Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat is een wingman? + Tips om een goede wingman te zijn!
wingman

Wat is een wingman? + Tips om een goede wingman te zijn!

Welke online datingsite?
17 februari 2021

Een wingman is een vriend die met je meegaat als je gaat stappen om een leuke meid te versieren. Veel mannen vinden het lastig om iemand aan te spreken in een gelegenheid, zeker als zij dit helemaal alleen moeten doen. Een wingman is er dan om de persoon die versierd moet worden door deze man eerst aan te spreken, zodat het voor de man die de persoon wil versieren wat makkelijker wordt om het contact te leggen.

In dit artikel staan de volgende onderwerpen:

wat is een wingman?

Betekenis wingman

De wingman zorgt ervoor dat jij je gang kunt gaan met het meisje van je keuze terwijl hij zich ontfermt over haar vriendin of vriendinnengroepje. Dit kan worden toegepast om een onenightstand te versieren, maar het kan ook werken als je in stilte verliefd bent op een meisje en je haar niet in je eentje durft te versieren omdat ze altijd met een vriendin op stap is. De wingman maakt het mannen die moeilijk contact leggen dus een stukje makkelijker. In de meeste gevallen is het dus zo dat twee mannen samen uit gaan, of in een grotere groep, waarbij de wingman dus het eerste contact legt met de persoon waar de ander zijn oog op heeft laten vallen. De wingman maakt het mannen die moeilijk contact leggen dus een stukje makkelijker.

Wingwoman

Natuurlijk kunnen twee vriendinnen hetzelfde spelletje spelen. Het is vandaag de dag niet meer een wet van Meden en Perzen dat de man de vrouw versiert. Andersom kan dat natuurlijk ook. Als jij met je vriend gaat stappen dan kan het dus zomaar gebeuren dat een vrouw op je afstapt om met je in gesprek te raken en dat haar vriendin zich over je vriend ontfermt. Ga er dus niet vanuit dat alleen mannen deze truc toepassen. En dan is het natuurlijk de vraag om erachter te komen of jij in gesprek bent met de versierster of met de vrouwelijke ‘wingman’.

wingwoman

Tips om een goede wingman te zijn!

Een wingman is iemand die heel makkelijk op anderen afstapt en dit ook doet voor de persoon die dit niet zo in de vingers heeft. Hierdoor wordt de wingman op de eerste plaats ingezet om een eerste contact te leggen. Soms is er afgesproken dat de wingman dan vertrekt of zichzelf gaat vermaken in de gelegenheid. Als het gezelschap uit een hele groep bestaat, dan kan de wingman gewoon weer terug naar de groep en laat deze de persoon achter bij de persoon die hij wil versieren.

Een goed excuus om te vertrekken…

Het is dan ook een goed excuus voor de wingman om weer te vertrekken, want anders vraagt de groep zich af waar zij zijn gebleven. De wingman kan dan even laten weten dat de persoon in kwestie met iemand staat te praten en vervolgens komt de wingman niet meer terug en blijft deze bij de groep. Het komt ook voor dat de wingman zich inzet om een ander te vermaken.

vertrokken bar

Een wingman om iemand te vermaken

Vrouwen zijn zelden alleen in een uitgaansgelegenheid. Wanneer zij single zijn, dan zijn zij vaak op stap met een vriendin. Als iemand een vrouw op het oog heeft die met een vriendin aan het stappen is, dan is het de taak van de wingman om het eerste contact te leggen en vervolgens de vriendin van de vrouw te vermaken. Dit voorkomt dat de vriendin zich alleen gelaten voelt of dat er zelfs ruzie ontstaat omdat de vriendin aan haar lot wordt overgelaten. De wingman zorgt er dan dus voor dat de vriendin van de vrouw die wordt versierd zich niet in de steek gelaten voelt, maar ook gewoon kan genieten van een gezellige avond uit.

De knappe en de lelijke

Als een meisje uitgaat samen met haar vriendin en de vriendin is niet gezegend met een uitsprekende schoonheid dan zal de ‘knappe’ dame zich misschien niet zo makkelijk laten versieren. Ze zal het idee hebben dat dat niet fair is tegenover haar vriendin die dan alleen achterblijft. Als je gaat stappen met een wingman dan werkt het als volgt: Jij ziet een knappe meid die samen met haar vriendin aan de bar staat. Je laat eerst je vriend aanpappen met het andere meisje, waarna jij vervolgens op de knappe dame afstapt. Je vriend ontfermt zich over de minder knappe dame terwijl jij vrij spel hebt om het meisje van je keuze het hof te maken.

lelijk

Rollen wisselen

Natuurlijk hoeft de rolverdeling tussen vrouwenversierder en wingman niet altijd hetzelfde te zijn. Jij en je vriend kunnen elkaar een dienst bewijzen door afwisselend wingman te spelen tijdens het stappen. Als je vriend aangeeft een leuke meid te zien waar hij wel mee wil aanpappen dan kun jij de rol van wingman op je nemen om haar vriendin aan te spreken of het vriendinnengroepje waar de bewuste dame deel van uitmaakt een drankje aan te bieden om ze af te leiden.

Het vervolg van het stapavondje

Als je het stapavondje een vervolg wilt geven dan kan de wingman voorstellen om bij hem thuis no wat te gaan drinken. Dit hoeft niet in een seksorgie te eindigen. Het kan ook zijn dat jullie het met zijn vieren gewoon gezellig hebben. En na afloop van de avond kun je dan aan het meisje van je keuze haar telefoonnummer vragen zodat je haar nog eens kunt bellen om af te spreken. Of de vriendin dan weer meegaat moet je natuurlijk zelf weten. Als je vriend haar niet ziet zitten voor een vervolg dan is met zijn vieren afspreken misschien niet zo’n goed idee.

vrouw man bar

Wees eerlijk als je wingman bent

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je het spelletje eerlijk speelt als je de rol van wingman op je neemt. Als een knappe meid de kroeg binnenstapt in gezelschap van haar minder knappe vriendin en je wilt wingman voor je vriend zijn om de knappe dame te versieren, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je haar later alsnog voor de neus van je vriend wegkaapt. Als je wingman bent dan blijf je in je rol en hou je je uitsluitend bezig met haar vriendin. Als blijkt dat de knappe dame jou uiteindelijk leuker vindt dan je vriend, dan zal je tot een volgende keer moeten wachten om haar opnieuw te zien. Want heren, het kan natuurlijk ook zo zijn dat de dames een spelletje wingman speelden, en dat de ‘minder knappe’ dame donders goed wist wat er gaande was. Onderschat de vrouwen wat dat betreft zeker niet.

Werkt de truc van de wingman altijd?

Natuurlijk werkt het niet altijd. Het kan bijvoorbeeld ook nog zo zijn dat twee dames samen gaan stappen maar dat één van hen of misschien wel allebei, thuis gewoon een leuke vriend of echtgenoot heeft. En dan aal het wingman spelen waarschijnlijk niet zo heel veel succes hebben. Wellicht hooguit dat je voor de dames een drankje mag betalen maar daar blijft het dan wel bij. En dan kan het natuurlijk ook nog zo zijn dat de meiden helemaal niet op mannenjacht zijn omdat ze een relatie met elkaar hebben. Ook met die mogelijkheid moet je natuurlijk rekening houden. En dan is er ook nog een categorie vrouwen die niet perse uit is op een one night stand. Als een meisje nee zegt, respecteer dat dan te allen tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items