Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe verover je zijn hart? Tips voor het versieren van mannen!
Een close-up van een vrouw die flirt met een man.

Hoe verover je zijn hart? Tips voor het versieren van mannen!

Welke online datingsite?
29 januari 2024

Wil je weten hoe je een man kunt versieren en zijn hart kunt veroveren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het versieren van mannen is een kunst op zich en het vergt wat tijd en moeite om het onder de knie te krijgen. Maar met de juiste aanpak en de juiste tips en trucs kun je een man helemaal gek maken van verlangen naar jou. Of je nu net begint met daten of al langer single bent, het versieren van mannen kan een uitdaging zijn. Maar geen zorgen, in dit artikel delen we handige tips en trucs om de kunst van het versieren onder de knie te krijgen. Van de juiste lichaamstaal tot het creëren van spanning en het flirten via tekstberichten, we bespreken het allemaal. Dus ga er even goed voor zitten en laat ons je helpen om de man van je dromen te versieren!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De kunst van het versieren van mannen

Al eeuwen is het zo dat een man de vrouw moet versieren. Maar in een tijdperk waarin vrouwen steeds zelfstandiger worden, feminisme geen vies woord meer is (of in ieder geval steeds minder), is het dus echt niet meer zo verkeerd om als vrouw op een man af te stappen. Dus stop met wachten op die ene knappe prins op dat witte paard, maar steek zelf je handen uit de mouwen en ga op jacht.

Subtiele flirttechnieken: oogcontact, speelse plagerijen, lichaamstaal.

De geëmancipeerde vrouw

Tegenwoordig is het allang niet meer vanzelfsprekend dat enkel de man moeite moet doen om een vrouw te versieren. De tijd dat een vrouw afwachtend moest zijn op de avances van een man, zijn gelukkig verleden tijd. Met de emancipatie van de vrouw is het steeds gebruikelijker geworden dat ook een vrouw op een man kan afstappen wanneer ze interesse in hem heeft. Waar het voorheen ondenkbaar was dat een vrouw zelfs maar blijk gaf van interesse, mag ze nu zelf de kunst van het versieren inzetten om de man voor haar te winnen waar ze haar zinnen op heeft gezet.

Een man versieren

De vrouw is veel assertiever geworden en claimt nu waar ze recht op heeft, namelijk het gezelschap van een aantrekkelijke en gepassioneerde lover. Voor sommige vrouwen gaat het versieren zelfs heel gemakkelijk af en lijkt het haast wel een tweede natuur. Ze winden zonder moeite menig leuke man om hun vinger wanneer ze uitgaan in een club of kroeg. Toch zul je het versieren als vrouw wel subtiel moeten aanpakken. Er zijn namelijk ook genoeg manieren om een man weg te jagen en dat zal waarschijnlijk in dit geval niet je bedoeling zijn!

Voor anderen is het eerder wat onwennig om zelf het initiatief te nemen en houden vast aan oude overtuigingen dat de man een vrouw hoort te benaderen en niet andersom. Hier kunnen gevoelens van onzekerheid uiteraard ook een rol spelen. Net als mannen zul je als vrouw immers ook het risico hebben om een blauwtje op te lopen. Toch zijn er zeker manieren die de kunst van het versieren van mannen ook voor vrouwen tot een beoefende vaardigheid kunnen maken.

Zelfverzekerde vrouw eist haar recht op aantrekkelijk gezelschap op.

Mannen zijn erg visueel ingesteld

Veel vrouwen vinden dit belachelijk, maar het is de keiharde waarheid. Mannen zijn nou eenmaal erg visueel ingesteld. We kunnen er natuurlijk allemaal erg om gaan klagen, maar dat heeft natuurlijk helemaal geen zin. Het is beter om hier gewoon gebruik van te maken. Dat betekent niet dat alleen alle bloedmooie vrouwen iemand aan de haak kunnen slaan, want schoonheid is een relatief begrip. Het gaat zich vooral om de manier waarop jij je presenteert. Als je laat zien dat jij je uiterlijk belangrijk vindt en het leuk vindt om goed voor de dag te komen, zal hij dat ook zien en dat zeker waarderen. Dus laat die grijze sweater en baggy jeans eens in de kast hangen en trek die leuke jurk of mooie spijkerbroek eens aan.

Maak oogcontact

Een belangrijk eerste manier om met een leuke man te flirten, is uiteraard door zijn aandacht te winnen via oogcontact. Oogcontact is een speelse manier om het eerste contact te leggen, zonder dat hier verder nog woorden vuil aan zijn te maken. Het is super gemakkelijk en nog leuk om te doen ook. Veel vrouwen weten welke blik te moeten geven om een man te tonen dat ze interesse hebben. Je kunt er ook nauwelijks iets verkeerd mee doen, aangezien mannen over het algemeen oogcontact altijd wel gezellig vinden. Ook als er verder geen contact volgt, is het een speelse uitwisseling tussen aanwezigen op een club of bar. Het voordeel van flirten via oogcontact is dat het over langere afstand kan plaatsvinden.

Vrouw maakt zelfverzekerd oogcontact, toont subtiel interesse en connectie.

Aandacht trekken

Als je een leuke man hebt gespot die iets verderop in de zaal staat bij zijn vrienden, kun je heel gemakkelijk zijn aandacht trekken door je blik op hem gericht te houden. Als vanzelf zal hij dit in de gaten krijgen en willen zien wie de persoon is die naar hem kijkt. Op dat moment kun je geamuseerd naar hem glimlachen en je ogen een wat zwoelere blik geven. Het geflirt zal je tonen of er verder interesse ook vanuit hem mogelijk wordt. Je kunt je blik op hem gevestigd houden en zodra hij kijkt wegkijken en hetzelfde ritueel meerdere malen herhalen. Op dergelijke wijze speel je met zijn aandacht en kan hij hierdoor gaan happen. Je kunt ook net doen alsof je doorhebt dat je betrapt bent en tijdens het wegkijken glimlachen om je eigen ‘fout’. Dit kan hem nog meer doen verheugen om met je in contact te komen.

Wees niet te gretig bij het versieren van een man

Dit advies geldt eigenlijk voor iedereen, maar is zeker een belangrijke tip voor jou. Mannen vinden het belangrijk dat ze zich mannelijk voelen en dit kun je voor elkaar krijgen door hem een beetje moeite te laten doen. Wees ook weer niet te afstandelijk, want dan probeert hij het niet eens. Zorg er gewoon voor dat je niet meteen over trouwen en kinderen begint en duik ook niet te snel met hem het bed in. Ook al vindt je hem nog zo leuk, er is echt niets mis met het lekker rustig aan doen. Seks op een eerste date is vaak niet verstandig. Bij niet te gretig zijn, hoort ook dat je hem ruimte voor hemzelf moet geven. Praat tijdens een gesprek niet alleen maar over jezelf. Zorg ervoor dat je te weten komt wat zijn interesses zijn.

Vrouw toont interesse met balans, vermijdt overhaaste aanpak.

Betover hem met aanrakingen

Wanneer je het eerste contact hebt gelegd via je ogen, kun je doorzetten naar wezenlijke toenadering. Mogelijk ben je nu reeds een stuk dichter in zijn buurt en wordt het mogelijk om hem aan te raken. Een aanraking doet veel met mannen en je zult hiermee nog meer zijn aandacht en interesse op jou gericht krijgen. Als het ware stuur je een signaal naar hem door waar hij niet anders kan dan op reageren. Je kunt zo heel subtiel aangeven dat je meer interesse in hem hebt dan als iemand met wie je een leuk gesprek hebt. Bovendien maak je een betere indruk op de ander als je hem aanraakt.

Onderzoek naar aanraking

Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je een man spontaan aanraakt, hij jou anders gaat zien. Je oogt direct aantrekkelijker, aardiger en zelfs langer, waardoor je veel meer in het oog springt dan wanneer je enkel afstandelijk met hem in conversatie bent. De man wordt direct bewust van je seksualiteit en je kunt hem met een lichte, intentievolle aanraking gelijk hebben waar je hem wilt hebben. Hij zal namelijk sneller opgewonden raken en zijn volledige aandacht op jou houden, zelfs als er veel andere vrouwen in de buurt zijn.

Vrouw maakt spontaan en licht contact met man.

Subtiele benadering

Er zijn verschillende manieren om hem een flirterige aanraking te gunnen. Zo kun je tijdens het gesprek spontaan zijn onderarm vastpakken of even jouw hand hierop laten rusten, om je reactie op zijn grappige opmerking kracht bij te zetten. Of je plaatst lieflijk je hand even op zijn rug bij zijn taille, om meer toenadering te zoeken. Of je tikt even zijn knie aan als je naast hem zit en je wilt de afstand tijdens het gesprek verkleinen. Een andere manier om hem subtiel aan te raken, is door even een kledingstuk bij hem recht te trekken of een pluisje weg te nemen.

intiemere benadering

Ben je iets stoerder van karakter dan kun je hem zelfs een speels stompje geven als hij een enigszins ongepaste doch humoristische opmerking maakt. Als je in wilt spelen op de drukte van de omgeving, kun je net doen alsof je hem niet goed verstaat en hem verzoeken om iets beter verstaanbaar te maken door in je oor te fluisteren. Dit creëert als vanzelf een intiemere benadering. Uiteraard kun je ook net doen alsof je zelf iets wilt vertellen dat enkel voor zijn oren bestemd is. Je maakt de situatie zo al een stuk specialer, waardoor hij je gelijk in een ander licht ziet.

intiemere benadering: vrouw en man dicht bij elkaar

De perfecte man bestaat niet

Pas als je het idee van de perfecte man die je op tv ziet en waarover je leest in boeken, los kan laten. Dan pas zul je echt in staat zijn om een leuke man te versieren. Dit geeft je namelijk de mogelijkheid om je te concentreren op de dingen die wel leuk aan hem zijn, in plaats van dat je alleen al zijn imperfecties ziet. Dat is voor niemand leuk en daar zitten jullie allebei niet op te wachten. De perfecte man is iemand waarmee je het leuk kunt hebben, weleens ruzie kunt maken en het daarna ook weer goed kunt maken. Iemand die past bij al jouw goede kanten maar ook bij al je slechte kanten. Dat is jouw prins op het witte paard. Of een zwart paard, ligt er maar aan van welke kleur je houdt of dat je misschien op foute mannen valt. Er is altijd wel een leuke man die bij jou past!

Mannen versieren? Ontdek hoe je het beste uit jezelf haalt!

We hopen dat deze tips je hebben geholpen om meer inzicht te krijgen in de kunst van het versieren van mannen. Onthoud dat het belangrijk is om jezelf te blijven en om respectvol te zijn naar de persoon die je probeert te versieren. Of je nu online of offline datet, vergeet niet om te genieten van het proces en om open te staan voor nieuwe ervaringen. En onthoud, het vinden van de juiste persoon vergt tijd en geduld, dus geef niet op als het niet meteen lukt. Blijf onze blog volgen voor meer tips en advies over daten en relaties. En wie weet, misschien ontmoet je binnenkort wel die ene speciale man die jouw hart doet smelten. Veel succes!

3 reacties op “Hoe verover je zijn hart? Tips voor het versieren van mannen!”

 1. MGTOW schreef:

  Er zullen veel mannen zijn die slechte openingszinnen sturen maar er zullen er ook zijn die hun best doen en een origineel bericht sturen. Als vrouw kun je dus lui achterover hangen en een keuze maken uit het overvloedige aanbod

 2. Fred schreef:

  Ik heb wel eens een nepprofiel aangemaakt om te zien wat mannen sturen. Ik ben er van geschrokken, maar moet er gelijk bij zeggen dat vrouwen inderdaad geen haar beter zijn (behalve dat ze dan vrijwel geen platte, seksueel getinte boodschappen sturen).

  Terwijl vrouwen klagen over ‘openingszinnen’ van mannen (of liever gezegd: openingswoorden), doe ze het zelf misschien nog wel slechter. Tel daarbij op dat de gemiddelde vrouw het nog altijd niet aankan om afgewezen te worden.

 3. MGTOW schreef:

  Ondanks de emancipatie is het nog altijd de man die de eerste stap moet zetten. Er zijn uitzonderingen, met name de cougar-vrouwen, maar dit is nog de regel.
  Als een vrouw dan de eerste stap zet bakt ze er weinig van. Vaak een simpele hi, of een ;). Dan heb je nog geluk. Vaak uit het niets een of ander sollicitatie-achtige vraag. Bijvoorbeeld: ‘wat zoek je hier’ . Niet eens even netjes dag zeggen. Als ik als man een dergelijk bericht als eerste zou sturen zou ik er niet mee weg komen. Dan was het meteen ‘delete’.

  In het dagelijks leven gaat het iets anders dan op een datingsite. Daar merk je dat een vrouw naar je kijkt en dan kan je daar op ingaan. In het dagelijkse leven is het ook zo dat er ook geen honderd mannen tegelijk strijden om haar aandacht dus als een vrouw dan het signaal geeft heb je alle kans om een babbel te maken. Op datingsites ontbreekt die normale dynamiek. Dat is een van de redenen dat een datingsite vaak totaal niet werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---