Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Van eenzaam naar geweldig: vrienden maken via internet!
vrienden maken via internet Profielfoto's tonen vriendschapswensen

Van eenzaam naar geweldig: vrienden maken via internet!

Welke online datingsite?
07 maart 2024

Het maken van vrienden kan soms een uitdaging zijn, vooral als je verlegen bent of als je niet zoveel mensen in je directe omgeving kent. Gelukkig biedt het internet veel mogelijkheden om nieuwe vrienden te ontmoeten en een band op te bouwen, ongeacht waar je woont of wat je interesses zijn. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel delen we 10 verrassende manieren om vrienden te maken via het internet, of het nu gaat om het deelnemen aan online communities, het spelen van online games of het volgen van online cursussen. We geven je ook tips over hoe je het beste kunt omgaan met nieuwe online vrienden en hoe je een duurzame vriendschap kunt opbouwen. Lees verder en ontdek hoe je nieuwe vrienden kunt maken en een groter gevoel van verbondenheid en vreugde kunt ervaren in je dagelijks leven.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe maak je vrienden via internet?

Goede vrienden maken het leven mooi en aangenaam. In een wereld die steeds verder individualiseert, kan het soms lastig zijn om goede sociale contacten te leggen. Veel van de interactie tussen mensen vindt plaats online via e-mail, chatberichten of skypesessies. Het wordt steeds ongebruikelijker om nieuwe vrienden te ontmoeten in sociale settings als bijeenkomsten, feesten of tijdens het uitgaan in kroegen of dansgelegenheden.

Groep mensen in virtuele activiteit: film, spel, koken.

Nieuwe vrienden maken via het internet

Om hierop in te springen, komen er steeds meer online sites tevoorschijn, die ruimte bieden voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Lang niet altijd zijn deze sites gericht op het vinden van nieuwe liefdes of relaties, maar ligt de nadruk juist bij het maken van nieuwe vrienden. Dit is een belangrijke menselijke behoefte, die zeker aandacht verdient. Enkele van deze sites of manieren om nieuwe vrienden te maken via het internet, zullen hier daarom uitgebreid besproken worden. Zo weet je welke mogelijkheden er bestaan om zelf ook jouw vriendengroep uit te breiden met leuke, gelijkgestemde mensen.

Online datingsite voor vrienden

Naast de voor de hand liggende reden waarom je je op een datingsite aanmeldt, bieden deze sites vaak ook de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te maken. Het lijkt immers steeds lastiger om in het dagelijks leven leuke mensen tegen te komen en een daadwerkelijk waardevolle vriendschap op te bouwen. Veel mensen herkennen in collega’s op het werk potentiële vrienden, maar vaak blijft het dan alsnog oppervlakkig.

Op veel online datingsites kun je tegenwoordig aangeven waarnaar je precies op zoek bent, namelijk dat je openstaat voor een relatie of juist eerder voor vriendschap. Op die manier kun je met nog meer mensen in contact komen, ook als ze op romantisch vlak niet direct aanspreken. Als je dus nieuwe vrienden zoekt, is het zeker een eerste aanrader om je aan te melden bij een datingsite of online site die specifiek gericht is op het ontmoeten van nieuwe mensen en het maken van vriendschappen.

Online datingsite voor vrienden: diverse groep mensen

Voordelen van sites om vrienden te maken

Het is een goed idee om lid te worden van een online datingsite waar je vrienden kunt maken. Zo kun je namelijk heel eenvoudig voorkeuren en interesses aangeven, waarop potentiële matches op worden geselecteerd. Vaak werken online sites met een uitgebreid matchingsysteem en een zoekfunctie, waardoor heel gemakkelijk leuke profielen mee zijn te selecteren. Je krijgt zo profielen onder ogen van mensen die over gelijkgestemd interesses en voorkeuren beschikken en mogelijk graag met jou in contact willen komen. Zonder dat er gelijk iets meer uit hoeft te ontstaan, kun je zo wel leuke vriendschappen leggen.

Je hoeft enkel maar op zoek te gaan naar mensen met dezelfde interesses en het eerste contact is zo gelegd. Je kunt afspreken om samen naar de bioscoop te gaan, of andere leuke dingen te ondernemen. Uiteraard biedt een online site ook de mogelijkheid om eerst via de chat of video kennis met elkaar te maken. Zo weet je of een verdere ontmoeting wenselijk is, zonder dat je gelijk het idee hebt aan iets vast te zitten.

Online sites om mensen te ontmoeten

Er zijn verschillende online sites waar je specifiek op vriendschap kunt selecteren. Hiermee ontzeil je de gedachte of verwachting dat je op zoek bent naar een nieuwe liefde of graag voor een date wilt worden uitgenodigd. Veel online datingsites geven de optie voor het aangaan van vriendschappen, al is het vaak ook zeker nog vermengd met de verwachting dat er iets meer uit voort moet vloeien. Het is dan ook verstandig om op zoek te gaan naar online sites die een platform bieden voor het aangaan van voornamelijk vriendschap.

Diverse screenshots online vriendenplatforms: gebruikers en interesses.

Sites voor vriendschappen

Ook hier zijn zeker diverse online omgevingen voor te vinden. Om via het internet dergelijke sites te vinden, tik je heel eenvoudig ‘sites voor vriendschappen’ en dan springt gelijk een lijst aan mogelijkheden tevoorschijn. Door hierdoorheen te lopen, kun je zelf bepalen welke site voor jou in eerste instantie het beste zal werken. Het maakt ook verschil of je bereid bent voor de geboden diensten te betalen of dat je liever eerst de kat uit de boom kijkt.

Badoo

Badoo is een bekend internationaal platform voor vriendschappelijk contact. Ook in Nederland neemt de populariteit van deze site flink toe en dit komt doordat hier veel leuke mensen te vinden zijn. De website biedt een keur aan functionaliteiten om met anderen in contact te komen. Je kunt door verschillende profielen heen scrollen en zelf ook een uitgebreid profiel met foto’s aanmaken. Je springt zo werkelijk in beeld en kunt duidelijk aangeven wat je van nieuwe vriendschappen hoopt. Er zijn veel enthousiaste mensen op te vinden, die net als jij graag met andere mensen in contact komen en mogelijk rollen hier waardevolle vriendschappen uit.

Je kunt door profielen scrollen, aangeven als je iemand leuk vindt en zelfs al gratis een bericht sturen. Je kunt zelf deelnemen aan een kennismakingsspel, wat voor begrijpelijke redenen, één van de meest geliefde features is van Badoo. Voldoende opties om snel en eenvoudig nieuwe vriendschappen te maken, zonder ergens gelijk aan vast te zitten.

Kleurrijke grafische weergave van Badoo en Chisple functies.

Chisple

De site Chisple is een online ontmoetingsplaats waar je snel nieuwe mensen kunt leren kennen. Je kunt ook hier eenvoudig op interesses en lifestyle selecteren, om er zeker van te zijn dat je profielen van mensen treft, die overeenkomen met jouw voorkeuren. Je kunt zo heel eenvoudig je vriendenkring uitbreiden, zonder gelijk aan iemand vast te zitten. Alle profielen worden op deze online site handmatig gekeurd, zodat je zeker weet dat je met echte mensen te maken hebt. Nepprofielen worden hier verwijderd, dus je komt altijd met iemand in contact die werkelijk openstaat voor het aangaan van vriendschap. Meer dan 15.000 mensen hebben zich hier reeds ingeschreven, dus er zijn voldoende mensen om te ontmoeten. Ongetwijfeld zitten er leuke mensen voor jou tussen om de vriendenkring mee te verruimen.


Nieuwe mensen leren kennen

Een andere bekende online site voor het ontmoeten van nieuwe mensen is NMLK, ofwel nieuwemensenlerenkennen.nl. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je nieuwe vrienden wilt maken. Mogelijk ben je verhuisd naar een nieuwe stad of heb je net een nieuwe baan en daardoor nog geen tijd gehad om je vertrouwd te maken in je nieuwe omgeving. In deze grootste uitgaanscommunity online kun je diverse leuke activiteiten ondernemen met gelijkgestemden. Je kunt verschillende activiteiten bekijken en uitkiezen welke je aanspreken. Dit kan dichtbij huis zijn, maar ook wat verderaf plaatsvinden. Hoe dan ook voldoende leuke bezigheden om op een ontspannen manier met mensen in contact te komen. Schrijf je in voor een citytour, een spelletjesbijeenkomst of een feest met kampvuur in de natuur en maak snel nieuwe vrienden.

Traditionele vs. online ontmoetingsmethoden

Vrienden maken met online gamen

Een andere interessante manier om vrienden te maken via het internet, is om deel te nemen aan een online game. Zeker als je een fanaat bent in online gamen, dan kun je via die weg eenvoudig vrienden maken. Je logt simpelweg in via de computer, de smartphone of de console en maakt een spelersaccount aan. Onder een specifieke naam kom je zo in contact met anderen, die eveneens deelnemen aan het spel. Als spelende wijze leer je zo mensen kennen en komt er een speelse interactie tot stand.

Het wordt nog leuker nu veel spellen bovendien een chatmogelijkheid hebben geïnstalleerd. Ook kun je mogelijk in een chatruimte, zoals Discord, werkelijk kennismaken met de andere spelers en zo dus leuke vriendschappen opbouwen. Je ontmoet zo mensen die een gemeenschappelijke interesse hebben en dus hoef je geenszins je voorliefde voor gamen aan iemand nog uit te leggen. Dit is een goede basis voor blijvende vriendschappen, zonder dat het uitmaakt waar de ander woont of hoe deze eruit ziet. Bij een echte klik heb je zo enkele nieuwe vrienden erbij.

Social media inzetten voor vriendschappen opbouwen

Vrienden maken via het internet kan ook bij uitstek lopen via Social Media. Zodra je jezelf aanmeldt voor diverse groepen op Facebook, kom je gelijkgestemden tegen met mogelijk eenzelfde leefstijl, interesses of visies. Je kunt op basis van hobby’s lid worden van groepen en zo meer te weten komen ook over de andere leden die zich hier bevinden. Je kunt deze personen uitnodigen om vrienden te worden, om zo het contact verder uit te bouwen. Mogelijk ontstaan er zelfs mogelijkheden om elkaar in het echt te ontmoeten of om buiten de online omgeving zelf een groep op te bouwen en hobby’s verder vorm te geven. Iedereen kan op Social Media een reactie achterlaten onder een bericht dat je post en hierdoor kan een heel gesprek op gang komen. Een mooie ingang om met meerdere mensen in contact te komen. De basis voor vriendschap kan hiermee reeds worden gelegd.

Persoon bladert door Facebookgroepen, diversiteit interessegebieden.

Hashtag #vriendschappenopbouwen

Social Media kan op verschillende manieren worden ingezet om nieuwe mensen te ontmoeten. Met name op Instagram en zelfs Facebook is het gebruikelijk om met een hashtag verschillende concepten nadruk te geven. Zo kun je heel duidelijk een interesse uitlichten, die door anderen met eenzelfde interesse dan weer geliked of overgenomen kan worden. Zo ontmoet je heel snel mensen die met jouw interesses overeenkomen en die mogelijk verder met je in contact willen komen. Ook dit nodigt uit tot het uitbouwen van interactie en het ontstaan van vriendschappen met gelijkgestemden. Een uitstekende manier om via het internet vrienden te maken en hier met zorg invulling aan te geven. Je wordt vanzelf gelinkt naar andere thema’s, die nog meer mensen in je netwerk brengen. Je kunt zo snel je vriendenkring uitbreiden en leuke nieuwe mensen ontmoeten.

Internet als ontmoetingsplaats

Het internet leent zich tegenwoordig uitstekend voor het vinden van nieuwe vriendschappen. Verschillende online omgevingen bieden ruimte om mensen met dezelfde interesses samen te brengen. Door veelvuldig met anderen in contact te komen, ontdek je vanzelf wie je meer aanspreekt en waarmee je een heuse vriendschap kunt opbouwen. Het is zeker niet meer onwaarschijnlijk dat steeds meer vriendschappen online tot wording kommen, aangezien steeds meer sociale interactie via het internet verloopt. De tijd dat je mensen op bruiloften, feesten of familiebijeenkomsten tegenkwam, lijkt hiermee steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen. Wil je dus nieuwe vrienden ontmoeten? Bekijk dan zeker eens de diverse opties die het internet hiervoor te bieden heeft.

Diverse groep mensen verbindt online voor vriendschappen.

De voordelen van online vrienden maken

Het maken van vrienden via het internet kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en je sociale netwerk uit te breiden. Of je nu op zoek bent naar vrienden met gedeelde interesses of gewoon wilt chatten met mensen van over de hele wereld, er zijn talloze manieren om online vrienden te maken. Onthoud dat het opbouwen van vriendschappen tijd en moeite kost, en dat je geduldig moet zijn om duurzame vriendschappen op te bouwen. Hopelijk hebben onze tips je geholpen om nieuwe manieren te ontdekken om vrienden te maken via het internet. Onthoud dat het belangrijk is om veilig en respectvol te blijven in je online interacties en dat het goed is om je intuïtie te volgen als je met nieuwe mensen omgaat. We wensen je veel succes en plezier bij het ontmoeten van nieuwe vrienden online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---