Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Alleen op stap: Hoe pak ik dat aan?
Alleen op stap

Alleen op stap: Hoe pak ik dat aan?

Welke online datingsite?
26 maart 2022

In je eentje gaan stappen is iets wat veel mensen niet echt zien zitten. Als je alleen de kroeg binnenstapt heb je misschien het gevoel dat alle ogen op je gericht zijn en dat de aanwezigen je wat meewarig bekijken omdat je alleen bent. Maar troost je: vaak valt dat wel mee. Als je zonder gezelschap op stap gaat kun je het evengoed wel leuk hebben.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

In je eentje naar de kroeg, hoe doe je dat?

Je kunt best in je eentje naar de kroeg gaan. Als je geen aanspraak wilt dan ga je aan een tafeltje zitten. De kans dat je dan door iemand wordt aangesproken is dan een stuk kleiner. Als je graag aanspraak wilt dan is het zaak om je aan de bar te positioneren. Bestel een drankje en wacht af. Knoop en praatje aan met de barman als die het niet te druk heeft. Als er iemand aan de bar plaatsneemt die je misschien wel geschikt vindt voor een gesprek dan is het zaak om een goede openingszin te bedenken. Als er muziek wordt gedraaid, wat meestal het geval is in een café, dan kun je daar een opmerking over maken. Dat de muziek wel of juist helemaal niet jouw smaak is bijvoorbeeld. Als je geluk hebt dan is de ander het ermee eens en komt het gesprek wellicht gemakkelijk op gang.

eentje naar de kroeg

Alleen naar het theater of de bioscoop

In je eentje naar de film of het theater gaan is helemaal niet vreemd. Ook mensen die een partner hebben doen dit, om de simpele reden dat de partner die film niet zo geweldig vindt of die band of dat toneelstuk niet zo kan waarderen. Natuurlijk kun je dan een vriend of vriendin meevragen maar als dat niet lukt dan heb je de keuze tussen de film of het optreden laten schieten of er alleen naartoe gaan. Het is aan te raden om voor het laatste te kiezen. Als jij graag een zanger of band live wilt zien en je hebt maar één kans, dan moet je die grijpen. Zeker als het gaat om een buitenlandse act die wellicht maar een enkele keer in Nederland optreedt.

theater

In je eentje uit eten is echt niet raar

Het wordt steeds gewoner om in je eentje uit eten te gaan. Vroeger werd je als je een restaurant binnenstapte en om een tafel voor één persoon vroeg meestal in een hoekje weggestopt. Maar dat is allang niet meer zo. Als je zin hebt om uit eten te gaan en je bent in je eentje dan moet je dat dus gewoon doen. Dat kan in je woonplaats maar bijvoorbeeld ook als je op vakantie bent of voor zaken een paar dagen in een andere stad verblijft. Je hoeft niet bang te zijn dat je vreemd wordt aangekeken als je alleen aan een tafeltje zit in een restaurant. En het voordeel is natuurlijk wel dat je ongegeneerd op je smartphone kunt kijken tijdens het eten, iets wat in gezelschap meestal als onbeleefd wordt beschouwd.

restaurant

Blijf niet binnen zitten als je single bent!

Als je single bent betekent dat niet dat je de deur niet uit kunt in je eentje. Er zijn steeds meer mensen die alleen op vakantie gaan. En als je dat doet dan hoef je niet met een groepsreis mee te gaan als je dat niet ziet zitten. Je kunt gewoon een verblijf in een hotel of appartement boeken of een rondreis maken met de auto of de trein. Wel betaal je meer dan wanneer je met zijn tweeën bent omdat nog steeds veel hotels een eenpersoonstoeslag berekenen. Dit is misschien niet helemaal eerlijk maar je komt er simpelweg in de meeste gevallen niet onderuit.

binnen blijven

Activiteiten voor alleenstaanden

Als je het lastig vindt om in je eentje iets te ondernemen dan kun je ook kijken of er activiteiten voor singles worden georganiseerd waar je aan deel kunt nemen. Het gaan dan om een uiteenlopend scala van dingen zoals een fietstocht of wandeling, een weekend naar de Ardennen of een Waddeneiland, een fotoreis of een sportieve activiteit. Deze vakanties en evenementen zijn niet specifiek bedoeld om mensen te koppelen. Je kunt er gewoon aan deelnemen zonder dat je de intentie hebt er iemand te ontmoeten met wie een relatie wellicht tot de mogelijkheden behoort. Als je hiervoor open staat kan het natuurlijk wel gebeuren, maar het blijft altijd je eigen keuze of je na afloop aan een andere deelnemer je telefoonnummer geeft of niet.

fietstocht

Alleenstaanden worden een steeds belangrijkere doelgroep

Het aantal eenpersoonshuishoudens zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Relaties lopen vaker stuk dan vroeger en meer mensen kiezen er bewust voor om alleen te blijven. Dit betekent dat er ook steeds meer activiteiten voor alleenstaanden worden georganiseerd. Het is niet meer zo bijzonder als je single bent, of anders gezegd het is niet vanzelfsprekend dat je een partner hebt. Maar ook mensen die wel een relatie hebben kiezen ervoor om alleen te blijven wonen en dus soms in hun eentje op stap te gaan. Als jij ook tot de groep singles behoort, schroom dan niet en doe de dingen die je leuk vindt. Want ook in je eentje kun je daar gewoon van genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *