanneer dit nodig is. Daarnaast is het belangrijk om te blijven communiceren en niet weg te duiken in je eigen leven, waar niemand anders je kan vinden. Zet stappen om beter in sociaal contact te worden. Als je een muurtje om je heen hebt gebouwd, waar veel eeuwige vrijgezellen bekend om staan, dan is het zaak om deze af te breken, eventueel met de ondersteuning van een therapeut.

eigen bubbel

Op je eigen tempo liefde vinden

Als laatste vrijgezel in je vriendengroep kan het soms voelen alsof je de enige bent die nog op zoek is naar de liefde. Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen op een eigen tempo liefde vindt en dat er talloze mensen zijn die ook nog op zoek zijn. Probeer niet te veel druk uit te oefenen en laat het gebeuren op een natuurlijke manier. Bij Welkeonlinedatingsite.nl hopen we dat de tips in deze blogpost je helpen bij het vinden van de juiste match en het verbeteren van je dating ervaring.

Eén reactie op “Word de gelukkigste vrijgezel in je vriendengroep!”

  1. MGTOW schreef:

    Ben jij de enige vrijgezelle man in de groep. Prijs je gelukkig. Je houdt meer geld over. Je hebt hobbies. Niet op eieren lopen, geen manipulatie. Die grote speakers kunnen blijven staan. Je kunt naar andere vrouwen kijken. Geen saaie sex met dezelfde vrouw die als een dode vis onder je ligt. Ga gewoon er op uit met anderen die ook vrijgezel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---